MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 25 травня 2022

277 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 25 травня. 

Кулеба: Навряд чи Заходу вистачить мужності зняти морську блокаду РФ силою 

Глава МЗС України Дмитро Кулеба не вірить у те, що країни Заходу можуть силовим шляхом вирішити питання морської блокади РФ.

Про це він сказав під час Українського сніданку у Давосі, повідомляє "Європейська правда", інформує UAINFO.org.  

Кулеба відповідав на запитання про те, чи можуть країни Заходу організувати військовий конвой для супроводу кораблів у Чорному морі.

"Якщо НАТО не закрило небо над Україною у найтрагічніші моменти війни, то чому ж вони зараз розкриють Чорне море, щоб можна було безперешкодно експортувати з України сільськогосподарську продукцію? Я всім серцем буду вітати таке рішення, але я не думаю, що буде достатньо сил і достатньо мужності в західних та інших країн, щоб знайти силовий розв'язок цього питання", - сказав Кулеба.

"Можу дати свідчення в окопі": Турчинов прокоментував виклик на допит СБУ у "вугільній справі"  

Колишній секретар Ради нацбезпеки та оборони Олександр Турчинов відреагував на повідомлення про свій виклик на допит до Служби безпеки України у так званій "вугільній справі". 

Раніше стало відомо, що СБУ виписала на його ім'я повістку на 19 травня, інформує UAINFO.org.

Окрім Турчинова, цього ж дня було заплановано також допити ексміністра внутрішніх справ Арсена Авакова, колишнього прем'єра, лідера партії Народний фронт Арсенія Яценюка та генерального директора ДПЕК Максима Тимченка.

При цьому ніхто з них до СБУ так і не з’явився, через що слідчі дії було перенесено на 30 травня.

"Отримав сьогодні зі ЗМІ інформацію про неадекватний політичний піар Служби безпеки. А саме — на сайті СБУ розміщено повістку про виклик мене майже тиждень тому на допит як свідка. Хочу поінформувати "героїчних" слідчих, що перебуваю на південно-східному фронті і готовий дати відповіді на будь-які питання в одному з окопів", — написав Турчинов у себе у Facebook.

Чорне море стане наступним фронтом російсько-української війни: якою може бути роль НАТО – Die Welt 

Найближчим часом Чорне море може перетворитися на новий фронт війни України з країною-агресором Росією. Морська блокада вже загрожує не лише економіці України, а може стати причиною світового голоду. У ситуацію, ймовірно, доведеться втрутитись країнам НАТО.

Про це пише німецьке видання Die Welt. Там зазначають, що в НАТО вже розглядають можливість створення "коаліції охочих" для розблокування Чорного моря.

Журналісти пишуть, що поки Україні вдалося значною мірою застопорити наступ РФ на сході країни, на перший план виходить російська військово-морська блокада в Чорному морі, якою Москва може завдати довгострокової шкоди українській економіці та навіть спровокувати світову продовольчу кризу.

"Морському аспекту війни досі приділялося набагато менше уваги, оскільки спочатку це уявлялося, м'яко кажучи, нерівною боротьбою, в якій російський флот максимально використав свої переваги", – заявив один із найшанованіших британських військових стратегів Лоуренс Фрідман.

Проте тепер цей аспект війни вийшов на перший план. І йдеться не лише про те, що Україні вдалося здобути важливі морські перемоги, зокрема, затопивши флагмана ЧФ РФ "Москва", а й про те, що експорт українського зерна морським шляхом має величезне значення для світового продовольчого забезпечення.

Die Welt зазначає, що до війни Україна експортувала за кордон близько 75% вирощеного зерна, що становило близько 20% експортного виторгу України. І 90% цього експорту здійснювалось морським шляхом. Нині це неможливо через блокаду РФ.

Росія у війні проти України використала близько 60% запасу високоточної зброї – розвідка  

Російські війська вичерпують запаси високоточної зброї, повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький в інтерв’ю проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії, інформує UAINFO.org.

За словами Скібіцького, якщо в перші два місяці повномасштабного вторгнення обстріли були хаотичними, то згодом ситуація змінилася.

«По-перше, вичерпуються запаси. За нашими даними, якщо говорити про високоточну зброю, то використано вже близько 60 відсотків запасів. По деяким видам, навіть і більше – 70%. Є відповідні нормативні вимоги по тому пороговому рівню, який необхідно тримати в військах, і по тих же самих «Іскандерах» цей пороговий рівень майже настав», – каже він. 

Водночас Росія не може поповнювати запаси так само швидко, як Радянський Союз, додає представник розвідки.

«Вони не мають таких потужностей і швидкого виробництва високоточної зброї, тим паче економічні санкції, політичні санкції, які накладені на РФ, не дозволяють зараз активно, широкомасштабно використовувати комплектуючі іноземного виробництва».

У Киргизстані на піку імені Путіна встановили прапор України. ВІДЕО  

На піку імені російського диктатора Володимира Путіна у горах Киргизстану встановили прапор України. Імена альпіністів, які це зробили, наразі невідомі.

Відео з прапор України на піку Путіна у Twitter опублікувала "Альпинистка С Веткой".

"Якщо у світі існує пік Путіна та український прапор, то їхня зустріч неминуча. Хулігани підняли та повісили прапор на вершині, уявлення не маємо хто", – написала авторка відео.

"Відмовляємося їхати на убій в "ЛНР": понад 200 бойовиків "ДНР" влаштували бунт. ВІДЕО 

Бойовики так званої "ДНР" влаштували бунт та відмовилися воювати за "ЛНР", бо це "чужа республіка".

Про це повідомляє журналіст, блогер Денис Казанський, інформує UAINFO.org.  

Вояки з "ДНР" записали відеозвернення, у якому пояснили свою позицію. Ватажок бунту називає себе та інших бойовиків "військовослужбовцями 107 стрілкового полку". За його словами, 1,2 та 4 рота полку (204 особи) відмовляється виконувати наказ "командування" та їхати в "ЛНР". 

"Ми відмовляємося їхати на убій в "ЛНР" – зовсім іншу республіку. З нами вчинили безліч незаконних дій. Нас призвали незаконно з порушенням наказу. З нами не провели медичного обстеження під час призову. Нас неодноразово обманювали та обманним шляхом намагалися завезти на територію "ЛНР", де, за непідтвердженими даними, ми вже є частиною якогось "козацтва", які добровільно вступили в лави "збройних сил ЛНР", – каже бойовик.

У Кабміні розповіли, в якому випадку можна не платити за комуналку 

Компанії-постачальники не будуть нараховувати плату за комунальні послуги у разі, якщо споживач був відсутній більше 30 днів. Свою відсутність абонент має підтвердити відповідним документом.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на роз'яснення заступника міністра громад та територій Наталії Хоцяновської, інформує UAINFO.org

"Сьогодні всі споживачі, якщо вони були відсутні більше 30 днів, повинні звернутися до постачальників послуг, щоб їм не робили нарахування. Це не стосується приміщень, обладнаних лічильниками, потрібно ці показники подавати, а саме - повторювати ті, які були раніше. Це не буде поширюватиметься на послугу управління багатоквартирним будинком, і не стосуватиметься послуг на тепло", - каже вона. 

Так, якщо людина більше 30 днів не знаходилася в приміщенні, вона повинна звернутися із заявою до постачальника послуг, а також додати хоча б один із наступних документів:

  • довідку про проходження лікування;
  • довідку внутрішньо переміщеної особи;
  • довідку, що свідчить про службу у ЗСУ.

Ця довідка і буде підставою для того, щоб постачальник послуг зробив перерахунок.

Пугачова пригрозила, якщо на Галкіна заведуть справу, "вона заговорить і не зупиниться"

Російське зіркове подружжя Максим Галкін та Алла Пугачова з початком повномасштабної війни РФ проти України разом з дітьми виїхало до Ізраїлю.

Там Галкін почав активно висловлювати свою позицію та підтримувати український народ. Ба більше, шоумен організував тур містами Ізраїлю, частину грошей з якого передав на допомогу Україні, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

Втім, Алла Пугачова ще жодного разу публічно не прокоментувала війну, яку розв'язала Росія. Позицію примадонни озвучив її близький друг, російський галерист і публіцист, арт-менеджер Марат Гельман.

У інтерв'ю YouTube-шоу "І гримнув Грем" Гельман поділився подробицями розмови з Аллою Борисівною щодо війни в Україні: "Вона розуміє вагу свого голосу. Вона говорить, може стримано, але говорить про те, що це божевілля. Але те, що я почув, що якщо на Максима заведуть кримінальну справу, то "тоді я почну говорити і тоді не зупинюся".

Ектор Хіменес-Браво взяв до рук зброю: Орки можуть повернутися і ми зустрінемо їх вже по-іншому 

Канадський та український шеф-кухар колумбійського походження Ектор Хіменес-Браво змінив фартух на зброю. Він узяв у руки автомат для того, щоб боротися із російськими окупантами, які, на його думку, можуть знову повернутись на Київщину.

Про це зірка повідомив на своїй сторінці у Instagram, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Він опублікував кадри з військових навчань і розповів, за що полюбив Україну, наголосивши, що військовим РФ тут не місце

"Інший час – інші вміння. На вихідних розпочав тренування військової справи. Я звичайний громадянин, бізнесмен, лідер думок, який має будинок в Ірпені. І мені стало страшно за своє життя і близьких, коли я уявив, що міг бути 24 лютого вдома. Це може повторитись", – поділився шеф-кухар.

Хіменес-Браво розповів, що 13 років тому я приїхав в Україну, одразу закохався в країну, людей та менталітет, тому не збирається все це кидати у скрутні часи. При цьому він наголосив, що і не засуджує тих, хто виїхав від війни. Зірка вважає, що кожен допомагає як може.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини