MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 21 червня 2022

402 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 21 червня. 

Українські військові завдали удару по ворожих позиціях на острові Зміїний – ОК "Південь" 

Українські військові завдали удару по ворожих позиціях на острові Зміїний (Одеська обл.), який окупанти захопили на початку повномасштабного вторгнення в нашу країну.

Про це сьогодні повідомили в оперативному командуванні "Південь", інформує UAINFO.org

Як зазначається, окупанти зазнали великих втрат.

"Завдано зосереджений удар із застосуванням різних сил і способів ураження, в ході якого те, що рашисти гордо називали "острівним гарнізоном", обліковує значні втрати. Військова операція триває і потребує інформаційної тиші до її завершення", - сказано в повідомленні. 

За даними командування, склад корабельного угруповання ворога за ніч не змінився, тому загрози залишаються такими ж.

"Ніщо не може передати жаху того, що тут сталося". Прем'єр-міністр Люксембургу відвідав зруйновану окупантами Бородянку. ФОТО

Прем'єр-міністр Люксембургу Ксав'є Бетель прибув до України. Окрім Києва він відвідав Бородянку, яка сильно постраждала від російської агресії.

Про це сам Бетель написав у Twitter. Своїм візитом він хотів виразити солідарність Люксембургу з Україною, інформує UAINFO.org.

"Прибув до Києва. Демонстрація солідарності Люксембургу з народом України. Бо доки триватиме розв'язана Росією війна, Люксембург буде стояти разом з Україною", – написав Ксав'є Бетель.

Він також виклав фото і поділився власними враженнями від побаченого на деокупованій території.

"Бородянка постраждала до повного знищення російською агресією і сьогодні є символом безглуздої жорстокості та насильства. Ніщо не може передати жаху того, що тут сталося", – додав прем'єр Люксембургу.

Росія зосередила на "вишках Бойка" ракетні судна, спецназ і кораблі ФСБ – експерт  

Російські спецпризначенці розміщували на окупованих бурових платформах "Чорноморнафтогазу" підрозділи морської піхоти та спецназу. Армія РФ продовжує перебувати на платформах й дотепер.

Про це повідомив військовий експерт Павло Лакійчук для росЗМІ, інформує UAINFO.org з посиланняс на УНІАН.

"Спочатку росіяни боялися, що Україна забере своє майно назад. Крім морпіхів там ще чергує бригада ракетних морських суден, які забезпечують охорону цього району, а також патрульні кораблі ФСБ. У 2016 році РФ зрозуміла, що цей об’єкт можна використовувати більш раціонально, тому встановила на них засоби спостереження за повітряною та підводною обстановкою", - каже експерт. 

Фахівець зауважив, що на "вишках Бойка" були встановлені гідроакустичні комплекси.

Путін їде до Білорусі "дотискати" Лукашенка вступити у війну проти України – експерт 

Президент РФ Володимир Путін збирається із візитом до Білорусі, щоб дотиснути Олександра Лукашенка вступити у війну проти України.

Таку думку висловив відомий військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю ТСН, інформує UAINFO.org.

"Це єдина мета, заради якої Путін їде до Мінська. Очевидно, він зрозумів, що викликами "на килим" у Кремль Лукашенка не уламати. І кожен раз Лукашенко, коли їде до себе додому, там він відчуває себе, як риба у воді. І тому Путін їде дотискати", – заявив він. 

"Річ у тім, що Російська Федерація видихається. І як би нам важко сьогодні не було на луганському напрямку, ми бачимо, що вже немає того наступального потенціалу, який був ще в травні-квітні. Сьогодні у них (у РФ) оперативного резерву немає, потрібен час для його створення. Путіну вкрай необхідно, щоб Білорусь відкрила другий фронт, почала бойові дії, пов'язувати частину сил української армії на північному сході й тим самим відтягувати наші війська", – додав експерт.

Німецькі САУ Panzerhaubitze 2000 вже на фронті, – Резніков

За словами міністра оборони України, це вже шостий вид артилерії 155 калібру, який посилить оборону ЗСУ. У боротьбі з російською армією також використовують установки M777 від США, FH70 від Італії, M109 від Британії, AHS Krab від Польщі та Caesar від Франції.

Україна отримала перші німецькі самохідні артилерійські установки Panzerhaubitze 2000, які вже застосовують заздалегідь підготовленими українськими військовими на фронті. Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков у Facebook, пише Фокус, інформує UAINFO.org.  

Данилко про ймовірну службу у ЗСУ: Це те саме, що сказати: "Залужний, давайте наклеїмо ваш плакат і скажемо: "Співає Залужний" 

Український актор Андрій Данилко, який виступає в образі співачки Вєрки Сердючки, в інтерв'ю, яке 20 червня опублікували на YouTube-каналі ICTV, відповів на запитання, чи захищатиме Україну від російських окупантів у разі потреби, пише Гордон, інформує UAINFO.org.

"Якщо потрібно буде піти на фронт та взяти в руки зброю – що будете робити?" – запитала в актора журналістка.

"Це мають робити професіонали", – сказав актор, зазначивши, що у нього, зокрема, немає фізичної підготовки.

За словами Данилка, призивати його до армії – усе одно, що попросити головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного виступити з концертом.

"Це те саме, що сказати: "Залужний, давайте ми наклеїмо ваш плакат на Палаці "Україна" і скажемо: "Співає і розповідає Залужний", – заявив шоумен.

Охоронець Крішіану Роналду розбив його Bugatti Veyron за 2 мільйони доларів. ФОТО

Таємнича аварія сталася напередодні на Майорці. Хтось розбив шикарний Bugatti Veyron відомого футболіста Кріштіану Роналду, в'їхавши на ньому в сарай. Про це пише Daily Mail.

Вважається, що за кермом був працівник футболіста. Проте поліція поки що не коментує ДТП, пише Фокус, інформує UAINFO.org.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини