MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 15 вересня 2022

192 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 15 вересня. 

ЗСУ звільнили чотири громади на Херсонщині – голова райради

Українські сили звільнили чотири громади у Бериславському районі Херсонської області. Про це повідомив голова Бериславської районної ради Дмитро Слівченко.

Під час брифінгу Слівченко розповів, що близько 15% території Бериславського району деокуповано, а місцеве населення вже починає повертатися до звільнених регіонів, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

«Наш великий Бериславський район здебільшого досі перебуває під окупацією. Є прогрес і ЗСУ звільнили частину нашої громади — Нововоронцовщину, Кочубеївську громаду, Високопольську та частину Великоолександрівської громади», — зазначив він. 

Він повідомив, що жителі повертаються, щоб підготуватися до зими, незважаючи на обстріл з боку Росії.

Автівка Зеленського потрапила в ДТП у Києві

У Києві сталося зіткнення легковика з автівкою президента України та машинами супроводу.

Про це повідомив прессекретар Зеленського Сергій Нікіфоров, інформує UAINFO.org.

Медики, що супроводжували главу держави, надали водію легковика невідкладну допомогу та передали кареті швидкої.

Президента оглянув лікар, серйозних ушкоджень не виявлено.

Усі обставини ДТП з'ясують правоохоронці.

ДБР розпочало розслідування через ДТП з автівкою Зеленського 

Правоохоронці розпочали розслідування за фактом ДТП з автівкою президента Володимира Зеленського у середмісті Києва.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Державне бюро розслідувань.

"Працівники Державного бюро розслідування відкрили кримінальне провадження за фактом дорожньо-транспортної пригоди, що сталась у середмісті Києва 14 вересня. Легковик зіткнувся з автівкою президента України та машинами супроводу", - йдеться у повідомленні.

У ДБР не повідомили подробиць аварії, але зазначили, що проводиться весь комплекс необхідних слідчих дій. Результати розслідування пообіцяли оголосити пізніше.

Жданов оцінив можливість того, що ЗСУ під час наступу перетнуть російський кордон

Після виходу ЗСУ на державний кордон керівництво країни повинно бути визначитися, як діяти далі, і може виникнути необхідність входу військ на територію Росії. Про це в інтерв'ю Радіо НВ сказав військовий експерт Олег Жданов, інформує UAINFO.org

«Державний кордон — це межа, на якій ми змушені зупинитися. А далі, після повного виходу на державний кордон 1991 року, наше політичне керівництво, президент і країни-партнери, будемо визначатися. Залежно від ситуації в РФ, особливо — в політичному сенсі», — зауважив він.

Головним завданням на цій стадії війни буде — убезпечити українську територію від атак далекобійної артилерії та авіації ворога. 

«Ми переходимо до перманентної війни за прикладом Ізраїлю? Тобто обмін вогневими ударами? Чи ми починаємо нанесення вогневих ударів по території противника з метою придушення засобів, які ведуть вогонь або намагаються відкрити вогонь по нашій території? Можливо, буде рішення, щоб створити ще й буферну зону. Тоді, можливо, ми перетнемо кордон, на зачистках створимо буферну зону», — розмірковує Жданов.

Президент Киргизстану змусив Путіна чекати на себе. ВІДЕО

Президент РФ Володимир Путін і президент Киргизстану Садир Жапаров у четвер, 15 вересня провели ділову зустріч. Російський диктатор, відомий своєю звичкою запізнюватися, змушений був чекати на колегу.

Відео із заходу опублікували журналісти "Кремлівського пулу РІА". Зустріч лідерів відбулася в рамках саміту Шанхайської організації співробітництва в Самарканді, Узбекистан, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.  

У пресслужбі президента Киргизстану повідомили, що Путін і Жапаров обговорили співпрацю в торговельно-економічній та гуманітарній сфері. Жапаров пообіцяв збудувати в Киргизстані нові школи з російською мовою навчання.

Путін же заявив, що РФ і Киргизстан є "близькими країнами" і російська сторона продовжує надавати економічну підтримку Киргизстану, а також готова технічно сприяти у сфері реагування на НС та стихійні лиха.

Примітно, що Путін, за словами журналістів кремлівського пулу, "прийшов раніше" на зустріч.   

"Присіли на склянку". У РФ чиновники почали зловживати алкоголем на тлі війни проти України, Путін турбується – ЗМІ 

Кремлівський диктатор Володимир Путін все частіше почав звертати увагу на проблеми алкоголізму в РФ.

Як повідомляє Медуза, це пов’язано з тим, що російські чиновники зловживають алкоголем на тлі війни проти України, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

За даними джерел видання, особливо турбує Путіна стан «деяких людей із його ближнього кола».

"Люди з лютого так знімають стрес. Міністри, їхні заступники, навіть деякі віцепрем'єри, працівники адміністрації президента та Радбезу, частина керівників держкорпорацій, губернатори", — розповідає один із співрозмовників. 

За його словами, основна причина цього «стресу» пов’язана з реальними збитками, завданими Росії вторгненням в Україну санкціями, — тоді як Путін нібито вважає, що з цими труднощами чиновники мають легко впоратися.

"Присіли (у лютому — ред.) на склянку. Хтось втягнувся", — резюмувало одне із джерел.

Путін провів переговори із лідером Китаю за столом, всередині якого стояла "труна" 

Президент РФ Володимир Путін зустрівся з головою Китаю Сі Цзіньпіном в Узбекистані на саміті Шанхайської організації співробітництва, сформованої Пекіном і Москвою. Та увага була прикута до столу, за яким велися переговори.

Цього разу користувачі соціальних мереж звернули увагу на цікаву деталь. За столом, за яким зібралися російська та китайські делегації на чолі з президентами країн, посередині стояв предмет, прикрашений штучними квітами, що дуже нагадує домовину, пише ТСН,  інформує UAINFO.org.   

Цікаво, що світлини із зустрічі у Самарканді опублікувала пресслужба Кремля на офіційному каналі у телеграм.

Фотографи Кремля могли зробити світлину з іншого ракурсу, та чомусь вибрали саме такий, який виявився невдалим. 

У небі над Великою Британією помітили вогненну кулю. Що це було?

Фахівці Метеорної мережі Великої Британії зняли вогняну кулю в небі над Шотландією та Північною Ірландією. Імовірно, це було космічне сміття.

Об'єкт помітили в ніч проти четверга 15 вересня завдяки численним повідомленням астрономів-аматорів, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

«Це було неймовірно, я сидів у своїй вітальні рівно о 10 годині вечора і побачив з вікна прямо на південь цю блискучу вогняну кулю, цей метеор, що промайнув небом. Я бачив, як цей об'єкт розпадається на частини і від нього відриваються маленькі шматочки», 一 заявив астроном і співробітник Наукового центру Глазго Стів Оуенс. 

За його словами, зазвичай, подібні вогняні кулі стають видимими лише на частки секунди. Але цей об'єкт можна було спостерігати понад десять секунд.

Світіння метеора з'являється через те, що цей об'єкт нагрівається та згоряє у щільних шарах атмосфери. Уламки доволі великих об'єктів іноді можуть падати на поверхню Землі.

У Німеччині скасували концерти гурту ВВ через "українців-фашистів". Олег Скрипка знайшов слід Кремля 

У німецькому місті Гамбург скасували концерти гурту ВВ та назвали українців "фашистами". За словами лідера колективу Олега Скрипки, "так працюють довгі руки Кремля".

З музикантами розірвав контракт безпосередньо клуб Indra, власника якого нібито переконали в тому, що ВВ – "фашистський гурт". Про це розповів український захисник Євгеній Лешан в Facebook, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

В Instagram Олег Скрипка поділився сумною новиною з шанувальниками, які придбали квитки на концерт. Зі слів фронтмена гурту, українська музика в Німеччині почала отримувати супротив "таємних сил".

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини