MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 20 жовтня 2022

224 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 20 жовтня.

Україна ввела санкції щодо 3800 росіян та понад 1,3 тисячі російських компаній 

Україна ввела персональні економічні та інші обмежувальні заходи проти 1374 юридичних осіб, переважна більшість яких – це російські та пов'язані з ними компанії, а також понад 3 800 фізичних осіб, які є предствавниками російської влади та бізнесу.

Відповідні укази президента України Володимира Зеленського №726 та №727 від 19 жовтня про введення в дію ухваленого напередодні рішення Ради нацбезпеки та оборони опубліковані на сайті глави держави, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

Згідно з указом Кабінету міністрів, Службі безпеки України та Національному банку України доручено забезпечить реалізацію та моніторинг ефективності персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів.

У свою чергу Міністерство закордонних справ України має проінформувати компетентні органи ЄС, США та інших держав про застосування санкцій та поставить перед ними питання щодо запровадження аналогічних обмежувальних заходів.

ЄС запровадив санкції проти Ірану за продаж Росії дронів-камікадзе

Рада Європейського союзу затвердила запровадження санкцій проти Ірану через постачання дронів-камікадзе Росії для ударів по території Україні. 

Про це йдеться в повідомленні на сторінці Головування Чехії в Раді Європейського Союзу в Twitter, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Зазначається, що санкції щодо Ірану запроваджені в рекордно короткий термін.

"Після 3 днів обговорень посли ЄС узгодили заходи проти компаній-постачальників іранських безпілотників, які вдарили по Україні. Письмова процедура завершена, санкції набувають чинності сьогодні вдень після публікації в Офіційному журналі ЄС", - йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що країни ЄС заморозять активи трьох фізичних осіб і однієї юридичної особи, котрі відповідальні за поставки безпілотників.

Главу МЗС Естонії запитали, чи хотів би він побачити Путіна у в’язниці, міністр відповів: "У пеклі" 

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу оригінально відповів на запитання про те, де він хотів би побачити кремлівського диктатора Володимира Путіна, пише НВ, інформує UAINFO.org.

Журналістка Deutsche Welle поставила естонському міністру питання: "Чи хотіли б ви побачити Путіна у в’язниці?".

На це Рейнсалу коротко відповів: "У пеклі".

Країни ЄС ризикую втратити контроль над своїми запасами газу в сховищах — Bloomberg  

Країни Євросоюзу контролюють досить мізерну частину своїх газових запасів, оскільки левова частка знаходяться у власності приватних компаній. В існуючих умовах це може спровокувати дефіцит газу у низці країн, а також стрімке зростання цін на ресурс.

Про це пише Bloomberg, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

Зазначається, що лише приблизно 10% газу в сховищах від Італії до Нідерландів знаходиться під прямим контролем держав. Це відповідає національним стратегіям резерву. Решту газу контролюють міжнародні енергетичні компанії та промислові групи, які можуть вільно продавати газ іншим країнам. 

Щоб уникнути ризиків з постачанням, уряди можуть піти на введення надзвичайного стану. При цьому, наприклад, Федеральне мережеве агентство Німеччини (рівно як контролюючі органи в інших країнах) матиме повноваження наказувати, чи залишати газ у сховищах, чи відбирати його звідти. Але такі жорсткі заходи можуть залишити решту країн з дефіцитом газу.

Лукашенко – білорусам: Хочете жити спокійно – робіть те, що кажу

Самопроголошений президент Білорусі Аляксандр Лукашенко підкреслив, що люди повинні володіти повною інформацією щодо процесів, які відбуваються в країні і дати їм можливість самим обирати "жити тихо і спокійно чи пройти через біду".

Як повідомляє видання Белта, про це автократ заявив під час наради з питань формування Всебілоруських народних зборів і зміни виборчого законодавства, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

Як зазначив Лукашенко, він це робить не з метою залякування народу, а для того, щоб "людям донесли правду, а народ хай потім сам ухвалює рішення".

"Хочете через біду пройти – будь ласка. Прапор у руки і йдіть. Хочете, щоб було тихо і спокійно, щоб вранці і ввечері якщо не самим у душ сходити (хоча, думаю, всі мають таку можливість), то хоч діток своїх скупати в теплій воді, щоб тепло в домі було, щоб газ, нафта та інше було, щоб було вранці і ввечері щось перекусити, поїсти, одягнутися у щось, якщо ви цього хочете (це теж варіант), тоді зуби стиснули і вперед, робіть те, що я вам кажу", - заявив невизнаний президент.

Майбутні вибори президента Білорусі, які відбудуться 2024 року, Лукашенко назвав наймасштабнішою та аж ніяк не найлегшою кампанією за останній роки.

Видали держтаємницю. У РФ випадково зізналися, що атакують Україну іранськими дронами. ВІДЕО

Член громадської ради при російському міністерстві оборони Руслан Пухов випадково зізнався, що РФ атакує цивільну інфраструктуру України дронами-камікадзе, які їй постачає Іран.

Цю інформацію він ненароком озвучив у студії пропагандистського ресурсу РБК, ймовірно, вважаючи, що ефір ще не почався, пише НВ, інформує UAINFO.org.

Вітаючись з ведучими, Пухов попросив їх не порушувати тему дронів, щоб не видавати державну таємницю, про яку, втім, і так усі знають. 

«Сильно човен розгойдувати не будемо. Я дуже прошу вас сильно на цих іранських (не загострювати увагу — ред.). Тому що це класика: Ду*а є, а слова нема. Ми всі знаємо, що вони (дрони — ред.) іранські, але влада не визнає», — пояснив він, і лише за реакцією на свої слова зрозумів, що сказав зайвого.

Кадиров показав, як його діти стріляють нібито на війні в Україні. ВІДЕО 

Глава Чеченської республіки Рамзан Кадиров стверджує, що його неповнолітні сини беруть участь у війні проти України.

У своєму Телеграм-каналі поплічник Путіна опублікував відео, на якому вони нібито "забезпечують вогневе прикриття бійцям", інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Зазначимо, що про відправку на криваву війну проти України своїх синів (Адама, Елі і Ахмата 14, 15 і 16 років) Кадиров заявив ще 3 жовтня.  

За словами глави Чечні, його діти перебувають на лінії зіткнення, де зараз точаться запеклі бої. Він стверджує, що вони "пробралися впритул до позицій ЗСУ й забезпечили вогневе прикриття бійцям". Сини перебувають в окопі нібито в супроводі командира полку "Ахмат" Заміда Чалаєва. На відео вони ведуть вогонь.

Варто нагадати про ратифіковану Росією Конвенцію ООН про права дитини: нею забороняється участь дітей до 15 років у військових діях, це вважається військовим злочином.

Грузинський канал заявив про "знищення" РФ колони ЗСУ, показавши кадри з комп’ютерної гри

Прокремлівськи налаштований грузинський пропагандистський канал Sezoni-TV заявив про нібито знищення військами РФ колони бронетехніки ЗСУ, а в якості «доказів» показав кадри з комп’ютерної гри.

На це звернули увагу користувачі соцмереж, опублікувавши відео з уривком відповідної програми, пише НВ, інформує UAINFO.org.

У ньому стверджується, що російські військові «заманили українську армію у вогневий мішок» та «знищили бронетанкову дивізію».

При цьому один із гостей студії наполягає, що йдеться про бійців ЗСУ, які проходили підготовку у Великій Британії. 

Коли ж ведучий вирішив показати «унікальні кадри», виявилося, що «розгром української колони» — лише комп’ютерна графіка.

Як з’ясувалося, грузинські пропагандисти пустили в ефір відео бою з відомого військового симулятора Arma-3. 

"Якщо буде поразка – Росії не буде": Соловйов несподівано "прозрів" після невдач в Україні. ВІДЕО

Головний російський пропагандист Володимир Соловйов несподівано заявив про страшні наслідки для Російської Федерації, якщо вона програє у війні проти України. Рупор Кремля сказав, що тоді РФ перестане існувати.

Крім того, він зізнався, що не знає, коли Росія "переможе". Такі слова пролунали в одному з прямих YouTube-ефірів на каналі Соловйова, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Більше того, топ-пропагандист стверджує, що провал путінської "спеціальної військової операції" знищить російську культуру й історію. 

"Я не знаю, скільки треба до перемоги. Я просто знаю, що якщо буде поразка, то не буде Росії. У жодному плані Росії не буде. Ні її великої історії, ні культури. Нас із вами не буде!" – заявив помічник Кремля.

Менеджер вигнав двох українок з ресторану в Парижі зі словами "Viva, Путін" 

У Франції менеджер одного з паризьких ресторанів вигнав українок із закладу зі словами"Viva, Путін". Але пізніше поплатився не тільки він, а й заклад.

Відео опублікував віце-президент Союзу українців у Франції Володимир Когутяк у своєму Twitter, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Інцидент стався у ресторані Le Cosy Montparnasse. Шанувальник російського "фюрера" випровадив двох українок за двері й кілька разів повторив згадану фразу вище. При цьому він аплодував сам собі. 

Але, як часто буває в подібних випадках, покаяння не змусило себе довго чекати. Так, рейтинг закладу обвалили до позначки в 2,3 в Google-відгуках. Ресторан отримав десятки тисяч негативних коментарів.

А коли ще один відвідувач, судячи з усього, українець, навідався в Le Cosy Montparnasse, менеджер визнав свою помилку і сказав відому на весь світ фразу "Путін х*йло".

Вєрка Сердючка збурила Краків, прокричавши зі сцени: "Путін, щоб ти здох!"

Вєрка Сердючка перебуває з благодійним туром в Польщі. Нещодавно зірка дала концерт разом зі своїм бендом у місті Краків, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

Під час виступу Сердюка виконала свої безсмертні хіти "Dolce & Gabbana", "Гоп-гоп", "Гуляночка", "Є пропозиція", "Хорошо", "Чита-дрита".

Не обійшлося й без жартів. Артиста активно спілкувалася з залою, а її турботлива "мама", яку грає акторка Інна Бєлоконь просто посеред концерту доньки вирішила підтягнути їй колготи.

Та найбільш активно глядачі у залі відреагували, коли Сердючка зі сцени почала скандувати "Путін, щоб ти здох! Амінь". Присутні кричали завітні слова разом з артисткою, після чого гучно їй аплодували.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини