MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 26 липня 2022

168 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 26 липня. 

Офіційно. Країни ЄС погодили план скорочення споживання газу 

Країни-члени ЄС сьогодні досягли політичної угоди про добровільне скорочення попиту на природний газ на 15% цієї зими. Тепер держави самі зможуть обирати заходи, за допомогою яких відбуватимуться скорочення.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на офіційну заяву, опубліковану на сайті Ради Європи, інформує UAINFO.org.

Документ передбачає також можливість оголошення "Союзної тривоги" у разі серйозної загрози для стабільності постачання - у цьому випадку обмеження споживання стане обов'язковим.

"Мета скорочення попиту на газ - заощадити напередодні зими, щоб підготуватися до можливих перебоїв у постачанні газу з Росії, яка постійно використовує енергопостачання як зброю", - йдеться в заяві. 

Таким чином, держави-члени погодилися скоротити попит на газ на 15% у порівнянні з середнім споживанням за останні п'ять років, у період з 1 серпня 2022 року по 31 березня 2023 року, за допомогою заходів на свій вибір.

Україна отримала німецькі РСЗВ Mars II і ще три гаубиці PzH 2000 

Німеччина передала Україні обіцяні реактивні системи залпового вогню Mars II і ще три гаубиці PzH 2000.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Welt, інформує UAINFO.org. 

Як заявила міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт, передано важке озброєння для боротьби з російською агресією.

"Поставлено обіцяні реактивні системи залпового вогню Mars II і ще три самохідних Panzerhaubitzen 2000. Ми тримаємо своє слово", - зазначила вона. 

Отримання систем Mars II у своєму Telegram вже підтвердив глава Офісу президента України Андрій Єрмак.

Україна звернулася до США за "газовим ленд-лізом" 

Кабінет міністрів звернувся до уряду США про надання Україні "газового ленд-лізу".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, інформує UAINFO.org.

За його словами, "газовий ленд-ліз" необхідний для стабільного проходження наступного опалювального сезону. 

"Підготовка до найскладнішої зими в нашій історії триває, і в цій підготовці ми шукаємо всі можливі інструменти, щоб бути готовими до будь-яких сценаріїв", - додав він.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що Національній акціонерній компанії "Нафтогаз Україна" не вистачає грошей для закачування газу на зиму згідно з урядовим планом.

Енні Лейбовіц сфотографувала Олену та Володимира Зеленських для американського Vogue 

Перша леді Олена Зеленська та її чоловік, президент Володимир Зеленський знялися разом для американського Vogue.

Авторкою знімків є легендарна британська фотографка Енні Лейбовіц, яку на початку липня помітили в Києві, пише Tabloid, інформує UAINFO.org.

Олена Зеленська попозувала не лише у кулуарах Офісу президента, але й на тлі зруйнованої "Мрії".

Крім зйомки подружжя розповіло виданню, як війна вплинула на їхню родину. Олена зізналася, що розлука із дітьми дуже позначилася на її чоловікові.

Лукашенко заявив, що Україна підпалює пшеничні поля "заради картинки" 

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко відзначився черговою диковинною заявою на адресу України. Він видав, що наша країна бойовими гелікоптерами підпалює свої поля для "жахливої картинки".

Про це Лукашенко розповідав підлеглим на селекторному засіданні щодо жнив у Білорусі, передає Belta, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Він бідкався, що критична ситуація на світовому продовольчому ринку лише посилюється, не згадавши про те, що її спричинила війна Росії в Україні, а сам він теж зробив у це значний внесок. 

"Кадри пшеничних полів, що горять, спеціально підпалені бойовими вертольотами наших південних сусідів заради страшної картинки, нікому не додають оптимізму", – заявив Лукашенко.

У Росії надумали визнати Україну "терористичною державою" 

Російська партія "Справедлива Росія - За правду" підготувала законопроект, згідно з яким пропонується визнати Україну нібито "терористичною державою".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "РИА Новости", інформує UAINFO.org.

Зокрема, документ визначає порядок визнання держав терористичними і спонсорами тероризму. У самому законопроекті є згадка про те, що до нібито "терористичних держав" відноситься Україна. 

Крім того, Росія може визнати спонсором тероризму країну, яка постачає товари військового призначення в Україну.

Також пропонується конфіскувати майно громадян таких країн на території Росії.

Валюха зі "Сватів" Тетяна Кравченко назвала Анну Кошмал підлою та невдячною через її антивоєнну позицію 

Актриса родом із Донецька Тетяна Кравченко, яку глядачі знають насамперед за роллю Валюхи Будько у серіалі "Свати", назвала свою екранну "онучку" Анну Кошмал підлою та невдячною. Усе через те, що 27-річна зірка засудила повномасштабну війну в Україні та всіх, хто її підтримав. До цього числа увійшли й ексколеги з комедійного проєкту.

Кошмал неодноразово заявляла, що Росія для неї – країна-агресорка, тому вона не бажає більше з'являтися на одному знімальному майданчику з акторами-росіянами, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Кравченко, мабуть, зрозуміти позицію колеги не може. Її слова у Instagram оприлюднив радянський та російський артист Станіслав Садальський. 

"Чекати подяки від цієї артистки – безглуздо, а бути їй невдячною – підло. Коли вона захворіла, вся знімальна група переживала за неї. Федя вночі повіз у швидку! Яка ж вона підла", – видала путіністка.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини