MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 15 березня 2022

407 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 15 березня.

Верховна Рада подовжила воєнний стан ще на 30 діб

Верховна Рада України подовжила воєнний стан з 26 березня ще на 30 діб у зв'язку з агресією РФ на території нашої країни.

Таким чином воєнний стан подовжено до 25 квітня, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Як повідомляв УНІАН, воєнний стан в Україні на 30 діб було запроваджено 24 лютого, після того, як Російська Федерація пішла на повномасштабне вторгнення. 

Рано вранці 24 лютого війська РФ увірвалися на територію України. Ворог спершу бомбив військові об'єкти, а потім атакував і мирні населені пункти, зокрема, Київ, Харків, Чернігів, Маріуполь і Одесу.

Путін та Шойгу планують масову вирубку та продаж українських лісів, – розвідка 

Росія планує масові вирубки українських лісів та їх продаж. Міністр оборони РФ Сергій Шойгу звернувся з "відповідним листом" до російського президента Путіна.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Головне управління розвідки Міноборони, інформує UAINFO.org.

"Держава окупант планує масові вирубки українських лісів. Про це йдеться в листі міністра оборони Росії Шойгу "Про можливість вирубки на землях оборони", який адресований особисто Путіну", - йдеться в повідомленні.

Як пояснили в розвідці, цей "документ" має на меті отримання дозволу на тотальну вирубку українських "лісів, дерев, чагарників і зелених насаджень".

Зокрема, плануються вирубки "будь-якої інтенсивності і будь-якого віку, незалежно від форми власності та категорії земель з правом використання отриманої деревини".

Ряд депутатів заявили про вихід з фракції "ОПЗЖ" – Гончаренко

Ряд депутатів заявили про вихід з фракції "Опозиційна платформа – За життя". 

Про це повідомив народний депутат України Олексій Гончаренко в Telegram, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Депутати Ігор Абрамович, Тетяна Плачкова, Олександр Фельдман і Вадим Столар написали заяви про вихід з депутатської фракції "ОПЗЖ", - написав Гончаренко.

При цьому він додав: "Ну що, посипалася п'ята колона!".

Що передувало

15 березня правоохоронці провели низку обшуків за адресами членів ОПЗЖ, які мали намір покинути країну. У трьох депутатів вилучили зброю, повідомляло ДБР.

У Вадима Рабіновича вилучили три рушниці і великі суми готівки у гривнях та доларах, у Віктора Чорного – дві гранати, а у Олега Волошина – пістолет.

Обшуки провели у рамках кримінальної справи про перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки.

Очевидці зняли на відео "кладовище" російської військової техніки в Харківській області

Очевидці зняли на відео залишки колони російських окупантів після зустрічі із ЗСУ в районі Старого Салтова Харківської області.

На опублікованому в мережі ролику можна побачити, що обгоріла техніка розтягнулася на кілометри, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Мерзота. Ось вони валяються, руки і ноги. Сподіваюся, вони поклали в кишені насіння, щоб потім соняшники з них проросли", - коментує побачене пасажирка авто.

Гордон назвав Путіна "Гітлером сучасності" та пройшовся по російській пропаганді. ВІДЕО 

Український журналіст та блогер Дмитро Гордон заявив, що сучасна Росія перетворилася на нацистську Німеччину. Він вважає, що вирішальну роль зіграла російська пропаганда та диктатор Володимир Путін.

Про це Гордон розповів в ефірі Навальний Live, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Колись я довго не міг зрозуміти, як наприкінці 1930-х років вдалося зомбувати велику німецьку націю, націю Ґете, Шіллера, Бетховена… як можна було зомбувати мільйони людей. Путін – це Гітлер сучасності", - заявив Гордон.

Журналіст зауважив, що мільйони росіян щиро вірять у брехню про "нацистів в Україні", оскільки ці нісенітниці роками повторюють російські пропагандисти, зокрема, Соловйов, Сімоньян, Скабєєва, Кісєльов та інші.

Гордон зауважив, що, ймовірно, пусті полиці, заблоковані картки, обмеження на в'їзд в цивілізовані країни зможуть вплинути на росіян.

"Може, ще не буде надто пізно", - зазначив Гордон.

Росіяни вбили телеоператора FoxNews під Києвом  

Внаслідок обстрілу з боку російських військ під Києвом загинув телеоператор телеканалу Fox news П'єр Закревський.

Про це повідомляє Fox news, пише Українська правда, інформує UAINFO.org

Повідомляється, що ветеран бойових дій Закревський працював разом із кореспондентом Fox news Бенджаміном Холлом, коли їхню машину обстріляли під Києвом.

Закревському було 55 років.

Він працював на Fox news багато років і висвітлював конфлікти у зонах бойових дій в Іраці, Афганістані та Сирії.

Леонід Ярмольник та Геннадій Хазанов виїхали з Росії 

Радянські актори Леонід Ярмольник та Геннадій Хазанов наразі перебувають у Юрмалі.

Про це повідомляє телеграм-канал НеМалахов, пише Фокус, інформує UAINFO.org.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини