MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 22 лютого 2022

297 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 22 лютого. 

Держдума РФ ратифікувала угоди з "ЛДНР" 

Держдума проголосувала за ратифікацію так званих "договорів про дружбу" між Росією та "ЛНР", "ДНР". Її депутати підтримали одноголосно.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію засідання, інформує UAINFO.org.

Відповідні "документи" набрали максимально підтримку - по 400 голосів, як про "договір" з "ЛНР", так і з "ДНР". Таким чином, ці "угоди" розраховані десять років.

Що це означає?

Зокрема, йдеться про спільну протидію актам агресії з боку інших держав. Тобто, це створить основу перебування на території окупованого Донбасу російських військових формувань. 

Сторони також домовляються про те, що спільно вживатимуть заходів для "протидії актам агресії проти них з боку будь-якої держави чи групи держав", а також "надавати одна одній необхідну допомогу, включаючи військову".

Тобто цей "документ" створює правову основу для перебування на окупованій території Донецької та Луганської областей військових формувань, присутність яких, нібито буде спрямована для "підтримки миру".

Зеленський назвав умову, за якої в Україні запровадять воєнний стан. ВІДЕО

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що в Україні воєнний стан введуть лише у разі повномасштабної військової агресії з боку РФ.

Про це очільник держави сказав на спільному із президентом Естонії Аларом Карісом брифінгу у Києві у вівторок, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Щодо воєнного стану дуже просто - це питання для нас зрозуміле: ми віримо в те, що війни не буде потужної проти України й не буде широкої ескалації з боку Російської Федерації. Якщо буде - буде впроваджено воєнний стан", - сказав Зеленський.

"Будуть втрати, доведеться пройти через біль": у Міноборони України попередили про "важкі випробування попереду" 

Міністр оборони України​ Олексій Резніков, коментуючи визнання Москвою "незалежності" створених Росією квазіутворень на тимчасово окупованих територіях так званих "ЛНР" та "ДНР, заявив, що своїми діями Кремль зняв "морок невизначеності" і "те, що ЗСУ знали вісім років, тепер побачив увесь світ".

Про це повідомляє пресслужба Міноборони, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

Резніков на тлі посилення російської агресії звернувся до ЗСУ, зауваживши, що завдяки мужності і самовідданості української армії вдалося зламати плани ворога, який роками "вів підлу війну, ховаючись за жінками і дітьми, обстрілював школи і житлові будинки, викрадав і катував, брехав і залякував, грабував і нищив нашу землю". Вчора, за його словами, коли Росією було визнано ОРДЛО, Кремль показав "своє справжнє обличчя - злочинця, який хоче тримати у заручниках вільний світ".

​"Шановні солдати і матроси, сержанти і старшини, офіцери, генерали та адмірали! Шановні працівники Збройних Сил України! Морок невизначеності впав. ​Те, що ви знали вісім років, тепер побачив увесь світ. ​Завдяки вам Європа усвідомила справжню ціну уникання чесних відповідей. Кремль зробив черговий крок до відродження Радянського Союзу. З новим Варшавським пактом і новою Берлінською стіною. ​Єдине, що відділяє від цього – Україна і українська армія", - зауважив голова Міноборони.

Німеччина вирішила зупинити сертифікацію "Північного потоку-2"  

Німеччина вирішила призупинити сертифікацію "Північного потоку-2".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву канцлера ФРН Олафа Шольца, інформує UAINFO.org 

Мінекономіки ФРН дані відповідні вказівки, сказав він.

Шольц заявив, що газопровід не може бути запущений в цих кризових умовах.

Бутусов: Настав історичний день нашої свободи 

Історичний день нашої свободи – день, коли Росія офіційно визнала, що Україна та українці перестали бути "братнім народом"

Про це на власній сторінці у Facebook пише журналіст Юрій Бутусов, інформує UAINFO.org.

8 років тому проросійський Янукович визнав, що не здатен контролювати Україну та втік з країни.

А сьогодні президент Росії Путін визнав, що не здатен повернути собі контроль за Україною. І тому фактично об'явив Україні війну.

8 років Росія казала на всіх перемовинах та в усіх судах, що не є стороною "громадянського конфлікту", і воювала без шевронів.

А сьогодні Росія офіційно визнала, що на Донбасі воює російська армія, і що вона діє як агресор, і тепер має відповідати за наслідки агресії. 

8 років Росія впливала на України зсередини за допомогою політичного, інформаційного, культурного, економічного, фінансового, газового, корупційного впливу.

А сьогодні Росія вирішила впливати виключно війной, бо вплив зсередини ще є, але вже погано працює.

Прилипко: Путин обречен думать об Украине до последних дней, пока рай, населенный моторолами, захарченками и т.п. не встретит его с хлебом и солью 

"Прямой эфир Путина" с челядью, на котором он допрашивал их о верности, был записан заранее и предназначался российским обывателям, чтобы те убедились в могуществе пахана, брезгующего приблизиться к подчиненным. Это важная картинка. Выражение лиц мишустинско-матвиенковского генотипа напоминало каменевско-бухаринское, когда соратники знали, что обречены, но продолжали восхвалять вождя.

Об этом на своей странице в Facebook пишет журналист Александр Прилипко, информирует UAINFO.org.

Признание "ДНР", "ЛНР" акт дуалистичный. С одной стороны, это маневр в стиле Путина для сохранения лица. Кусок чужой земли вместе с тихо оккупированной Беларусью, брошен в копилку русского мира, где бандиты и ебатьки составят золотой фонд режима. С другой – победа слишком мала, принеся ему только 5% в рейтинге поддержки, десятки миллиардов убытков и новые санкции. Что будет делать дальше?

Мы уже знаем мастерство Путина быстро маневрировать на неверно выбранном направлении. Ходы могут быть разные, но сведутся к одному действию – удушению "незаконнорожденной". Не все на Западе понимают, что покорение Украины не только геополитическая мечта Путина, но и глубоко личная цель мести, проклятье, которое он всеми силами пытается снять. Здесь он регулярно прокалывается с 2004 года, когда лично агитировал за Януковича.

Перенесення або бойкот: Польща не хоче грати матч відбору ЧС-2022 проти Росії в Москві – ЗМІ 

Польська футбольна асоціація не хоче, щоб збірна Польщі грала матч плей-офф відбору на Чемпіонат світу-2022 проти збірної Росії на полі країни-агресора. 

Як повідомляє видання Meczyki, польські представники вже зверталися до ФІФА та УЄФА з приводу можливого перенесення гри, яка повинна відбутися  24 березня в Москві, на свою територію. ФІФА і УЄФА поки не дали офіційної відповіді, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Після визнання президентом РФ Володимиром Путіним незалежності так званих "  Луганської народної республіки" і "Донецької народної республіки", поляки обговорюють варіант з бойкотом матчу. Однак, якщо УЄФА не підтримає таку позицію, збірна Польщі ризикує отримати технічну поразку. 

"УЄФА і ФІФА потрібно прийняти ряд складних рішень. Якщо ми дійсно плануємо вводити санкції проти Росії, не бачу причин уникати вжиття таких заходів. Ми постараємося, як мінімум, перенести матч на нейтральне поле. Якщо цю пропозицію відхилять, будемо вирішувати, що робити далі. Я вважаю, що в такій ситуації польським спортсменам не варто їхати в Росію. Але це моя особиста думка", - сказав міністр спорту Польщі Каміль Бортничук.

KALUSH Orchestra їде на Євробачення від України 

На конкурсі Євробачення 2022 Україну представить KALUSH Orchestra замість Аліни Паш, яка відмовилася від участі у конкурсі.

Про це стало відомо сьогодні після проведених зборів оргкомітету Нацвідбору на Євробачення та учасників гурту, пише РБК-Україна, інформує UAINFO.org.

"Ми вдячні кожному, хто підтримував нас під час фіналу Нацвідбору на Євробачення 2022 та віддав нам перше місце в SMS-голосуванні. Обіцяємо кожному українцю, що виправдаємо ваш вибір. У важкі часи для нашої країни ми повинні знову заявити про себе на весь світ. Тому ми готові гідно представити Україну перед усією Європою", - сказав вокаліст KALUSH Orchestra Олег Псюк.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини