MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 8 вересня 2022

69 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 8 вересня. 

Держсекретар США Блінкен прибув до Києва

Державний секретар США Ентоні Блінкен прибув з неоголошеним візитом до Києва.

Про це УНІАН повідомили поінформовані джерела в дипломатичних колах, інформує UAINFO.org.

Зокрема, його візит передбачає зустрічі з українськими чиновниками. Цей візит покликаний продемонструвати підтримку України з боку США.

Між тим, за інформацією Reuters, у Києві держсекретар США оголосить про виділення військового фінансування в розмірі $2 млрд для України і ще 18 держав, які в майбутньому можуть зіткнутися з російською агресією..

Нагадаємо, 20 серпня держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що розпорядився надати Україні допомогу на суму $815 млн. "Дав дозвіл на вилучення зброї та обладнання із запасів Міністерства оборони США для оборони України на суму $815 млн. Ми виступаємо на боці України та її мужніх захисників", - підкреслив тоді Блінкен.

ЗСУ звільнили понад 20 населених пунктів у Харківській області – Генштаб

У Харківській області українськими захисниками звільнено понад 20 населених пунктів, які тимчасово були окуповані російськими загарбниками. 

Як передає кореспондент УНІАН, про це заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов повідомив під час онлайн-брифінгу, інформує UAINFO.org

Зокрема, за його словами, в рамках проведення оборонної операції на Харківському напрямку з метою відновлення втрачених територій з початку тижня Збройні сили України у взаємодії з підрозділами Національної гвардії й іншими силовими структурами ведуть активні дії на визначених напрямках. 

"На даний час військові частини вклинились в оборону противника на глибину до 50 км. Тривають фільтраційні дії у низці населених пунктів. В ході ведення активних дій на Харківському напрямку звільнено понад 20 населених пунктів", - заявив Громов. 

ЗСУ звільнили Озерне на Слов’янському напрямку, є успіхи під Краматорськом

Українські захисники просунулись на Слов'янському і Краматорському напрямках на Донеччині.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов повідомив під час онлайн-брифінгу, інформує UAINFO.org.

"На Краматорському напрямку підрозділи Збройних сил України покращили своє тактичне положення. Просунулись у глибину до 2 км", - заявив Громов. 

Він додав, що в ході ведення наступальних дій на Слов'янському напрямку підрозділи 103-ї окремої бригади територіальної оборони разом з підрозділами 15-го полку Національної гвардії України просунулись в глибину до 3 км та звільнили населений пункт Озерне.

Держсекретар США зустрівся із найвідомішим українським псом. ВІДЕО

Держсекретар США Ентоні Блінкен, який сьогодні, 8 вересня, прибув до Києва, крім офіційних зустрічей, вирішив познайомитись з одним із символів українських рятувальників – псом Патроном, повідомляє Голос Америки.

Зустріч відбулася у фойє лікарні «Охматдит», де американський високопосадовець провідав дітей, які перебувають на лікуванні, у тому числі через отримання важких поранень внаслідок російських бомбардувань, інформує UAINFO.org з посиланням на Главком.

Посолка США в Україні Бріджит Блінк, яка супроводжувала держсекретаря, зауважила: «Я довго намагалася організувати цю зустріч, дякую, пане секретарю».

Віцепрем'єр-міністерка Канади українського походження Христя Фріланд може стати генсеком НАТО – ЗМІ

Кандидатура віцепрем'єр-міністерки Канади Христі Фріланд розглядається на пост генсека НАТО, повідомляє CBC News з посиланням на джерела.

Телеканал повідомив, що чотири різні джерела – у Оттаві, Вашингтоні та Брюсселі — заявили, що кандидатура Фріланд уже кілька місяців згадується у колах міжнародної оборони та безпеки як потенційний наступник нинішнього генсека Йєнса Столтенберга, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

«Є кілька дуже кваліфікованих жінок, які були б дуже хорошими кандидатами», — сказав високопосадовець НАТО в інтерв'ю CBC News. 

Сама Фріланд ухилилася від прямого питання про свою кандидатуру, заявивши, що вона вже «має дві роботи». Малося на увазі сумісництво нею посади віце-прем'єр-міністра Канади та міністра фінансів.

Фріланд має українське коріння. Її мати Галина Хом’як — українка за походженням. Сама політик уже народилася у Канаді, проте вільно володіє українською мовою.

"Потребують дешизофренізації": Подоляк відреагував на заяви росіян щодо контрнаступу ЗСУ

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що росіяни потребують тотальної дешизофренізації.

Про це Подоляк повідомив у мікроблозі Twitter, інформує UAINFO.org.

Зокрема, радник керівника ОП звернув увагу на заяви російських окупантів: "Ніякої паніки немає. Жодного контрнаступу немає. Жодних втрат немає. Все йде за планом... Але як же не хочеться звідси їхати, тут, на окупованих територіях, так затишно, по-домашньому".

У цьому зв'язку, Подоляк заявив: "Здається, "русский мир" потребує ще й тотальної дешизофренізації...".

У Росії група депутатів закликала звинуватити Путіна в держзраді. ФОТО

Рада муніципального утворення Смольнинське в Санкт-Петербурзі закликала Держдуму РФ висунути звинувачення в державній зраді проти президента Володимира Путіна.

Звернення опублікував у Twitter депутат Дмитро Палюга, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

У ньому говориться, що в ході війни проти України знищуються "боєздатні підрозділи" російської армії, а також гинуть і стають інвалідами "молоді працездатні" громадяни Росії.

Крім того, страждає російська економіка, а протяжність кордону РФ з країнами НАТО збільшилася більш ніж в два рази.

Депутати зазначили, що оголошена мета "демілітаризувати Україну" призвела до зворотного ефекту.

"За час "СВО" Україна отримала сучасну військову техніку та кошти в сумі на $38 млрд. Це більше військового бюджету Польщі та Канади", - йдеться в повідомленні.

Депутати вважають, що рішення Путіна про вторгнення в Україну завдає шкоди безпеці Росії та її громадян.

Випущена під заставу коригувальниця ударів по Києву втекла з країни – Цаплієнко

Український журналіст Андрій Цаплієнко заявив, що суд відпустив під заставу коригувальницю артилерійських ударів ЗС РФ по Києву, після чого вона втекла з країни.

Про це він розповів у себе у Telegram, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

Йдеться про колишнього директора Печерського ліцею № 75 Аллу Душкіну, яка пішла на співпрацю з російськими загарбниками в обмін на обіцянку посади "міністра освіти".

Читайте також: Несенюк: Куди подівся Медведчук?

За словами Цаплієнка, про втечу зловмисниці на судовому слуханні заявив її адвокат. Прокуратура зараз перевіряє відомості про перетин Душкіною держкордону з Угорщиною.

Читайте також: В Україні засудили двох зрадників, які передавали позиції "Азова" ворогу

"Нагадаю, що суд мав залізобетонні докази листування зрадниці з ворогом щодо розташування українських сил. Але жінку відпустили під заставу і вона вже за кордоном", — зазначив журналіст.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини