MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 14 лютого 2022

310 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 14 лютого.

Пристайко заявив, що Україна може відмовитися від вступу в НАТО: у Зеленського й МЗС відреагували 

Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко припустив, що Україна може відмовитись від вступу до НАТО, якщо її до цього змусять обставини.

Про це він заявив в інтерв'ю BBC Radio 5 Live, інформує UAINFO.org з посиланням на Оbozrevatel.com.

На запитання про те, чи може Україна розглянути варіант не вступати в НАТО, Пристайко відповів: "Ми могли б".

"Так, ви праві, це те, що записано в нашій Конституції. Я зараз частково йду проти головного документа, що ми маємо. Коли я кажу це, що ми гнучкі, намагаючись знайти найкращий вихід. Якщо нам доведеться пройти через якісь серйозні поступки, це те, що ми можемо зробити. Безперечно", -  додав він. 

На переконання Пристайка, "враховуючи наявну загрозу", Україна могла б бути вимушеною піти на такий крок.

Він зауважив, що Україна може залишитися беззахисною в разі активного наступу РФ.

"Запитання, яке ставить собі 40-мільйонна країна, як ми виживемо, якщо вони (Росія - Ред.) прийдуть завтра?", каже Пристайко.

Посол також прокоментував причини того, чому, на його думку, Росія виступає рішуче проти вступу України до Альянсу.

Загроза війни з РФ: експерт пояснив, навіщо американська розвідка "зливає" дати вторгнення 

 

Американська розвідка розсекречує плани росіян атакувати Україну й називає ймовірні дати наступу для того, щоб спантеличити Кремль.

Таким чином, відбувається тиск на РФ, сказав "Апострофу" політичний експерт, голова Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала, інформує UAINFO.org

За його словами, Білий дім спеціально нагнітає ситуацію навколо моживого вторгнення, щоб не повторити дії часів 2014 року, коли чиновники Барака Обами мовчки спостерігали за окупацією Криму та частини Донбасу.

"Настільки серйозне інформаційне тло, заяви про евакуацію сімей дипломатів, постійна присутність України у світових новинах сковує Кремлю простір для маневру. Така ситуація створює додатковий тиск на Володимира Путіна, змушуючи його прийняти якесь остаточне рішення: або, дійсно, йти на загострення або ж відіграти все назад, зображаючи із себе миротворця", - вважає експерт.

Також Бала каже, що Вашингтон та Лондон активно нарощують істерію для недопущення розвитку конфлікту за непередбачуваним сценарієм.

Цей тиждень буде найскладнішим за всю сучасну історію України. І прожити його треба гідно, – Юрій Луценко  

"Цей тиждень буде найскладнішим за всю сучасну історію України. І прожити його треба гідно. Так, ніхто з нормальних людей не хоче війни. Але ми живемо поруч з Ордою, і якщо треба - приймемо виклик. Як робили це наші предки і як вже робили ми. Треба викинути з серця страх. Він - заразний", - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише Юрій Луценко, інформує UAINFO.org

"Ми - не здобич маніяка. Пам‘ятаймо, що ЗСУ переважає ворога силою духа і мотивацією. Та й чисельністю на цей момент.

Так, є проблема з російськими ракетами, танками і авіацією. Але кожен день наші війська отримують нове і нове сучасне західне озброєння. Віримо в наших воїнів. Вони здатні зробити втрати ворога неприйнятно великими навіть для Кремля.

Путін має сили лише на бліцкриг. Ніякого Києва йому не взяти, бо тут нема 5 колони. Орда піде лише туди, де чекають колаборанти.

Тому СБУ, Нацгвардія і українські патріоти мають пильнувати ситуацію у великих містах та знищувати нечисть без коливань.

Трохи важче з владними політиками. Вони - слабка ланка в ланцюгу оборони. Мусимо контролювати їх дії і нагадувати слова Хемінгуея: «Є речі гірші за війну: боягузство гірше, зрада гірше, егоїзм гірше». І да, Оман (як і Ростов) - не гумовий.

Фурса: З Путіним чи без, із НАТО чи без нього, Росія буде атакувати, і вони мають розуміти, що ми готові 

Україна не може відмовитись від вступу в НАТО, щоб зупинити Росію. Просто тому, що це не зупинить Росію. А може дасть лише відстрочку на певний час. Але потім, коли Росія повернеться, вона буде у більш сильній позиції. А ми у більш слабкій. От і все.

Таку думку на власній сторінці у Facebook висловив Сергій Фурса, інформує  UAINFO.org.

Шлях до НАТО не є причиною того, що на нас напала Росія. Це ми маємо йти у НАТО, тому що Росія не визнає права на існування незалежної України і нападає. От у чому фішка. Причина і наслідки тут сплутані. Росія вже напала.

Тому немає сенсу відмовлятись від прагнення до вступу. Бо це нічого не дасть нам. А лише продемонструє слабкість. А Росія завжди відчуває слабкість. Як хижак відчуває, що жертва хвора і квола і атакує. Як гопнік, який читає по вашим очах, що ви слабкий і боїтесь, і нападає. Як гієна, що відчуває запах крові. Тому і пан Пристайко вже заперечив, що висловив цю тезу.

Шлях до НАТО важливий для України саме як шлях. Так, ми не вступимо туди в останні роки. Це зрозуміло. Але саме шлях до НАТО робить нас сильнішими. Саме шлях до НАТО є тим стимулом, який змушує нас змінюватись у сильну сторону. Робити реформу. Адаптувати армію під найкращі стандарти. Так, це іноді виглядає як шлях заради шляха. Але це шлях заради більш сильного майбутнього.

МОК ухвалив рішення не нагороджувати росіян золотими медалями через допінг Валієвої 

Виконком Міжнародного олімпійського комітету (МОК) ухвалив рішення не проводити церемонію нагородження командного турніру фігуристів у Пекіні-2022.

Відповідна заява розміщена на сайті МОК, інформує UAINFO.org  з посиланням на УНІАН.

Річ у тім, що в командних змаганнях з фігурного катання збірна олімпійського комітету Росії виграла золоті медалі, але в їхньому складі виступала 15-річна Каміла Валієва, котра здала позитивний допінг-тест.

Вручення медалей мало пройти 7 лютого, але церемонію перенесли на невизначений термін через розслідування допінг-проби Валієвої. Нагадаємо, що срібло виграли США, а бронзу - японці. 

CAS допустив Камілу до особистого турніру Олімпіади-2022, але якщо Валієва там потрапить на п'єдестал, то церемонію нагородження проводити не будуть.

Раніше в США прокоментували допінг-скандал, в епіцентр якого потрапила Валієва.

Ірма Вітовська про Аліну Паш: Чому існує ця хвороба – "відсутність яєць"? Скільки треба грошей, щоб не принижувати своїх та свою країну? 

Відома українська акторка Ірма Вітовська заявила, що пісня переможниці національного відбору на Євробачення 2022 Аліни Паш крута, проте вояж в столицю країни-агресора РФ її "пересирає". Про це Вітовська написала на своїй сторінці у Фейсбуці, інформує UAINFO.org.

"Той випадок, коли вояж в столицю агресора «пересирає» круту пісню з класним потрібним змістом та добрим виконанням…

Чому існує ця хвороба - «відсутність яєць»? Скільки треба грошей, щоб не принижувати своїх та свою країну?? (чому відсутнє відчуття солідарності з тими, хто вмирає за цю землю щодня(((

Ця моральна проституйованість закінчиться колись? Нема слів.. Тому я за Калуш.. Калуш крутий .Хоча текст пісні та виконання Аліни Паш - дуже актуальний і важливий сигнал світу (((

Не прогинайся, молодь! Не прогинайся! Якби важко не було. В нашій історії багато поколінь молоді проходили свідомо пекло і тортури.. невже так важко тримати гонор? “Краще бути останнім серед вовків, ніж першим серед шакалів” Чінгісхан", - завершує Вітовська.

"Є пропозиція". Вєрка Сердючка привітала шанувальників із Днем закоханих новим романтичним кліпом. ВІДЕО

Вєрка Сердючка привітала шанувальників із Днем закоханих новим романтичним кліпом. У День святого Валентина зірка випустила відео "Є пропозиція" на першу за 20 років українськомовну пісню.

"Є пропозиція прокинутися вранці вдвох…", — хіба можна запропонувати щось романтичне? У цій пропозиції є все: і примирення після сварки, і цікаві плани на ніч, а головне — надія на те, що все буде добре", — поділився Андрій Данилко, інформує UAINFO.org з посиланням на Факти.

У кліп увійшли фрагменти комедії "Велика прогулянка", де знялися Сердючка з мамою. Андрій Данилко створив для фільму кілька саундтреків.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини