MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 18 липня 2022

157 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 18 липня. 

ЗСУ до кінця літа перейдуть у контрнаступ на декількох напрямках – прогноз  

Досить імовірно, що українські військові перейдуть у контрнаступ на кількох напрямках вже до кінця літа.

Такий прогноз зробив військовий експерт Дмитро Снєгирьов в ефірі загальнонаціонального марафону, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

На його думку, поставки західної зброї дозволяють ЗСУ вже зараз готуватися до контрнаступальних дій. 

"На херсонському та харківському напрямках можна говорити, що окупаційні війська перейшли до пасивної оборони, вони стримують наступ ЗСУ. Тому слід говорити, що з отриманням зброї від партнерів, яка вже надійшла до ЗСУ, слід очікувати зміни військового протистояння. Тобто контрнаступу українських військових за кількома напрямками вже до кінця літа", – зазначив він.

Україна офіційно завершила ратифікацію Стамбульської конвенції  

Україна офіційно завершила ратифікацію Стамбульської конвенції.

Про це повідомила генеральний секретар РЄ Марія Пейчинович Бурич у Twitter, інформує UAINFO.org з посиланням на  НВ.

"Я щиро вітаю передачу сьогодні Україною ратифікаційної грамоти Стамбульської конвенції РЄ. Україна стала 36-ю країною — учасницею цього знакового договору", — написала Бурич.

На сайті Ради Європи йдеться, що конвенція набуде чинності щодо України 1 листопада 2022 року.

У понеділок, 20 червня, Верховна Рада підтримала ратифікацію Стамбульської конвенції. "За" проголосували 259 нардепів, «проти» — вісім, утрималися — 28. 

Україна підписала Стамбульську конвенцію 2011-го, але документ так і не ратифікувала. У 2020 та 2021 роках ратифікація Стамбульської конвенції була основною вимогою Маршу жінок. Конвенція спрямована на запобігання домашньому насильству, захищає тих, хто його пережив, і покликана сприяти судовому переслідуванню винних у таких злочинах.

На сайті президента створювали дві петиції із закликом ратифікувати Стамбульську конвенцію — обидві набирали понад 25 тисяч голосів. 17 лютого у відповіді президента на петицію було сказано, що він послідовно підтримує захист прав людей, які пережили домашнє насильство та насильство за статевою ознакою.

"Друга армія світу" готувалась до вторгнення в Україну за мапами минулого сторіччя. ФОТО 

Слідчі Служби безпеки України встановили, що частина російських командирів, які вторглися на нашу територію в лютому, керувалися топографічними картами України 1969 року. Про це свідчать документи загарбників, які СБУ вилучила на місці тимчасово окупованих рашистами районів Харківської області.

Про це повідомляє пресцентр СБУ у Facebook, інформує UAINFO.org

Зокрема, на документах російського мотострілецького батальйону 138-ї гвардійської мотострілецької бригади інформація не оновлювалася щонайменше 53 роки.

На картах окупантів повністю відсутній Салтівський житловий масив Харкова, який забудовувався з початку 70-х років минулого століття. Також відсутні Трав'янске і Муромське водосховища, зведені у сімдесяті роки. А державний кордон між Україною і росією намальований кульковою ручкою, оскільки на картах його взагалі не було. 

І хоча вони мають сучасні реєстраційні номери і навіть гриф секретності, при детальному вивченні можна помітити, що вони виготовлені у 1969 році.

"В Росії немає варіантів ненасильницької зміни політичної ситуації" – Фейгін 

Російський диктатор Володимир Путін сам відкрив шлях до свого повалення.   

Про це розповів російський опозиціонер Марк Фейгін в інтерв'ю НВ, інформує UAINFO.org.

За його словами, варіантів ненасильницької зміни ситуації в Росії немає, "тому що у влади є всі важелі, що оформилися, щоб взагалі ніяк не дати такому виникнути".

"Але з урахуванням ситуації війни, вступні змінилися, що призвело до інших підходів, оцінок, до іншої сміливості, рішучості. Сам Путін відкрив шлях до насильства. Тепер так можна: зайти на територію іншої держави та вбивати людей. Значить, і щодо нього можна прийти та вбивати. В таких умовах насильство перестало бути якимось табу", - зазначив він. 

За словами опозиціонера, війна може посилити революційні настрої в Росії.

Чому Росія почала бити по містах з зенітних комплексів С-300: пояснення ЗСУ 

Протягом останніх тижнів, ворог почав бити по наземних цілях зенітними ракетами із комплексу С-300, основне призначеного якого – знищення повітряних цілей.

Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ, інформує AINFO.org

Цей комплекс може працювати, як по повітряних, так і по наземних й надводних цілях. Щоправда ураження об’єктів не буде таким руйнівним, як при роботі типових вогневих засобів по землі.

Використання противником важких зенітних ракет для ураження наземних цілей пояснюється тим, що окупанти все ж заощаджують сучасне технологічне озброєння. 

А зенітні керовані ракети до комплексу ЗРК С-300 імовірно мають у надлишку, тому й використовують їх у прифронтових зонах, наразі мова йде про миколаївську та харківську операційні зони.Бойова частина зенітних ракет призначена для ураження неброньованих цілей (фюзеляжів літаків) тисячами вражаючих елементів.

На Луганщині серед окупантів завівся свій "Запорізький месник" і "демілітарізував" російський винищувач Су-34  

На Луганщині окупанти наскільки рознервувалися через ЗСУ, що почали "демілітаризувати" самі себе.

Цієї ночи вони "мінуснули" свій винищувач.  Про збитий літак повідомляє "Оперативний ЗСУ", інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

Новини про 19-річного нацгвардійця на прізвисько "Запорізький месник", який у Запорізькій області збив з ПЗРК "Ігла" вже 6 російських літаків, дісталися території окупованої Луганщини. Окупанти надихнулися прикладом українського воїна і вирішили його наслідувати. В лавах російських вояків завівся свій "Запорізький месник". Завдяки його влучному пострілу минулої доби в Росії стало на один винищувач Су-34 менше. Інцидент стався в районі селища Хрустальне Луганської області.

"На Луганщині орки збили власний Су-34", - йдеться в повідомленні.

Відомий російський актор через війну попрощався з мамою з Чернівців 

Відомий російський актор Сергій Юшкевич підтримав війну проти України, попри те, що він тут народився і виріс і що його мама досі проживає в Чернівцях.

Також він розповів російським ЗМІ, що з повагою ставиться до військових, які беруть участь у "спецоперації", інформує UAINFO.org з аосиланням на УНІАН.

"Я відчуваю біль від того, що відбувається, хочу, щоб наші хлопці швидше повернулися додому. Я розумію, що цей біль - з обох сторін. Я втомився від того, що там відбувалося багато років. Моя мама в Чернівцях, на Західній Україні, живе і зараз", - заявив актор. 

Він додав, що намагався перевезти свою маму в Росію, але вона категорично відмовлялася. За його словами, вперше він намагався переконати її переїхати ще у 2014 році, але жінка відповіла, що "старе дерево не пересаджують".   

"На даний момент ми з мамою вже три роки не бачилися. Ми навіть... попрощалися про всяк випадок", - додав Юшкевич.

На фронті загинув відомий український телеведучий Карім Гуламов 

Український телеведучий Карім Гуламов, який до війни працював на музичному телеканалі М1, загинув у боях проти російської армії.

Друзі і товариші по службі висловлюють співчуття на його сторінці в Facebook. Вони кажуть, що Карім був дуже сильним, добрим і справедливим, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Тебе пам'ятатимуть як людину з великим серцем і широкою душею, як лицаря і супермена, що рятував Україну, як справжнього друга, який ніколи не залишить у біді. Дякую тобі за те, що твоя душа вибрала цю планету, країну і часи, в яких ти був і завжди будеш хоробрим героєм", - пишуть на його сторінці в соцмережі.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини