MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 27 липня 2022

142 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 27 липня. 

ЗСУ остаточно звільнили Андріївку та Лозове

ЗСУ остаточно зачистили від російських загарбницьких військ Андріївку та Лозове.

Про це повідомляється на сторінці Оперативного командування "Південь" у Facebook, інформує UAINFO.org 

Українська авіація завдала чотири удари по ворогу із застосуванням літаків штурмової авіації, бомбардувальників та гелікоптерів. Уражено ворожі опорні пункти в районі Андріївки, Білогірки і Благодатного. 

"Таким чином, Андріївку звільнено і остаточно зачищено від російських окупаційних військ. Як і Лозове, де наші війська кількома днями раніше надійно закріпили свої позиції!" - сказано у повідомлені.

У ЗСУ підтвердили удар по Антонівському мосту й розкрили перші деталі 

Збройні сили України завдали точкових ударів по Антонівському мосту біля окупованого Херсона.

Цю інформацію підтвердила в ефірі телемарафону керівник прес-центру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Вона підкреслила, що українська армія цінує все, що є в нашій країні, тому не руйнує інфраструктуру, а руйнує плани ворога. 

"Робота нашої артилерії настільки делікатна і ювелірна, що вона більше спрямована на деморалізацію [російського] війська", - сказала Гуменюк.

"Удари [по мосту] були, але вони були філігранні", - додала спікер. 

За словами Гуменюк, ЗСУ тримають під вогневим контролем стратегічно важливі для ворога логістичні й транспортні шляхи. 

Вона також натякнула, що гарні новини з Херсонщини будуть надходити й надалі

"У нас все йде вперед. Ми рушаємо за тими стратегічними напрямками, які собі позначили. І нікому нас не зупинити, навіть ворогу", - запевнила вона.

У Зеленського закликали росіян залишити Херсон: третього попередження не буде 

У Офісі президента, на тлі ударів ЗСУ по Антонівському мосту, закликали окупантів залишити Херсон. Поки ще є така можливість.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на радника глави Офісу президента Михайла Подоляка у Twitter, інформує UAINFO.org

"Рідкісна птиця ВИЛЕТИТЬ із середини Дніпра. Можна, звісно, назвати Антонівський міст засобом ru-ППО, що перехоплює ua-ракети, але від реальності не втечеш: окупантам варто вчитися вплав перетинати Дніпро. Або залишити Херсон, поки є змога. Третього попередження може не бути", - написав Подоляк.

Для Путіна до кінця року є три важливі дати – журналіст

Росія має намір провести "референдуми" й анексувати території чотирьох українських областей - Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької.

Таку думку висловив Радіо НВ журналіст Сергій Гармаш, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.   

"Причому Донецьку, Луганську планується анексувати, тобто в межах адміністративних кордонів. Що стосується Херсона і Запоріжжя, думаю, що не прийнято остаточне рішення - воно буде залежати від ситуацій на фронті, дій наших військових", - говорить він. 

Говорячи про терміни "референдумів", журналіст нагадав, що їх запланували на 11 вересня - так званий "єдиний день голосування" в РФ.  "Це буде дуже важко їм зробити, тому я думаю, що 11 [вересня] - ні. Але у нас ще є 7 жовтня - 70-річчя Путіна. Думаю, що російські військові люблять до таких дат якісь подарунки робити своїм вождям. Давайте не забувати, що 30 грудня буде 100 років з дня заснування Радянського Союзу. Враховуючи, що для Путіна історія має особливе значення, думаю, що можуть намагатися і до цього терміну щось приєднати, відтворити Радянський Союз в якійсь формі. Все буде залежати, звичайно, від їх успіхів або, я сподіваюся, неуспіхів на фронті", - підкреслив Гармаш.

Кількість знищених російських окупантів перевищила 40 000, – Генштаб 

Генштаб ЗСУ повідомляє про загальні бойові втрати противника з 24.02 по 27.07, інформує UAINFO.org.   

Орієнтовно вони склали: 

- особового складу -  40070 (+200) осіб ліквідовано

- танків ‒ 1738 (+1) од,

- бойових броньованих машин  ‒ 3971 (+12) од,

- артилерійських систем  – 883 (+3) од,

- РСЗВ - 258 (+0) од,

- засоби ППО  - 117 (+0) од,

- літаків  – 222 (+0) од,

Гіркін запанікував через удар по Антонівському мосту: боїться наступу ЗСУ на Херсон 

Колишній ватажок терористів "ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков), який уже не раз заявляв про провали військ РФ, запанікував через удар Збройних сил України по Антонівському мосту в Херсоні. Він побоюється, що українські захисники незабаром зайдуть у тимчасово окуповане місто.

Нову тираду Гіркін опублікував у соцмережах, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Ну нарешті! Виведено з ладу перший автомобільний міст через Дніпро... Щоправда, поки що в Херсоні, і не нашими військами... Але то нічого – "лиха біда початок", – написав він. 

Гіркін також констатував, що ЗСУ, переправившись через Інгулець, звільнили село Андріївка. "Здається, знову "Гіркін накаркав" (тільки вчора писав про загрозу на цій ділянці). Поки що мені незрозуміло – почався наступ ЗСУ чи поки що лише приватна тактична атака", – запанікував він.

На Херсонщині окупанти збили власний гелікоптер Ка-52 

На Херсонщині росіяни примудрилися збити власний гелікоптер Ка-52. "Жест доброї волі" відбувся після того, як окупанти намагалися атакувати позиції захисників України.

Про це у ніч проти середи, 27 липня, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.   

Напередодні три російські Ка-52 вилетіли на бойове завдання, але їхній план раптово було порушено. 

"Повертаючись, гелікоптери окупантів потрапили під "дружній" вогонь переляканих розрахунків протиповітряної оборони російських військ", – відзначається у повідомленні.

"Російська ППО ніколи не відрізнялася точністю, тому загарбники збили всього один свій ударний Ка-52 із трьох. А шкода..." – сміються у Генштабі.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини