MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 2 серпня 2022

194 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 2 серпня. 

Генсек ООН закликав світ повністю знищити ядерну зброю

Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй (ООН) Антоніу Гутерреш закликав світ повністю знищити всю ядерну зброю. За словами генсека, ризики її застосування сягнули критичного рівня.

З такою заявою Гутерреш виступив на відкритті конференції країн-учасниць Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (ДНЯЗ). Вона відбулася у Нью-Йорку, передає Deutsche Welle, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Він додав, що ризики застосування ядерної зброї досягли рівня, який був під час холодної війни. 

"Зниження ризиків недостатнє. Знищення ядерної зброї – це єдина гарантія того, що її не буде застосовано. Ми повинні невпинно працювати над цією метою", – сказав Гутерреш.

Медведєв розповів, на які країни Росія нападе після України

Заступник голови Радбезу РФ, друг Путіна Дмитро Медведєв пригрозив війною союзникам Росії, проте потім  видалив пост.

Текст про наміри Кремля був опублікований Медведєвим на його сторінці в "ВКонтакте", пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Медведєв заявив, що після нібито захоплення України Росія "піде в наступний похід для відновлення кордонів нашої батьківщини, яка, як відомо, ніде не закінчується".  

У цьому контексті Медведєв заявив, що Грузія була створена в нинішніх кордонах за часів Російської імперії. Казахстан друг Путіна назвав "штучною державою", перші територію цієї країни нібито заселили росіяни. 

"У нинішньому столітті влада Казахстану почала реалізовувати ініціативи з переселення всередині республіки різних етнічних груп, які можна кваліфікувати як геноцид росіян. Поки туди не прийдуть росіяни, порядку не буде", - висловився Медведєв.

У Росії суд визнав полк Азов "терористичною організацією" 

Верховний суд РФ визнав український полк "Азов" так званою "терористичною організацією". Країна-агресорка заборонила його діяльність на своїй території.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "РІА Новини", інформує UAINFO.org.

"Визнати батальйон "Азов" терористичною організацією та заборонити її діяльність на території Росії", - цитує рішення судді російське видання.

Повідомляється, що судові засідання провели в закритому режимі, а сам розгляд нібито відбувся на вимогу Генпрокуратури РФ. Наголошується, що це рішення "виконуватимуть негайно, не чекаючи набрання чинності".

СБУ ліквідувала мільйонну ботоферму, яка розхитувала обстановку в Україні на замовлення однієї з політсил

Служба безпеки знешкодила організоване угруповання, яке створило потужну ботоферму для дискредитації керівництва нашої держави та розхитування суспільно-політичної ситуації, інформує UAINFO.org.

Зловмисники масово поширювали через інтернет дезінформацію, у тому числі щодо діяльності вищого військово-політичного керівництва країни.

Пропагандистські «потужності» цієї ботоферми використовували і представники російських спецслужб. Зокрема, через ботів вони поширювали фейкові новини щодо ситуації з фронтів та проводили інші інформаційні диверсії.

Серед останніх «операцій» зловмисників: поширення контенту про нібито конфлікт між керівництвом ОП і Головнокомандувачем ЗСУ, а також проведення кампанії з дискредитації першої леді.  

Для «розгону» деструктивного контенту ділки адміністрували більше 1 млн. власних ботів, а також численні групи в соцмережах з аудиторією майже 400 тис. користувачів.

В ході багатоетапної спецоперації викрито керівника злочинної групи. Ним виявився громадянин рф, який проживав у Києві і позиціонував себе як «політичний експерт».

"Спецоперація" – хрещення Русі, а Путін – Олександр Невський: у Кремлі підготували нову методичку для пропагандистів 

У Росії розробили нові методички для російських ЗМІ. Тепер пропагандисти повинні проводити паралелі між війною в Україні, хрещенням Русі та Невською битвою, розповідаючи, які "схожі" ці події.

"Темники", підготовлені адміністрацією президента РФ, опинилися у розпорядженні видання "Медуза", пише Обозреватель, інформує UAINFO.org

Російського диктатора Володимира Путіна ЗМІ та політикам "рекомендували" порівнювати з князем та полководцем Олександром Невським.

Так, автори методички заявляють, що війна проти України, яку в РФ назвали "спецоперацією", нібито має багато спільного з хрещенням Русі. Ці події нібито закладають "державні основи" та "основи розвитку Росії на століття наперед". Також згадується "об'єднання розрізнених російських земель". 

"Росія знову стала здатною до виконання своєї місії – захищати пригноблених", – ідеться в "темнику" з Кремля.

Російський "кріт" у Кабміні передавав таємну інформацію представникам ФСБ РФ

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього посадовця Секретаріату Кабінету Міністрів України за фактом державної зради за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111 КК України).

Про це йдеться у повідомленні на сайті Офісу генерального прокурора, інформує UAINFO.org

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений у 2007 році був завербований представниками ФСБ РФ та до лютого 2022 року допомагав іноземній розвідці у здійсненні підривної діяльності проти України. Завдяки займаній посаді, він мав доступ до інформації, яка надходить до Кабінету Міністрів України від центральних органів державної влади. За грошову винагороду він особисто передавав цю інформацію, в тому числі таємну, представниками ФСБ РФ.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

Захарова "пригрозила" США розривом дипвідносин у разі визнання РФ державою-спонсором тероризму

Представниця російського Міністерства закордонних справ Марія Захарова у притаманній їй манері спробувала погрожувати США наслідками рішення про визнання РФ державою-спонсором тероризму. За її словами, у цьому випадку Кремль розірве дипломатичні відносини з Америкою.

Позицією РФ вона поділилася на брифінгу 2 серпня, уривки з якого поширили ЗМІ пропагандистів. Захарова також спробувала вдати, що Росії все одно на відносини зі США, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Наївні. Забувається, що будь-яка дія породжує протидію. І логічним результатом такого кроку може стати і розрив дипломатичних відносин, за яким Вашингтон ризикує остаточно перетнути точку неповернення з усіма наслідками. І це у Вашингтоні повинні чудово розуміти", – видала Захарова. 

Вона запевнила, що для Росії це нібито не грає великої ролі. "Побачимо, у що в результаті виллється ініціатива американської законодавчої влади. Коли спікерка, яка літає, повернеться (Ненсі Пелосі, яка може відвідати Тайвань – Ред.). Ми готові до будь-якого розвитку ситуації і якщо у Вашингтоні вирішать піти на повну зупинку у взаємодії з Москвою, ми переживемо. У цьому не повинно бути жодних сумнівів", – додала вона.

На прибиральницю таки не вистачить: суд відмовився розморозити рахунки підсанкційного російського олігарха Авена

Лондонський суд відхилив клопотання російського підсанкційного мільярдера Петра Авена про розморожування рахунків на 1,5 млн фунтів стерлінгів. Наразі олігарх живе на 140 000 фунтів стерлінгів, які йому нібито перераховує дружина на "базові потреби".

Лондонський суд відхилив клопотання російського мільярдера Петра Авена про скасування замороження двох рахунків на суму близько 1,5 млн фунтів стерлінгів. Про це пише видання Evening Standard із посиланням на матеріали суду, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

Суддя відмовився розморозити рахунки російського мільярдера, зазначивши, що правоохоронцям потрібно дати більше часу для розслідування. Також суддя повідомив, що під слідством перебуває і дружина Авена Олена Козіна.

Вона привернула увагу правоохоронців тим, що сплачувала витрати на «базові потреби» олігарха у розмірі 140 тисяч фунтів стерлінгів на місяць. Зазначається, що вона нібито оплачувала витрати олігарха, попри те, що вона не має очевидного власного багатства.

Стало відомо, де знаходиться молодша дочка Сумської, поки старша живе в Росії

Українська актриса Ольга Сумська розповіла, де зараз знаходиться її молодша дочка Анна Борисюк. За словами актриси, вони з чоловіком Віталієм Борисюком вирішили не відправляти дівчинку за кордон, оскільки з батьками їй буде спокійніше. Тому вони всі разом залишилися в Україні.

"Все-таки треба сказати, що ми, дорослі, якось мужньо переносимо це. Діти більш схильні до стану стресу. Тому коли я дивлюся, в якому стані діти, безпосередньо і моя Ганнуся... Мені, звичайно, дуже шкода, я хвилююся за неї. Це все дуже небезпечно. Але вона з нами, з батьками. Ну а як інакше?" - розповіла Сумська в інтерв'ю "24 каналу", інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

При цьому старша дочка Сумської, Антоніна Паперна, разом зі своєю сім'єю живе в Росії і мовчить про війну в рідній Україні.

Така поведінка Паперної неодноразово піддавалася осуду з боку її шанувальників. При цьому зірка продовжує мовчати. Виправдати її спробувала зіркова мама, якій також пишуть про те, що її дочка могла б повернутися в Україну.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини