MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 17 червня 2022

246 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 17 червня. 

Єврокомісія офіційно запропонувала надати Україні статус кандидата на вступ в ЄС

Європейська комісія офіційно рекомендувала надати Україні статус кандидата на вступ в Європейський союз.

Про це оголосила президентка ЄК Урсула фон дер Ляєн на брифінгу в Брюсселі, повідомляє кореспондент "Європейської правди", інформує UAINFO.org.

"Комісія рекомендує Раді, по-перше, надати Україні європейську перспективу і по-друге - надати статус кандидата. Звичайно, з розумінням, що країна виконає певний набір подальших важливих реформ", - сказала фон дер Ляєн.

У заяві Єврокомісії йдеться, що Україна загалом просунулася у досягненні стабільності інститутів, які гарантують демократію, верховенство права, права людини та повагу та захист меншин.

Також відзначається, що Україна продовжила хороші макроекономічні результати, демонструючи гідну уваги до макроекономічної та фінансової стабільності, потребуючи продовження амбітних структурних економічних реформ.

"Ми знаємо, що українці готові померти за європейську перспективу. Ми хочемо, щоб вони жили з нами європейською мрією", - додала фон дер Ляєн.

Україна запроваджує візовий режим для громадян Росії – Зеленський 

Україна з 1 липня запроваджує візовий режим для громадян Російської Федерації. Відповідну постанову сьогодні, 17 червня, має ухвалити Кабінет міністрів.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський, пише ТСН, інформує UAINFO.org.  

"У межах протидії безпрецедентним загрозам національній безпеці, суверенітету й територіальній цілісності нашої держави запропонував Кабінету Міністрів опрацювати питання перегляду режиму в’їзду російських громадян на територію України", - написав він.

Так, постанову "Про припинення дії Угоди між Урядом України і Урядом Російської Федерації про безвізові поїздки громадян України і Російської Федерації та застосування деяких міжнародних договорів України з Російською Федерацією" має ухвалити уряд.

Євробачення-2023 відбудеться не в Україні

Європейська мовна спілка вирішила, що пісенний конкурс "Євробачення" у 2023 році відбудеться не в Україні. Організатори звернулися до Великої Британії, щоб обговорити можливість проведення конкурсу там, оскільки представник цієї країни посів друге місце.

Про це повідомляє EBU, пише Українська правда, інформує UAINFO.org.

"EBU хотів би подякувати UA.Суспільне за їхню щиру співпрацю та відданість вивченню всіх сценаріїв протягом кількох тижнів після перемоги Kalush Orchestra's 14 травня в Турині та поділитися своїм сумом та розчаруванням з приводу того, що конкурс наступного року не може бути проведений в Україні... 

В результаті цього рішення, відповідно до правил і для забезпечення безперервності заходу, EBU тепер почне переговори з ВВС, що посіли друге місце цього року, про потенційне проведення конкурсу Євробачення-2023 року в Сполученому Королівстві".

При цьому в EBU зазначили, що хотіли б, щоб перемога України позначилася на конкурсі наступного року: "Це буде для нас пріоритетом у наших обговореннях з можливими господарями".

Існує дві причини: військовий експерт пояснив, чому Україна не знищує окупантів на Зміїному  

Є дві причини того, чому Україна не знищує російських окупантів на острові Зміїний. Обидві зводяться до того, що знищувати гарнізон на острові наразі недоцільно, тому що сам по собі він загрози не становить.

Про це військовий експерт Олег Жданов розповів в інтерв'ю "Радіо НВ". Він пояснив, чому зараз вважається, що не треба витрачати сил і засобів для завдавання вогневого ураження острову, інформує UAINFO.org.

"З появою ракетних комплексів "Гарпун" (Harpoon) питання висадки російського десанту відійшло на другий план. Сьогодні ескадра Чорноморського флоту РФ боїться увійти у ймовірну зону ураження "Гарпуна", який стоїть вже на бойовому чергуванні на Чорноморському узбережжі України. Що б там не було на острові розташовано, воно не має сенсу. Це перше", – заявив Жданов. 

Другою причиною він називає те, що гарнізон на острові не може існувати автономно.

"Нагадаю, що на острові немає навіть питної води. Якщо стане питання звільнення цього острова, то його блокада протягом трьох-п'яти діб може спонукати гарнізон до здачі, тому що без забезпечення острів існувати не може", – розповів експерт.

Пив і давав безглузді накази: розслідувач Bellingcat про те, чому Путін не довіряє Дворнікову

У російського генерала Олександра Дворнікова, який командував окупантами в Україні, були проблеми з алкоголем, а підлеглі йому не довіряли через непрофесійність.

Про це розповів журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв в інтерв'ю російському проєкту "Продолжение следует", пише ТСН, інформує UAINFO.org.

За його словами, Путін керує війною ледь не "в ручному режимі". Ніхто з оточення не знає, що він вирішить найближчим часом.

"Він може затягнути це (війну в Україні. – Ред.) до кіцня року і програти, а може і вирішити завтра", – зазначив Грозєв.

Розслідувач вважає, що Путін узяв на себе роль генерала. Це сталося приблизно в той же час, коли було призначено Дворнікова.

ЗСУ ліквідували командира танкової роти окупантів, який заявляв, що України вже немає. ФОТО 

Воїни Збройних сил України ліквідували командира танкової роти окупаційних військ РФ. Загиблий під Ізюмом Дамір Шаймарданов у соцмережах заявляв, нібито України вже немає.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини