MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 13 травня 2022

237 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 13 травня. 

Залужний: Останнім часом РФ вдається до тактики масованого використання надзвукових протикорабельних крилатих ракет типу Х-22

"Під час телефонної розмови цієї ночі Голова об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі запитав мене, що для нас означає перемога. Це насправді важливе питання. Для мене перемога - це знищення ворога, який знаходиться на нашій землі, і звільнення всіх захоплених ним територій", - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, інформує UAINFO.org.

"Поінформував генерала Міллі про оперативну обстановку. Вона залишається складною, однак наш настрій бойовий і ми націлені лише на Перемогу.

Я також акцентував на продовженні застосування противником стратегічних крилатих ракет. Щоденно ворог випускає від 10 до 14 крилатих ракет по обʼєктам цивільної інфраструктури. Останнім часом Росія вдається до тактики масованого використання надзвукових протикорабельних крилатих ракет типу Х-22 по зазначеним обʼєктам. Так, минулої доби по Кременчуцькому нафтопереробному заводу противник застосував 12 крилатих ракет, дві з яких вдалося збити з ПЗРК Стінгер. Однією з причин переходу противником до цієї тактики є відмова від застосування авіації, яка несе великі втрати.

"Не треба Еммануелю робити дипломатичні па". Україна не піде на поступки і не шукатиме вихід для РФ, – Зеленський

Україна не піде на поступки і не буде шукати виходу для Росії. Оскільки керівник Кремля Володимир Путін показав, що йому все одно на поступки він готовий забрати чужі території.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський, повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю італійському телеканалу Rai 1, інформує UAINFO.org.

"Ми не повинні шукати вихід для Росії і Макрон даремно це робить. Я вважаю, що у нього є прекрасний досвід, поки Росія сама не захоче, поки вона не зрозуміє, що їй це потрібно - вона не буде шукати ніякого виходу. Може, Еммануель щось знає більше, але я знаю, що він хотів знайти ті чи інші результати в посередництві між нами і не знайшов і не нашої сторони", - заявив він. 

За словами Зеленського, пропонувати деякі речі, пов'язані з поступками українського суверенітету заради того, щоб зберегти обличчя Путіну, це не дуже коректно.

"Був упевнений, що ми не виживемо": Арестович про те, чому не розповідав українцям у перші дні про "каюк

Біля Офісу президента у перші дні повномасштабного вторгнення Росії тривали бої. Ситуація була дуже загрозливою.

Всі люди, які розбираються у воєнних питаннях, були впевнені, що керівництво країни не виживе. 

Про це розповів радник керівника Офісу президента Олексій Арестович у розмові з російським журналістом і правозахисником Марком Фейгіним, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

"Перші чотири доби я був упевнений на 98%, що нам каюк", - сказав Арестович. 

Фейгін нагадав, що в цей час Арестович виходив в ефіри і нічого не розповідав. 

"А що казати? Доброго дня, нам каюк? Був би моментальний обвал вольової складової, і кінець всьому. Я був упевнений, що ми не виживимо. Неможливо вижити, коли тобі кожні п’ять хвилин доповідають, що 300, 400, 1200 одиниць скупчення. І коли бої вже в центрі Києва, і доповідають охорона та військові, що 60 бойових сутичок за дві доби було… Я не вірив, що ми виживемо", - додав радник ОП. 

Ердоган виступив проти вступу Швеції та Фінляндії до НАТО 

Туреччина не дивиться позитивно на намір Швеції і Фінляндії вступити до НАТО. Оскільки вважає скандинавські країни притулком для "терористичних організацій".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Haberler, інформує UAINFO.org 

Повідомляється, що президент Реджеп Таїп Ердоган прокоментував вступ Швеції і Фінляндії до НАТО.

"У нас немає позитивної думки. Скандинавські країни схожі на гостьові будинки терористичних організацій. Ті, хто підтримує тероризм, знаходяться в парламентах цих країн", - зазначив він. 

Він уточнив, що в цих країнах ведуть діяльність представники "Робочої партії Курдистану", яку Анкара вважає терористичною організацією.

Зазначимо, Туреччина є членом Північноатлантичного альянсу, тому її схвалення необхідне для вступу Швеції та Фінляндії.

Валетов: Менее чем за три месяца уничтожить экономику и лишить будущего 140 миллионную страну – это большой талант и невероятный успех 

Наверное, это талант – принимать решения, которые, в конце концов, приводят результатам сугубо противоположным заявленным.

Об этом на своей странице в Facebook пишет Ян Валетов, информирует UAINFO.org.

+2 страны в НАТО, и вечный враг в лице вооруженной до зубов Украины.

Потеря лидирующего положения на рынке углеводородов.

Утрата политического влияния в Европе.

Наиболее широкий и разрушительный пакет санкций в мировой истории.

Экономическое падение, а в перспективе – десятки лет экономического отставания и отлучения от передовых технологий и сотрудничества. 

Минус репутация второй армии мира.

Минус десятки тысяч убитых и искалеченных, хоть это мало кого волнует.

Минус членство в международных институциях.

Минус торговля во всех отраслях...

Марк Фейгін допускає, що Путін може померти під час операції  

Останнім часом в ЗМІ дедалі частіше "спливають" чутки про хворобу президента РФ Володимира Путіна і про його майбутню операцію.

Такі припущення прокоментував в інтерв'ю "Обозревателю" російський правозахисник Марк Фейгін, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

За його словами, прямих підтверджень хвороби агресора РФ немає, адже це головна держтаємниця, але це видає його зовнішній вигляд. Він каже, Путін - це старий 70-річний чоловік з вантажем захворювань.

"Я не медик, я не можу поставити йому діагноз, але я бачу його подагричні пальці, тому що я знаю, що таке подагра. І так далі", - говорить Фейгін. 

"Безумовно, людина чимось хвора. Наскільки це смертельне захворювання або невиліковне, я не можу сказати. Але було розслідування видання "Проект", в якому були наведені документи про те, що скрізь його супроводжують лікарі і один з них Селіванов – онколог, нібито фахівець з онкології ендокринної системи", - додав правозахисник.

Він каже, що, безумовно, якесь захворювання у Путіна є, зі здоров'ям у нього не все так блискуче, як малює його прес-служба.

У CNN назвали ім'я генерала РФ, який керував обстрілом Харкова: він відзначився звірствами у Сирії 

З перших днів війни проти України Росія обстрілювала Харків забороненими касетними боєприпасами, які миттю знищували будинки та вбивали мирних жителів. Командував діями окупантів із захоплення міста генерал-полковник армії РФ Олександр Журавльов, який раніше керував однією з найжорстокіших російських операцій у сирійській війні.

Про це йдеться у розслідуванні CNN. За допомогою аналізу супутникових знімків у співпраці з Центром інформаційної стійкості (CIR) та наземних розслідувань журналісти встановили бригаду загарбників, які били по місту, і їхнього командира, пише Обозреватель

Запускали касетні боєприпаси по будинках

Наприкінці лютого, коли путінська армія боролася за захоплення Харкова проти українських сил, вона запускала по житлових кварталах другого міста України 300-міліметрові снаряди з касетною головною частиною із реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) "Смерч". Снаряди, які випускають по 72 бойові елементи (всього – до 32 832 осколків) на площі розміром з футбольне поле, завдавали нищівного удару по цивільному населенню. Вибуховою хвилею вони руйнували будинки, а потоком уламків вбивали й травмували людей.

CNN відстежив 11 "Смерчів", які впали у Харкові лише 27 та 28 лютого. І всі вони належали до 79-ї російської реактивної артилерійської бригади, що базується в Бєлгородській області.

"Воюють паперовими картами": в Міноборони Британії "рознесли" технічні можливості армії Путіна 

Російські авіація та важка техніка не придатні для ведення бойових дій та недостатньо оснащені для затяжної війни з Україною. Росія програла вже на кількох фронтах, наближається її остаточна поразка.

Про це заявив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес, інформує The Daily Mai, передає UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

На переконання британського міністра, російських генералів можна звинуватити у поганому плануванні та підготовці до війни, проблемах з обладнанням, постачанням, а також загальному моральному розкладанні в армії.

"Майже жоден із їхніх літаків не оснащений засобами ситуаційної обізнаності та цифрового керування боєм. Часто знаходять літаки з паперовими картами України 1980-х років. Приймачі GPS були виявлені приклеєними до панелей приладів збитих російських Су-34, щоб пілоти знали, де вони знаходяться, через низьку якість їхніх власних систем", – повідомив Воллес.

Схожі проблеми у росіян з артилерією та бронетехнікою. Їх неможливо використати для військових маневрів, а лише для ведення невибіркового вогню.

Очільник міноборони Британії зауважив, що не варто надто боятися високоточної зброї РФ, оскільки вже після другого тижня війни Росія різко знизила її використання через недостатню кількість.

Воллес констатував, що розвиток подій на фронті підтверджує, що Путін та його армія не готувалися до затяжної війни, а розраховували на бліцкриг. Наразі становище окупантів погіршується. Україна отримує сучасну західну зброю, а ресурси росіян вичерпуються. В найближчому майбутньому в росіян виникнуть ще більші проблеми, оскільки введені санкції заблокували постачання комплектуючих для виробництва військової техніки. Компенсувати технічні втрати в Україні стане неможливо, а оборонні підприємства припинять роботу.

Британія ввела санкції проти Кабаєвої та колишньої дружини Путіна

Великобританія запровадила санкції проти Аліни Кабаєвої - ймовірної коханки президента Росії Володимира Путіна. А також проти його родичів та колишньої дружини.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на сайт уряду Британії, інформує UAINFO.org 

Повідомляється, що посилюється тиск на Путіна та його найближче оточення, у тому числі шляхом санкцій проти його "гаманців" та членів сім'ї. 

Незважаючи на те, що за деклараціями Путін володіє невеликою квартирою в Санкт-Петербурзі, двома радянськими авто, причепом та гаражем, відомо, що його розкішне життя фінансує сім'я, друзі дитинства та обрана еліта.

Чи приходитимуть українцям повістки у застосунку "Дія"? Мінцифри дає відповідь

В Інтернеті почала поширюватись інформація про те, що скоро через застосунок "Дія" українці будуть отримувати повістки, що відповідну функцію розробляє Міністерство цифрової трансформації України.

Як наслідок такої інформації, деякі чоловіки призовного віку почали видаляти зі смартфонів застосунок "Дія", пише ТСН, інформує UAINFO.org.

В Міністерстві цифрової трансформації на запит щодо запровадження опції  в "Дії" для вручення повісток повідомили, що це фейк, який невідомо хто поширював і поширює надалі. Мінцифра не працює над такою можливістю,  адже  вручати повістки можна лише особисто в руки. 

Пресслужба Міністерства просить користуватися інформацією лише з офіційних джерел, на сайті або в соцмережах Міністерства.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини