MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 4 квітня 2022

240 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 4 квітня.

Росія провалила всі три цілі щодо України, – Блінкен 

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Росія повністю провалила три цілі, які спочатку переслідувала перед вторгненням в Україну.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Блінкена, інформує UAINFO.org.

"Росія переслідувала три цілі: підпорядкувати Україну своїй волі, позбавити її суверенітету і незалежності; затвердити російську владу і розділити Захід, розділити альянс. І за всіма трьома напрямками Путін провалився. Україна тепер більш згуртована. Суверенна, незалежна Україна буде існувати набагато довше, ніж Володимир Путін на сцені", - зазначив держсекретар США. 

Він також додав, що за час війни міць Росії сильно зменшилася. Вже видно, що армія РФ сильно відстала, а економіка країни почала хитатися.

Орбан назвав Зеленського своїм опонентом 

Віктор Орбан на мітингу, який присвячений його перемозі на чергових парламентських виборах, назвав президента України Володимира Зеленського своїм опонентом. Серед інших противників угорського лідера - ліві політичні сили та ЗМІ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN, інформує UAINFO.org

За словами Орбана, його переобрання посилає сигнал не тільки ЄС, а й президенту України Володимиру Зеленському. 

"Ми до кінця життя будемо пам'ятати цю перемогу, тому що нам довелося битися з величезною кількістю супротивників: місцевими лівими партіями, бюрократами Брюсселя, усіма грошима та інститутами імперії Сороса, міжнародними ЗМІ, а також українським президентом. У нас ніколи не було стільки супротивників одночасно", - сказав він прихильникам в Будапешті.

Путін під час вторгнення в Україну планував страти, – голова британської розвідки  

У плани президента Росії Володимира Путіна щодо повномасштабного вторгнення в Україну входили страти. Їх мали здійснювати як російські військові, так і співробітники спецслужб.

Про це у Twitter повідомив голова британської розвідки MI6 Річард Мур. Так він прокоментував твіт міністерки закордонних справ Ліз Трасс про звірства росіян у Бучі, Ірпені та інших містах України, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Ми знали, що плани Путіна щодо вторгнення включали позасудові страти його військовими та спецслужбами. Повідомлення про страти цивільних осіб, що надходять зі звільнених районів, жахають та лякають", – написав він. 

У своєму посту очільниця МЗС Великобританії заявила про необхідність притягти до відповідальності винних у воєнних злочинах, скоєних у Бучі, Ірпені та низці інших українських міст.

"Путінському режиму не можна дозволити приховувати свою причетність до цих звірств", – наголосила Трасс.

РФ перекидає на Донбас "вагнерівців" для боїв за схід: з’явилися фото  

Росія перекидає бойовиків ПВК "Вагнер" в ОРДЛО для участі у подальших бойових діях за східні регіони України.

Про це йдеться у звіті британської розвідки,  інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Російські війська, в тому числі найманці з російської державної приватної військової компанії "Вагнер", перекидаються у цей район", - повідомляють британці.

Тим часом у соцмережах почали з’являтися фото найманців. Автори дописів стверджують, що бойовиків помітили в окупованому Донецьку біля штабу ОБСЄ.

Пропагандист Соловйов назвав ядерну війну "оптимістичним" варіантом для Росії: весь світ у труху. ВІДЕО 

Рупор Кремля Володимир Соловйов вважає, що у Росії в протистоянні зі світом є два варіанти розвитку подій. "Оптимістичним" серед них він назвав ядерну війну.

Про це пропагандист заявив у своїй програмі на каналі "Россия 1". Це росЗМІ заблоковано в Україні, але в мережі поширилися відео міркувань путінського посіпаки у студії, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Ймовірно, "експерти" під проводом Соловйова розмірковували про "успіх" російської армії у війні проти України. А також реакцію всього світу на скоєні окупантами злочини проти українського народу, які РФ всіляко заперечує.

"Коротше, у нас два варіанти. Перший оптимістичний: ядерна війна, весь світ у труху", – пригрозив один із головних пропагандистів Кремля. 

Перебивши  в студії "експерта", він додав, що другий варіант матиме песимістичні наслідки.

Російські пропагандисти випустили статтю, що виправдовує вбивства всіх українців  

Російські пропагандисти з РИА Новости опублікували статтю "Що Росія повинна зробити з Україною" в день, коли світ дізнався про звірства росіян в Бучі та інших містах під Києвом.

У статті, написаній російським філософом-неонацистом Тимофієм Сергейцевим, рашисти міркують про масові вбивства українців на захоплених територіях, повідомляє УНІАН, інформує UAINFO.org.

Наприклад, Сергейцев називає мирне населення України "пособниками нацистів", яке слід "перевиховати" і придушити у сфері політики, культури і освіти.

Пропагандисти наполягають на неможливості для України "плану Маршалла" і "нейтрального статусу": "Ніякого нейтралітету в ідеологічному і практичному сенсі, сумісного з денацифікацією, бути не може. Кадри і організації, які є інструментом денацифікації в нових денацифікованих республіках, не можуть не опиратися на пряму силову і організаційну підтримку Росії". 

Сергейцев зазначив, що під денацифікацією варто розуміти "деукраїнізацію". Після захоплення всієї України неонацист пропонує згорнути владу в країні "у природні кордони і позбавити політичної функціональності".

На Київщині жінка "віджала" в окупантів ящик боєприпасів та віддала ЗСУ. ВІДЕО 

Жителька села Перемога на Київщині "віджала" в російських окупантів цинк з боєприпасами та передала українським захисникам.

Про це розповів український військовий Денис Попов у Facebook, інформує UAINFO.org 

Зазначається, що жінка відібрала в окупантів ВОГ-25 – осколковий боєприпас для підствольного гранатомета. Вона сховала ящик у кролячій клітці, дочекалася, коли населений пункт звільнять ЗСУ та передала трофей їм.

"Ця смілива жінка вилучила у окупантів цілий мішок боєприпасів і сховала його в кролячій клітці. Передала для ЗСУ", – написав Попов.

Воїн також додав, що партизанський рух в Україні не перемогти, адже всі українці - партизани.

"Кого ви, ідіоти, хотіли перемогти??? Проти вас тут всі. І природа теж", - написав військовий.

Рашисти пограбували дачу Зеленського на острові Бірючий – ЗМІ  

Російські військові пограбували дачу українського президента Володимира Зеленського на острові Бірючий, у курортній Кирилівці.

Про це місцеві мешканці повідомили РІА-Мелітополь, пише УНІАН 

2 квітня російські окупанти вивозили звідти меблі. Як уточнили очевидці, на територію будинку рашисти, військові РФ з Генічеська, проникли приблизно о 5:30.

Росіян супроводжував директор Азово-Сиваського нацпарку Євген Поповчук.

Два БТРи залишилися на дачі Зеленського, а три відправились на прикордонну заставу.  

Заїжджали окупанти і в село Кирилівка, куди прибували біженці з Маріуполя. Далі ворог відправився на бази відпочинку Стандарт і Буревісник на косі Пересип.

"Постановочные" картинки из окопа на фиг никому не нужны. Памяти Макса Левина 

– Соня! Я прошу тебя, ты обязана вмешаться! N – твой друг, ты должна поговорить с N! Повторяется то же, что было на Донбассе в 2014-м: нас, фотографов, операторов, или не аккредитовывают совсем или аккредитовывают, но никуда не пускают. Говорю тебе, один в один 2014-й. Ты же помнишь, как мы в командировки тогда ездили: если б ты не орала и не скандалила, мы бы так в «Семи ветрах» в Изюме и сидели. Но это ж не дело сейчас, надо же нормально работать. Война вот-вот начнется. Я должен быть в самом эпицентре. Русские наверняка пойдут на беспредел, будут военные преступления, мы должны все это документировать, фиксировать. В том числе, для будущих судов. «Постановочные» картинки из окопа на фиг никому не нужны. 

Это – наш последний разговор голосом с Максом Левиным. За два дня до войны, пишет в своем блоге Шеф-редактор LB.ua Соня Кошкина, информирует UAINFO.org

Он все предвидел (я – тоже, но не хотела признаваться. Даже самой себе). И готовился. 

– Ты поговоришь с N? Он – главный и может принять решение, – наседал Макс. 

– Поговорю, да, конечно. Но ты же не один, как я понимаю. Дашь мне список фамилий?

– Не один, – протянул хитро. – Сейчас пришлю фамилии. 

Их было восемь в том списке. Семеро, слава Богу, живы. С N я говорить не стала. Какой-то внутренний стоп сработал, сложно объяснить. А Максу соврала, что да, но вопрос решить не удалось. 

– Ладно, я сам, – тихо пробубнил в ответ. Я знала, что он и так полезет в самый эпицентр. И без моей помощи....

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини