MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 17 березня 2022

256 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 17 березня.

РФ відмовилася виконувати вимогу Міжнародного кримінального суду ООН зупинити війну в Україні 

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков прокоментував рішення Міжнародного суду Організації Об'єднаних Націй, який зобов’язав РФ негайно припинити вторгнення в Україну. Він заявив, що Кремль нібито не може взяти його до уваги.

Хоча наказ є обов'язковим для виконання згідно з міжнародним правом. Про це повідомляє російське інформагентство "Інтерфакс", пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.  

"Ні, ми не можемо прийняти це рішення до уваги. Міжнародний суд має таке поняття, як "згода сторін". Тут жодної згоди бути не може. У даному випадку це те, що ми не можемо взяти до уваги", - відповів Пєсков. на запитання журналіста.

Ціль Росії – знищити Україну, – Резніков

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що ціллю РФ є знищення України. А воюючи з нашою країною, ворог воює проти всього світу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Резнікова на позачерговому засіданні Північноатлантичної Ради на рівні міністрів оборони, інформує UAINFO.org

"Війна проти України - це війна проти світу. Забажавши знищити Україну, Росія пішла війною проти гуманізму, міжнародного права, миру та свободи - цінностей, які роблять нас людьми, а не машинами чи звірами. В полях та містах України люди, наші люди борються проти звірів у машинах", - зазначив міністр.

Волонтерка і парамедик Юлія Паєвська "Тайра" потрапила в полон окупантів

У полон окупантів потрапила Юлія Паєвська "Тайра" –  відома волонтерка, парамедик, яка 8 років рятувала життя військових та цивільних на Донбасі.

Про це повідомили волонтерка Наталія Воронкова та політикиня Оксана Корчинська, інформує UAINFO.org.

Корчинська розповіла, що Паєвська потрапила в полон 16 березня в Маріуполі, востаннє з нею був зв'язок приблизно о 16 годині.

«Вона за ці дні надала допомогу сотням цивільних поранених, тому що у нас були обстріляні більшість реанімобілів. Цивільні реанімобілі в Маріуполі не могли виїжджати по поранених», — каже Корчинська.

За освітою Юлія Паєвська «Тайра» — тренерка з айкідо, дизайнерка. Проте ще з початку війни на Донбасі вона допомагала пораненим як парамедик.

Там «Тайра» сформувала власну команду для евакуації під назвою «Ангели Тайри». За даними «АрміяInform», лише станом на 2019 рік вона врятувала понад 500 українських військових.

«Це жінка-легенда, яка всі ці роки була на передовій, рятуючи життя. Людина, яка завжди заряджає оптимізмом і веде за собою. Маємо докласти всіх зусиль, аби звільнити її», – написала Климпуш-Цинцадзе у фейсбуці.

Арестович про переговори з Росією: українців чекає "багато приємних сюрпризів"

Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович заявляє, що за результатами перемовин з РФ Україна не поступиться ані територіями, ані національними інтересами, ані чисельністю збройних сил.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на брифінгу у Києві, інформує UAINFO.org

"На мій погляд, російська сторона хоче досягти мирної угоди. Вони цілком розуміють наслідки поразки на полі бою, від якої вони потерпають, і міжнародних санкцій, які їх непокоять дуже сильно. Вони займають доволі конструктивну позицію щодо самого акту заключення угоди і проведення перемовин", - зазначив він.

Арестович додав, що не уповноважений коментувати сам зміст перемовин, тому прокоментує слова іншого радника голови ОП Михайла Подоляка щодо опублікованих виданням Financial Times "вимог" РФ.

"Ці "хотілки" не відображають реальний хід перемовин, тим більше, реальну позицію української сторони. Ці свої "хотілки" вони зазначили нібито як реальний перебіг перемовин", - розповів він.

За словами радника глави ОП, згідно з міжнародними конвенціями, без згоди сторін не можна під час перемовин виносити їхній зміст на широкий загал, однак Росія порушує ці норми.

Він додав, що єдине, що є для Росії прийнятним у ситуації - це небажання НАТО приймати Україну.

 

Машовец: О слонах и раскладах, или Проект новой посудной лавки стартовал 

О слонах и раскладах, или проект новой посудной лавки стартовал... В Париже и Берлине думают, что они "самые умные"... Не хочется их разочаровывать... но их ужимки и прыжки... читаются, как открытая книга...

Об этом на своей странице в Facebook пишет военный обозреватель, координатор группы "Информационное сопротивление", полковник Вооруженных сил Украины, эксперт по оборонному планированию, применению войск и развитию ВСУ Константин Машовец, информирует UAINFO.org

В этой войне они подыгрывают бункерному долб**бу... Причём, подыгрывают весьма тупо, практически так же, как и их союзник на Востоке... При этом, так же, как и бункерный долб**б, добиваются ровно противоположного результата нежели желали изначально...

Да, вы правы, именно эти "гандольеры", с ещё парочкой "озабоченных неформальными путинскими бонусами" для своих экономик, заблокировали для Украины возможность вступления в НАТО...

Как известно, приём новых стран в Альянс происходит исключительно консенсусом ВСЕХ его членов... франко-немецкая ху*ня с парочкой своих прихлебателей его блоканула.

Да и казалось бы... стремительное принятие в ЕС Украины, благодаря всё тем же Парижу и Берлину, после звонков Путина в эти гадюшники... скажем так, "несколько притормозилось"...

О мотивах и причинах, такой настойчивой упёртости "старой" Европы в отношении включения Украины в Альянс... можно спорить долго и до хрипоты... я не буду... я просто знаю, почему так происходит...

Російський окупант в Україні поскаржився на "дядька Вовку": "Нас в ж*пу кидають". ВІДЕО  

У мережі з'явилося відео, на якому російські окупанти скаржаться на "дядька Вовку" і розповідають про величезні втрати в Україні.

Очевидно, що йдеться про президента країни-агресора Володимира Путіна, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Нас в батальйоні залишилося людей 20. Другу добу взагалі не спимо. Поки ще кріпимося... Пацанів дох*ра втратили... Нас в ж*пу кидають, в саму ж*пу. Таке відчуття, що дядько Вовка хоче, щоб нас усіх порвали нах*й", - каже один з окупантів.

А другий росіянин додає: "Та не кажи так, нормально все. Будемо живі".

 

Коханці Путіна Кабаєвій загрожує депортація зі Швейцарії: відповідну петицію підписало майже 50 тисяч осіб

Коханці президента РФ Володимира Путіна Аліні Кабаєвій загрожує депортація з Швейцарії, де вона, ймовірно, переховується з дітьми від диктатора. З відповідною петицією під гаслом "з'єднайте "Єву Браун" з її "Фюрером" громадяни України, РФ та Білорусі звернулися до Швейцарської Конфедерації.

За розгляд відповідного прохання на сайті change.org вже проголосували майже 50 тисяч осіб. Автори звернулися до уряду з питання, чому вони дають можливість переховуватися пособниці путінського режиму.

В петиції йдеться про те, що "фаворитка божевільного диктатора та воєнного злочинця" ховається в колись нейтральній країні від санкцій, поки батько її дітей підступно нападає на Україну.

В зв'язку з цим громадяни трьох держав попросили уряд Швейцарії розглянути факт отримання громадянства своєї країни з боку Кабаєвої та необхідність застосування санкцій до неї особи як до людини, яка очолює медіахолдинг російських пропагандистських ЗМІ.

Українська піаністка зіграла на роялі у своєму зруйнованому окупантами будинку в Білій Церкві. ВІДЕО  

Українська піаністка Ірина Манюкіна зіграла на роялі у своєму зруйнованому окупантами будинку в Білій Церкві.

Відповідним відео в Мережі поділилася донька музикантки Каріна Манюкіна, після чого відео поширилося у TikTok і стало популярним. Зараз у нього майже 2 млн переглядів у TikTok, інформує UAINFO.org

Сьогодні відео опублікувало Міністерство закордонних справ України у своєму Twitter.

«Українська піаністка Ірина Манюкіна грає твір Шопена на руїнах свого будинку в Білій Церкві», — таким є підпис під відео.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини