MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 5 вересня 2022

201 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 5 вересня. 

Росія віддає перевагу наступу на Донбасі над обороною на півдні — британська розвідка

Незважаючи на просування українських військ, для Росії основною метою залишається наступ на Донбасі. Головними напрямками зосередження російських військ є в Авдіївці поблизу Донецька та навколо Бахмута, зазначає британська розвідка, пише ZN.UA, інформує UAINFO.org.

"Незважаючи на те, що Росія досягла найбільшого успіху в цьому секторі, її сили все ще просувалися лише приблизно на 1 км на тиждень у напрямку до Бахмуту", - вказують аналітики.

При цьому політичною метою операції на Донбасі є захоплення всієї Донецької області, що дало б змогу Кремлю оголосити про «звільнення» Донбасу. Однак російські війська вже неодноразово пропускали терміни досягнення цієї мети.

«Українська влада стверджує, що зараз російським силам наказано завершити цю місію до 15 вересня 2022 року. Російська армія навряд чи зможе досягти цієї мети, що ще більше ускладнить плани Росії провести референдуми щодо приєднання окупованих територій до Російської Федерації», - зазначають в Міноборони Великої Британії.

У Британії оголосили ім'я нового прем'єра 

У понеділок, 5 вересня, в Сполученому Королівстві призначений новий прем'єр-міністр країни. Ним стала чинна глава МЗС Британії Ліз Трасс.

Про це повідомляє РБК-Україна, інфрмує UAINFO.org.

Трасс отримала 81 326 голосів проти 60 399 за її конкурента Ріші Сунака.

Після оголошення результатів новообраний прем'єр Британії заявила, що для неї велика честь бути обраною лідером партії Торі та новим главою уряду.

Вона також подякувала Борису Джонсону, заявивши: "Борис, ти домігся Brexit, ти розтрощив Джеремі Корбіна, ти впровадив вакцину і ти протистояв Володимиру Путіну. Тобою захоплюються від Києва до Карлайла", - заявила Трасс.

Вона наголосила, що як новий лідер Консервативної партії, вона має намір виконати те, що "ми обіцяли тим, хто голосував по всій нашій великій країні".

Росія може припинити існування в теперішньому вигляді, – генерал армії США Ходжес

Військові цілі США мають включати "деімперіалізацію" Росії. Штати мають бути готові, що вона припинить існування в нинішньому вигляді.

Такої думки дотримується генерал армії США Бен Ходжес. Про це він написав у твіттері, повідомляє Цензор.НЕТ, інформує UAINFO.org.

"Я думаю, що військові цілі США у цьому конфлікті мають включати "деімперіалізацію" Росії. Мені здається, що ми бачимо початок кінця російської федерації у її нинішньому вигляді. Ми маємо бути готові до цього. Ми не були готові до кінця СРСР", - написав екскомандувач військами США у Європі. 

Таким чином він прокоментував слова колишнього посла США в НАТО Курта Волкера про те, що "імперіалістичні війни" РФ проти її сусідів почалися не в Україні, а в Грузії, і "ми не можемо забувати, що Росія все ще перебуває в Грузії".

У Зеленського закликали українців готуватися до деокупації територій 

Радник голови ОП Михайло Подоляк закликав мешканців тимчасово окупованих територій, в тому числі й Криму, стежити за оголошеннями органів влади, які будуть давати рекомендація на час, коли ЗСУ будуть звільнити наші землі від окупантів.

Про це він написав на своїй сторінці у Твіттер, пише ZN.UA, інформує UAINFO.org.

"Просимо мешканців окупованих територій, включно з півостровом Крим, стежити за оголошеннями органів влади стосовно дотримання рекомендацій під час заходів з деокупації. Зокрема, вже зараз облаштувати укриття, запастися достатньою кількістю води й зарядити павербанки. Все буде Україна", - пише Подоляк. 

Путін знову відзначився цинічною заявою про Донбас

Глава Кремля Володимир Путін знову зробив цинічну заяву про Донбас. Він також похвалив бойовиків так званих "ДНР" і "ЛНР", які воюють проти України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на росСМИ, інформує UAINFO.org.

Путін сьогодні прибув з візитом на Камчатку і під час молодіжного форуму знову згадав війну в Україні. Він традиційно заявив про "неонацистий режим" і звинуватив його в трагедії на Донбасі.

"Та трагедія, яка зараз відбувається на Донбасі - це результат діяльності націоналістичного режиму, який у 2014 році захопив владу, а потім розгорнув бойові дії на Донбасі", - сказав глава Кремля.

Він додав, що Росія нібито намагалася мирним способом "врегулювати конфлікт".

Терорист-смертник вибухнув біля посольства РФ в Кабулі: є жертви, в тому числі дипломати 

У понеділок, 5 вересня, біля входу в посольство Росії в Кабулі терорист смертник підірвав бомбу. Внаслідок чого загинули дві людини, ще 11 отримали поранення.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters, інформує UAINFO.org

Терорист був застрелений охоронцем при спробі проникнути на територію посольства. Однак вибуховий пристрій все одно здетанував.

Тим часом в МЗС Росії повідомляють, що в результаті вибуху загинули два співробітники посольства

Як стверджують пропагандистські ЗМІ РФ, внаслідок атаки терориста загинули щонайменше 10 осіб, ще вісім громадян отримали поранення і були госпіталізовані.

"Все разведки мира мне платят миллионы", – Макаревич присвятив жартівливу пісню своєму статусу "іноагента" РФ. ВІДЕО 

Відомий російський музикант, лідер та учасник рок-гурту "Машина времени" Андрій Макаревич, який засуджує путінський режим і виступає проти війни в Україні, висміяв у жартівливій пісні свій новий статус "іноагента" РФ. До списку людей, які нібито поширюють "неправду" про Росію та чинну владу, артист потрапив другого вересня.

Новою гумористичною композицією Макаревич порадував шанувальників, які стежать за ним у Facebook. Всього за лва дні з моменту публікації відео під ним зібралося більше 21 тисячі лайків і понад 5 тисяч репостів, інформує UAINFO.org

"Внесений до реєстру іноагентів", – підписав ролик артист.

"Пусть узнает вся страна с этого момента, как опасна и трудна жизнь иноагента.

Ни бухать, ни есть, ни спать, подавлять желанья, чтобы тайно выполнять тайные задания.

Маскировка и обман, чтоб решить задачу, я в гитарный чемодан передачи прячу.

Фляга с ядом за спиной – так, подстраховаться. Я давно не сплю с женой, чтоб не проболтаться.

Я, шутя в родной стране, обхожу законы. Все разведки мира мне платят миллионы.

Я пахал день ото дня, словно лошадь в мыле. А сегодня, вот х*рня, взяли и раскрыли", – виконав іронічну композицію артист.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини