MENU

Гетто пивной демократии

2115 1



«Найбільшу фінансову користь від чемпіонату Євро-2012 отримають пивовари, структури розташовані у фан-зонах та наближені до влади організації з розміщення туристів. Інші зазнають збитків.

 

Футбольні вболівальникине так часто виходять за межі фан-зони,яка перетворилась і своєрідне «геттопивної демократії», де усілякими методами«утримуються» ті, хто повинен споживатипевну породукцію за завищеними цінами.Увесь свій час ті, хто приїхав на ЄВРО,проводять, якщо не на стадіоні, то укемпінгах чи у тих же фан-зонаі, якаперетворилась у гігантський паб-хрещатик.Там, зрозуміло, і витрачають всієвро-гроші.


Натомість, приміром,продавці народних промислів та творівмистецтва, які спеціально готувалисьдо Євро-2012, зазнають збитків - уболівальникине виявляють до них інтересу, тому наАндріївському узвозі, наприклад,практично нічого не купують, бо, навіть,не доходять туди. Іноземних фут-фанівне цікавлять вишиванки та національнісимволи. На згадку про Україну вонипривезуть недорогі магнітики та футболкиз символікою Євро-2012.


Є ще одна сфера, деукраїнці також «не вгадали» - хостели:багато людей витратили чи не останнігроші для того, щоб зробити міні-готеліу своїх квартирах для прийомувболівальників. На це їх спровокувалавлада, яка переконувала, що до Україниприїде безліч туристів, яким не буде дезупинитися. Але довірливі громадяни-бізнесмени, як правило, вклавши гроші так і незмогли отримати прибутки, адже туристівприїхало на 2/3 менше ніж планувалося. Убільшості випадків ці хостели порожні,ціни на розміщення впали. Впевнений, щовлада навмисне провакувала городянвтягуватися у творонння хостелів, щобмати резерв місць розміщення, якщотуристів виявиться бульше, ніж зможуть«проковтнути» дружні структури.Конкуренції не було: влада усіми силамипрацювала на своїх, а киянам залищалисьті крихти, що їм вдавалося вихопити білявладного столу.


«Недобір» туристіввідбувся, оскільки європеців налякалисюжети про расизм, агресивну проституціюта тероризм в Україні. Окрім того, незважаючи на те, що влада заявляла проаполітичність футбольних вболівальників,вболівальники значною мірою категоричновідмежовуються від поїздок в країни здиктаторськими режимами, небезпідставноостерігаючись, що там, де порушуютьправа місцевого населення, будутьпорушувати і права приїжджих. 


Таким чином, головнавина у «недоборі» туристів лежить нелише на поганій організації Євро-2012 інестабільній ситуації в країні, але йбезпосередньо на тих, хто реалізовує«недемократичні принципи» в нашійдержаві, тобто на команді президента», - пишет блогер  Александр Бригинец.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини