MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 4 жовтня 2022

162 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 4 жовтня. 

Ризик нападу з боку Білорусі: у Зеленського розкрили підступний сценарій РФ 

Олександр Лукашенко зараз вкрай розгублений через тиск президента РФ Володимира Путіна, який намагається втягнути Білорусь у війну з Україною.

Таку думку висловив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"У суб'єкта (Лукашенка) дуже великі проблеми на внутрішньому політичному ринку. Він не настільки сильний з точки зору легітимності, як він звик себе вважати, і як було до осені 20-го року. З іншого боку він перебуває під надзвичайним тиском Путіна. РФ хоче від союзної держави отримати більш інтенсивної участі у війні, що загрожує для Білорусі різким обнуленням перспектив державності... і білоруси це розуміють, у тому числі й Лукашенко", – заявив він. 

"Тому Лукашенко з одного боку перебуває у розгубленості, а з іншого боку – у пригніченому стані", – додав Подоляк.

Радник глави ОПУ підкреслив, що Україна тримає під контролем ситуацію на кордоні з Білоруссю, прекрасно розуміючи плани Росії.

Арестович назвав наступне місто, де ЗСУ можуть отримати перемогу

Збройні Сили України мають всі шанси здобути перемогу в місті Сватове Луганської області.

Про це заявив радник Офісу президента Олексій Арестович у розмові з російським журналістом та правозахисником Марком Фейгіним, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

"Будемо говорити, що кажуть у російських пабліках. Що "злі ЗСУ" одночасно розвивають наступ на Харківщині: від Куп'янська на Сватове, від Дробишевого до Сватово і підбираються до Кремінної", – каже Арестович. 

Радник ОП зазначив, що Сватове має всі шанси "влетіти по-крупному".

"Там якраз збірна солянка (військових формувань окупантів - Ред) з косих, кривих і й***утих. Тому цілком може бути, що там ми переможемо. Пропоную не породжувати помилкові надії і завищені очікування, а просто дивитися, як воно буде", — сказав Арестович.

"Це буде важка битва для України": американський генерал назвав труднощі, які чекають на ЗСУ під час деокупації Криму

Через географічне розташування Криму та відсутність у ЗСУ необхідного озброєння деокупація Криму буде складною. Також півострів для Путіна і росіян є питанням престижу, тому навіть після втрати інших територій РФ за Крим боротиметься до останнього.

Про це під час конференції Центру аналізу європейської політики (CEPA) сказав ексгенерал-командувач армії США у Європі Марк Хертлінг, повідомляє ТСН, інформує UAINFO.org. 

"По-перше, острів є стратегічно важливим для чорноморського флоту РФ, військово-повітряних баз та іншої військової інфраструктури. По-друге, Крим - це питання особистого престижу Путіна. Це буде важка битва для України, тому що навіть для того, щоб потрапити на півострів, є лише кілька доріг через територію, яка складається з кількох дрібних острівців. Тому з точки зору конвенційної війни це буде важко", – зазначив генерал. 

Він додав, що 8 років тому для окупації півострова Росія використала флот та сили спецпризначення. Флоту ж в України немає.

Рада Федерації Росії ратифікувала "договори" про анексію українських територій 

Рада Федерації Росії ратифікувала "договори" про включення захоплених українських територій до складу РФ.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на російські ЗМІ, інформує UAINFO.org.

Рішення було ухвалено одноголосно. Як повідомляють у Радфеді, процедура анексії українських областей завершиться внесенням поправок до Конституції Росії на підставі відповідного указу Володимира Путіна.

Кім Чен Ин підтримав Путіна, визнавши "референдуми" на окупованих територіях України

Північнокорейський режим схвалив проведення референдумів на окупованих територіях України. КНДР стала першою країною у світі, яка зробила позитивну заяву з цього приводу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на МЗС КНДР, інформує UAINFO.org.

У Пхеньяні заявили, що голосування нібито пройшло відповідно до Статуту ООН, а "референдуми" відображають волю мешканців окупованих територій. 

"Ми виявляємо повагу до волевиявлення жителів Донецької та Луганської народних республік, Херсонської та Запорізької областей, які прагнули до входження до складу Росії, та підтримуємо позицію уряду Росії щодо прийняття вищевказаних регіонів до свого складу", - йдеться у повідомленні МЗС Північної Кореї.

Путін знову змінив командувачів "західного угруповання військ": в ISW розповіли, навіщо це диктатору

Аналітики американського Інституту дослідження війни повідомляють, що у західному військовому окрузі Міноборони Російської Федерації призначено нового командувача.

Зазначається, що ним став генерал-лейтенанта Романа Бердникова, який замінив на цій посаді Олександра Журавльова. Завдяки таким кадровим змінам президент-диктатор Володимир Путін намагається перекласти вину за нещодавні невдачі російських військових у Харківській області.

Про це йдеться у свіжому звіті ISW, пише ТСН, інформує UAINFO.org

Російські підрозділи західного військового округу протягом останніх кількох місяців переважно діяли на північному сході Харківської області. Втім, робили це без чітко визначеного командувача, наголошують аналітики.  Журавльова не було видно деяку годину, а Путін за дві тижні змінив двох командувачів "західного угруповання військ". 

Експерти ISW припустили, ймовірно, Путін робить кадрові перестановки через невдоволення втратами РФ у Харківській області та Лимані на Донеччині. Крім того, це також може бути спробою захистити генерал-полковника Олександра Лапіна, командувача центрального військового округу від критики за нещодавні російські невдачі у Лимані.

Росія може влаштувати демонстраційний підрив ядерної зброї на кордонах України – Times 

Росія планує влаштувати демонстраційний підрив ядерної зброї на кордонах України. Москва, найімовірніше, випробує ядерну зброю в Чорному морі.

Таким чином кремлівський диктатор Володимир Путін має намір продемонструвати свою готовність застосувати зброю масового знищення. Про це пише британська газета Times із посиланням на військові джерела, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org 

Зазначається, що Кремль сигналізує про свою готовність до значної ескалації, оскільки Росія втрачає позиції на полі бою. Побоювання з приводу попередніх натяків Путіна на те, що він може вдатися до такої тактики, посилилися вчора заявами про те, що потяг секретної ядерної дивізії прямує до України. 

Конрад Музика, польський військовий аналітик, сказав, що поїзд, помічений у центральній частині Росії, був пов'язаний із 12-м головним управлінням Міністерства оборони Росії і що він "відповідає за ядерні боєприпаси, їх зберігання, технічне обслуговування, транспортування та видачу підрозділам".

Кіссінджер: Китай бачить, що "безмежна дружба" з Росією не виправдала очікування 

Китайське партнерство "без меж" з Владіміром Путіним не виправдало очікування. І це створило умови для того, щоб лідер КНР Сі Цзіньпін хоча б трохи почав схилятися на бік США після 20-го з’їзду Компартії.

Як пише South China Morning Post, таку думку висловив колишній Держсекретар США Генрі Кіссінджер, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

"Сі Цзіньпін дав карт-бланш Путіну. Він, напевне, думав, що вторгнення буде успішним. Тепер йому потрібно відкалібрувати свою позицію", - сказав Кіссінджер, маючи на увазі російське вторгнення в Україну, яке почалося 24 лютого. 

На його думку, повільне ослаблення напруги між США і Китаєм почнеться вже наступного місяця на саміті G20 в Індонеції. Очікується, що там президент Джо Байден і лідер КНР Сі Цзіньпін проведуть зустріч. На думку Кіссінджера, можна майже напевне сказати, що Сі Цзіньпін розраховував на успіх Росії у війні проти України. Однак, агресія лише викрила глибоку слабкість російської армії. Тепер китайський лідер бачить, як Захід душить розвиток Росії, і не хоче, щоб щось подібне сталося з Китаєм.

Але Кіссінджер, який у 1970-х роках супроводжував президентів Річарда Ніксона і Джеральда Форда під час візитів в Китай, додав, що Сі Цзіньпін - грізний суперник, який твердо вірить у сильну китайську комуністичну державу. І він все ще може пристосуватися, посилюючи націоналізм вдома замість зменшення напруги зі США. Колишній Держсекретар впевнений, що навіть якщо пом’якшення у відносинах відбудеться, Китай навряд чи уповільнить темпи нарощування армії. 

Медведєв похвалив Маска за скандальну заяву про Україну

Заступник глави Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв похвалив мільярдера Ілона Маска за заяви про те, що вкрадений Крим треба віддати окупантам, а "референдуми" на тимчасово захоплених територіях ще раз провести під наглядом ООН.

Радістю через проросійський підтекст слів засновника SpaceX Медведєв поділився в Telegram-каналі. "Маск – молодець, однак", – написав поплічник російського диктатора, повідомляє Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Він також заявив, що після таких слів Маск "гідний присвоєння позачергового офіцерського звання". 

"Правда, рано розшифрувався Юстас", – додав Медведєв (відсилання до фільму "Семнадцать мгновений весны" про розвідника Штірліца, одним із псевдонімів якого був "Юстас". – Ред.).

Предок мелітопольського гауляйтера Є. Балицького був відповідальний за Голодомор та масові страти українців. ФОТО

Спадковий зрадник та вбивця. Мелітопольський гауляйтер Є. Балицький, очевидно, вирішив продовжити криваву справу предків зі винищення українців.

Гауляйтеру Мелітополя та всієї області Є. Балицькому на роді було написано стати кривавим тираном, живодером та зрадником. Адже дядько Балицького був "еталонним" чекістом, на руках якого кров сотень тисяч убитих українців. Він несе пряму відповідальність і за Голодомор, і за масові страти українських патріотів, чим  на користь радянської влади, задушив визвольний рух в Україні. Балицький надихався своїм предком і вирішив пройти наново його життєвий шлях, часом копіюючи його один на один, пише РІА Мелітополь, інформує UAINFO.org

Всеволод Аполлонович Балицький - чекіст з 20-річним стажем, який завдяки масовим репресіям дослужився до неймовірно високих постів комісара державного рангу (1935) і народного комісара внутрішніх справ Української РСР (1934—1937). Фактично, Балицький був головним поліцаєм України у криваві роки сталінських репресій.

Суд РФ покарав "Місіс Крим" та її подругу за пісню "Ой у лузі червона калина"

"Місіс Крим – 2022" Ольгу Валєєву оштрафували на 40 тисяч рублів за пісню "Ой у лузі червона калина", а її подруга отримала 10 діб арешту. Також у мережі з'явилося відео, де жінки на камеру просять вибачення.

Про таке пише видання "Медуза", інформує UAINFO.org із посиланням на Громадське.

Жінок визнали винними у "дискредитації збройних сил рф" та "пропаганді символіки екстремістських організацій".

У Telegram-каналі російського міністерства внутрішніх справ в окупованому Криму згодом з'явився відеозапис, на якому жінки перепрошують за виконання пісні.

Раніше Валєєва та її подруга виклали в Instagram відео, на якому виконували пісню «Червона калина», сидячи на балконі, що привернуло велику увагу російської громадськості. Сама Валєєва пост уже видалила, заявила, що «не знала про сенс пісні» та попросила перестати «писати їй образи в соцмережах».

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини