MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 2 вересня 2022

206 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 2 вересня. 

Зеленський: Щоб війна закінчилася, росіяни мають усвідомити та визнати свою провину

Президент Володимир Зеленський вважає, що війна РФ проти України може закінчитись, якщо росіяни усвідомлюють і визнають свою провину.

Про це він сказав у п’ятницю, 2 вересня, під час своєї промови на міжнародному форумі Амброзетті, інформує UAINFO.org з посиланняс на НВ

За словами Зеленського, покаяння громадян РФ – це один із найважливіших факторів, необхідних для вирішення конфлікту.

«Вони повинні відчути, що вони винні у цій війні, винні у своєму виборі, вони винні у тому, що вони промовчали, Росіяни повинні розуміти, що ця війна страшна, жорстока і не має іншої альтернативи, окрім того, щоб російські війська пійшли з чужої землі», — наголосив глава держави. 

Крім цього, він також заявив про необхідність більшої консолідації світової спільноти проти кремлівського режиму.

Данілов заявив, що збиття українського "Боїнга" в Тегерані могло бути "сигналом" від РФ 

Росія могла передати Україні "попередження" за рахунок авіакатастрофи, що сталася у січні 2020 року. Тоді над Тегераном ракетою збили Боїнг-737, унаслідок чого загинули 176 осіб. 9 членів екіпажу та 2 пасажири були українцями.

Іранська влада офіційно визнала збиття літака помилкою своїх сил ППО. Проте секретар РНБО Олексій Данілов має власну версію розвитку подій, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Він вважає, що це могло бути попередження від Росії про можливу агресію після того, як Україна відстояла свої позиції на зустрічі Нормандського формату у Парижі 9 грудня 2019 року і не дала Кремлю протиснути "Мінськ-3". 

"Після того, як Володимир Олександрович (Зеленський – Ред.) не погодився на ті умови, які росіяни запропонували в Парижі, умовний, скажімо так, Мінськ-3… Я зрозумів, що буде гаряче. І воно так було", — сказав Данілов.

Окупанти не зможуть провести "референдум" на Луганщині 11 вересня – Гайдай

Запланований на 11 вересня псевдореферендум на Луганщині, швидше за все, не відбудеться з декількох причин, основною з яких є партизанський рух.   

Про це в Телеграмі розповів начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, інформує UAINFO.org.

«Бавовна» змушує росіян змінити плани: «референдуму» на тимчасово окупованих територіях найближчим часом не буде. Відмінна робота наших захисників та партизанів вкотре відтерміновує плани рашистів», - зазначив Гайдай.

Офіцери і контрактники армії РФ збираються скласти зброю, – перехоплення ГУР 

Офіцери і контрактники одного з підрозділів російської армії, згідно з перехопленням української розвідки, збираються складати зброю.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram Головного управління розвідки МО України, інформує UAINFO.org

Один з військовослужбовців армії РФ в приватній розмові повідомив, що піхота 15 числа, офіцери і контрактники, збираються йти складати зброю і мають намір відмовлятися воювати. За його словами, якщо це явище буде масовим, то навіть ніякого покарання їм не буде.

У Москві ФСБ шукає українців, щоб звинуватити їх у підготовці терактів 

У Москві розпочався активний пошук громадян РФ, які виступають проти війни. Перевагу надають колишнім громадянам України або українцям за походженням.

Про це інформує Головне управління розвідки, інформує UAINFO.org.

У пошукових роботах беруть участь одягнені у цивільне люди. Вони представляються співробітниками ФСБ, обходять квартири та з'ясовують, чи живуть десь поблизу українці, або чи не здає хтось українцям в оренду житло. Також з'ясовують у громадян ставлення до "спецоперації". 

За даними розвідки, ФСБ переслідує дві цілі:

• запобігання формуванню та розповсюдженню негативного ставлення до так званої "СВО" ("спеціальної воєнної операції") та виявлення людей, які можуть сформувати та розповсюдити незалежну думку серед громадськості;

• формування у суспільства негативного образу українців, висвітлення їх терористами та радикалами.

Назар Приходько: Аби зрозуміти Путіна, потрібно знати не те, кого чи що він ненавидить, а те, що він любить

"Для того, аби зрозуміти Путіна повною мірою, потрібно знати не те, кого чи що він ненавидить, а те, що він любить. А любить Путін дві речі: гроші та власне життя. Враховуючи це, дозвольте поглянути на повномасштабну війну з 24.02 під іншим ніж зазвичай кутом", - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише Назар Приходько, інформує UAINFO.org.

"Так, він, Путін, перебуваючи в полоні власних сов‘єтсько-імперських міфологем думав, що «Київ за 3-4 дні, а всю Україну за тиждень-два». А от як він собі бачив час після цього - набагато цікавіше.

Він проводив паралелі з анексією Криму в 2014-му та з анексією Південної Осетії у 2008-му. Себто: він розумів, що Цивілізований Світ обуриться, що будуть санкції, що, можливо, РФ виженуть з деяких міжнародних організацій, як після Криму з G-8, та це влаштовувало його з огляду на мрію створення Неосовка. Подумаєш «залізна завіса», він за нею 38 років свого нікчемного життя прожив і нічого. Та не так сталося, як гадалося...

Повномасштабна війна триває сьомий місяць, Українське Військо має суттєві успіхи і зупинятись не збирається. Цивілізований Світ максимально об‘єднаний довкола України, проходить небачена МІЛІТАРИЗАЦІЯ нашої Держави, а не навпаки, а Український Народ в тилу максимально виглядає Нацією, а не навпаки.

Дружина бійця ЗСУ передавала Росії дані про позиції українських військових на сході

Контррозвідка СБУ викрила інформаторку, яка надавала російським спецслужбам дані про розташування військових об’єктів і техніки Збройних сил України вздовж лінії фронту поблизу Донецької та Запорізької областей,  інформує UAINFO.org.

Слідством встановлено, що зрадниця – 31-річна мешканка Дніпропетровської області, котра розпочала роботу на ворога у травні цього року. 

Вона пішла на такий крок попри те, що перебуває у шлюбі з військовослужбовцем ЗСУ і вони мають спільного сина. Її чоловік, будучи на східному фронті, регулярно перераховував гроші на утримання дитини. 

Зловмисниця використовувала свого чоловіка «в темну»: випитувала дані про розташування його військової частини та інших угруповань ЗСУ на передових позиціях.

За наявною інформацією, отримані точки дислокації українських підрозділів вона передавала через месенджери до військової розвідки рф, де їх використовували для нанесення артилерійських, мінометних та авіаударів.

Голлівудська акторка Джессіка Честейн: поїздка до України змінила моє життя, я "відходила" кілька тижнів

Американська акторка Джессіка Честейн, вперше поділилася своїми враженнями від подорожі до України, яка відбулася ще восьмого серпня. Зірка зізналася, що їй знадобилося кілька тижнів, щоб "відійти" від побаченого.

Оскільки під час своєї поїздки знаменитість багато часу провела з українськими дітками, враження від зустрічі з ними Честейн також емоційно описала. Допис з'явився на її сторінці в Instagram разом з відео з України, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Голлівудська зірка поділилася, що нервувалася перед тим, як приїхати в українську столицю, але довга дорога дала їй час для того, щоб заспокоїтися.

"Мені потрібно було кілька тижнів, щоби переварити все, що я побачила під час поїздки до Києва. Ми приземлилися в Польщі, їхали 4 години, потім ще 11 години їхали потягом. Я нервувала, і тривалість поїздки дала мені час заспокоїтися", – розповіла вона. 

Артистка зізналася, що візит до дитячої лікарні "Охматдит" змінив її життя. Джессіці Честейн вдалося поговорити з малюками, які постраждали від російського тероризму.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини