MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 22 липня 2022

284 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 22 липня. 

Україна, Туреччина та ООН підписали угоду щодо розблокування експорту зерна

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, міністр оборони Туреччини Хулусі Акар та генсек ООН Антоніу Гутерреш підписали угоду про експорт зерна.

Київ не буде підписувати прямої угоди з Російською Федерацією, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

Зазначається, що такий же дзеркальний документ сьогодні буде підписано Туреччиною, ООН та РФ.

Як повідомляє Міністерство інфраструктури України, українська делегація на чолі з міністром інфраструктури України Олександр Кубраков 22 липня прибула в Стамбул на переговори щодо розв'язання блокади Росією українського зерна.

"У рамках візиту українська сторона провела зустріч з Генеральним секретарем Організації Антоніу Гуттерешем. В фокусі діалогу – ініціатива ООН щодо розблокування морських портів для експорту продовольства та гарантії безпеки для суден", - йдеться у повідомленні відомства.  

 Варто зазначити, раніше рдник керівника Офісу президента Михайло Подоляк наголосив, що Україна та Росія не укладатимуть двосторонніх договорів. Також в ОП запевнили, що країна-терористка РФ не супроводжуватиме судна з українським зерном, інакше Україна надасть "негайну військову відповідь". До того ж, усі перевірки транспортних кораблів здійснюватимуться спільними групами в водах у разі виникнення такої потреби.

"Чекаємо на предметну розмову з Європолом": Данілов відреагував на заяви про "контрабанду зброї з України"

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов планує обговорити із представниками Європолу заяви про нібито випадки контрабанди зброї з України.

Про це Данілов повідомив у Twitter, інформує UAINFO.org.

"Очікуємо предметну розмову з офіційними представниками Європолу – з фактами і доказами щодо заяв про існуючі начебто випадки "торгівлі зброєю та військовими товарами на чорному ринку" з України. Максимально зацікавлені у швидкому обміні інформацією й миттєвому реагуванні", – написав він. 

Секретар РНБО звернув увагу, що публікація про "контрабанду зброї" у західних ЗМІ співпала у часі з розгортанням масштабної інформаційної спецоперації Росії "MakZim" з дискредитації України, яка має меті припинити постачання зброї від союзників.

Невизнане Придністров’я заявило про намір приєднатися до Росії  

Керівництво невизнаної Придністровської республіки заявило про намір увійти до складу Росії.

Про це заявив "міністр закордонних справ" Придністров’я Віталій Ігнатьєв з посиланням на росЗМІінформує UAINFO.org з посиланням на Главком

"Вектор Придністров'я протягом усіх років існування республіки залишається незмінним, що відображено в підсумках референдуму 17 вересня 2006 року, де чітко окреслено: незалежність з подальшим вільним приєднанням до Російської Федерації. Незалежність країни - безумовний пріоритет", – наголосив він.

Ігнатьєв додав, що керівництво невизнаної республіки не прийматиме рішення "на шкоду півмільйонному народу країни".

Про терміни такого приєднання Ігнатьєв нічого не сказав.

Росія готує масштабний наступ на Україну у 2023 році, щоб захопити Одесу – Foreign Policy 

На початку 2023 року Росія може розпочати новий масштабний наступ на Україну, щоб захопити Одесу та південно-західне узбережжя, а також відрізати Україну від Чорного моря, повідомляє Foreign Policy, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

"Припускається, що наступного року вони (українці - ред.) можуть зіткнутися з ще одним дуже серйозним російським наступом. І ми маємо зробити все можливе, щоб дати їм не лише обладнання, а й людей — свіжих людей, добре навчених людей, – щоб спробувати пережити це", – сказав на умовах анонімності західний чиновник. 

Чиновники зі США та ЄС вважають, що Кремль націлився на Одесу як на "головний стратегічний приз на наступному етапі війни".

Якщо РФ захопить місто, попереджають джерела видання, це буде "стратегічно катастрофічним" варіантом для України, "завдасть нищівного удару по її військових зусиллях і дасть Москві контроль над життєво важливими світовими запасами продовольства".

Гайдай: Сєвєродонецьк можливо було б відбити, якби західна зброя надійшла раніше

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай припустив, що теоритично Україна могла б уникнути окупації Луганщини, якби отримала західну зброю на тиждень-два раніше.

Про це він заявив в інтерв'ю УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Якби зброя прийшла раніше, то, в принципі, ми могли б відбити навіть Сєвєродонецьк. Проблема в тому, що у росіян величезна кількість радянської артилерії. Так, Росія вся іржава, застаріла та пафосна. Але 10 старих танків - це все одно 10 танків на полі бою. Людей і техніки у них дуже багато. Під артилерію у них цілі міста "забиті" снарядами", - розповів Гайдай. 

За його словами, у окупантів була тактика: вони просто обстрілювали українські позиції, а потім заходили. "Чотири години обстрілювали, один раз пішли в атаку. Як наші хлопці відбили атаку, то знову 3-4 години обстрілів. Причому, яка година дня - неважливо. Іноді протягом доби обстріли взагалі не припинялись. Ось така кількість БК у них є", - зазначив голова ОВА.

ЗСУ знищили артдивізіон гаубиць, особовий склад, техніку та БК російських окупантів. ВІДЕО  

Українські військові знищили артдивізіон гаубиць, особовий склад та автомобільну техніку російських окупантів.

Про це повідомляється у Telegram-каналі Десантно-штурмових військ (ДШВ) Збройних сил Україниінформує UAINFO.org.

"Артилерія ДШВ та Сухопутних військ (СВ) ЗС України знищили артдивізіон 152-мм гаубиць 2А65 "Мста-Б", особовий склад, техніку та БК російських окупантів", - сказано в повідомленні. 

Уточнюється, що знищено гаубичний артилерійський дивізіон (без однієї гаубичної батареї) – 8 одиниць 152-мм гаубиць 2А65 "Мста-Б", особовий склад дивізіону, автомобільну техніку, боєкомплект та фортифікаційні споруди російських окупантів.

Корбан хотів заїхати в Україну, у нього забрали паспорт 

Очільник територіальної оборони Дніпропетровської області Геннадій Корбан хотів в'їхати в Україну, однак прикордонники вилучили в нього український паспорт.

Про це повідомляє UAINFO.org із посиланням на УП.

Наразі Корбан перебуває на кордоні. Прикордонники заявили йому, що його українське громадянство припинене, проте не показали жодних підтверджуючих документів.

За словами адвоката, на кордон прибули представники інших силових відомств.

За інформацією УП Корбан приїхав з території Польщі на пропускний пункт "Смільниця". Речник Держприкордонслужби заявив, що "під час оформлення громадян на кордоні дії інспекторів прикордонної служби відбуваються виключно в межах норм чинного законодавства, що регламентує перетин державного кордону". 

Глава Мі-6 прокоментував дані про здоров’я Путіна  

Глава британської розвідки Мі-6 Річард Мур прокоментував дані про стан здоров’я кремлівського диктатора Володимира Путіна.

Про це повідомляє Reutersінформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

На запитання, чи він знає про стан російського президента, Мур відповів: "Немає жодних доказів того, що Путін серйозно хворий". 

Раніше директор ЦРУ Вільям Бернс заявив, що американська розвідка не має доказів того, що Путін психічно або фізично хворий. 

Наприкінці квітня британський таблоїд The Sun опублікував статтю про те, що Путін хворий на рак і найближчим часом на нього чекає операція. А вже у травні видання New Lines Magazine отримало запис близького до Кремля олігарха, який каже, що Путін хворий на рак крові.

Чоловік Руслани Писанки назвав причину смерті ведучої та розповів, де відбудеться похорон 

Чоловік покійної ведучої та акторки Руслани Писанки - Ігор Ісаков - вперше прокоментував свою втрату.

Руслани Писанки не стало 19 липня. Чоловік ведучої не може оговтатися від горя та досі не вірить, що його коханої більше немає, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

Утім, Ігор вирішив розповісти, як відбудеться прощання акторки, та назвати тяжку хворобу, яка забрала життя знаменитості.

Бізнесмен розповів, що в Німеччині у Руслани діагностували рак. Лікарі вже нічого не могли вдіяти, адже хвороба була запущеною та прогресувала. Втім, за словами Ігоря, його дружина боролася до останнього.

"У Русі був рак, на жаль, агресивна форма, і трохи запущений… Але так, як боролася вона, я не зміг би навіть наполовину… На жаль, імунітет не витримав... Отже, на жаль. Смерть і кремація", - розповів Ігор у Facebook.

Чоловік Руслани розповів, що прощання з ведучою відбудеться в Німеччині, у місті Кайзерлаутерн. Після оформлення всіх відповідних паперів прах Руслани доправлять до України. Вже в Києві Ігор поховає дружину.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини