MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 25 березня 2022

376 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 25 березня.

Екс-командувач сил НАТО в Європі: Росія може завдати ядерного удару по Польщі

Президент РФ Володимир Путін може віддати наказ про застосування тактичної ядерної зброї й завдати удару по території Польщі.

Про це заявив екс-командувач об'єднаних сил НАТО в Європі генерал Веслі Кларк в ефірі CNN, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Якщо він (Путін - УНІАН) справді хоче стримати НАТО, якщо він вірить, що може зруйнувати НАТО, він може застосувати тактичну ядерну зброю. Де він її застосує? Можливо, не в Україні, а десь у людному місці в Польщі", - заявив Кларк. 

За його словами, російські війська у рамках навчань моделюють ситуацію у якій Росія програє, бо НАТО підтримує її противника. У цьому випадку вони мають застосувати тактичну ядерну зброю. Як результат НАТО заявляє, що не хоче ядерної війни і відступає.

Віталій Кім дав прогноз щодо завершення війни в Україні

Глава Миколаївської ОГА Віталій Кім прокоментував прогнози про те, що війну в Україні можна закінчити до травня.

Як він поділився в інтерв'ю УНІАН, він вірить у такі прогнози, інформує UAINFO.org. 

"Звичайно. Легко не буває, але я поділяю цю думку. Дивлюся на ситуацію і, так, хочу в це вірити. Війна виграється грошима, логістикою, людьми і так далі, а вони там під санкціями, у них скоро нічого не буде. Крім того, росіяни в своїй більшості не хочуть воювати. Вони розуміють, що у них не вийде", - наголосив Кім.

Він додав, що на сьогодні час працює на нас, адже ЗСУ стають сильнішими, а окупанти - слабшими.

"Тому я вважаю, що є перспективи, що війна закінчиться швидко", - підсумував глава Миколаївської ОГА.  

У Маріуполі під час обстрілу драмтеатру загинули близько 300 осіб, – міськрада

Під час бомбардування російськими окупантами драматичного театру в Маріуполі загинули щонайменше 300 осіб. Цю інформацію підтверджують очевидці авіаудару.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Маріупольську міську раду, інформує UAINFO.org.

"На жаль, починаємо цей день із поганих новин. Ось очевидців з'явилася інформація про те, що у Драматичному театрі Маріуполя внаслідок бомбардування російським літаком загинуло близько 300 людей. До останнього не хочеться вірити у цей жах. До останнього хочеться вірити, що всім удалося врятуватися", - йдеться у повідомленні.

У міськраді нагадали, що окупанти знали, що у бомбосховищі театру знаходяться діти, оскільки це було написано поряд з будівлею.

"Окупант знав, куди б'є. Знав, які можуть бути наслідки, і все одно бомби впали на місце, яке стало притулком для сотень маріупольців. Не може бути і ніколи не буде пояснення цієї нелюдської жорстокості. Як ніколи і не буде прощення тим, хто приніс до нашого будинку розруху, біль та страждання", - додали в міськраді.

Арестович спростував фейк про загибель "Привида Києва": пішов у небо інший Герой України

Інформація про ймовірну загибель легендарного пілота, якого охрестили "Привид Києва", є фейковою і не відповідає дійсності. Насправді у бою з окупантами загинув майор Степан Тарабалка.

Про це повідомили радник голови Офісу президента Олексій Арестович, а також Генеральний штаб Збройних сил України. Загиблому льотчику було 29 років.

Так, у коментарях у Facebook в Арестовича запитали, чи правдивою є інформація, яка поширюється в мережі про загибель "Привида".

"Чистий вкид", – коротко відповів він.

Натомість Генштаб ЗСУ повідомив, що в бою з силами агресора загинув майор Степан Тарабалка.

"13 березня 2022 року під час повітряного бою з переважаючими силами російських загарбників "пішов у небо" майор Степан Тарабалка", – заявили у Генштабі.

Тарабалка на МіГ-29 вів повітряний бій із "нелюдами, яких Кремль відправив бомбити мирні міста".

Медведєв: Війна продовжиться, поки Україна не стане "нормальним сусідом"

Заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв заявив, що війна проти України іде "за планом Путіна".

Про це він заявив в інтерв’ю пропагандистам з РИА Новости, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Свою оцінку ходу бойових дій Медведєв давати відмовився, а просто зацитував російського президента, коли той виправдовував повномасштабний наступ на Україну.

За словами Медведєва, "спецоперація" в Україні триватиме до досягнення поставлених Путіним "цілей". 

"Ці цілі стосуються майбутнього України, статусу України як нейтральної держави. Держави, яка не є мілітаризованою. І держави, яка є нашим нормальним сусідом. (Держави, яка – ред.) має бути нашим нормальним сусідом. Тому до досягнень за результатами "демілітаризації" і "денацифікації" України "спецоперація" має відповідно тривати, як це було задумано президентом країни", - заявив Медведєв.

Страждають від обморожень. Російська армія виявилася неготовою до холодів в Україні – CIT

Розслідувачі Conflict Intelligence Team знайшли підтвердження того, що російські військові страждають від обмороження в Україні, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

Серед опублікованих Службою безпеки України перехоплень переговорів російських військових була розмова, де один із співрозмовників, крім іншого, розповідає, що половина його бійців, які воюють під Миколаєвом, страждають від обмороження ніг.

Фігурант розмови також скаржиться, що бійцям доводиться спати в окопах, оскільки вони не мають ні наметів, ні печок-«буржуйок».

Джерело CIT, знайоме з ситуацією на іншому напрямку вторгнення, підтвердило цю інформацію, додавши, що в одному зі з'єднань наметами була забезпечена лише одна батальйонно-тактична група, а зимове обмундирування мали лише 20% особового складу, причому часто куплене самими контрактниками за свій рахунок.

Про нестачу зимового обмундирування як причину обмороження говорив і представник Пентагону.

В американському зоопарку помер тигр Путін

У зоопарку Міннесоти (США) помер амурський тигр на прізвисько Путін, пише Українська правда, інформує UAINFO.org.

Про це повідомляє"Голос Америки", посилаючьсь на зоопарк Міннесоти.

Деталі: Як зазначається, тигр помер від серцевого нападу під час планової медичної процедури.

Тигру було 12 років.

"I'M NOT OK": KAZKA випустила зворушливий кліп про війну в Україні. ВІДЕО

Група KAZKA, яка зараз перебуває з гастрольним туром у США та розповідає правду про війну в Україні, випустила зворушливу пісню I'M NOT OK про почуття співвітчизників у боротьбі за життя у своїй країні проти російських загарбників.

Відео починається зі звуку сирен, які щодня пронизують тривогою українські міста та села. Також музиканти показали кадри вибухів та наслідки ракетних ударів по наших мирних містах.

"Ми не окей". Щодня ми дивимося в очі страху та продовжуємо боротьбу за мирне небо над рідною Україною на всіх фронтах! Мільйони українців перебувають у постійній небезпеці. Українські міста знищують, ворог забирає безневинні життя та культурну спадщину України. Pray for Ukraine! Pray for Ukraine now", — йдеться в релізі кліпу.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини