MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 25 жовтня 2022

173 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 25 жовтня.

Наймолодший за 200 років. Ріші Сунак став прем'єром Британії 

Сьогодні, 25 жовтня 2022 року, новим прем'єр-міністром Великої Британії став Ріші Сунак. У свої 42 роки він є не лише наймолодшим за 200 років, а й першим главою уряду індійського походження.

РБК-Україна наводить факти про нового прем'єр-міністра Великобританії, інформує UAINFO.org.

Ріші Сунак офіційно став прем'єр-міністром Британії після аудієнції у короля Чарльза ІІІ в Букінгемському палаці. Його попросять сформувати новий уряд.

Факти з біографії

Лідер консерваторів народився 1980 року в Саутгемптоні в сім'ї медиків Яшвіра та Уші Сунак, які мігрували зі Східної Африки. Їхні батьки ще в колоніальні часи переселилися туди з індійського Пенджабу.

Ріші Сунак є випускником Оксфордського університету, де вивчав політику, економіку та філософію. У 2001-2004 роках працював в одному з найбільших світових інвестиційних банків Goldman Sachs, потім отримав ступінь магістра ділового адміністрування в Стенфордському університеті.

Після цього працював у хедж-фонді TCI, заснував глобальну інвестиційну компанію з оборотом 1 млрд доларів, яка спеціалізувалася на підтримці британського малого бізнесу. 

Під час навчання у Стенфорді познайомився зі своєю майбутньою дружиною Акшатою Мурті - дочкою індійського мільярдера, який заснував компанію з розробки програмного забезпечення Infosys. Сукупний стан сімейної пари оцінюється в 730 млн фунтів стерлінгів (майже 830 млн доларів), вони в третій сотні найбагатших людей Великобританії.

Президент Німеччини прибув до України

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр прибув до України.

Про це повідомляє  прес-секретар президента Керстін Гаммелін у Twitter, інформує UAINFO.org.

""Наша солідарність непорушна, і такою вона залишиться"". Федеральний президент Штайнмаєр прибув до України", - написала вона.

Шольц розповів, якою бачить Україну майбутнього: "Вступ в ЄС – одне з найпослідовніших геополітичних рішень нашого часу" 

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що після перемоги Україна стане потужним постачальником "зеленої" енергетики, експортером високоякісних промислових та СГ-продуктів, гігантом у цифровій галузі з одними з найрозвиненіших ІТ-спеціалістів у світі, членом Євросоюзу та загалом державою з правосуддям та інфраструктурою, на які будуть рівнятися інші.

Про це він заявив під час Міжнародної експертної конференції з відновлення, реконструкції та модернізації України, яка триває у Берліні, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

"Сьогодні ми не знаємо, коли закінчиться ця війна, але вона закінчиться", - зауважив Шольц, додаючи, що Захід буде допомагати Україні і після перемоги.  

Німецький канцлер переконаний, що над відбудовою нашої держави працюватимуть "найсвітліші та найяскравіші з умів", це відбуватиметься за допомогою "колективних знань" світу. Тож союзникам, на його думку, слід вже зараз почати роботу над довгостроковими програми для України, аби розуміти, звідки нам йтимуть допомога та гроші на відбудову протягом наступних років та десятиліть. 

"Це не донорська конференція. Більш фундаментально. Це про розробку структур та механізмів, які сприяють фінансуванню того, що [британський економіст] Джон Мейнард Кейнс у 1944 році назвав "перманентною реконструкцією", – пояснив він.

Пелосі відповіла, чи зміниться підтримка США України після виборів

США продовжать підтримувати Україну, навіть якщо Республіканська партія отримає більшість на проміжних виборах у листопаді. 

Про це заявила спікер Палати представників США Ненсі Пелосі, пише CNN, повідомляє УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Підтримка України є двопартійною, двопалатною, тобто в Палаті Представників і в Сенаті, і вона починається в Білому домі з нашого президента", - заявила Пелосі.  

Також вона підтвердила прихильність Штатів Україні в боротьбі з російською агресією і підкреслила, що Іран робить велику помилку, надаючи допомогу Росії.

"Хтось зробив заяву:"Ми не даємо Україні карт-бланш". Ми ніколи не давали карт-бланш Україні. Таким чином висновок, який можна зробити з цього, полягає в тому, що ми не будемо надавати їм допомогу. Це неправда. І те, що був виставлений карт-бланш, це неправда. Це дуже чесні відносини в ім'я демократії і свободи в усьому світі", - додала Пелосі.

Знайдений секретний підрозділ армії РФ, який наводить ракети на цілі в Україні, – журналістське розслідування . ФОТО

Наведенням російських ракет на цілі в Україні займається спеціальний підрозділ у складі Головного обчислювального центру (ГОЦ) Збройних сил Росії.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це йдеться у спільному розслідуванні журналістів Bellingcat, The Insider та Der Spiegel, інформує UAINFO.org.

Журналісти проаналізували дані тисяч випускників спеціалізованих військових вишів.

ГОЦ, куди пішли служити деякі з них, видався розслідувачам саме тим місцем, де можуть займатися обчисленням траєкторій для ракет.  

Щоби перевірити цю гіпотезу, вони вивчили метадані телефонних розмов начальника центру генерал-майора Роберта Баранова. 

Аналіз його дзвінків з 24 лютого до кінця квітня 2022 року засвідчив: щоразу перед запусками крилатих ракет йому дзвонили з одного конкретного номера, який належить полковнику Ігорю Багнюку, зареєстрованому за адресою ГОЦ.

Потім журналісти вивчили метадані дзвінків самого Багнюка та виявили, що він інтенсивно спілкується з понад 20 військовими інженерами та айтівцями з ГОЦ. На основі кластерів з дзвінків, що повторюються, вони ідентифікували команду з 33 військових інженерів, які підпорядковуються полковнику Багнюку. 

Україна може отримати нові системи ППО від США, – Reuters

США розглядають можливість відправки Україні зенітного ракетного комплексу Hawk, щоб допомогти їй захиститися від російських безпілотників і ракет.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters, інформує UAINFO.org.

"США розглядають можливість відправлення ППО Hawk зі складів в Україну, щоб допомогти їй захиститися від атак російських безпілотників та крилатих ракет", - розповіло одне з джерел агентства.

Яку кількість систем ППО та ракет до них планується поставити, не повідомляється. 

Зенітно-ракетний комплекс є попередником системи протиракетної оборони Patriot. Спочатку комплекс розроблявся для знищення літаків, пізніше був доопрацьований для перехоплення ракет у польоті. На озброєння було прийнято 1960 року. Сам комплекс оцінюється в 15 млн доларів, а ракети до них по 250 тисяч доларів за одну одиницю.

Лукашенко лише в одному разі залучить армію Білорусі до війни Росії з Україною – Геннадій Гудков

Самопроголошений "президент" Білорусі Олександр Лукашенко здатен залучити білоруських військових до війни Росії проти України, якщо від нього це вимагатимуть, погрожуючи вбивством.

Лукашенко чудово розуміє, що президент РФ Володимир Путін програв війну, розповів полковник російської Федеральної служби безпеки у відставці, російський опозиціонер Геннадій Гудков в інтерв'ю журналісту й засновнику видання "Гордон" Дмитру Гордону, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

На його думку, псевдопрезидент Білорусі також усвідомлює, що його влада тримається лише на багнетах силовиків.

"…якщо він цих силовиків кине на гарматне м'ясо – як би вони його не скинули самі або допомогли йому позбутися цієї посади. З іншого боку, Путін його підтискає. Грошей немає, а Путін дає йому гроші, щоб він годував силовиків", – зазначив співбесідник. 

Опозиціонер додав, що Лукашенко в дуже "хріновій" ситуації, оскільки, якщо він кине у бій силовиків, то вони можуть образитись і повалити його.

На Мукачівському замку "Паланок" замість турула встановили герб України. ФОТО 

На замку "Паланок" у Мукачеві на постаменті, з якого демонтували турула – містичного птаха, який є угорським національним символом, встановили герб України. Відкрили новий тризуб у вівторок, 25 жовтня. Герб освятили представники церков, які діють у Мукачеві, інформує UAINFO.org з посиланням на Zaxid.net.

Рішення про демонтаж статуї турула і бастіону замку «Паланок» прийняв виконавчий комітет Мукачівської міськради у четвер, 13 жовтня. Тоді ж повідомлялося, що угорський національнй символ замінять малим Державним Гербом України: конкурс на виготовлення тризуба Мукачівський історичний музей оголошував ще у 2018 році. Турула демонтували того ж дня, однак офіційно про зняття статуї містичного птаха міськрада не повідомляла. 

На демонтаж турула із замку "Паланок" різко відреагував Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, з який приводу цього викликав тимчасового повіреного у справах України. Угорський міністр також заявив, що вважає знесення статуї турула у мукачівському замку "непотрібною провокацією". Про знесення турула у Мукачівському замку висловився і міністр з питань національної політики Угорщини Арпад Потапі: рішення про заміну турула українським тризубом він назвав "шокуючим і обурливим".

Мобілізований з Туви помер по дорозі в Україну через пиятику 

Мобілізований мешканець російської Туви помер у військовому таборі в Новосибірську через вживання спиртних напоїв, повідомила місцева влада.

Про це пише "Meduza", повідомляє Українська правда, інформує UAINFO.org.

Попередньо, йдеться про подію зі смертельними наслідками внаслідок вживання спиртних напоїв.

Повідомляється, що фіксуються випадки, коли мобілізовані в Росії помирають ще до того, як їх відправили на фронт. Деякі здійснюють суїцид, інші гинуть за нез'ясованих обставин. 

За даними журналістів, станом на 21 жовтня загинув 41 мобілізований, частина цих втрат - небойові: люди вмирали в навчальних центрах, на полігонах, а також у військових частинах до відправки на фронт.

Наймасовішим випадком загибелі мобілізованих, які не доїхали до фронту, була стрілянина у військовій частині в Бєлгородській області. Тоді, за різними даними, загинули від 11 до 32 осіб.

Постернак: Що робити з росіянами після краху путінського режиму?

"Питання на яке немає відповіді ні у кого зараз (хіба що є певні розрахунки у розвідок чи у закритих аналітичних центрів): що робити з росіянами після краху путінського режиму?", - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише політтехнолог Олег Постернак, інформує UAINFO.org.

"У Юнга в його останньому інтерв'ю у 1955 р. BBC була така думка: "У світі не існує ліків, які могли б одним махом вилікувати десятки тисяч".

Ви навіть не уявляєте яка грандіозна інформаційна машина приведена в стан бойової ненависті до українців зараз в Росії. І це далеко не лише маргінес чи периферійне бидло, заряджене на показове диванне скиглення.

Це і професура центральних вузів, і офісні комірці, і підприємці в стресі, і сексуально незадоволені домогосподарки, і екзальтована прищава молодь.

Перед 24 лютого і певний час під час війни величезна маса пересічних росіян була акуратно віддалена від української війни. Панівна споживацька маса була стороннім споглядачем особистої забавки Путіна у намірі приниження Української держави, не більше.

Ця деполітизована і залякана маса в опитуваннях була штучно прирівняна до тих, що "підтримують війну", але насправді розумні люди розуміли, що це зручний соціальний контракт мас і режиму. Воюй там, нас це начебто не стосується. І так, ми хочемо побачити "велику Росію".

У ДТП загинув американський актор Леслі Джордан, зірка серіалу "Американська історія жахів" 

У Лос-Анджелесі загинув відомий комедійний актор Леслі Джордан. Він врізався на своєму синьому BMW у стіну будівлі.

Про це пише Fox News, інформує UAINFO.org з посиланням на Фокус

Хоч кар'єра Леслі почалася ще в дитинстві, він прославився завдяки ролям у недавніх серіалах "Вілл і Грейс", "Американська історія жахів", "Кличте мене Кет".

Також Леслі був популярний у соцмережах завдяки своїм відеоблогам у Instagram, TikTok і Twitter, у яких розповідав про індустрію розваг.

Відомо, що автомобіль актора врізався в стіну будівлі у Голлівуді близько дев'ятої ранку.

Чиновники поліцейського управління Лос-Анджелеса підтвердили, що офіцери відреагували на ДТП та прибули на місце події в цей час.

Офіс судово-медичного експерта-коронера зареєстрував смерть Джордана о 9:38 ранку.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини