MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 17 жовтня 2022

89 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 17 жовтня.

Рашисти влучили у житловий будинок під час ранкової атаки Києва

Станом на 9.00 по Києву зафіксовано 4 прильоти, повідомляє КМДА, інформує UAINFO.org.

"Ворог продовжує атакувати. Підтверджено влучання по житловому будинку в Шевченківському районі. Наразі інформація про постраждалих уточнюється. Просимо, залишайтеся в укриттях!", - зазначили в КМДА.

У Литві стартували міжнародні військові навчання "Залізний вовк 2022" 

У понеділок розпочалися великі міжнародні військові навчання "Залізний вовк 2022", організовані мотопіхотною бригадою "Залізний вовк" Сухопутних військ ЗС Литовської Республіки.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗС України, інформує UAINFO.org.

Військові з Литви та дев’яти інших країн НАТО та партнерів: Бельгії, Чехії, Німеччини, Нідерландів, Норвегії, Люксембургу, Великої Британії, Сполучених Штатів та Австралії навчатимуться на двотижневих навчаннях на полігоні генерала Сільвестра Жукаускаса.

Загалом у навчаннях візьмуть участь близько 3,5 тисячі військовослужбовців та 700 одиниць військової техніки – танки, БМП, бронетехніка, артилерійські гармати, транспорт забезпечення та адміністративний транспорт.

Учасники тренуватимуться виконувати оборонні та наступальні операції.

Навчання "Залізний вовк" проводяться щороку навесні та восени, вони мають на меті підтримати та оцінити боєготовність піхотної бригади "Залізний вовк" та її батальйонів. Учасники навчань демонструють свою готовність під час навчань, діляться передовим досвідом та покращують взаємодію між партнерами по НАТО.

Під завалами будинку знайшли тіла молодого подружжя, жінка була вагітна: Кличко розповів подробиці трагедії

У Києві в понеділок, 17 жовтня, внаслідок атаки дроном-камікадзе загинула молоде подружжя. Жінка була на шостому місяці вагітності.

Про це OBOZREVATEL розповів мер столиці Віталій Кличко. Рятувальники продовжують працювати на місці події, інформує UAINFO.org

"Під час пошуково-рятувальних робіт у житловому будинку в центрі, куди влучив російський дрон, витягнули тіла трьох загиблих мирних мешканців. Серед них молода пара, чоловік і дружина, які очікували на дитину. Жінка була на 6 місяці вагітності", – повідомив Кличко.

У МВС звернулися до українців-власників зброї через атаку дронів

Власників зброї закликали не збивати ворожі дрони-камікадзе самостійно. Це може призвести до травмування.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського в ефірі телемарафону, інформує UAINFO.org.

Глава МВС звернувся до українців після сьогоднішньої атаки дронів-камікадзе.

"Хочу звернутися до містян, до тих, хто володіє зброєю. З пістолета, з карабіна не варто стріляти (по дронах, - ред.) поміж багатоповерхових будинків. Це може призвести до травмування, до біди більшої, ніж можливість збити дрони", - зазначив Монастирський.

Міністр підтвердив, що сьогодні поліцейські стріляли по дронах, один з них вдалося збити.

Лукашенко вже воює проти України, у разі прямої агресії потрібні нові санкції, – глава МЗС Латвії Рінкевич 

Білоруський режим бере участь у війні проти України, тому необхідно посилювати санкції проти РБ. 

Про це у Twitter повідомив глава МЗС Латвії Едгар Рінкевич, інформує UAINFO.org.

За його словами, Лукашенко вже воює проти України, оскільки дозволяє росіянам використовувати територію Білорусі для атак на Україну. 

"Якщо білоруська армія братиме пряму участь в агресії, тоді ми повинні вдарити по Мінську за допомогою додаткових санкцій і міжнародної ізоляції. Найголовніше - більше зброї для України", - наголосив Рінкевич. 

Глухий кут Кремля. Портников пояснив, навіщо Путін говорить про готовність до переговорів з Україною 

Путін заявив, що Росія, як і раніше, готова до переговорів з Україною і не прагне знищення сусідньої держави

На пресконференції в Астані, де відбувся саміт керівників Співдружності незалежних держав (СНД), російський президент Володимир Путін заявив, що Росія, як і раніше, готова до переговорів з Україною і не прагне знищення сусідньої держави, пише Віталій Портников для Радіо.Свобода інформує UAINFO.org.

Про те, що треба домовлятися, кажуть й інші російські урядовці, які звинувачують у зриві переговорів українську сторону.

Так, нещодавно до консультацій з українськими парламентаріями закликала спікер верхньої палати російського парламенту Валентина Матвієнко. А коли отримала відмову, пояснила це «зовнішнім управлінням» Україною. Навіщо Володимиру Путіну заклики до переговорів, якщо він явно налаштований на продовження воєнних дій? Тут є одразу 

Перша — бажання виглядати «миротворцем» в очах власного електорату. Росія, як заявляють її представники, «ніколи ні на кого не нападає - лише обороняється». Ось і зараз Кремль просто «змушений» був розпочати «спецоперацію», інакше на Росію напали б пізніше — як вкотре сказав Путін на пресконференції в Астані. Ну а раз проявляється така миролюбність, то, звичайно ж, її мають супроводжувати і заклики до переговорів про мир.

"Поломка" Кримського мосту виявилася не критичною для російської армії: військовий експерт назвав причину

Вибух на мості через Керченську протоку позначився на постачанні ворогом Південного плацдарму, але не критично.

Таку думку висловив військово-політичний експерт Олександр Коваленко з "Інформаційного спротиву". За його словами, значні пошкодження автомобільної частини мосту були б вирішальними, якби постачання здійснювалося виключно автомобільною дорогою, але це не так. Адже основне постачання йде залізницею, інформує UAINFO.org з посиланням на Факти.

«Залізниця нині функціонує неповноцінно. Лише одна гілка у реверсивному форматі, що знизило обсяги та терміни постачання вантажів, але не критично. Доки в результаті ще кількох інцидентів не буде повністю виведено з ладу залізничне полотно, говорити про повне припинення постачання не доводиться», — зазначив він. 

Крім того, за словами експерта, наразі Крим буквально нафарширований технікою російських окупаційних військ. Зокрема, лише у районі Армянська та Чонгара зосереджено сумарно понад тисячу одиниць техніки.

Собянін оголосив про завершення мобілізації у Москві

Мер Москви Сергій Собянін оголосив про завершення мобілізації жителів міста на війну з Україною. Він не назвав кількість призваних, але визнав, що "мобілізація стала величезним випробуванням для тисяч московських сімей".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Собяніна в його блозі, інформує UAINFO.org.

"За інформацією військового комісара м. Москви, завдання щодо часткової мобілізації, встановлені на підставі указу президента та завдання міністерства оборони, виконані в повному обсязі", - написав він.

За його словами, пункти збору мобілізованих закриваються 17 жовтня 2022 року, о 14.00, повістки, розіслані в процесі мобілізації за місцем проживання та підприємствам, припиняють свою дію.

"Мобілізація стала величезним випробуванням для тисяч московських сімей, чиї батьки, чоловіки та сини сьогодні йдуть до діючої армії. Проте виконання завдання з часткової мобілізації стало можливим насамперед завдяки відповідальності, почуттю обов'язку та патріотизму москвичів", - написав він.

Кох назвав можливий сценарій усунення Путіна 

За усунення Путіна можуть взятися західні спецслужби, влаштувавши операцію на кшталт ліквідації Усами бен Ладена. Цей сценарій повністю влаштує російську "верхівку".

Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Бунт проти Путіна. Коли в Росії повалено диктатора і що це змінить для України", інформує UAINFO.org.

Колишній віце-прем'єр-міністр РФ Альфред Кох, який останні роки проживає за кордоном, пояснює: глава Кремля 22 роки вибудовував своє правління за принципом "розділяй та володарюй". Різні угруповання навколо Путіна між собою не сильно ладнають, що дозволяє йому балансувати їхню вагу.

Між ФСБ - СЗР з одного боку та ГРУ - з іншого йдуть постійні "окопні війни". А є ще Росгвардія та ФСТ, які також представляють окремі "клани". Те, що зараз вийшла назовні критика Кадирова та Пригожина на адресу міноборони - яскравий доказ цих усобиць, уточнив Кох.

"Чи можна повірити, що політична "верхівка", пронизана компроматами і прослуховуваннями, зможе домовитися між собою і повалити Путіна. Вони, швидше, вишикуються в чергу біля його кабінету, щоб донести один на одного", - каже Кох.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини