MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 13 липня 2022

250 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 13 липня. 

Арестович: "Вторую армию мира" переделывает в двухсотую маленький, симпатичный HIMARS 

"По своей традиции российские войска разместили в Луганске одновременно воинскую часть и склад боеприпасов", - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет Алексей Арестович, информирует UAINFO.org.

"Последствия я даже не берусь представить.

"Вторую армию мира" переделывает в двухсотую маленький, симпатичный HIMARS", - констатирует Арестович.

Жодна ППО не допоможе окупантам на Донбасі, проти HIMARSів вони не мають захисту – військовий експерт

Військовий експерт Сергій Грабський в ефірі телеканалу "FreeDom пояснив, чому Росія активізувала постачання військової техніки на Донбас та чому їм це не допоможе, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

"Якщо ми говоримо про південний напрям, то росіяни, як і ми, чудово розуміють виняткову стратегічну важливість утримання так званого херсонського плацдарму та утримання півдня України під своїм контролем. Тому вони намагаються посилити свою присутність усіма можливими способами.  

Що стосується сходу, тут, як ми бачимо, переміщуються системи протиповітряної оборони, тому тут можна припустити, що противник у такий відчайдушний спосіб запобігти завданню ударів по об'єктах, які становлять для нього особливий інтерес на території Донбасу. Але треба їх збентежити тим, що проти HIMARSів у них немає жодних систем захисту і вони повинні прийняти це як даність, що жодна система протиповітряної оборони не допоможе їм", - резюмував він.

Гіркін несподівано дав "підказку" ЗСУ, по яких цілях можна завдати удару

Колишній ватажок бойовиків "ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков) розкритикував окупантів за те, що ті не дотримуються правил маскування. Він припустив, що Збройні сили України легко можуть вдарити по ракетних комплексах РФ.

Терорист, який неодноразово пророкував Росії поразку у війні, підтвердив у соцмережах знищення українськими захисниками бази ППО РФ біля Луганська. Він також висловився про некомпетентність вояків путінської армії, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"У мережі унікальні кадри того, як серед білого дня, без найменшого маскування, Тульською областю в південному напрямку рухається ешелон з технікою РК "Точка-У". Я розумію, що маскувати танки і БМП – якщо вже в розпорядженні МО РФ зовсім немає чохлів і навіть маскувальних сіток – зрештою не так вже й обов'язково. Але ракетні комплекси (навіть застарілі, але боєздатні) – першочергова ціль для противника", – написав він. 

За словами Гіркіна, союзники України можуть легко взяти їх "на контроль" засобами космічної розвідки.

"Наш янгол – помічник". Художниця Євгенія Гапчинська намалювала портрет Бориса Джонсона  

Українська художниця Євгенія Гапчинська опублікувала у Фейсбуці нову роботу. Це портрет прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона, що нещодавно подав у відставку.

Євгенія Гапчинська намалювала портрет Бориса Джонсона у характерному для неї стилі примітивізм. Усі герої її робіт — маленькі янголи із крильцями і пухкими щічками, які змушують мимоволі посміхнутися, пише НВ, інформує UAINFO.org

Отже, прем'єр-міністр Великої Британії з легкої руки Гапчинської став рожевощоким янголом із маленькими крильцями. Незмінною залишилась лише характерна зачіска Бориса Джонсона. А в руках Джонсон тримає український прапор.

Кара єгипетська: у Краснодарському краї РФ нашестя сарани 

Краснодарський край РФ, зокрема Приморсько-Ахтарський район, атакували полчища сарани. Масову навалу комах зафіксували у хуторі Нові Лиманокирпилі.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ. На кадрах, опублікованих у мережі, видно, що комах настільки багато, що вони утворили густу "хмару" у повітрі, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Сарана несе велику загрозу для рослин, тому що від неї серйозно страждають посіви. У Краснодарському краї комахи з'їли вже 1,5 тис. гектарів посівів.

На цей час там виявили 89 осередків розповсюдження сарани на площі 2,5 тисячі гектарів. 

"У Приморсько-Охтарському районі від навали шкідника найбільше страждають станиці Степова та Приазовська, хутори Нові Лиманокирпилі, Старі Лиманокирпилі. У Калінінському районі сарана докучає мешканцям хуторів Могукорівка та Редант", – повідомляють російські ЗМІ.

Педан різко звернувся до Полякової та Єфросініної: англійську ви вивчити можете, а українську – ні?

Відомий український телеведучий Олександр Педан розкритикував свою колегу Машу Єфросініну та співачку Олю Полякову через їхній неповноцінний перехід на українську мову. Знаменитості продовжили вести свій спільний YouTube-проект російською мовою, аргументуючи це тим, що так їм легше доносити свою думку. Шоумен, у свою чергу, згадав старт своєї кар'єри, коли йому довелося вчити рідну мову, аби залишатися на телебаченні.

Педан не розуміє, як артистки можуть вивчити англійську, але при цьому не знати своєї рідної мови. Своїми роздумами він поділився в інтерв'ю програмі "Вікна-Новини" на СТБ, пише Обозреватель

Телеведучий пояснив, що зараз Україна нарешті повністю починає себе ідентифікувати як незалежну, суверенну державу. Саме тому кожен українець має усвідомити та прийняти важливість переходу на українську мову.

"Про колег чи добре, чи нічого, але я не до кінця вірю в цю тезу. Англійську ви вивчити можете, а українську – ні? Тут у мене щось не сходиться. Питання в чому? Важко?! Так, важко. А нам не важко зараз буде відбудовувати, воювати? Ця трансформація України в Україну нарешті відбувається. Вона складна, так не буває, що легко... Це ваш складний крок, який дуже важливий для України", – прокоментував шоумен.

TAYANNA  розповіла про "дешеве життя" на Балі та обурила українців  

Українська співачка TAYANNA розізлила українців розповіддю про "дешеве" життя на острові Балі. Зірка поділилася, що віддає за житло $2000 доларів на місяць, бо живе з подругою, з якою платить навпіл.

Однак багато українців підкреслили, що $4000 – не демократична вартість і неетично розголошувати її, коли багатьом людям немає де і за що жити під час війни. Відповідні коментарі з'явилися в Instagram журналіста Слави Дьоміна, який опублікував частину інтерв'ю з співачкою на YouTube, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Інтерв'юер поцікавився в виконавиці, чому вона залишилася на Балі та скільки коштує там житло на місяць. На це зірка відповіла, що була в Польщі і зрозуміла, що проживання на екзотичному острові обійдеться в меншу суму, ніж в Європі. 

TAYANNA поділилася, що проживає з сином та подругою в віллі, за яку вони платять навпіл – по $2000 на місяць. Артистка розповіла, що на острові є й більш бюджетне житло, яке коштує від $300, але їй цей варіант не підійшов.

У кожного з нас свій фронт: телеведучий Дмитро Комаров продав своє елітне авто, щоб допомогти ЗСУ. ФОТО 

Український телеведучий та знаменитий мандрівник Дмитро Комаров продав свій рідкісний автомобіль Сhrysler Сrossfire за рекордні мільйон гривень, щоб допомогти ЗСУ. Розкішну машину журналіст виставив на благодійний аукціон у день свого народження, 17 червня, а вже вчора, 12 липня, він передав чорний спорткар новим власникам. Нові власники заявляють – вирішили його просто купити, бо впевнені, що гроші підуть на допомогу ЗСУ.

Про це Комаров розповів у себе в Facebook-блозі, інфорує UAINFO.org.

"Ми з колегами переглянули сотні ставок, обдзвонили реальних претендентів, відсіяли жартівників і придумані ставки і визначили реальних претендентів на перемогу. Найбільшу суму - 1 мільйон гривень – запропонував не конкретна людина, а компанія молодих людей з ком'юніті United Invest Team", - розповіла телеведучий.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини