MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 23 червня 2022

319 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 23 червня. 

Європарламент підтримав надання Україні статусу кандидата на вступ в ЄС  

Європарламент підтримав надання Україні та Молдові статусу кандидатів на вступ до Євросоюзу та ухвалив відповідну резолюцію.

Остаточне рішення щодо надання статусу кандидатів країнам буде ухвалено на саміті держав-членів ЄС, який починається сьогодні в Брюсселі і триватиме два дні, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Раніше сьогодні глава Європейської ради Шарль Мішель висловив упевненість, що лідери Євросоюзу 23 червня офіційно нададуть статус кандидата на вступ до ЄС Україні та Молдові.

Естонський журналіст розкрив суть нових російських провокацій біля кордонів НАТО 

Російські провокації біля кордонів НАТО носять регулярний характер, тільки за минулий рік літаки РФ 10 разів порушували повітряний простір Естонії, в нинішньому році - двічі.

Про це розповів кореспондент естонського Громадського телебачення Антон Алексєєв, передає 24 канал, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Недавню провокацію він назвав частиною відпрацювання ракетного удару з боку РФ. У Генштабі та Міноборони Естонії кажуть, що відпрацювання було віртуальним - його не помітно з супутника.

"Якщо ця інформація з'явилася в публічному просторі, тоді можна зробити висновок, що Росія не дуже це приховувала. Ми розцінюємо це як попередження", - говорить Алексєєв.

Журналіст припускає, що подібні "відпрацювання" пов'язані з майбутнім самітом НАТО, на якому вирішиться доля Фінляндії та Швеції. Вони, як відомо, висловлюють бажання стати членами Альянсу.

"Можна взяти хоч десять Сєвєродонецьків": бойовик Гіркін ниє, що Росії перемоги не бачити 

Терорист Ігор Гіркин знову накинувся з критикою на військово-політичне керівництво Росії в контексті боїв у Сєвєродонецьку.

Про це він розповів у своєму блозі, пише УНІАН, інформує UAINFO.org

Бойовик вважає, що захоплення Сєвєродонецька не принесе Росії ніяких успіхів, крім тактичних "перемог".

"Ніякими тактичними перемогами війни не виграються. Можна взяти ще десять Сєвєродонецьків, але війна від цього виграна не буде. Для виграшу у війні треба розгромити збройні сили противника, позбавити їх здатності до опору. А штурмувати фортецю за фортецею - це нічого не дасть. Крім величезних втрат з обох сторін", - висловився окупант. 

Гіркін додав, що затяжну війну з Україною Росія програє: "Чим більше з ними (українцями - ред.) будуть церемонитися, тим більше шансів, що ми цю війну виграти не зможемо".

"Наближається 1944 рік". Україна вийде на кордони з Росією, і Кремль попросить про переговори – політолог Раміс Юнус 

За мірками Другої світової, війна в Україні зараз дійшла до етапу найважчих 1942—1943 років, але незабаром настане 1944-й — і Росії доведеться капітулювати. Так вважає американський політолог Раміс Юнус, який працював керівником апарату та керуючим справами парламенту Азербайджану, після — в Ємені та Саудівській Аравії, а тепер у США, де консультує як політичний експерт незалежні фонди, аналітичні центри та ЗМІ.

З політологом поговорила Олена Трибушна, українська журналістка, головний редактор та ведуча YouTube-каналу Є питання, пише НВ, інформує UAINFO.org.

— Хочу попросити вас об'єктивно оцінити, з якими позиціями підійшли Україна та Росія до нинішнього етапу війни, у тому числі з погляду передумов для «мирних переговорів» і спроб схилити Україну до них.

— Якщо вже ми почали з теми переговорів, дуже важливо подивитися, хто тисне, які країни. Тут дуже доречно згадати східну приказку: «Якщо хтось зрадить тебе одного разу, то це його провина; якщо він зрадить тебе знову, це твоя провина». Я дуже сподіваюся, що Україна, її політичне керівництво чудово розуміють, хто вас обдурив у 2014 році. Вони також обманювали і в 2008 році з прийомом до НАТО, обманювали ту саму Грузію. І це ті ж країни, які сьогодні продовжують лобіювати інтереси Росії в цьому напрямку, прикриваючись своїм дружнім ставленням до вас та гарними розмовами про демократію, суверенітет, територіальну цілісність. Вони вас зраджували регулярно з 2014 року, включаючи все, що розкрилося зараз, особливо те, що вони продавали в обхід ембарго зброю Росії, що сьогодні допомагає у цій агресії. Тому дивіться уважно, з ким ви йдете у розвідку.

"Підготовка провокації": Лукашенко дозволив українцям збирати ягоди та гриби на території Білорусі

Режим Олександра Лукашенка вирішив дозволити українцям з 1 липня збирати ягоди у ландшафтному заказнику Ольманські болота на території Білорусі.

Про це заявили у Держприкордонкомітеті країни, пише НВ, інформує UAINFO.org.  

Як стверджується, це рішення було прийнято з урахуванням «прямої залежності рівня життя багатьох жителів прикордонних регіонів сусідньої країни від заготівлі та подальшої реалізації дикоросів».

Таким чином, громадянам України з відповідними дозволами обіцяють безперешкодний перетин держкордону у пунктах пропуску Мутвиця, Хінічів та Селище.

"Світ все бачить, світ вас підтримує": Джошуа висловив підтримку Україні у війні з РФ 

Претендент на чемпіонські титули за версіями WBO, WBA, IBF і WBA Super Ентоні Джошуа у спілкуванні з пресою торкнувся теми війни в Україні.

Знаменитий британський боксер віддав належне Олександру Усику, Володимиру і Віталію Кличкам та іншими українцями, які встали на захист батьківщини. Також спортсмен додав, що в ці важкі часи всі підтримують Україну, пише УНІАН, інформує UAINFO.org

"Велика повага Усику, братам Кличкам, всім в Україні. Я знаю, що це важко, але важкі часи не тривають довго. Тримайте голову вище. 

Світ все бачить, світ вас підтримує. Світ завжди з тими, хто переживає важкі часи. Особливо з українс

Новий світовий рекорд сезону: українка Магучіх тріумфально виступила на турнірі в Чехії

Чемпіонка світу зі стрибків у висоту Ярослава Магучіх продовжує колекціонувати нагороди літнього сезону, вигравши четверті змагання поспіль. Цього разу українці не було рівних на міжнародному турнірі в чеському Брно.

Крім Магучіх на старт також вийшли ще три українки - Ірина Геращенко, Катерина Табашник і Юлія Чумаченко, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Золото турніру в очній боротьбі розіграли Магучіх і Геращенко. Вони - єдині стрибунки, яким підкорилась висота 1.94 м. Обидві також взяли висоту 1.97 м.

Планку на висоті два метри Магучіх взяла з другої спроби, Геращенко не використала дві - і перенесла на 2.03 м. Там також спроба була невдала, тому Ірина Геращенко з результатом 1.97 м завершила змагання. А Магучіх з першої спроби підкорила 2.03 м. Це найкращий результат сезону в світі (попередній теж належав Магучіх - нещодавно на турнірі в Парижі їй підкорилася рекордна для цього сезону висота - 2,01 метра), а також рекорд турніру в Брно. 

Помер співак Юрій Шатунов

Російський співак Юрій Шатунов помер у віці 48 років від обширного інфаркту.

Про смерть артиста повідомив його концертний директор Аркадій Кудряшов у коментарі виданню "Лента.ру", інформує UAINFO.org з посиланням на РБК-Україна.

"Сьогодні вночі в кареті швидкої допомоги серце Юри зупинилося", - сказав він.

За словами Кудряшова, у артиста стався обширний інфаркт. Шатунову було 48 років.

У Юрія залишилася дружина Світлана, а також 16-річний син Денніс і 9-річна дочка Естелла.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини