MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 12 вересня 2022

216 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 12 вересня. 

У Зеленського назвали головні цілі терористичної стратегії Росії

Російський терор направлений не лише на Україну, але й на європейські держави. Проте в результаті Росія буде просити переговорів з Україною.

Про це заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його Twitter, інформує UAINFO.org.

Він впевнений, що РФ хоче залякати Європу та Україну холодом на тлі ганебної поразки окупаційних військ у Харківській області. 

Подоляк назвав головні складові російської терористичної стратегії:

  • енергетичні протести у Європі;
  • "всі замерзнуть", - пропаганда у глобальних медіа;
  • демонстративні удари по українських ТЕЦ;
  • випросити переговори щодо брехливого "припинення вогню".

Проте радник голови ОПУ вважає, що Україна "дотисне" свою стратегію та не поведеться на російський терор.

"Це війна". У Міноброни закликали чоловіків бути готовими вирушити на фронт

З кінця літа ЗСУ активно контрнаступають, визволяючи окупованих росіянами території України. Це супроводжується втратами серед особового складу.

Міністр оборони Олексій Рєзніков прокоментував поточну ситуацію з мобілізацією в Україні, пише НВ, інформує UAINFO.org.

Він зазначив, що в нинішніх умовах українські військовозобов'язані чоловіки повинні бути готові не тільки мобілізуватися, але й воювати:

"Це війна. І як би нам не хотілося це визнавати, але ми несемо втрати. Ці втрати можуть бути безповоротні або санітарні, а іноді такі, що людина залишилася живою, але не може повернутися назад у стрій. Це означає, що Генштаб і весь сектор безпеки та оборони повинні мати можливість залучати резерви, поповнювати лави з мобілізаційного резерву", — сказав міністр.

Деокупація близько. Гайдай розповів, коли розпочнеться звільнення Луганської області

Деокупація населених пунктів Луганської області може розпочатися найближчим часом. Проте для цього необхідно остаточно звільнити місто Лиман Донецької області.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на очільника Луганської ОВА Сергія Гайдая,  інформує UAINFO.org

Він зазначив, що, можливо, скоро розпочнеться звільнення Луганської області, тому місцевим жителям потрібно приготуватися.

"Після остаточної деокупації Лиману - естафету переймаємо ми. Деокупація близько. Чуєте наближення бойових дій - знаходьтеся в укриттях! Ми не можемо називати населені пункти, але місцеві мене зрозуміють", - пояснив Гайдай.

За його словами, окупанти намагаються виїхати з Луганської області, грабуючи місцеве населення. При цьому російська армія, яка все ще залишається в регіоні, деморалізована. Окупанти готуються до поразки, хочуть тікати і пиячать.

"Там, де партизани підняли українські прапори - вони досі на місці. Окупанти та колаборанти не наважуються їх зняти", - підкреслив глава ОВА.

Арестович: Путінський режим перебуває у ситуації, що у шахах називається цугцванг. Тепер ми їх граємо. І ми їх зробимо

"1. Операція триває – не лише на Сході, а й у Херсонській області", - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише Олексій Арестович, інформує UAINFO.org

2. Фаза прориву, швидкого просування, цунамі замінилася фазою закріплення результатів та боїв за заняття найвигідніших рубежів - як трамплінів для наступних стрибків.

3. Наше командування не дозволяє собі захоплюватися – і це – найвища ознака професіоналізму.

4. Для наступу потрібні умови та ресурси, і вони створюються не за один день. 

5. Результати цунамі на Сході блискучі. Однієї техніки захоплено на те, щоб повністю забезпечити нову нашу механізовану, а то й танкову бригаду. Про моральні аспекти - що там говорити - у всьому світі зламаний міф про непереможність російської армії, що означає тотальну зміну перспективи - на києвоцентричну.

6. Масштаби змін, що відбулися, не всім ще видно, але там, де Україна стикається із зовнішнім світом - відчувається чудово: пішли зовсім інші розмови, прохання та пропозиції. І – надії. На нас стали сподіватися навіть ті, хто був безнадійний. У багатьох скептиків почалася тотальна переоцінка і скоро вони поспішатимуть з нами дружити, як з головним донором безпеки в Східній Європі - і це - мінімум!...

"Ми не переможемо Україну": на росТБ зробили несподіване зізнання і заговорили про перемовини з Києвом 

У Росії визнали, що перемогти Україну у війні не вийде, адже наша армія з її міжнародною підтримкою перевершує путінські війська. До того ж РФ офіційно так і не оголосила війну та мобілізацію.

Так, російський політик Борис Надєждін видав правду про війну в ефірі російського ТБ, пише Обозреватель,  інформує UAINFO.org.

"Люди, які переконали Володимира Путіна, що спецоперація буде короткою, ефективною, по мирному населенню бити не будемо, тільки зайдемо, Росгвардія та кадировці наведуть порядок. Вони, ці люди, підставили всіх нас дуже сильно", – висловився він. 

Надєждін запевнив, що такі люди точно були, оскільки російський президент не сам вирішив розпочати "спецоперацію".

"Йому приходили і казали, що українці здадуться, розбіжаться, всі попросяться до Росії", – продовжив Надєждін.

Розпад РФ вже почався: Піонтковський пояснив дивні заяви Кадирова

Російський публіцист Андрій Піонтковський пояснив дивні заяви глави Чечні Рамзана Кадирова, який назвав ситуацію на Харківщині "цікавою" і пригрозив дійти до Одеси. Насправді він відчуває, що в РФ почався розпад, тому намагається себе убезпечити, вважає експерт.

Такою думкою Піонтковський поділився в інтерв'ю проекту "Гроші", пише УНІАН, інформує UAINFO.org.  

Витівки Кадирова невипадкові, зазначив експерт. Глава Чечні розуміє, що після провалу РФ у війні проти України першим постраждає кривавий диктатор. А слідом за ним прийде час розплати і для Кадирова. ФСБ РФ намагалося "підставити" главу Чечні вбивством опозиціонера Бориса Нємцова, а сам же Путін насилу зміг вирішити ті проблеми. Після цього диктатор перестав довіряти ФСБ, зазначив Піонтковський, тому він створив собі "свою особисту опору" - Росгвардію.

"Кадиров знає, що в разі відходу Путіна його просто вб'ють силовики російські. Він розуміє, до чого веде війна, що Путін втратить владу. І це буде вигідно силовикам, на когось скинути невдачі. І вони відразу ж розправляться з Кадировим", - вважає публіцист.

Астролог назвала міста, які загарбники будуть "кошмарити"

Астролог Ангеліна Вакуліна назвала українські міста, які російські окупанти поки не залишать у спокої. Нехороші карти випали на Кривий Ріг, Дніпро, Харків і Полтаву.

Про це повідомляє Главред, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

За словами експерта, найбільша небезпека нависла над Харковом. Найближчі місяці окупанти продовжать обстрілювати це місто. 

"Особливо постраждає інфраструктура, в яку вкладено багато ресурсів, і, яка приносила гарний прибуток. Вогонь не припиниться. Сильно будуть бити", - сказала астролог. 

Також постраждати може Кривий Ріг. Окупанти триматимуть у страху мешканців. Також можливі ракетні удари по Дніпру, тому жителям цього міста не варто ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

Не менш складна ситуація зберігається в Полтаві. За словами Вакуліної, їй випали не дуже хороші карти на це українське місто.

Стало відомо, хто подбає про коргі королеви Єлизавети II 

Середній син Єлизавети II принц Ендрю заявив, що разом з ексдружиною Сарою Йоркською доглядатимуть двох улюблених коргі королеви – Міку і Сенді. Виявляється, це Сара допомагала Ендрю вибирати цих цуценят, коли він вирішив подарувати їхній королеві після того, як помер принц Філіп.

Як повідомляє Daily Mail, учора ввечері прессекретар герцога Йоркського підтвердив, що двоє собак житимуть у Королівській ложі у Віндзорі, де проживає розлучена пара, пише ТСН, інформує UAINFO.org

Раніше багато хто припускав, що саме так і буде, оскільки Сара та Ендрю вигулювали собак уже протягом кількох місяців, оскільки Єлизаветі II нездужалося. 

Мік був названий на честь озера Лох Муїк біля маєтку Балморал, де у четвер померла королева. Фергуса було названо на честь дядька монарха, який загинув під час битви під час Першої світової війни

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини