MENU

Російських хакерів підозрюють в атаці на Євробачення-2022

700 0

Російських хакерів підозрюють в атаці на Євробачення-2022

Кіберзлочинці намагалися провести так звані DDoS-атаки під час голосування у фіналі пісенного конкурсу. На думку експертів, за цим може стояти російська хакерська група Killnet.

Невідомі хакери намагалися перешкодити проведенню фіналу пісенного конкурсу Євробачення-2022, але фахівцям боротьби з комп'ютерними злочинами вдалося їм завадити. Про це у своєму Twitter повідомила у неділю, 15 травня, прес-служба італійської поліції, пише Кореспондент, інформує  UAINFO.org.

Хакери намагалися проникнути до комп'ютерної мережі конкурсу в день першого півфіналу, 10 травня, а також провести так звані DDoS-атаки під час фінального голосування у ніч проти 15 травня. На думку експертів, за атаками може стояти російська хакерська група Killnet.

Читайте також: Російські хакери намагаються зламати Starlink – Ілон Маск

Журі Грузії та Азербайджану усунули від голосування у фіналі

У неділю, 15 травня, національні мовники Грузії та Азербайджану висловили подив опублікованими результатами голосування національних журі. Обидві країни вказали, що їхні журі дали найвищий бал - 12 - Україні, а не Великобританії, як зазначено у підсумкових таблицях конкурсу. Згідно з останніми Україна отримала від журі двох країн по 6 балів.

Європейська мовна спілка (EBU) заявила, що у Грузії та Азербайджану, а також ще чотирьох країн - Чорногорії, Польщі, Румунії та Сан-Марино - після другої генеральної репетиції другого півфіналу "було виявлено певні порушення у результатах голосування". Після чого їх було замінено на "агрегований результат".

"EBU вкрай серйозно ставиться до будь-яких можливих спроб маніпулювання голосуванням на конкурсі та має право відкликати такі голоси відповідно до офіційних інструкцій з голосування, незалежно від того, чи можуть такі голоси вплинути на результати", - йдеться у заяві спілки.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

Кореспондент


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини