MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 21 березня 2022

208 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 21 березня.

Российский истребитель-бомбардировщик пролетел над украинской Волынью и зашёл в воздушное пространство Польши, – Бутусов 

Сегодня в 13.15 российский истребитель-бомбардировщик пролетел над украинской Волынью и зашёл в воздушное пространство Республики Польша", - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет Юрий Бутусов, информирует UAINFO.org.

"Информация подтверждена данными радаров, наши союзники также зафиксировали пролёт. Инцидент произошёл сразу после заявления руководства Польши о возможном направлении польских миротворцев в Украину для обеспечения безопасности мирных жителей.

Россия провоцирует столкновения с вооруженными силами НАТО", - завершает Бутусов.

Україна знищила три ударні армії РФ і одну повітряну, – Арестович  

З початку війни Росії проти України українська сторона знищила три ударні армії противника і одну повітряну. Тобто втрати російської сторони можна оцінити в чотири армії як оперативно-стратегічні з'єднання.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звернення радника глави Офісу президента Олексія Арестовича, інформує UAINFO.org.

За його словами, станом на 21 березня українські війська знищили:

  • 11 батальйонів танків
  • 34 батальйони бойових броньованих машин
  • 5 дивізіонів РСЗВ
  • 17 дивізіонів ствольної артилерії
  • майже 5 авіаполків літаків
  • 5 авіаполків вертольотів 

"Це загалом становить три комплекти ударних російських армій, як оперативно-стратегічних з'єднань. Тобто ми знищили три російські ударні армії і одну повітряну. Всього 4 армії з 10, які є у Російської Федерації", - зазначив Арестович.

Невзоров: Весь світ зараз хоче лише одного – смерті Путіна  

Російський публіцист Олександр Невзоров заявив про одне бажання, яке зараз об'єднує все людство. Вперше за 80 років весь світ хоче лише одного - смерті Путіна.

Про це Невзоров розповів в ході свого виступу в Тель-Авіві (Ізраїль). Ролик з його промовою вже розміщений на YouTube, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Мільйони людей прокидаються і тицяють пальцями у свої гаджети, дзвонять в надії, що вони побачать заголовки газет - "Путін мертвий". Вони не бачать цього. Притому, що бажання побачити ці два слова, всього-на-всього два слова, зараз настільки велике і настільки непереможне у всього цивілізованого людства, що ми можемо тільки констатувати, що, на жаль, думки й емоції вони не матеріалізуються", - розповів Невзоров. 

Як зазначив публіцист, попри бажання всього світу Путін в порядку. Попри всі біди, які він завдає Україні, він все одно ще живий.

"Ця істота відчуває себе чудово. Більш того, у нього ідеальний, як висловився його прес-секретар Пєсков, емоційний стан, стабільний. Такий, як і повинен бути у людини, за наказом якого вбили тисячі людей, і загинули вже десятки тисяч, знесені міста, знесені діти, розірвані навпіл дідусі-бабусі. А у нього ідеально-стабільний стан...",- сказав Невзоров.

Війна в Україні: окупанти вбили в Харкові 96-річного в'язня нацистських концтаборів 

Російські окупанти продовжують вчиняти воєнні злочини на території України. Вони мародерствують, викрадають цивільних і обстрілюють мирні міста. В результаті одного з бомбардувань Харкова армія РФ вбила 96-річного Бориса Романченка. Дідусь під час Другої світової війни пережив нацистські концтабори.

Інформацією про жертву дій окупантів поділився Андрій Цаплієнко у своєму Telegram-каналі, інфорує UAINFO.org.

Журналіст написав: "У Харкові загинув 96-річний в'язень фашистських концтаборів. Борис Романченко пережив Бухенвальд, Пенемюнде, Дора-Міттельбау та Берген-Бельзен, але його вбили російська ракета у своїй квартирі під час "операції з денацифікації". Нові фашисти продовжують справу Гітлера".

Вигадана "денацифікація" — це нібито одна з причин повномасштабного вторгнення Росії в Україну. А тепер виходить, що від рук агресора гинуть люди, які пережили жахи гітлерівської Німеччини.

Поліція Німеччини попередила про розповсюдження фейку з нібито нападом українців на російськомовного юнака 

Поліція німецького міста Бонн повідомила про розповсюдження в інтернеті відео нападу нібито українців на 16-річного російськомовного волонтера в районі Ойскірхена, яке експерти оцінюють як фейкове і таке, що спрямоване на розпалювання ворожнечі.

"Поліція Бонна, відповідальна за тяжкі злочини в районі Ойскірхена, не має жодної інформації про такий насильницький напад чи про смертельний випадок", — сказано у повідомлені правоохоронців. пише НВ, інформує UAINFO.org.

Наразі експерти припускають, що це фейкове відео має на меті розпалювання ворожнечі.

Поліція просить не поширювати це відео та дуже ретельно перевіряти всю інформацію, особливо з соціальних мереж, на правдивість.

Розпочато розслідування.

15 днів в окупації. Ведуча Ревізора Юлія Панкова розповіла, як вирвалася з Гостомеля і як кадировці вдерлися до її будинку 

Українська журналістка, ведуча Ревізора Юлія Панкова, розповіла Голосу Америки, як їй вдалося вирватися з Гостомелю, де вона провела 15 днів в окупації, інформує UAINFO.org.

Вона повідомила, що разом зі своїми батьками прийняла рішення виїхати з Гостомеля після того, як до їхнього будинку вломилися російські окупанти.

«Я навчилася розрізняти різні звуки… ракети пролітали над нашим будинком. У нас вбили друга. Це міський голова міста Гостомель. Його розстріляли за умов, коли він роздавав їжу мирним жителям. На тих вулицях, де я вигулюю собак та купую хліб – трупи мирних жителів. Ми дуже боялися виїжджати. 9 березня до нас у будинок прийшло 13 військових. Вони із Грозного. Їхнім завданням була розвідка. Це все тривало трохи більше 30 хвилин. Вони забрали 3 телефони, а також зброю – у мене тато мисливець. Це було дуже страшно. Після цього вирішили виїжджати. Ми вибиралися на свій страх та ризик», - розповіла Панкова.

Роговцева назвала Путіна дияволом і пояснила, чому росіяни не хочуть знати правду про Україну  

Знаменита радянська та українська актриса театру та кіно Ада Роговцева впевнена, що громадяни РФ, зокрема й її колеги, вирішили, що українці – їхні вороги, а тепер за власні вигадки виправдовують військове вторгнення Росії та злочинні дії Путіна. Самого диктатора легендарна артистка назвала дияволом та злочинцем.

Своїми думками актриса поділилася в інтерв'ю російському опозиційному YouTube-каналу "Настоящее время", пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Варто зазначити, що Ада Миколаївна принципово говорила рідною мовою, тому журналістам довелося надавати перекладача для глядачів із РФ.

84-річна знаменитість припускає, що неприязнь до українців у сучасній Росії була завжди, проте за Путіна вона досягла свого апогею. Більшість росіян, як зазначила артистка, дивляться на народ України, його традиції, культуру та історію зверхньо.

Зірка розуміє, що пропаганда з російських федеральних телеканалів зомбувала громадян своєї країни, які тепер вважають "простих, чесних і добрих" сусідів "звірами". Вона також зауважила, що її колеги з фільму "Адмірал", такі як Сергій Безруков, Єлизавета Боярська, Єгор Бероєв, не поцікавилися ситуацією в Україні та станом самої актриси.

"Мені ніхто не передзвонив жодного разу. Що б ти не казав, люди в Росії такі зазомбовані, що вони чомусь вирішили, що ми – їхні вороги і що ми якісь звірі. Я не можу зрозуміти, що вони думають про таких простих, чесних, добрих людей, як українці. Як це можна: щось вигадати, а потім людей знищувати за свої вигадки? Це не має дійсності, нічого спільного з реальністю! Це історично якось так сталося. Якби не було Путіна, можливо, воно було б якось інакше. Але є ця ворожнеча, те, що вони трохи зверхньо дивляться на наш народ, нашу історію, на наші традиції. Можливо, це, звичайно, якось зійшло б нанівець, не виросло б у таку ворожість, ненависть, яка зараз просто очевидна усьому світу. Весь світ бачить цю несправедливість, окрім росіян", – прокоментувала кінодіячка. 

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини