MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 7 вересня 2022

276 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 7 вересня. 

Війна в Україні триватиме й наступного року, росіян знову може зацікавити Київ – Залужний  

Війна Росії проти України продовжиться у 2023 році. Наразі ситуація на фронті не укладається в рамки ні бліцкригу, задуманого росіянами, ні інших воєн у ХХІ столітті.

Про це йдеться у статті головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного та першого заступника голови парламентського комітету з питань національної безпеки генерала Михайла Забродського для "Укрінформу", інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Глибоко аналізуючи чинну ситуацію на фронті, воєначальники вважають, що війна РФ проти України продовжиться у 2023 році. Можливі різні сценарії розвитку подій та напрямки, які зацікавлять ворога. На переконання Залужного та Забродського, росіяни мають "певні оперативні перспективи" на Ізюмському та Бахмутському напрямках. Кінцевою метою таких дій може бути повна окупація Донецької області.

Однак окупанти розглядають й більш "привабливі" сценарії, зокрема просування на Запорізькому напрямі. Тоді росіяни відкриють шлях для потенційного захоплення Запоріжжя та Дніпра. У такому разі Україна може втратити контроль над значною частиною лівобережжя.

"Зв'язку немає": російський пропагандист підтвердив, що самарський і башкирський СОБР у Балаклії потрапив в оточення 

Відомий у колах прихильників російської агресії проти України кремлівський пропагандист Юрій Котьонок підтвердив, що самарський і башкирський СОБР, що був у Балаклії, потрапив в оточення ЗСУ. 

За його словами, зв’язатися з окупантами зараз неможливо, що може свідчити про їх знищення або захоплення у полон, пише НВ, інформує UAINFO.org

«Підтверджую оточення зведених загонів самарського та башкирського СОБРів у межах Балаклії. Учора зв’язок із хлопцями був, сьогодні немає», — написав Котьонок у середу, 7 вересня, у себе в Telegram-каналі.

Крім того, він заявив, що українська армія у Харківській області веде наступ одразу на двох напрямках — на Куп’янськ та Ізюм.

«Просування на Ізюм створює не лише загрозу штабу угруповання ЗС РФ на цьому напрямку, а й виходу в тил нашим військам на слов’янському напрямку. Саме тому тут противник намагається газувати», — додав пропагандист.

Путін хоче заборонити вивіз українського зерна: якими ще цинічними заявами відзначився диктатор

Російський президент владімір путін вкотре виступив з нахабними заявами. Він заговорив про заборону вивозу українського зерна, а також про "допомогу" жителям Донбасу.

Путін назвав росію "суверенною державою" і зазначив, що вони завжди захищатимуть свої інтереси. Про це повідомляють росЗМІ, інформує UAINFO.org з посиланням на  24 канал

Російський диктатор повторив заяву про "ми ще нічого не починали", сказану рівно 2 місяці тому – 7 липня.

"Ми нічого не почали, з погляду військових дій, а намагаємося лише закінчити. Це наш обов'язок – допомогти жителям Донбасу – і ми виконаємо його до кінця", – сказав путін.

Він також заявив, що з моменту початку "спецоперації" росія "нічого не втратила і не втратить".

"Росія нічого не втратила і не втратить внаслідок проведення спеціальної військової операції в Україні, але зміцнила свій суверенітет", – упевнений президент.

Кулеба після слів Путіна закликав світ підтримати створення Спеціального трибуналу

Глава МЗС Дмитро Кулеба закликав країни світу підтримати створення Спеціального трибуналу у справі про злочин агресії проти України після "публічного зізнання" Путіна.

Про це Кулеба написав у Twitter, реагуючи на виступ Путіна на Східному економічному форумі у середу, повідомляє "Європейська правда", інформує UAINFO.org.

"Путін щойно публічно зізнався у злочині агресії проти України: "Ми зробили це свідомо". Я ще раз закликаю усі держави: підтримайте створення Спеціального трибуналу у справі про злочин агресії проти України. Злочин у всіх на очах. Справедливість має перемогти", - зазначив міністр закордонних справ.

Бутусов пояснив, чому Україні не вигідно анонсувати свої успішні наступальні дії

Чому Україні не вигідно анонсувати свої успішні наступальні дії?

- Російська армія зберігає багаторазову перевагу в артилерії, авіації, ракетних системах, бронетехніці, та боєприпасах, а ми наступаємо піхотою за меншої підтримки техніки, тому далеко не всі наступальні дії бувають успішними, і тому треба зберігати можливість відійти у разі сильного спротиву противника з деяких рубежів, не привертаючи уваги;

Про це на власній сторінці у Facebook пише журналіст Юрій Бутусов, інформує  UAINFO.org.

- Політики хочуть гарні новини, і своїми анонсами успіхів створюють завищені очікування від військового керівництва, а небажаний тиск на командирів позбавляє їх свободи ухвалення рішень по обстановці – в Севєродонецьку політичне втручання призвело до змін в військовому керівництві, ухвалення помилкових рішень і тяжких наслідків, драма Маріуполя теж була наслідком неадекватної політизації; 

- Російське командування часто спотворює реальну обстановку, ухвалення рішень проходить повільно через велику кількість структур управління, тому визначення наших районів атаки полегшує оцінку обстановки; 

- Ми живемо у світі відео та фото фактів у щільному конкурентному інформаційному полі, тому найбільший вплив мають відео та фото сюжети з місця подій, а не обіцянки успіхів або не підтверджені успіхи, які використовуються противником для контрпропаганди. Інформаційна війна є верхнім доменом сучасної війни, і вона ефективна, коли використовуються інструменти, які забезпечують максимальну достовірність та цитованість.

"Але ще не перелом". Стратегічна ініціатива на фронті перейшла до рук українців – військовий експерт 

Українські військові почали перехоплювати ініціативу по всій лінії фронту, переконаний військовий експерт Петро Черник.

"Не плутати з переломом фронту. До нього ще доволі далеко. Бо перелом фронту — це коли в день звільняється доволі великі території і так щодня. До цієї точки нам ще працювати і працювати. Але можемо дуже обережно, з стриманим оптимізмом говорити про те, що стратегічна ініціатива точно перейшла до рук українців. Тепер ми щоденно нав’язуємо противнику логіку бойових дій", — розповів Черник в ефірі Радіо НВ, інформує UAINFO.org.

На думку експерта, з фронту надходять «нормальні, зважені, адекватні» новини, але для того, щоб повністю вибити ворога, ЗСУ треба ще працювати.

«Попри те, що є галас на всіх пабліках про пониження мотиваційної частини російського окупанта, він б'ється, і б'ється доволі суворо, і б'ється доволі запекло», — додав Черник.

У Трампа під час обшуків ФБР знайшло документ про ядерний потенціал іноземного уряду – WP

ФБР під час обшуку резиденції екс-президента США Дональда Трампа в Мар-а-Лаго вилучили документ, який описує військову оборону іноземного уряду, у тому числі і ядерний потенціал.

Про це повідомило видання The Washington Post з посиланням на джерела, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН

Наразі невідомо, про який іноземний уряд йдеться, зокрема, дружній чи ворожий він до США.

Згідно з протоколами суду, у Трампа вилучили понад 11 000 державних документів і фотографій. 

Деякі з цих документів докладно описують надсекретні операції США. Зазвичай їх охороняють настільки ретельно, що багато високопосадовців з сектору національної безпеки не знають про них. Надати дозвіл до документів можуть лише президент, деякі члени його кабінету або посадовці такого ж рівня.

Нагадаємо, агенти Федерального бюро розслідувань обшукали маєток Трампа в Мар-а-Лаго у Флориді у серпні. ЗМІ писали, що причиною обшуку були секретні документи, які Трамп забрав із собою з Білого дому після закінчення свого президентського терміну.

Сам Трамп пов'язав обшуки з його можливою участю у президентських виборах 2024 року. Свою першу президентську кампанію політик розпочав у червні 2015 року.

"Головний спікер війни". В Україні судитимуть блогера-мільйонника, який виправдовує збройну агресію РФ 

В Україні судитимуть блогера-мільйонника, який називає себе головним спікером війни та виправдовує збройну агресію РФ.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора у Facebook, пише НВ, інфлормує UAINFO.org.

Блогер народився і до 2014 року проживав у Сумах. Потім чоловік виїхав до Росії та зібрав у мережі мільйонну аудиторію.

Правоохоронці не розкривають його особу, але, судячи з фото та наведеної інформації, йдеться про блогера Юрія Подоляку.

Наразі він поширює інформацію з території держави-агресора. За його словами, він допомагає росіянам «мобілізуватися та тримати інформаційний фронт». Виправдовуючи поразки військових РФ, він розповсюджує класичні фейки російської пропаганди. 

Сумська обласна прокуратура вже направила до суду обвинувачувальний акт за поширення інформації, що містить виправдовування збройної агресії РФ проти України (ч. 3 ст. 436−2 ККУ).

Стаття передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна.

"Коли граєш серцем за Україну, то виходить так, як сьогодні", – тренер "Шахтаря" про розгромну перемогу в Лізі чемпіонів

Головний тренер донецького "Шахтаря" Ігор Йовічевич прокоментував перемогу своїх підопічних у виїхному матчі 1-го туру групової стадії ЛЧ проти німецького РБ "Лейпцига".

Керманич "гірників" похвалив суперника, проте й відзначив якісну гру футболістів своєї команди. Окрім того, Йовічевич присвятив цю перемогу Україні.

Слова хорватського тренера цитує офіційний сайт донеччан, інформує UAINFO.org.

"Вірю в команду від першого дня, коли ми почали працювати. Можливо, ніхто не чекав такої яскравої перемоги, адже ми чудово знали, проти кого граємо. "Лейпциг" – клуб із репутацією, який за бюджетом уходить до топ-3 в німецькій Бундеслізі. Клуб дуже потужний, який, можливо, тимчасово проходить через невелику кризу. І ми скористалися цим. Однак заслужили цілковито такий результат, тому що грали серцем. Коли граєш серцем за державу, за Україну, то виходить так, як сьогодні.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини