MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 17 лютого 2022

156 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 17 лютого.

Ситуація на Луганщині загострюється: людей просять не виходити на вулицю через обстріли 

Уранці, 17 лютого, загострилася ситуація практично по всій лінії фронту на Донбасі в Луганській області.

За інформацією кореспондента УНІАН, бойовики застосовують важку артилерію, інформує UAINFO.org.

"Попередні дні ситуація була відносно спокійною. Перша інформація про обстріл прийшла о другій ночі з сіл Сизе та Болотене, район Станиці Луганської, вранці близько 8 ранку почали надходити повідомлення про обстріл в інших селах цього ж району, потім про обстріл у районі Попасної, Трьохізбенки. Багато хто повідомляє про застосування важкого озброєння. На деяких ділянках бій був чутний близько 11 дня. Мирні жителі чекають у підвалах", - розповів УНІАН керівник гуманітарної місії "Проліска" Євген Каплін.

Окупанти вели обстріл Пісок, не спокійно й на Маріупольському напрямі.

"Криють. Крупняк. Провокують. Скидають. Стрімко. Але без паніки", - повідомили агентству українські бійці.

Паралельно в соціальних мережах пропагандисти поширюють фейки та звинувачують в обстрілах ЗСУ.

Україна, Британія та Польща створюють альянс: спільна декларація 

Сьогодні, 17 лютого, Україна спільно з Британією та Польщею оголосила про створення нового тристороннього альянсу. Міністри закордонних справ України, Польщі та Британії погодили спільну декларацію.

РБК-Україна розповідає про головні тези декларації, яку опублікували на сайті Міністерства закордонних справ України, інформує UAINFO.org.  

Про що йдеться у спільній декларації міністрів закордонних справ України, Британії та Польщі: 

  • Країни мають глибокі історичні зв’язки, які засновані на спільній історії протистояння агресорам, які загрожують свободі в Європі.
  • Кожна держава Європи має право обирати або змінювати свої заходи безпеки, зокрема вступати в союзи.
  • Країни будуть посилювати спільну роботу для забезпечення стабільності та посилення стійкості України;
  • Польща та Британія будуть далі надавати підтримку Україні;
  • Країни працюватимуть над просуванням співпраці по Кримській платформі, а також з питань кібербезпеки та енергетичної безпеки.

Байден назвав нову дату імовірного вторгнення Росії до України 

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден вважає, що подальше вторгнення РФ в Україну може відбутися у наступні декілька днів.

Про це повідомляє CNN, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Як зазначив президент США, він вірить, що Росія може брати участь у підставній операції під "чужим прапором" для того, аби розпалити воєнний конфлікт з Україною, незважаючи на твердження Кремля про відведення сил. 

"Усі ознаки, які ми маємо, свідчать, що вони готові увійти в Україну, атакувати Україну", - наголосив Байден. 

"Моє відчуття таке, що це станеться впродовж наступних декількох днів", - наголосив Байден.

Ваша перемога – це і наша перемога: відомі грузинські діячі записали потужне відео на підтримку України  

Відомі грузинські діячі у День єднання 16 лютого звернулися до українського народу зі словами підтримки на тлі інформації про можливе вторгнення російської армії на територію України. Грузини записали відео, в якому зазначили, що підтримують нашу країну та вірять у її перемогу.

Ролик було опубліковано на Youtube-каналі in time Ukraine. Вони закликали всі країни стати поруч із українською державою для боротьби з путінською Росією, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Усі діячі зверталися українською мовою та наголосили, що свобода українців – це і свобода грузинів. 

У відео знялися співачка Ніно Катамадзе, актор і співак Вахтанг Кікабідзе, четвертий президент Грузії Георгій Маргвелашвілі, шеф-кухар Міша Авсаджанішвілі, активістка Татуша Арвеладзе, баскетболіст Георгій Цинцанзе, режисер Кеті Мачаварівіде, учасник дитячого Євробачення Ніко Каджаиа, вчитель Ладо Абхазава, філософ Леван Гамбашідзе, історик Юлон Гагошідзе, оператор Зураб Алавердашвілі.

Скабееву напугали военные НАТО на украинских учениях  

Известной российской пропагандистке Ольге Скабеевой не понравилось то, что Владимир Зеленский 16 февраля посетил учения ВСУ на границе с Беларусью, на которых присутствовали военные НАТО.  

Российская пропагандистка в своем телеграм-канале показала фрагмент видео с тренировок украинских военных, которые ей откровенно не понравились, и даже испугали, пишет УНИАН, информирует UAINFO.org.

"Военные с нашивками Польши, Латвии, Эстонии, Грузии и Британии вместе с Зеленским наблюдают за репетицией отражения российского вторжения", - подписала она видео. 

Также она написала, что "Зеленскому показали подарки: американские Джавелини и британские комплексы NLAW".

Злой одессит: Россия продолжает дискредитировать Совбез ООН, регулярно устраивая шоу с сепаратистами  

Появившаяся информация о том, что Россия попытается на брифинг Совбеза ООН по вопросу соблюдения Минских договоренностей протащить Татьяну Монтян, несколько насторожила.

Я, конечно, очень сильно сомневаюсь, что этой даме с немытой головой, но очень хорошо промытыми мозгами, удастся даже в виртуальном виде поучаствовать непосредственно в брифинге Совбеза ООН, но я даже не сомневаюсь, что представительство России в ООН организует показ её персоны в узком кругу "друзей", пишет в своем блоге военно-политический обозреватель Александр Коваленко, инвестный также под ником Zloy-odessit, информирует UAINFO.org

Дело в том, что Россия уже не в первый раз использует площадку ООН для разного рода провокаций, фактически, дискредитируя статус организации, попутно пытаясь легализировать “ДНР/ЛНР”.

Более того, сегодня с утра российские пропагандисты разгоняют информационную волну о том, что ВСУ обстреливают населённые пункты Донбасса. Очевидно, данная информационная волна была специально организована именно под Совбез ООН и непосредственное выступление плакальщицы Татьяны Монтян. Не исключено, что усиления эффекта, российские оккупанты могут организовать более масштабную провокацию.

Російського співака Шуфутинського не впустять до України, оскільки він незаконно відвідував окупований Крим, – Держприкордонслужба  

Російський співак Михайло Шуфутинський, який раніше незаконно відвідував окупований Крим, а у березні планує дати концерти в Києві, не зможе перетнути кордон України, оскільки отримає заборону на в’їзд за порушення законодавства.

Про це "Укрінформу" повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, інформує UAINFO.org 

"Щодо особи, про яку ви запитуєте. У нас на даний момент є достатньо підстав вважати, що він неодноразово був у Криму, на тимчасово окупованій території, і під час спроби його в’їзду в Україну, оскільки ми також бачимо, що на березень анонсується його виступ в Україні, прикордонники обов’язково проведуть всі необхідні заходи безпосередньо в пункті пропуску. Якщо він з’явиться для перетину кордону і оскільки є певні підтвердження того, що він міг бути на окупованій території, у нас є підстави заборонити йому в’їзд в Україну", - сказав він. 

За його словами, для громадян України передбачена адміністративна відповідальність у разі порушення перетину кордону, а для іноземців - адміністративна відповідальність і заборона в’їзду в Україну на 3 роки. Водночас рішення про дозвіл на в’їзд в Україну приймається виключно в пунктах пропуску під час безпосередньої спроби людини перетнути кордон.

Євробачення 2022: Wellboy відрікся від участі в конкурсі  

Молодий артист Антон Велбой (Wellboy) після поразки на нацвідборі на Євробачення 2022 і скандалу з переможницею відбору Аліною Паш заявив, що більше не буде пробуватися на конкурс.

"Я в шоці, що Аліна Паш не поїде на Євробачення 2022. Я не стежу далі за розвитком подій. Я готую нові релізи, альбом, матеріал", - сказав Антон у коментарі "Сьогодні", інформує UAINFO.org

Також він додав, що не подаватиме заявку на нацвідбір наступного року. За його словами, двічі в одну річку не увійдеш.

"Взагалі всі гідні їхати на Євробачення. Що стосується того, чи буду я брати участь в наступному році в нацвідборі, скажу, що: двічі в одну річку не увійдеш", - сказав артист.

Гурту Kalush Orchestra запропонували поїхати на Євробачення-2022 замість Alina Pash  

"Суспільне", організатор нацвідбору на Євробачення-2022, звернулося до групи Kalush Orchestra із пропозицією представити Україну на міжнародному пісенному конкурсі в Туріні (Італія). Музиканти посіли на конкурсі друге місце, але співачку Alina Pash усунули від участі.

Про це повідомила пресслужба громадського мовника 17 лютого. Рішення звернутися до гурту було ухвалене на позачерговому засіданні Організаційного комітету національного відбору, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

У "Суспільному" вказали, що (згідно з пунктом 3.4 правил) могли самостійно визначити представника від України на Євробаченні серед фіналістів, але свідомо вибрали саме конкурсанта з другим місцем, керуючись принципом дотримання рейтингової таблиці. 

"Для мовника важливо зберегти довіру глядачів до пісенного конкурсу", – заявила пресслужба. Нагадаємо, що Kalush Orchestra отримав загальну оцінку 14, поступившися лише одним балом Alina Pash. Гурт отримав максимальні 8 балів від глядачів та 6 від суддів.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини