MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 20 вересня 2022

279 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 20 вересня. 

Відкриється шлях на Сватове. Арестович допустив оточення угруповання росіян у Лимані 

Радник Офісу президента України Олексій Арестович заявив, що вже найближчим часом ЗСУ можуть оточити угруповання ворожих військ у Лимані на Донеччині.

Арестович повідомив, що українська армія вже має два плацдарми на лівому березі річки Оскол. Також українські захисники та захисниці звільнили кілька населених пунктів у напрямку Лиману, пише НВ, інформує UAINFO.org

"Просування йде і на лівий берег, просування йде і в бік Лимана. Такими темпами протягом короткого часу Лиман може влетіти в оточення або буде взятий, а далі відкривається оперативний простір на Сватове", - заявив Арестович.

"Рішення ухвалено": окупанти анонсували "референдум" про приєднання Херсонщини до РФ

Колаборант Володимир Сальдо, який називає себе "головою адміністрації" тимчасово окупованої частини Херсонської області, заявив про проведення "референдуму" про "приєднання" української області до Росії. Рішення про "швидке проведення" псевдоплебісциту окупанти та їхні поплічники пояснюють "щоденними зверненнями громадських організацій та простих громадян".

Про це Сальдо заявив у "офіційному зверненні", яке ретранслюють російські пропагандисти. Водночас зрадник навіть не намагається вдавати, що "результати референдуму" не визначено заздалегідь, однак і не назвав можливих дат "плебісциту", пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Розглянувши звернення громадських організацій та мешканців регіону, керівництво "адміністрації Херсонської області ухвалило рішення підготувати та провести референдум щодо входження Херсонської області до складу Російської Федерації", – сказав Сальдо. 

Він заявив, що "документ" щодо "підсумків референдуму" визначить майбутнє українського регіону.

"Ми взяли курс на возз'єднання з Росією і вже не звернемо з нього. З результатами референдуму я особисто звернуся до президента Російської Федерації Володимира Путіна про те, щоб він якнайшвидше юридично був затверджений. І впевнений: ця процедура не триватиме довго", – проголосив Сальдо.

Окупанти в ОРДЛО призначили дату проведення "референдумів" про приєднання до Росії 

Окупанти у так званих "Луганській та Донецькій народних республіках" призначили дату проведення "референдуму" про входження до складу Росії. Він має відбутися у період з 23 по 27 вересня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на російське видання "РБК", інформує UAINFO.org

Раніше повідомлялося, що російська влада відклала на невизначений термін проведення псевдореферендумів щодо "приєднання до РФ" так званих "ЛДНР", а також окупованих територій Харківської, Запорізької та Херсонської областей. Це пов'язано з успішним контрнаступом ЗСУ.

Нічого не змінять: Кулеба прокоментував плани окупантів щодо проведення "референдумів" 

Голова МЗС Дмитро Кулеба прокоментував наміри сепаратистів провести так звані "референдуми" на окупованих територіях Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областейю

Про це він написав у своєму Twitter, інформує UAINFO.org.

"Ані фейкові "референдуми", ані гібридна "мобілізація" нічого не змінять. Росія як була, так і залишається державою-агресором, яка незаконно окупує частину української землі. Україна має повне право звільняти свої території і буде надалі звільняти їх, що б там не казали в Росії", - написав Кулеба.

Мав принижений і жалюгідний вигляд: Путін в очікуванні Ердогана заповнював паузу клоунадою 

Раніше візитівкою Путіна були його запізнення. Кремлівський диктатор змушував на себе чекати іноді годину і більше. Зараз він приходив завжди вчасно, а ось його співрозмовники часто затримувалися, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

В один із днів саміту Путін був змушений стояти і чекати на президента Киргизстану перед зустріччю на камери, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган теж на кілька хвилин залишив Путіна перед камерами самого.

Диктатор, якого залишили на самоті, вирішив заповнити паузу клоунадою. Кривляння Путіна, який незграбно імітував поцілунки та обійми, мабуть, мали розважити журналістів і фотографів, що зібралися, але мали жалюгідний вигляд.

Можливо, Путіну здавалося, що він схожий на знаменитого коміка-міма Марселя Марсо, але це далеко не так.

Путін перестав бути альфа-самцем, або Референдум і ядерна бомба 

Референдум і ядерна бомба. Дуже коротко. 

"1. Партія війни, де-факто перемогла в РФ. Вони переграли Путіна, який довго не хотів приймати рішення. По суті, він вперше перестав бути альфа-самцем. До чого це призведе сказати важко", - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише  Вадим Денисенко, інформує UAINFO.org

2. В РФ чітко зрозуміли, що Європа не піде на енергетичний шантаж і жодного економічного козиря для примушування до переговорів в Росії немає.

3. До середини наступного тижня будуть проведені референдуми на окупованих територіях і РФ лякатиме всіх ядерною війною, якщо будуть продовжуватися бойові дії на окупованих територіях. Ніякої ядерної бомби вони, звичайно, не застосують, але будуть вимагати переговорів. 

4. В Росії проведуть часткову мобілізацію. На першому етапі до 50 тисяч (більше - можуть бути бунти і, головне, немає навіть зимового одягу). Задача мобілізації: будь-якою ціною стримати фронт протягом зими і накопичувати резерви (додаткові 100-150 тисяч резервістів). Хоча це все гладко на папері. Життя внесе свої корективи...

Скабєєва заявила, що ядерний удар по Британії РФ треба було завдати у день похорону Єлизавети ІІ

Пропагандистка Кремля Ольга Скабєєва на погрози депутата Держдуми вдарити по Великій Британії відреагувала своєю пропозицією, пише ТСН, інформує UAINFO.org

Про це пропутінська телеведуча заявила 19 вересня у прямому ефірі пропагандистського федерального телеканалу.  

На слова депутата Держдуми РФ, генерал-лейтенанта Андрія Гурульова вона відповіла так: "Навіщо нам бомбити Україну чи Німеччину, якщо Британія є. Корінь зла... Тоді треба було це робити сьогодні (саме 19 вересня ховали королеву Єлизавету другу, - ред). Там усі найкращі люди на похоронах, прости Господи".

Відомий російський актор, який підтримував війну в Україні,  розбився у ДТП

Актор та режисер Сергій Пускепаліс потрапив у смертельну ДТП 20 вересня в Ярославській області. Життя прихильника геноциду українців обірвалося на 57-му році життя. За цей час він встиг побувати в окупованому Росією Донбасі та висловитися в підтримку війни.

Близько полудня зіткнулися фура та легковий автомобіль. Путініст їхав у мінівені "Форд транзит", повідомили російські Telegram-канали, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org

Аварія сталася на шосе М-8 у Ростовському районі на 201 кілометрі. Зіткнення з фурою пропагандист не пережив. На місці працюють рятувальники та поліція.

"Судячи з усього, удар прийшовся в бік мікроавтобуса з вологодськими номерами. Після такого не виживають. Я бачив одне накрите тіло, що лежало на асфальті", – розповів очевидець.

Зірка фільму "Как я провел этим летом" Сергій Пускепаліс з 2016 року був частим гостем в окупованому Росією Донбасі. Туди він приїжджав, щоб підтримати вбивць та окупантів не тільки своєю творчістю, а й грошима. За його кошти, в тому числі росіяни тероризували українців.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини