MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 2 червня 2022

223 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 2 червня. 

Через постачання нового озброєння на Україну чекає масований обстріл – NYT

Постачання ракетних систем до України для захисту від атак РФ несе приховані ризики.

На Україну може чекати масований обстріл з боку Росії через постачання нового озброєння.

Про це пише The New York Times, повідомляє ТСН, інформує UAINFO.org

За даними видання, "моментом істини" буде наступний масований ракетний обстріл території України з боку Росії, після якого стане зрозуміло, чи зможе Київ утриматися і не завдавати удару у відповідь по території РФ. 

"США заявили, що по території Росії удари не завдаватимуться (і це повторив учора Зеленський). Але в Україні є території, які Москва вважає своїми (Крим) чи юридично визнала (Донбас). Що буде, якщо удари новою зброєю Україна почне завдавати углиб цих територій – незрозуміло. Теоретично це може викликати ескалацію", - йдеться у повідомленні.

НАТО оголосить Росію головною загрозою альянсу

Країни-члени НАТО на саміті в Мадриді наприкінці червня затвердять нову Стратегічну концепцію Альянсу, яка не змінювалася з 2010 року. Постійний представник США при НАТО Джуліан Сміт повідомила, що головною загрозою буде названа Росія.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міноборони США, інформує UAINFO.org.

"Росія з'явиться в Стратегічній концепції в якості першорядної загрози альянсу", - сказала вона.

За її словами, підтримка України стане головною темою саміту, в якому візьме участь президент Джо Байден. 

Після вторгнення Росії в Україну в Мадриді будуть обговорюватися військові питання. Союзники, включаючи Сполучені Штати, направили тисячі військовослужбовців в прифронтові держави Альянсу, щоб стримувати Путіна. Кількість бойових груп НАТО в цих державах збільшилася з чотирьох до восьми. Байден пообіцяв захищати кожен дюйм території НАТО.

Обіцяних Шольцем систем ППО доведеться чекати місяцями, – Бербок

Обіцяну канцлером Німеччини Олафом Шольцом систему протиповітряної оборони IRIS-T Україна зможе отримати лише через кілька місяців. З'ясувалося, що вона була виготовлена для іншої країни, з якою треба передомовлятися.

Про це федеральний міністр закордонних справ Анналена Бербок повідомила під час свого виступу у Бундестазі, пише німецьке видання WELT, повідомляє Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Вона констатувала, що Федеральний уряд послабив очікування щодо швидкої доставки в Україну системи ППО IRIS-T.

"Так, на це потрібні місяці", – сказала Анналена Бербок.

Окупанти "натякнули", по яких містах в Україні готують удари

Окупанти вкотре "попередили", по яких містах України найближчим часом завдадуть удару. 

Про це в Telegram повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, інформує UAINFO.org.

Важливо. Битва за Схід. Росіяни готують черговий обстріл освітніх закладів в Донецькій області. Вночі з’явились масові повідомлення в російських публіках про «облаштування вогневих позицій нацбатальйонів» в Донецькій області. А саме: 

- Краматорськ: машинобудівний коледж, загальноосвітні школи №10 та №16

- Слов’янськ. Машинобудівний ліцей.

Меркель після трьох місяців мовчання висловила солідарність з Україною

Колишній канцлер Німеччини Ангела Меркель висловила солідарність з Україною у "варварській війні" з Росією. Заява була зроблена після декількох місяців мовчання, що викликали критику її власної політики щодо Москви.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters, інформує UAINFO.org

Меркель, яка обіймала посаду канцлера протягом 16 років до грудня, заявила, що не буде давати порад з боку, але підтримує зусилля уряду "покласти край цій варварській війні", повідомив Reuters учасник заходу.

"Моя солідарність з Україною", - процитувала її учасниця церемонії прощання з головою конфедерації профспілок DGB.

Вільно говорить по-російськи, що виросла в колишній комуністичній Східній Німеччині, Меркель піддалася критиці з боку Сполучених Штатів та інших країн за підтримку запланованого будівництва газопроводу "Північний потік - 2", призначеного для доставки російського газу безпосередньо до Німеччини. Наступник Меркель Олаф Шольц відклав проект.

Як тільки Путіна тригерить, хворий старий мачо дає команду пуляти по Львову, – Фурса

"А я знаю, що Путін робив вчора. Він дивився футбол. Бо одночасно з матчем Україна-Шотландія на Львівщину стартували крилаті ракети. А у цього хворого діда є якийсь пунктик. Коли його щось бісить, коли він заздрить Україні, коли Україна його вибішує, то він стріляє по Львову", - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише Сергій Фурса, інформує UAINFO.org

"Україна відправила на дно російський корабель. Ракети летять на Львів. Україна виграла Євробачення. Відразу ракети летять на Львів. Україна грає матч у футбол на відбір до чемпіонату світу, звідки росіян викинули з ганьбою, ракети летять на Львів.

Без якогось приводу він воліє по Львову не стріляти. Чи то економить ракети. Чи береже для особливого випадку. Але як тільки його тригерить один з його безлічі комплексів, то воно починає командувати пуляти по Львову. 

Важко сказати, що в голові у цієї людини. Таке враження, що коли Путін був маленький, йому у Львові не продали морозиво. Чи відлупцювали на Площі Ринок. Чи в нього був хтивий дядько, який показав йому піструна у львівському парку. Хто зна. Але він точно має щось особисто до Львова, так само як він має особисті проблеми з Україною. Як мачо, якому не дає жінка його мрії. І він намагається її примусити. Але жінка каже ні. І боляче б'є по яйцях. А деякі агенти Путіна кажуть «то чого ти пручаєшся, чого нариваєшся на зґвалтування, просто дай йому те, що йому потрібно». Хворий старий мачо.

Світломаскування під час війни. Що це і чи дійсно воно потрібне

Після початку повномасштабної війни, українців закликали дотримуватися режиму світломаскування. Пояснюємо, для чого це потрібно та чи всюди необхідно його дотримуватися. 

Незважаючи на те, що наступ окупантів на Київ було зупинено на початку квітня, а нещодавно завершилось розмінування міста та області, КМВА звернулась до жителів Києва з проханням продовжувати дотримуватися режиму світломаскування, пише НВ, інформує UAINFO.org

Розповідаємо, що таке світломаскування, для чого воно потрібне та чи дійсно його потрібно дотримуватися людям, які живуть у відносно безпечних регіонах України — на неокупованих територіях та у регіонах, що віддалені від активних бойових дій.

Що таке світломаскування

Світломаскування або Світлове маскування — приховування від спостереження повітряного та наземного супротивника світлових ознак масових військ і сил, військових об'єктів, промислових районів і населених пунктів та їх імітація на хибних об'єктах. Така практика з’явилась у 20 столітті, щоб не допустити можливості, коли екіпажі ворожих літаків могли розпізнати свої цілі завдяки світлу, наприклад, як під час нальоту на Лондон у 1940 році.

Джонні Депп виграв суд проти Ембер Герд. Ексдружину суперзірки визнали винною у наклепі  

В середині квітня, стало відомо, що актор Джонні Депп знову судитиметься зі своєю колишньою Ембер Герд.

Актор Голлівуду Джонні Депп звинуватив колишню в наклепі та вимагав від акторки 50 мільйонів доларів компенсації. Цього разу суд став на сторону Джонні.

Про це повідомило видання The Washington Post, пише ТСН, інформує UAINFO.org

Як зазначається, Джонні Депп переміг за трьома пунктами звинувачення в наклепі проти Ембер Герд. Суд зобов'язав актрису виплатити компенсацію в розмірі 15 мільйонів доларів.

До слова, Герд також частково виграла у своїй справі проти Деппа, але замість $100 млн їй було присуджено компенсацію у розмірі 2 мільйонів.

Шакіра та Жерар Піке розійшлися через зради футболіста – ЗМІ

Колумбійська співачка та танцюристка Шакіра нібито поставила крапку в стосунках з іспанським футболістом "Барселони" Жераром Піке після 11 років цивільного шлюбу. Зірка не витримала систематичних зрад коханого.

На рішення не вплинула наявність двох дітей у пари та довгої романтичної історії стосунків. Про це повідомили журналісти El Periodicо, посилаючись на інсайдерів в оточенні зірок, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org

За словами близького друга родини, пара зараз переживає кризу в стосунках та навіть перебуває на межі розставання, хоч і не каже про це публічно. Причиною стали зради спортсмена та його посиденьки в нічних клубах з різними дівчатами.

Журналісти з'ясували, що Шакіра та Піке вже кілька тижнів не живуть разом. Футболіст нібито переїхав у свої "холостяцьку квартиру" в Барселоні, а його сини залишилися з мамою.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини