MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 7 жовтня 2022

202 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 7 жовтня. 

Росія згадала про переговори, щоб зупинити наступ ЗСУ – Зеленський 

Війська РФ "посипалися" на фронті та, щоб зупинити просування українських сил, Росія почала маніпулювати темою переговорів, переконаний президент України Володимир Зеленський.

Під час виступу на засіданні ЄС президент наголосив, що Європа має зберегти політичну принциповість, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

«Це важливо саме зараз, коли російські сили нарешті посипалися на полі бою, і наші герої щодня звільняють село за селом, місто за містом. Щоб зупинити звільнення України, Росія почала маніпулювати темою переговорів і нібито згадала діалог, який сама і відкинула, розпочавши цю війну проти України та всієї Європи», — сказав Зеленський.

Він переконаний, що Росія не хоче справжніх переговорів, які їй багато разів пропонувала Україна. За його словами, Кремль просто хоче виграти час, щоби підготуватися до нового удару.

«Росія просто хоче виграти час, хоче накопичити сили, щоб перегрупувати сили та накопичити ресурси й вдарити знову. Ми не повинні дозволити їй це зробити», - зазначив президент. 

30 вересня під час оголошення анексії українських територій російський диктатор Володимир Путін заявив, що країна-агресор РФ готова до переговорів з Україною.

Резніков звернувся до російських офіцерів: Ви ще можете врятувати Росію від трагедії, але час минає. ВІДЕО  

Міністр оборони України Олексій Резніков звернувся до російських військових із закликом відмовитися воювати за примарні цілі. Він попередив, що загарбники знайдуть на українській землі лише смерть і про них навіть ніхто не згадає, оскільки Кремлю не потрібні прості люди.

Відео опублікувало в YouTube "Військове телебачення України". Резніков пояснив, що відбувається в Росії і хто винен у тому, що десятки тисяч окупантів уже ліквідовано і ще десятки не повернуться додому, інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel.

"Насамперед мої слова адресовані офіцерам та командуванню. Тому що вам ухвалювати рішення. Я не чіпатиму поточної ситуації на фронті, ви її і так знаєте. Поговоримо про те, що буде далі", – сказав на початку Резніков.

Він звернув увагу на те, що українські офіцери, які стоять на чолі ЗСУ, стали відомими на весь світ завдяки безпрецедентним успіхам на фронті, тоді як російська армія лише зазнає втрат і ганьбиться.

"Генерал Валерій Залужний. Головнокомандувач Збройних сил України. Його знають і поважають не лише в Україні, а й у багатьох країнах. Поважають за те, що він успішно захищає свою країну проти однієї з найсильніших армій світу. Він не соромиться визнати, що уважно вивчав роботи начальника Генштабу РФ Валерія Герасимова. А зараз грамотно застосовує цю науку на полі бою", – розповів Резніков.

Також міністр згадав генерала-полковника Олександра Сирського, який керував обороною Києва і зараз очолює операцію у Харківській та Луганській областях.

Резніков розповів і про віцеадмірала Олексія Неїжпапу, який зумів уперше за сто років відправити на дно російський флагман, і про генерал-лейтенанта Миколу Олещука – командувача Повітряних сил, які щодня завдають втрат армії РФ.

"Наші десантники під командуванням генерал-майора Максима Миргородського зараз у перших рядах згортають вашу оборону. А де ваш десант? Ви знаєте. Там же, де і ваша морська піхота. На цвинтарях. У Костромі. Пскові. Рязані. Ульяновську. Калінінграді. Улан-Уде. Тулі, Новоросійську та інших містах. Ваші десантники зараз гинуть на правому березі Дніпра. Вони знають свою справу. Але хтось у Кремлі вирішив відправити їх на вірну смерть", – продовжив Резніков.

Міністр оборони наголосив: російських солдатів обдурили і зрадили, обіцяючи легку прогулянку, але насправді відправивши на вірну смерть.

"НАТО постачає нам зброю. Це правда. Але б'ють вас цією зброєю українські воїни. Ви про це знаєте. Президент України Володимир Зеленський відвідує фронт. Чи то Лисичанськ під ударами чи звільнений Ізюм. Я сам неодноразово вручав нагороди та бойову зброю найкращим воїнам просто в окопах. Це честь для мене. Наш президент – зі своєю армією. А де ваш?" – слушно зазначив глава Міноборони.

Президент США Джо Байден заявив, що загроза президента Росії Володимира Путіна застосувати ядерну зброю є найсерйознішою загрозою з часів кубинської ракетної кризи, оскільки військове керівництво Росії зіткнулося з негативною реакцією громадськості всередині країни на війну в Україні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters, інформує UAINFO.org.

"Вперше після кубинської ракетної кризи у нас є пряма загроза застосування ядерної зброї, якщо насправді все піде тим шляхом, яким воно йшло", - сказав Байден. 

Байден сказав, що російський президент "не жартує, коли говорить про потенційне застосування тактичної ядерної зброї, біологічної чи хімічної зброї, тому що її збройні сили значно програють".

"Ми не стикалися з перспективою Армагеддону з часів Кеннеді та кубинської ракетної кризи", - сказав він.

Під час кризи 1962 року Сполучені Штати за президента Джона Кеннеді та Радянського Союзу за його керівника Микити Хрущова були близькі до застосування ядерної зброї через присутність радянських ракет на Кубі. 

"Я не думаю, що існує така річ, як здатність легко (використовувати) тактичну ядерну зброю та не закінчити Армагеддоном", - сказав Байден.

Військовий експерт пояснив, чому іранські дрони-камікадзе настільки небезпечні

Військовий експерт Олег Жданов розповів, чому українська система протиповітряної оборони (ППО) збиває не всі іранські дрони-камікадзе.

На своєму YouTube-каналі експерт відповів на питання, як іранські БПЛА змогли долетіти до Білої Церкви у Київській області, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org

"Ці дрони летять на дуже малій висоті і на дуже маленькій швидкості. Вони огинають рельєф місцевості та можуть змінювати напрямок польоту. Тобто маршрут польоту може програмуватися заздалегідь. Якщо вони летять роєм, тобто летить 5-6 дронів, то у цьому випадку система ППО може бачити їх, як одну ціль і пускати по них одну ракету", – пояснив Жданов. 

"Їх супроводжували. Там, де їх могли побачити, там їх супроводжували та збивали, намагалися збивати. Ми знаємо точно, що з 12 дронів, які летіли в район Білої Церкви, шість дронів збили, шість – досягли своєї мети", – додав експерт.

Жданов акцентував, що кількість збитих дронів з кожним днем збільшується:

"Ми вчимося їх збивати. І, я сподіваюся, найближчим часом у нас з'являться більш серйозні засоби (ППО)".

"Навіть якщо у Крим увірвуться": терорист Гіркін заявив, що "немає нічого страшного" у здачі окупантами Херсона і Мелітополя 

Збройні сили України продовжують успішний контрнаступ на ряді напрямків. На фоні цього терорист Ігор Стрєлков-Гіркін заявив, що "немає нічого страшного" у здачі окупантами Херсона і Мелітополя.

Більш того, терорист робить ставку на втрату росіянами навіть тимчасово окупованого Криму. Відповідне відео з’явилось в соцмережах, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.  

"Немає нічого страшного навіть у здачі Херсона, немає нічого страшного у залишенні Мелітополя, нічого в цьому страшного немає. Навіть якщо противник у Крим увірветься і це не страшно", – зазначив Гіркін.

При цьому він заявив, що армія РФ нібито відійде з окупованих територій на якийсь час, щоб потім повторити "спецоперацію".

На тлі поразок Кремль дозволив держЗМІ іноді казати правду через підозри у росіян – Bloomberg 

Кремль сказав деяким державним ЗМІ почати визнавати частину поразок російських окупантів в Україні, побоюючись, що оптимістична пропаганда підживлює сумніви у громадян країни-агресора.

Про це повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на обізнані джерела, які говорили на умовах анонімності, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

Після місяців повідомлень практично лише про «успіхи» окупантів останніми тижнями російське держТВ почало розповідати про відступи та поразки окупаційних військ. Водночас «критики» не повинні заходити надто далеко і не мають права сумніватися у рішенні Путіна розпочати повномасштабне вторгнення та його «компетентності».  

Як пише Bloomberg, у Кремлі сподіваються, що «невеликий галас» може допомогти зміцнити громадську підтримку. У рамках такого нового підходу російський диктатор Володимир Путін з початку літа провів щонайменше дві закриті зустрічі з невеликою групою "російських військових кореспондентів", одну з них - незадовго до оголошення в Росії "часткової" мобілізації, заявили джерела агентства.

За словами співрозмовників Bloomberg, на останній зустрічі з Путіним «військові кореспонденти» описали главі кремлівського режиму «жахливу ситуацію на фронті» та стрімкий контрнаступ ЗСУ, під час якого захисники України за кілька тижнів звільнили територію, яку росіяни захоплювали місяцями.

«Деякі кореспонденти вийшли, запитуючи себе, чи отримував Путін уявлення про реальну ситуацію на своїх офіційних брифінгах», — пише Bloomberg. 

На тлі контрнаступу захисників України російське держТВ відмовилося від офіційної версії, згідно з якою, поразки окупантів були «ретельно спланованими» та «стратегічними» діями. Так, російські пропагандисти Ольга Скабєєва та Володимир Соловйов скаржилися на втрату одразу 16 населених пунктів у Херсонській області та «поганий стан справ» на фронті, а у токшоу критикували воєначальників за провали на полі бою і проблеми з мобілізацією.

Ймовірність суворої зими в України цього року є мізерною – Укргідрометцентр 

Не виключаються морозні періоди, можливо, навіть сильні, але вони будуть короткі й на загальному періоді зими не позначаться.

Цьогоріч суворої зими в Україні не буде.

Про це під час засідання Штабу з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду 2022/23 років заявив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда, йдеться у повідомленні Урядового порталу, пише портал "УНІАН", інформує UAINFO.org.

"Така ймовірність для України є мізерною. Усі зими у нас із температурним режимом вищі за норму. Не виключаються морозні періоди, можливо, навіть сильні. Але вони будуть короткі й на загальному періоді зими не позначаться", — цитує Кульбіду прес-служба Кабінету міністрів.

Також міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, що загалом на підконтрольній території, де немає руйнувань, 16 обласних адміністрацій повідомили про повну готовність житлового фонду до опалювального сезону. 

Станом на 3 жовтня внаслідок збройної агресії росії на території України загалом уражено 527 об’єктів критичної інфраструктури у сфері теплопостачання, а саме: 386 котелень, 12 ТЕЦ, 2 ТЕС та 127 центральних теплових пунктів.

Стівен Кінг звернувся до Росії від імені всього світу

Легендарний американський письменник Стівен Кінг, який відкрито підтримує нашу країну з 24 лютого, звернувся до Росії від імені всього світу. Він буквально наказав країні-агресорці "забиратися з України".

Таке звернення "король жахів" оприлюднив на особистій сторінці в Twitter. Менше ніж за добу з моменту публікації під ним зібралося понад 12 тисяч ретвітів та 65 тисяч лайків (на момент написання новини), інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel.

"Світ – Росії: Забирайся з України. Це не твоя країна", – лаконічно написав Кінг.

Публікацію автора "Сяйва", "Воно", "Зеленої милі" та багатьох інших культових книг прокоментувала офіційна сторінка Міністерства оборони України.

"Своєю книгою "Про письменство" ви навчили світ писати. Сьогодні ви навчаєте світ, як розмовляти з Росією єдиним способом, який вона здатна зрозуміти! Ми вітаємо вас, сер!" – написали зі сторінки Міноборони. 

Як відомо, Стівен Кінг неодноразово висловлював свою підтримку Україні. Він висміяв спроби Кремля злякати українців збройним наступом та відмовився співпрацювати з російськими виданнями.

Також "король жахів" із захопленням прокоментував контрнаступ Збройних сил України. Він відзначив успіхи українських захисників та сказав: "Слава Україні!"

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини