MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 29 березня 2022

313 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 29 березня.

Посол Мельник назвав ім'я німецького міністра, який дав Україні "кілька годин" після вторгнення РФ 

Український посол у Німеччині Андрій Мельник розповів, що у день повномасштабного вторгнення РФ в Україну, серед інших, спілкувався з німецьким міністром фінансів Крістіаном Лінднером.

Саме глава Мінфіну Німеччини заявив, що Україні «залишилося кілька годин», повідомив Мельник в інтерв'ю Frankfurter Allgemeine Zeitung, пише ZN.UA, інформує UAINFO.org

Мельник розповів, що Лінднер сидів перед ним із «такою ввічливою усмішкою» і розмовляв так, ніби поразка України вже давно вирішена наперед. Тоді міністр фінансів Німеччини заявив українському послу, нібито постачати зброю або відключати РФ від SWIFT безглуздо.

Росія перекинула в Україну найманців і вище керівництво ПВК "Вагнер"

Бойовики російської приватної військової компанії "Вагнер" (зараз "Ліга") прибули на схід України, повідомляє Міністерство оборони Великої Британії, пише ZN.UA, інформує UAINFO.org.

"Очікується, що на проведення бойових операцій направлять понад 1 000 найманців, включно з вищим керівництвом організації", - йдеться у повідомленні

В оборонному відомстві вважають, що перекидання "вагнерівців" з Африки та Сирії до України було вимушеним кроком, на який російське керівництво підштовхнули важкі втрати та майже повний провал вторгнення.

У Чернігівській області пд час зведення понтонного мосту втопилися 8 окупантів і начальник штабу 

У Чернігівській області річка Десна забрала життя 9 окупантів на чолі з начальником штабу.

Про це повідомляє журналіст Роман Цимбалюк, пише ТСН, інформує UAINFO.org

За його словами, 27 березня на річці Десна у Чернігівській області під час зведення понтонного мосту загинули 9 окупантів.

"Під час зведення понтонно-мостової переправи через річку Десна у районі Чернігова загинув начальник штабу 40 інженерно-саперного полку (в/ч 14330, Ішим) підполковник Корника Олександр. Разом із ним загинуло 8 та отримали поранення ще 17 військовослужбовців полку. Шість тіл загиблих військовослужбовців не змогли дістати з води, їх забрало течією",  - розповів Цимбалюк.

Експерт оцінив шанси Молдови та Грузії звільнити окуповані Росією території 

Країни, у яких Росія окупувала частину території (наприклад, Молдова та Грузія), не користуватимуться нинішнім моментом, коли Кремль зосередив зусилля на війні в Україні, щоб звільнити захоплені території.

Таку думку висловив військовий оглядач Олександр Коваленко, пише "Телеграф", інформує UAINFO.org.

Він уточнив, що Молдова та Грузія наразі надто слабкі в політичному плані для розв'язання проблем відповідно Придністров'я, Південної Осетії та Абхазії.

"Про Курили взагалі не може йтися, хіба що на рівні демагогії", - додав він.

Що стосується так званої "ПМР", то дана територія несе загрозу й для України, тому одностороннє вирішення питання неможливе, підкреслює він. Україна не вводитиме свою армію на територію іншої країни навіть попри те, що її частина нині окупована.

"Нинішня ж влада в Кишиневі, на жаль, виявилася надто слабкою для сміливих і рішучих дій", - каже Коваленко.

У Путіна вже шкодують, що почали війну проти України – російський опозиціонер  

 

У Росії переважна більшість членів владної верхівки хотіли б "відмотати назад" події останнього місяця, пов'язаного з війною в Україні. Вони також хотіли б покинути РФ, але вже не можуть цього зробити через "примусовий патріотизм".

Таку думку в інтерв'ю Obozrevatel висловив російський опозиційний політик і журналіст Ігор Яковенко, інформує UAINFO.org.      

Разом з тим за його словами, президент РФ Володимир Путін переконаний, що все йде за планом.

"Я переконаний, що переважна більшість вищого держчиновництва дуже хотіли б все відкрутити назад, до 24 лютого або ще раніше, до 15 січня минулого року, щоб нічого цього не було, всієї цієї божевільної авантюри, яка трапилася тільки завдяки нападу божевілля в голові Путіна", – заявив Яковенко.

Але, за словами опозиціонера, "головний безумець нічого не хотів би відмотати. Виходячи з того, що він говорить, він вірить, що все йде за планом, що все добре".

Як пояснив Яковенко, більшість пересічних громадян РФ не знають про колосальні втрати російської армії в Україні, а також впевнені, що негативні наслідки економічних санкцій проти Росії – тимчасове явище. Разом з тим верхівка добре поінформована про реальний стан справ і налаштована песимістично.

У цьому контексті Яковенко зауважив: "Дійсно, втрати неймовірні. Якщо порівнювати з аналогічними періодами Чеченської війни, або Афганської війни, або навіть Другої світової війни, то втрати на сьогодні незмірно більше".

У блокадному Маріуполі загинув чемпіон України з водного поло та капітан національної збірної Євген Обєдінський

У Маріуполі, який від початку повномасштабної війни Росії проти України злочинно обстрілюють російські окупанти, 17 березня загинув майстер спорту з водного поло Євген Обєдінський.

Про це повідомив його батько, заслужений тренер України з водного поло Олександр Обедінський, повідомляє MRPL.CITY, інформує UAINFO.org.

Євген Обєдінський був багаторазовим чемпіоном України з водного поло та капітаном національної збірної України. У спортсмена було троє дітей.

"17 березня 2022 р. у Маріуполі загинув мій син Женя. Світла і добра людина, батько трьох дітей. Був чуйним сином, братом, батьком, другом, чудовим спортсменом, майстром спорту, неодноразовим чемпіоном України у складі команди Іллічівець, капітаном національної збірної України. Був великим життєлюбом, ніколи не здавався, не скаржився на життя, хоч би як йому не було важко. У нього завжди була одна відповідь: не хвилюйся тато, я впораюся. У нас були дуже теплі та довірчі стосунки, і ми з любов’ю ставилися одне до одного. Страшна біль і непоправна втрата. Світла пам’ять, царство небесне моєму синові Жені", — написав Олександр Обедінський.

Також повідомляється, що останнім часом спортсмен боровся з недугою — пухлиною головного мозку.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини