MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 19 травня 2022

321 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 19 травня. 

"Сильна, незламна, смілива і вільна!". Зеленський привітав Україну із Днем вишиванки. ВІДЕО

Володимир Зеленський одягнув вишиту сорочку у стилі мілітарі і привітав українців із Днем вишиванки.

"Сильна, незламна, смілива і вільна! З Днем вишиванки, Україно!" – сказав Володимир Олександрович на відео, інформує UAINFO.org.

Президент до свята обрав лляну вишиванку прямого силуету під назвою Velych від українського бренду Etnodim. Сорочка кольору хакі має пастельний піксельний орнаментом дубового листя, що символізує чоловічу енергію та силу, також символізує довголіття та терпіння. Вишиванка "уособлює стійкість та міцність нашого народу, його глибоку прив'язаність до коріння та рідної землі", - йдеться на сайті бренду.

До слова, бренд Etnodim до Дня вишиванки презентував колекцію вишиванок, створених за мотивами картин українських художників: Олександра Саєнка, Казимира Малевича, Василя Корчинського, Іван-Валентина Задорожного, Івана Приходька, Юлії Гушул, Олександри Екстер і Ганни Собачко-Шостак. До колекції увійшли шість вишиванок, сім вишитих суконь і лляна камізелька (жилетка).

Зі святом українців привітала й перша леді Олена Зеленська. 

"Хтось дістає її, дивом вцілілу, із шафи у зруйнованому будинку. А хтось втратив разом із домом. Хтось шукає її в іншій країні, куди вигнала війна. Хтось одягне її в рідному місті, де нарешті немає обстрілів. Хтось – в окупації, ризикуючи життям. А хтось зробить це взагалі вперше, бо вперше відчув таку потребу. Цей день українці відзначають багато років, але війна наповнила його новим щемливим змістом. Можливо, вперше ми так гостро відчуваємо сенс відомого вислову про «вишитий код нації». Вперше це стало настільки особистим і гострим. Вперше це про наші страшні втрати й про обов’язкову перемогу над ворогом і горем. З Днем вишиванки, друзі!", – написала перша леді України.

День вишиванки Україна відзначає третього четверга травня. 

 

Арестович: Є лише один варіант примирення з Росією і це принципова позиція керівництва держави

Радник голови ОП Олексій Арестович заявив, що наразі не повинно йти мови про примирення України та РФ. Під час ефіру на телеканалі "Україна 24" він заявив, що єдине, на що погодиться наша сторона – капітуляція Росії, виведення її військ з усієї території нашої держави та компенсації, інформує UAINFO.org.

"Це принципова позиція керівництва держави", – заявив Арестович, додавши, що йдеться не лише про президента, але й дипломатів та міжнародних партнерів, зокрема США та Британії. 

Він запевнив, що не може бути й мови про компроміс з агресором та анексію РФ частини нашої території для "умиротворення". 

"У мрійників в Європі є час, щоб уявити, як все неоднозначно, але нічого з цього не буде, крім військової поразки Росії та викиду з України всіх ворожих солдатів", – додав Арестович. 

Він вважає, що є країни, які прагнуть створити новий мінський формат,  аби бойові дії припинилися за будь-яку ціну. 

"Ніякого варіанту, де ми дозволяємо росіянам залишитися тут, не буде. Окремі країни можуть спробувати домовлятися, але бачимо, які різнобічні процеси йдуть в Європі. Вони часом будуть коливатися, тому що це європейська школа політики, – розповів Арестович, додавши, що між РФ, Францією і Німеччиною може вестися певна гра на тристоронньому рівні. – Це дивна позиція".  

Канцлер Німеччини: Путін не буде диктувати умови миру 

Канцлер Німеччини Олаф Шольц пообіцяв Україні подальшу допомогу у захисті від нападу Росії та заявив, що президент Владімір Путін не зможе диктувати умови миру.

Про це він заявив у спеціальному виступі у Бундестазі, пише "Європейська правда" з посиланням на Bild, інформує UAINFO.org.

"Путін, як і раніше, вважає, що може бомбити і диктувати мир. Але він помиляється.  Так само як він помилявся щодо рішучості українців та єдності наших союзів. Тому що українці цього не приймають, і ми також", - сказав Шольц.

Канцлер заявив, що тільки коли Путін зрозуміє, що не може зламати обороноздатність України, він буде готовий серйозно вести мирні переговори, і для цього важливо посилити військову допомогу Києву. 

Шольц захищав позицію уряду Німеччини про підтримку України "в тому числі у постачанні озброєнь, включаючи важку техніку" — навіть якщо одні вважають, що "підтримка не заходить досить далеко", а інші, що "надто далеко".

"У нас у всіх одна спільна мета: Росія не має виграти цю війну. Україна має вижити", - додав він.

Війна в Україні відходить на другий план, Байден переключає увагу на Азію – CNN 

Цього тижня, у четвер, президент Сполучених Штатів Джо Байден відбуває з візитом в Азію. І хоч з першою поїздкою до регіону лідер США дещо запізнився, та Схід лишається для нього центральною зовнішньополітичною ціллю.

Про мету візиту очільника Білого Дому повідомляє CNN, інформує з посиланням на ZN.UA.

Російсько-українська війна упродовж трьох місяців була ключовим зовнішньополітичним питання, над яким зосереджено працювала вся адміністрація Байдена. Проте, на тлі останніх провокацій з боку Північної Кореї та показової демонстрації сили Китаєм, президент США повертається до свого стратегічного зовнішньополітичного курсу.  

В адміністрації Байдена запланували дві зустрічі з ключовими партнерами в регіоні: Південною Кореєю та Японією. Ці візити покликані зміцнити партнерські відносини в момент глобальної нестабільності.

З посилання на офіційних осіб, CNN повідомляє, що є інформація стосовно підготовки Північною Кореєю підземних випробувань ядерної або міжконтинентальної балістичної ракети, під час візиту президента США в Сеул. Попри те, в Білому Домі запевняють, що готові до будь-яких непередбачених ситуацій. 

Арестович пояснив, навіщо російським військам острів Зміїний. Є два варіанти

Після низки втрат на острові Зміїний у Чорному морі Росія продовжує спроби відновити там свої позиції. Перетворивши локальні бої за острів у справжню битву, російське командування влаштовує на Зміїному нову Чорнобаївку.

Про це розповів радник голови Офісу президента Олексій Арестович в ефірі програми "Фейгін Live". Він назвав дії військ РФ щодо Зміїного безумством з військової точки зору, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Арестович пояснив, навіщо російським військам острів Зміїний. Він їм потрібен для висадки десанту.

"Є думка, що затоплена "Москва була важлива своїм ППО. Виходить що цей острівець на траверзі до Одеси і на траверзі до дельти Дунаю забезпечує ППО, деяке прикриття. Питання, а для чого там ППО? Наприклад, щоб маневрували російські кораблі. Варіантів два – або десант на Одесу, або десант на вихід на Придністров'я. Але це безумство з військової точки зору", – сказав Арестович.

"Скандинавське досьє": Туреччина підготувала вимоги щодо вступу Швеції та Фінляндії в НАТО 

У Туреччині можуть переглянути своє ставлення стосовно вступу Фінляндії і Швеції в НАТО. Для цього Анкара підготувала "скандинавське досьє" з п'яти вимог, які висуває цим двом країнам.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Türkiye,  інформує UAINFO.org.

Відомо, наступного понеділка делегації зі Швеції та Фінляндії прибудуть в Анкару з візитом, аби знайти способи переконати Анкару, щоб отримати схвалення на членство в НАТО.

Дипломатів, як пише газета, прийме заступник міністра закордонних справ Туреччини Седат Онал, він повідомить про вимоги його країни. 

Так, згідно з отриманою виданням інформацією, Анкара підготувала "скандинавське досьє" для двох країн, яке складається з п’яти основних пунктів:

  • екстрадиції членів "терористичної" Робітничої партії Курдистану (РПК) та організації ФЕТО;
  • визнання терористичними Сирійських сил національної самооборони (СНС), що в Анкарі вважають афілійованими з РПК;
  • припинення підтримки представників "організації фетхуллахістів" (ФЕТО), яку турецька влада вважає причетною до підготовки перевороту у 2016 році;
  • закриття всіх організацій, пов'язаних із структурами, які в Туреччині асоціюють з терористами,
  • надання відповідних гарантій.

Біолабораторії в Україні, Сорос та бази НАТО в Криму: в мережу потрапило листування доньки Путіна в чаті випускників МДУ 

Журналіст Дмитро Колезєв стверджує, що дочка російського диктатора Володимира Путіна Марія Воронцова перебуває у чаті випускників МДУ під ніком Maria V і висловлюється там на політичні теми. Зокрема вона повторює пропагандистські гасла про гніти Заходу, біолабораторії в Україні та бази НАТО в окупованому Росією Криму.

Як пише Козелєв, скриншоти з чату йому передав один із його учасників, і кілька людей підтвердили, що Maria V справді дочка Путіна, повідомляє Обозреватель, інформує UAINFO.org.

На одному зі скриншотів видно, що, вступаючи в чат, дівчина представилася як Марія Воронцова, випускниця 2011 року – це збігається з інформацією про дочку президента країни-агресорки.

Журналіст проаналізував листування Воронцової і зробив висновок про те, що багато її тверджень співзвучні за змістом риторики Путіна, зокрема про те, що нібито західні країни не хочуть бачити Росію успішною країною і перешкоджають її "процвітанню".

Технічний дефолт Росії може відбутися вже наступного тижня – Reuters

США не мають юридичних повноважень на арешт активів російського Центробанку на суму близько $300 млрд.

Про це заявила міністр фінансів США Джанет Йеллен, передає Reuters, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

За словами Йеллен, швидше за все, спеціальна ліцензія, видана Росії для здійснення платежів власникам американських облігацій, не буде продовжена.

Термін дії ліцензії спливає 25 травня і того ж дня РФ має провести платіж за облігаціями. Якщо в разі відкликання ліцензії Росія спробує заплатити в рублях, а не в доларах, це може привести до технічного дефолту.

Деякі європейські чиновники виступають за арешт активів ЦР РФ, заморожених санкціями. Зараз активи знаходяться за кордоном, але залишаються у власності Росії. 

Однак, за словами Йеллен це йде в розріз з американськими законами та може створити прецедент, що підриває довіру інших країн до зберігання активів своїх центральних банків у Сполучених Штатах.

Юрій Шевчук зробив сміливу заяву на концерті ДДТ: Батьківщина – це не дупа президента, яку треба цілувати  

Фронтмен російського рок-гурту "ДДТ" Юрій Шевчук на концерті зробив сміливу заяву. Зі сцени артист звернувся до глядачів з думкою про те, що "батьківщина – це не дупа президента, яку треба цілувати".

Глядачі зустріли це твердження оваціями та схвальними вигуками. Ймовірно, скандальний виступ відбувся в Уфі. Ролик з концерту опублікували в Twitter "Вот так", пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

В перерві між піснями Юрій Шевчук зі сцени сказав про власне розуміння патріотизму та того, що відбувається в Росії. З його слів, потрібно бачити батьківщину в звичайних громадянах, а не в диктаторі та його найближчому політичному оточенні. 

"Батьківщина, друзі, це не дупа президента, яку треба весь час мусолити, цілувати. Батьківщина – це бабуся-жебрак на вокзалі, що продає картоплю. Ось це батьківщина", – сказав він.

Реакція залу не змусила себе чекати. Кілька тисяч глядачів почали аплодувати артисту за його публічний сміливий заклик.

Про батьківщину Шевчук згадав перед тим, як виконати пісню "Любов", яку музикант написав після війни в Чечні. За словами фронтмена рок-колективу, ця пісня "його врятувала".

"Тупорила! Ненавиджу цих скотиняк". Зірка українського карате відреагувала на чергову брехню спікерки МЗС Росії Захарової

Зірка українського карате Анжеліка Терлюга відреагувала на безсовісну брехню спікера МЗС Росії Марії Захарової.

Срібна призерка Олімпіади-2020 опублікувала у сторіс Instagram ролик з виступом російської держслужбовиці, в якому та розповідає, що в Одесі ЗСУ начебто виганяють місцевих жителів із квартир і облаштовують там вогневі позиції, інформує UAINFO.org

Таку заяву Анжеліка прокоментувала словами: "Скільки можна вигадувати цю маячню? Бойовики ходять по квартирах… Я вам скажу більше. Одесити самі приходять до ЗСУ, щоб допомогти вигнати вас, кінчених виродків, з нашої землі! Ще й не знає тупорила, як правильно говорити "Одеська". Ненавиджу цих скотиняк!".

Пес Патрон змінив "бронік" на вишиванку

Сьогодні, в День вишиванки, помічник саперів пес Патрон змінив “бронік” на вишиванку.

Про це повідомляє  ДСНС України, інформує UAINFO.org.

“Підтримуючи традиції, сьогодні наш Патрон змінив свій "бронік" на вишиванку. Виглядає круто, як ви вважаєте? Доречі, роботу на сьогодні ніхто не відміняв - відшуковуємо, розміновуємо, працюємо на перемогу”, - наголосили в ДСНС України.

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини