MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 2 березня 2022

427 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 2 березня.

Центр Харкова знову під обстрілами: горять управління поліції та університет. ФОТОЮ ВІДЕО  

Вранці в середу, 2 березня, центральна частина Харкова знову опинилася під обстрілами.

Як свідчать відео очевидців, у Харкові вибух пролунав в самому центрі - за 1,5 кілометри від майдану Свободи, який був обстріляний днем раніше, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Внаслідок обстрілу зайнявся корпус університету ім. Каразіна на вулиці Мироносицькій, що розташований поруч із будівлею СБУ.  Також горить частина сусідньої будівлі, де розташоване Головне управління Нацполіції. 

За інформацією ДСНС, вогонь перекинувся і на житлові будинки, існує загроза розповсюдження пожежі. 

"Ви – чума і кати, ідіть на х*й": екс-президент України Ющенко звернувся до Путіна і росіян

Третій президент України Віктор Ющенко звернувся Росії та росіян – тих, "хто розв'язав російську війну проти України і до орків, які її ведуть".

Своє звернення він опублікував на особистій сторінці у Facebook інформує UAINFO.org.

"До тих, хто розв'язав російську війну проти України і до орків, які її ведуть. Моя коротка персональна записка (а скоріше емоція) адресована до людини, яка ніколи, на мій погляд, не володіла справжньою чоловічою мужністю та гідністю.

З вище наведених причин я далекий від думки, що моє слово буде зрозуміле і прийнятим цим адресатом. Але є ще 140 млн. богобоязливого народу.

Тому я не проти того, якщо цю мою приватну пошту прочитає і ще хтось із цих 140 млн, можливо, не думаючих росіян, а тому не готових до дій яких вимагає так часто згадуваний в сує вашею церквою Бог і совість.

Тепер по суті. Сьогодні Україна в вогні і палає від сходу до заходу, із півдня до півночі. Гинуть наші дітки, жінки, чоловіки і самі достойні солдати і солдатки світу.

Наш ворог - московська хунта, російський фашистський режим, т.з. "русский мир", який пішов 7 днів назад окупаційною війною на мирну мою Націю і Державу Україна. Я нічого не хочу і не буду приховувати, і буду відвертим.

Вам цього Україна ніколи не вибачить! Принаймні в сьогоднішніх поколіннях.

Янукович у Мінську, Кремль хоче зробити його "президентом України" – джерела

Президент-втікач Віктор Янукович наразі перебуває у Мінську, наразі Кремль готує його до спецоперації, повідомляє українська розвідка.

Про це повідомив  співрозмовник УП в українській розвідці, інформує UAINFO.org. 

Зазначається, що за одним зі сценаріїв його спробують оголосити "президентом України" там. 

Отримана інформація вказує на можливу підготовку Кремлем якоїсь інформаційної операції чи акції з повернення до України експрезидента Януковича або публікації найближчим часом звернення від його імені до українського народу.

Священники УПЦ вимагають виходу з московського патріархату. ВІДЕО 

Священнослужителі Української православної церкви Московського патріархату звернулися до предстоятеля УПЦ Онуфрія з вимогою зібрати Помісний собор та виходу з московського патріархату.

Про це вони заявили у своєму зверненні, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Крім того, автори звернення вирішили припинити згадувати ім'я предстоятеля РПЦ Кирила під час богослужінь. "Ми вважали вас батьком, деякі навіть господином і отцем. Але ви виявилися гірше за вітчима. Бог вам суддя", - заявив один зі священнослужителів.

Автори звернення також наголосили, що російські окупанти обстрілюють мирні міста, вбиваючи їхніх жителів. 

"Це катастрофа": московські депутати закликали Путіна припинити війну

Рада депутатів муніципального округу Гагарінський у Москві виступила із засудженням розгорнутої проти України війни і закликала Володимира Путіна негайно вивести звідти війська.

У листі до президента Росії депутати назвали вторгнення в Україну катастрофою, повідомляє ВВС, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Це шлях до деградації та зубожіння країни. Ніякі інші дії не могли б заподіяти економіці Росії більшої шкоди", - йдеться у зверненні.

Раніше з антивоєнною заявою також виступила Рада депутатів Московського округу Хамовники. 

Нагадаємо, у Москві затримали дітей (віком від 7 до 11 років) за протест проти війни в Україні. На поширених в мережі фото троє дітей і двоє мам у відділенні.

Українські ППО збили два російські винищувачі в Київській області  

Вночі в Київській області українські засоби протиповітряної оборони (ППО) збили два російські винищувачі в Київській області. При цьому українська сторона втратила один МіГ-29.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook Генерального штабу ЗСУ, інформує UAINFO.org. 

Повідомляється, що вночі на Київщині зав'язалася запекла повітряна битва між парою винищувачів МіГ-29 бригади тактичної авіації Повітряних сил ЗС України та парою російських Су-35С. 

"В результаті повітряного бою обидва літаки окупантів були знищені! Разом з ракетами класу "повітря-повітря" з МіГ-29 по окупантах відпрацювали і керовані зенітні ракети комплексу С-300 місцевої зенітної ракетної бригади повітряного командування "Центр". На жаль, в результаті цього бою Повітряні сили втратили один МіГ-29. Пілота шукають", - йдеться у повідомленні.

"Потерьнет": окупанти не збираються забирати тіла загиблих в Україні російських військових 

Російський сенатор Людмила Нарусова в ефірі "Дождя" розповіла, що в РФ не забиратимуть тіла загиблих в Україні солдатів.

За її словами, на сьогодні у путінського режиму таке питання просто не стоїть, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Сьогодні була в Комітеті солдатських матерів, який просто завалений дзвінками і листами матерів, які втратили зв'язок з дітьми, призваними туди. Їм нічого втрачати, вони шукають хоч щось, що дало б їм інформацію. Вони бачили фотографії реальних своїх синів, і стали зв'язуватися, і з'ясували, що хтось в полоні, хтось загинув. Але питання про те, щоб хоча б тіла загиблих зібрати, просто не стоїть!"- сказала вона.

Зазначимо, що в регіонах Росії на піку пошукові запити про втрати і полонених. Той рідкісний випадок, коли запитів дуже багато, а інформації немає взагалі. 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини