MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 21 жовтня 2022

236 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 21 жовтня.

ЗСУ можуть звільнити Херсон та частину Донбасу до грудня, – NYT

Наступні шість тижнів українські військові матимуть можливість просунутися вперед на Донбасі та повернути Херсон.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The New York Times, інформує UAINFO.org.

На думку офіційних осіб США, бойові дії, ймовірно, продовжаться ще кілька місяців.

Серед факторів, які можуть вплинути на перебіг війни, називають складніші умови у грудні, ступінь готовності президента РФ Володимира Путіна до ескалації, єдність Європи на тлі різкого зростання цін на енергоносії, а також потенційну зміну політичної ситуації у США після проміжних виборів у листопаді.

Американські чиновники на умовах анонімності кажуть, що Україна найближчими тижнями має продовжувати використовувати свою перевагу. 

Вони вважають, що український наступ може незабаром змусити російські сили у Херсоні відступити за Дніпро. Як пише NYT, військове командування РФ вже рекомендувало відступити, але президент Росії Володимир Путін поки що не дав згоди.

Росіяни замінували Каховську ГЕС ще у квітні. Наразі мінують опори і шлюзи, – розвідка 

Російські війська замінували Каховську ГЕС ще в квітні. Протягом тижня загарбники проводили роботи з мінування опор і шлюзів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Головне управління розвідки Міноборони, інформує UAINFO.org.

Зазначається, що окупанти передбачають швидке звільнення українськими захисниками правобережної частини Херсонської області та готують серію терактів на цій території. Так, під загрозою руйнування опинилась дамба Каховського водосховища та агрегати Каховської гідроелектростанції. 

"При цьому, підрив дамби було сплановано завчасно - основні роботи із замінування проведено ще в квітні. Протягом поточного тижня було додатково проведено мінування шлюзів та опор Каховської ГЕС. На дамбі встановлено 2 військові тентовані "Камази" без водіїв. Обидві машини повністю завантажено ящиками з вибухівкою", - сказано в ньому.

Удари ракетами "Кинджал" та наступ: експерт попередив про кривавий план Росії 

Росія може скомбінувати ракетні удари по Україні з імітацією наступу на різних напрямках фронту. Ймовірно, саме для цього РФ перекинула в Білорусі носії гіперзвукових ракет Х-47М "Кинджал" – винищувачі-перехоплювачі Міг-31к.

Таку думку висловив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Буквально днями я зазначав, що російське командування відправляє в зону бойових дій в Україну частково мобілізованих у форматі "маршових батальйонів", тобто – без повноцінної комплектації технікою. Власне, цей процес прискорився в рази і це насторожує. Справа в тому, що якщо раніше такі підрозділи супроводжувалися хоча б легкоброньованою технікою або транспортними засобами, то зараз женуть масово, виключно кількісно", – зазначив експерт. 

"Складається таке враження, що під оголошення "воєнного стану" вони готують імітацію наступу. Не можу сказати, що це несе якусь критичну загрозу, але нагадаю, що 10 жовтня масовані ракетні удари по території України супроводжувалися спробами окупантів наступати на ряді напрямків. Успіхом вони не увінчалися, але...", – попередив Коваленко.

Істерика, як в бункері у Гітлера: Арестович жорстко присоромив Путіна 

Попри істерику в Кремлі на тлі виборів у різних країнах, зокрема в Британії, підтримка України західними партнерами не припиниться до її перемоги.

Впевненість у цьому висловив радник Офісу резидента України Олексій Арестович на каналі Фейгін Live, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Через те, що багато виборів, створюється враження, що Путін отримав якийсь шанс. Близько нічого такого немає. Передвиборча риторика і реальна політика – це небо і земля", – заявив він.

За словами Арестовича, незалежно від результатів виборів нічого не зміниться: підтримка як була, так і буде. 

"Світовий консенсус, він давно вже вирішений: Україна доведе цю війну до переможного кінця так, як це визначать українці. Перемогою буде вважатися те, що ми порахуємо перемогою, а не те, що нам нав'яжуть. Путінські спроби звести все у пат носять медійний характер", – упевнений він.

У Скадовську окупанти повісили українку біля будівлі суду за проукраїнську позицію 

В окупованому Скадовську на Херсонщині окупанти повісили 56-річну жінку за те, що вона мала українську позицію. Рідні, які мешкають на підконтрольній Україні території, кілька днів намагалися дізнатися, що з нею сталося. Жителі Скадовська розповіли їм про трагедію.

Докладніше про це читайте в матеріалі OBOZREVATEL,  інформує UAINFO.org.

Обшукали, забрали в "витверезник" і задушили

56-річна мешканка окупованого Скадовська на Херсонщині Тетяна Мудренко зникла зі зв'язку 7 жовтня. Рідна сестра Наталія почала писати в місцеві групи у Facebook, публікувати фото сестри-близнючки та просити про допомогу.

Хтось із мешканців міста написав їй, що бачив, як "поліція" зупинила автомобіль, у якому їхали Тетяна із чоловіком Анатолієм.

"Кажуть, що вони обігнали "поліцейську" машину, і це не сподобалося загарбникам. Вони зупинили їх, намагалися забрати авто, але люди навколо почали обурюватися. Тоді вони Таню та Толіка відпустили. А вже за дві години "поліція" наскочила до них додому. Провели обшук, був скандал, чоловіка побили. Забрали два велосипеди, машину. Тетяна не мовчала, вона їм так і сказала: "Ніколи Скадовськ не буде російським. Скадовськ – це Україна". Їх обох відвезли до місцевого "витверезника". Це те, що розповіли сестрі Тані", – каже нам родичка сім'ї.

Декілька днів не було жодної інформації. Одна із сусідок взялася доглянути господарство Тані та Анатолія, у них залишилися і птахи, і собака у дворі. Але ніхто не погодився йти до "поліції" і питати, що з подружжям.

А згодом хтось скинув сестрі Наталі посилання на статтю, де було написано, що Таню повісили просто біля суду у Скадовську. Цю інформацію передавали і очевидці. Це стало потрясінням для рідних та друзів.

Відомо, що кілька днів тому окупанти випустили чоловіка Тетяни. Він забрав тіло дружини, вона була задушена. Анатолій її поховав.

Путін втретє попросив в Китаю політичного притулку – Арестович

Російський диктатор Путін втретє попросив в Китаю політичного притулку і йому відповіли "так".

Про це заявив радник Офісу президента Олексій Арестович у розмові з російською опозиційною журналісткою Юлією Латиніною, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

"Чому Китай? Тому що це єдина країна, звідки його не видадуть американцям. Він збирається там відсиджуватися, писати мемуари. Ось його планування. Він надуває щоки щодо введення воєного стану, а сам вже домовляється з Китаєм, щоб "злиняти". А куди будуть "линяти" всілякі Суровікіни, Золотови та інші", – сказав він.

Радник ОП пояснив, що переговори Путіна з Китаєм щодо політичного притулку означають, що він не застосує ядерну зброю.

"Йому (у Китаї. – Ред.) виставили жорсткі умови і сказали, що в біполярному світі, на який розраховує Пекін, не потрібна ядерна війна", – пояснив Арестович. 

Диктатор Володимир Путін 19 жовтня оголосив про запровадження "воєнного стану" на частині окупованих Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей.

"До речі, як справи в Бахмуті?" Маск потролив Медведєва, який зрадів відставці Трасс 

Винахідник і мільярдер Ілон Маск потролив заступника голови Ради Безпеки РФ Дмитра Медведєва. Американець тонко натякнув російському чиновнику, що в першу чергу треба слідкувати за своїми проблемами.

Діалог між Маском і Медведєвим зав'язався у Twitter. Підґрунтям стала відставка прем'єр-міністерки Великої Британії Ліз Трасс, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Бувай, Ліз Трасс! Вітаю, салат латук!" – відреагував Дмитро Медведєв на новину про відставку прем'єрки Британії.

"Дуже хороший тролінг, насправді. До речі, як справи у Бахмуті?" – прокоментував Ілон Маск твіт Медведєва.

Перевзулася у польоті: фанатка РФ після деокупації на Харківщині прийшла за українською гумдопомогою. ВІДЕО

Правоохоронці розпочали розслідування щодо мешканки Куп’янська-Вузлового Харківської області, яка публічно підтримувала РФ, а після звільнення селища пішла по українську гуманітарну допомогу. 

Про це у п’ятницю, 21 жовтня, повідомили в Офісі генерального прокурора,  інформує UAINFO.org.

Викрити колаборантку вдалося завдяки оприлюдненим у соцмережах відео.

На одному з них жінка дає інтерв'ю кремлівській пропаганді, заявляючи про підтримку російських загарбників, з приходом яких «почала почуватися у безпеці», та скаржиться на те, що її дитину «задавили з цією українською мовою».

На другому ж, знятому після деокупації населеного пункту, вона вже стоїть у черзі за продуктовими пайками і «дякує» Україні за допомогу.

Наразі прихильниці так званого "руського міра" вже повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 436−2 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Коронація Камілли: чому королева не може одягнути діадему замість корони зі спірним діамантом 

Навколо корони для коронації королеви Камілли зараз багато розмов. Чому дружина короля Чарльза не може одягнути корону з каменем Кохінур або просто вибрати діадему?

Одним із варіантів корони для коронації Камілли було використання корони, в якій коронувалась королева-мати Єлизавета 1937 року, коли відбулася коронація її чоловіка короля Георга VI (дідуся короля Чарльза III та батька королеви Єлизавети II), пише ТСН, інформує UAINFO.org.

У її короні був той самий діамант Кохінур, через який вже спалахнув скандал. Як пише People, з усіх доступних корон ця найлегша і проста в носінні, тому що у неї платинова оправа. А експерти єдині на думці, що спірний діамант має бути вийнятий із корони та замінений на інший камінь. У самій короні немає нічого спірного, і вона чудово підходить для коронації.

Також відомо, що Чарльз мав теплі стосунки з бабусею Єлизаветою і логічно було б, якби його дружина коронувалася в тій самый короні, що й сама королева-мати. Тим паче, що зв'язок між Каміллою та Єлизаветою існує не лише завдяки цій короні.

У день заручин Чарльз подарував Каміллі п'ятикаратний діамант смарагдового ограновування, оточений трьома діамантовими багетами, подарованими королеві-матері 1929 року. Королева-мати Єлизавета вперше була помічена з цією королівською коштовністю у 1980-х роках після того, як отримала її від свого чоловіка короля Георга VI. Каблучка Камілли оцінюється приблизно у  212 000 фунтів стерлінгів.

Kalush Orchestra та культові The Rasmus випустили потужний дуетний трек In The Shadows Of Ukraine 

Переможці Євробачення 2022, український гурт Kalush Orchestra записав спільний трек та кліп з учасниками конкурсу з Фінляндії, колективом The Rasmus. Він став переспівом культової пісні фінів In The Shadows, яка в оновленій версії отримала назву In The Shadows Of Ukraine.

У хіт додали український реп-куплет та приспів, воїнів ЗСУ, козаків, українок в етнічному вбранні та багато інших національних елементів. Ролик з'явився на YouTube-каналі Kalush Orchestra, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Оригінальний текст пісні: "Кажуть, що я маю навчитися вбивати, щоб почуватися в безпеці, але я краще вб'ю себе, ніж стану їхнім рабом", відображає почуття українців під час тривалої війни в їхній країні. Наша місія – щоб якомога більше людей дізналися про цю війну та мужність українського народу", – пояснили The Rasmus. 

У кліпі, знятому в чорно-білому стилі, показали українців у різні епохи, які завжди боролися за свою волю та незалежність. Вороги, очевидно росіяни, зображені у вигляді тіней, котрі намагаються нашкодити героям. Примітно, що зі зброєю зобразили й жінок, які на рівні з чоловіками виборюють свободу.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини