MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 16 серпня 2022

305 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 16 серпня. 

Вибухи лунають протягом години: в Криму горить російська військова частина - Чубаров 

Російська військова частина горить у вівторок вранці у селищі Qalay (Азовське) Джанкойського району у тимчасово окупованому Криму.

Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у Фейсбук, інформує UAINFO.org.

"Повідомляють із тимчасово окупованого Криму: вдале влучення по військовій частині орків у селищі Qalay (нині Азовське) Джанкойського району. Вибухи лунають протягом години", - написав Чубаров. 

Він додав, що влучили у схрон із боєприпасами, "звуки від вибухів далеко прокочуються степом".

"Гауляйтер окупованого Криму Аксёнов терміново вирушив до села Майське Джанкойського району. Село Майське знаходиться на відстані 1 кілометр від селища Qalay/Азовське", - додав він.

У Росії назвали причиною нових вибухів у Криму "загоряння" 

Міністерство оборони РФ заявило, що причиною вибухів у Джанкої є нібито загоряння на майданчику тимчасового зберігання боєприпасів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на російське видання "РБК", інформує UAINFO.org.

"16 серпня в районі населеного пункту Травневе (Джанкойський район) сталося загоряння на території обвалованого майданчика тимчасового зберігання боєприпасів однієї з військових частин. В результаті загоряння сталася детонація боєприпасів, що зберігалися", - йдеться в повідомленні. 

Російська влада заявила, що причини НП з'ясовуються.

Своєю чергою, "глава" Криму Сергій Аксьонов заявив, що в результаті детонації на складі боєприпасів постраждало дві людини.

Жданов спрогнозував, чи наважаться окупанти підірвати Запорізьку АЕС 

Росіяни, які цинічно обстрілюють Запорізьку АЕС для звинувачення в цьому ЗСУ, отримали зовсім іншу реакцію світу, аніж вони сподівалися.

Уже 42 держави та Євросоюз вимагають від Росії негайно вивести війська із Запорізької АЕС.

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов 24 каналу, пише ТСН,  інформує UAINFO.org.  

На його думку, окупанти навряд ризикнуть знищити ЗАЕС. Він вважає, що росіяни продовжуватимуть обстрілювати Енергодар та територію Запорізької АЕС "за інерцією", а через певний час ситуація вщухне і повністю зійде нанівець. 

Експерт висловив переконання, що ситуація із ЗАЕС - це звичайний блеф окупантів, в яких інстинкт самозбереження все ж візьме гору.  

"Так, небезпека існує. В будь-який момент ситуація може вийти з-під контролю. Вони хоч і криворукі, але не зовсім ідіоти. Ви ж пам'ятаєте, хто першим оголосив цю "загрозу". Це був генерал-майор військ радіаційного, хімічного та бактеріологічного захисту. Це була людина, яка розуміла, про що говорить", – висловився Жданов.

Радили копати траншеї: Кулеба розповів, коли Україна отримала перші "сигнали" від США щодо ризику вторгнення РФ 

Перші "сигнали" від США щодо загрози масштабного вторгнення РФ Україна отримала ще у вересні 2021 року. У Держдепартаменті українській владі порадили "копати траншеї".

Про це розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

За його словами, жодних підтверджень вторгнення, що готується, американські партнери тоді не надали.

"Перші дзвіночки у вересні були. Ми з Єрмаком (керівник Офісу президента. – Ред.) були у Вашингтоні. І нам уже такі перші почали подавати сигнали. Ми дуже серйозно до цього поставилися", – запевнив Кулеба.

Він додав, що разом із Єрмаком був присутній на зустрічі із представником Держдепу США. 

"І прийшла людина, сіла, ось як ви, так чашку кави поставив й каже: "Ну, що, хлопці? Копайте траншеї", – згадав глава МЗС.

Шойгу заявив, що війська РФ в Україні воюють із Заходом, і знову згадав про "цілі спецоперації"

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що російські війська в Україні нібито воюють з "об'єднаними силами Заходу". Він вкотре повторив пропаганду Кремля про так звану "спецоперацію", пообіцявши досягти її "мети", пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

З відповідними заявами глава міноборони країни-агресора виступив 16 серпня в ефірі пропагандистського телеканалу "Росія 24". "Нам достовірно відомо, що ні в кого в НАТО немає сумнівів, що поставлені російським керівництвом цілі "спецоперації" в Україні будуть досягнуті", – заявив Шойгу. 

Він також додав, що "спецоперація" РФ нібито "розвіяла міф про суперзброю", яку Україна отримує від Заходу і яка може переламати ситуацію на фронті.

"В Україні російським військовослужбовцям протистоять об'єднані сили Заходу, які керують керівництвом цієї країни в гібридній війні проти Росії", – заявив Шойгу.

Росія грає на "ядерних нервах", обстрілюючи території навколо ЗАЕС – Резніков

Українська влада б’є у всі дзвони й просить всю міжнародну спільноту вплинути на росію, щоб в Європі не сталося ядерної катастрофи.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю "Голосу Америки" сказав міністр оборони України Олексій Резніков, інформує UAINFO.org.

Він заявив, що постійні обстріли міста Енергодар та території навколо Запорізької АЕС – це "провокація і така собі гра росіян на "ядерних нервах" світового суспільства в цілому.

"Нам немає сенсу цього робити, тому що сьогодні ми розуміємо увесь рівень ядерної небезпеки по відношенню до людства. Ми пережили в 1986-му році Чорнобильську трагедію. Саме українці знають, що це за трагедія. Скільки людей загинуло потім від випромінювання. Тому ми б’ємо у всі дзвони і просимо втрутитися не тільки МАГАТЕ, а всю міжнародну спільноту, вплинути, щоб це не було черговою причиною ядерної катастрофи в Європі", – сказав Резніков. 

Він додав, що західні партнери довіряють запевненням України не наражати Запорізьку АЕС на небезпеку.

"Але для мене немає поки що жодного приводу вважати, що є десь недовіра до нас. Принаймні жодного запиту, жодної розмови, а я спілкуюся з міністрами оборони всіх дружніх нам країн, їх десь близько 50-ти станом на сьогодні. … Жодного питання на цю тему, яке вони хотіли б прояснити, не звучало", - зазначив глава оборонного відомства України. 

На думку Резнікова, обстрілюючи територію Запорізької АЕС, росіяни намагаються “тримати нас у заручниках застосування ними ядерної зброї у вигляді "мирного атома”.

Українського ведучого Даніеля Салема на фронті прозвали "600-м". Що це означає

Популярного українського телеведучого Даніеля Салема, який із перших днів повномасштабної війни став на захист Батьківщини зі зброєю в руках, на фронті називають "600-м". Таке прізвисько йому вигадав його побратим, відомий музикант Коля Сєрга.

Як відомо, поранених на війні називають "300-ми". Співак же, подивившись на атлетичну статуру телеведучого, назвав його "великогабаритним вантажем", нібито він важить вдвічі більше за середньостатистичного військового. Про це Салем розповів на особистій сторінці в Instagram, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Коля Сєрга мене називає "600-й" (великогабаритний вантаж). І додає: мовляв, якщо мене ранять, ніхто не захоче мене нести", – насмішив шанувальників ведучий. 

У публікації він також показав кадри зі свого нового бойового завдання. Салем з іншими захисниками вирушив у розвідку.

"Розвідка – це далеко не завжди стрілянина. Найчастіше – це багато і довго ходити. Найбільше вона тренує терпіння та витривалість", – прокоментував зірка-військовий.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини