MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 3 травня 2022

397 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 3 травня. 

Данілов: Окупанти йшли на Київ за картами 1987 року 

У Раді національної безпеки та оборони знаходяться трофеї, отримані під час успішного засвідчення боїв з окупантами. Серед них – топографічна карта 1987 року друку, за якою загарбники рухалися при наступі на Україну.

Про це розповів секретар РНБО Олексій Данілов у коментарях журналістам національного телемарафону UA Разом, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Це свідчить про низьку підготовку російської армії, яку керівництво ще спочатку поставило на невигідну позицію перед Збройними Силами.

"Ті карти, якими вони йшли на нашу країну, українські військові давно не користуються. Вони, ймовірно, не розуміли, що навіть за вісім останніх років армія України дуже змінилася і вдосконалилася", – зазначив він.

У російської армії в Україні є три великі проблеми – Пентагон 

Російська армія досягла мінімального прогресу на Донбасі й показує дуже обережну та нерівномірну роботу в наземних операціях в Україні. Це пов'язано з тим, що окупанти досі мають великі проблеми, яких у Пентагоні виділили три.

Це погане командування та дисципліна, низький моральний дух у багатьох підрозділах і далеко не ідеальна логістика. Про це на брифінгові заявив високопосадовець з американського оборонного відомства, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Як повідомив він, помітна тенденція, коли ЗС РФ на сході України заходять до населеного пункту, оголошують про це, а потім – повертають свої війська назад. Збройні сили України можуть поновити контроль за такими селами.

"За останні кілька днів було багато "повернень"... Так що я б сказав, у кращому разі, про мінімальний прогрес [російських військових] на Донбасі", – зазначив представник Пентагону.

Путін та самогубство: російський опозиціонер розповів, чи піде президент РФ на такий крок

На тлі військової агресії РФ з'являються нові ризики, серед яких найстрашніше те, що Путін нібито може розпочати ядерну війну. Також багатьох цікавить, чи скоїть президент країни-агресора самогубство, якщо усвідомить свою поразку та усі наслідки своїх рішень.

Російський опозиційний журналіст Ігор Яковенко в ефірі "24 каналу" розповів, чи піде Путін на такий крок та чи наважиться він себе вбити, інформує UAINFO.org.

Яковенко вважає, що президент РФ дуже сильно любить життя. Тому вірогідність того, що Путін скоїть самогубство чи піде на ядерну війну, дуже мала. Вся річ у тому, зазначив опозиціонер, що диктатор не готовий так просто втратити життя.

"Тим паче, що ці розмови про щура, якого загнали в кут, дещо перебільшені. Я не дуже люблю порівняння з тваринами, бо вважаю це образою для цих симпатичних милих звірів", - додав журналіст.

На думку Яковенко, Путіна не "загнали у кут", адже у РФ нібито не настільки катастрофічні проблеми. Навіть у разі поразки в Україні президент країни-агресора не буде вчиняти самогубство.

"Мер" Маріуполя Іващенко розстрілював цивільних і коригував вогонь РФ 

Зрадник України, самопроголошений "мер" Маріуполя Костянтин Іващенко власноруч коригував ворожий вогонь у місті.

Про це в ефірі Україна 24 розповів міський голова Вадим Бойченко, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Найголовніші колаборанти - це фракція ОПЗЖ на чолі з Іващенком. Він - військовий злочинець, тому що він коригував вогонь, розстрілював евакуаційну колону, розстрілював склади з продовольством, і він себе проголосив мером. Він ходить з цим ватажком з "ДНР". Наші служби працюють, вирок на нього вже чекає", - сказав Бойченко.

Він зазначив, що в списку зрадників є й інші особи, які раніше перебували в окупованому Криму або Росії.

Юрій Гудименко: Не забувайте про війну. Бо вона не забуває про вас 

Момент, коли мені було страшніше за все на цій війні: в Ірпені на "Жирафі" вночі, втікаючі від обстрілу, я залетів у наш підвал і на останній сходинці у темряві наступив на трьохногу собаку, яка заволала так, що я, мабуть, посивів ще на якийсь відсоток.

Момент, за який мені страшно зараз: те, що війна стане непомітною.

Про це на власній сторінці у Facebook пише блогер, один із засновників партії "Демсокира" Юрій Гудименко, інформує UAINFO.org.

Зараз війна відповзає туди, де майже немає зв‘язку. Там, де не працює 4G, там, де на відміну від Києва чи Харкова не живуть мільйони людей. Там, де немає часу на відео обстрілів, там, де соцмережі є лише інколи і ефемерно. Там, куди не доїде зірковий десант, щоб зробити пару селфачів, які мають підвищити шанси на переобрання.

Війна відходить на другий план для тих, хто повертається у понівечені міста і намагається облаштувати своє життя наново. Я не засуджую і вам не раджу – я констатую.

Війна відходить, відповзає нібито у тінь. Це відбувається поступово – але це відбувається. Під розповіді про те, що війна закінчиться от-от.

Але вона не закінчиться от-от.

"Зав'язли ми тут надовго, це не 2014 рік": поранений окупант назвав слабкі місця російської армії. ВІДЕО

Офіцер морської піхоти ЗС РФ Іван Отраковський визнав міць української армії, зазначивши, що війна проти Сил оборони України не порівнянна з тим, що було у 2014 році. Силу опору наших воїнів він випробував на своєму досвіді – окупант потрапив під мінометний обстріл, його привезли до російського госпіталю.

Як рятували кішку із Бородянки, яка два місяці одна прожила на 7 поверсі зруйнованого будинку

На початку березня будинок в Бородянці зруйнували окупанти, сюди поцілила ракета. Лише зараз люди, які проходили повз, помітили - на 7 поверсі досі живе кіт, йдеться в сюжеті ТСН, інформує UAINFO.org.

Одною з них була киянка Катя, яка приїхала в Бородянку працювати з іноземними журналістами. «Просто випадково побачили там рух, коли наблизили камеру, зрозуміли, що це кіт», - розповідає дівчина.

Дівчина одразу почала писати в соцмережі – допоможіть, рахунок на години, бо тварина в пастці, яка колись була йому домом, вже надто довго. На допомогу вирушили волонтери із «Зоопатруля». 

Волонтери підняли дрон, щоб переконатись, що котик живий. Місцеві рятувальники не мали потрібної техніки, щоб зняти тваринку, тож залучили колег із сусіднього Ірпеня, які не відмовили і два сміливці піднімались до квартири. Спочатку рятувальники залізли у вікно, але попри спроби вибити двері до квартири із твариною не змогли.

Окупанти розстріляли будинок фермера зі Сватового, який відмовився віддати техніку до "колгоспу", – Гайдай 

У тимчасово окупованих селах на Луганщині російські загарбники тероризують місцеве населення і намагаються зробити там так звані колгоспи, як у Радянському Союзі. У місті Сватове один фермер висловився проти "совка", через що його будинок розстріляли.

Про це розповів голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі "Настоящего времени" у понеділок, 2 травня, інформує UAINFO.org.

За його словами, у Сватовому окупанти провели "нараду", на якій сказали всім фермерам, що все повертається в комунальну власність і створюватимуться "колгоспи". 

Один із фермерів виступив проти, заявивши, що все життя працював на землі і не збирається нічого віддавати російським окупантам.

"Один із дрібних фермерів підвівся і сказав: "Послухайте, як ви це уявляєте? Я все життя працював на землі, поклав туди здоров'я, нерви, безліч сил і коштів. У мене є результат, я заробляю гроші, це моя земля, моя техніка, на мене працюють люди. Ви хочете, щоб я це віддав у колгосп? Я цього не хочу...", – розповів Гайдай.

"Вибачте, я вкрав вашу машину. Рятував сім'ю!" – неймовірна історія від киянина, яка вразила мережу

Мережу сколихнула історія киянина Олексія Саєнка, який вибачався, що вкрав автомобіль, адже рятував сім’ю.

Розповідь оприлюднив журналіст Андрій Цаплієнко на своєму телеграм-каналі, інформує UAINFO.org.

"- Я вийшов із бомбосховища і побачив біля магазину автівку з ключами. Дві години спостерігав за нею, чекав на господаря - не дочекався. Я взяв сім'ю, сів машину та виїхав до Вінниці. У бардачку знайшов номер телефону та зателефонував власнику:

- Вибачте, я викрав вашу машину. Рятував сім'ю.

А у відповідь чую: - Слава Богу, не хвилюйтеся, у мене 4 автомобілі. На одній я вивіз сім'ю. Інші машини залишив у різних місцях із ключами у запаленні та номером у бардачку. З усіх машин передзвонили. Буде мир – побачимось. Бережіть себе!"

Як не вірити у добро після таких історій?

"Тут ваш русскій мір згорів": ЗСУ представили пісню про Чорнобаївку. ВІДЕО 

Збройні сили України презентували пісню про феномен нашої країни у війні проти агресора РФ – село Чорнобаївка на Херсонщині. Там на військовому аеродромі захисники вже багато разів нищили ворога, тому поетично воїни назвали його місцем, де горить "русскій мір".

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини