MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 1 листопада 2022

278 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 1 листопада.

Весь світ бачить, що "друга армія світу" вже навіть не "двадцять друга", – Зеленський про ракетні удари РФ. ВІДЕО

Російські війська продовжують масовано атакувати критичну інфраструктуру України, маючи намір занурити нашу країну в тотальну гуманітарну кризу. Проте щоразу супротивникові все важче проривати протиповітряну оборону ЗСУ – 31 жовтня українські ППО збили 45 із 55 крилатих ракет окупантів.

Про це розповів глава держави Володимир Зеленський, традиційно звертаючись до українців. Заяву президента опублікувала пресслужба його Офісу, інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel.

"Ще гірші показники в Росії щодо дронів, зокрема й тих, які поставили їй спільники з Ірану. І це бачить світ. Бачить, що колишня "друга армія світу" вже навіть не двадцять друга за своєю ефективністю. А ми зробимо все, щоб вона взагалі пішла до другої сотні. Так і буде", – запевнив лідер нації.

Зеленський сердечно подякував підрозділам та працівникам Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які і минулого тижня, і протягом цього дня ліквідували наслідки атак терористів. Аварійні служби погасили десятки пожеж, хоча зазнали ризику нових ударів від противника.

"Велика подяка й усім енергетикам, працівникам комунальних служб, місцевому самоврядуванню, обласним адміністраціям – кожному та кожній, хто повертає нормальне життя. Не менше дякую тим нашим людям, які кожен на своєму рівні гарантують, що відповідь терористам обов'язково буде", – підкреслив він. 

Також президент прозвітував про роботу з міжнародними партнерами. Прем'єр-міністр Чехії Петро Фіала підписав декларацію щодо підтримки євроатлантичної інтеграції України.

Росія програє війну проти України, але загроза нікуди не зникне: Волкер назвав єдиний спосіб гарантувати безпеку в Європі

Фіналом розв’язаної Росією війни проти України може бути тільки беззаперечна поразка РФ, і та неминуче програє, але загроза країни-агресора сусідам не зникне. Тому єдиний спосіб гарантувати безпеку в Європі – прийняти українську державу, а також Грузію та Молдову до НАТО.

Так вважає ексспецпредставник Державного департаменту США з питань України та постійний представник США у НАТО в 2008-2009 рр. Курт Волкер. В інтерв'ю LRT.lt він заявив, що війна може закінчитися наступного року, і для Кремля це не буде успіхом, а якби диктатор Володимир Путін у відчаї вдався до ядерної зброї, це мало б катастрофічні наслідки, інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel.

"Росіяни знають, що це був би кінець їхньої армії, якби вони це зробили", – зазначив колишній посол, який нині є радником ради директорів литовської компанії Avia Solutions Group (ASG).

Всупереч сповільнення темпу контрнаступу ЗСУ на різних ділянках фронту, українські захисники поступово звільняють захоплені російськими окупантами території. Повна деокупація України буде здійснена до літа 2023 року.

Про це в ефірі "Голосу Америки" заявив екс-командувач армії США Бен Ходжес, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Україна відновить суверенітет над усією своєю територією, звісно ж, ​​включно із Кримом. Я очікую, що це станеться до літа наступного року. Але ще перед цим, до кінця цього року, ЗСУ відкинуть російську армію до лінії, на якій ті перебували в лютому. А потім почнуть розглядати необхідні кроки для підготовки до звільнення Криму", - переконаний Ходжес.

Генерал вважає, що взимку ЗСУ будуть у сприятливіших умовах, ніж російські війська, оскільки бойові дії триватимуть на рідній землі з підтримкою населення України в тилу. Окрім цього, українцям суттєво зіграє на руку висока мотивація та допомога західних партнерів.

Росіяни, ймовірно, завезли до Білорусі гіперзвукові ракети "Кинджал", – британська розвідка 

Російські війська, ймовірно, перекинули до Білорусі гіперзвукові ракети "Кинджал". Але запаси цих снарядів дуже обмежені.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення Міноборони Британії у Twitter,  UAINFO.org.

Британська розвідка публікує супутникові знімки білоруського ародрому Мачулищи, де припарковані два винищувачі МіГ-31К, які здатні нести ракети "Кинджал".

Там стверджують, що біля літаків зберігався контейнер, який, ймовірно, пов'язаний з балістичними ракетами повітряного базування "Кинджал". 

Зазначається, що Росія використовує ці ракети з 2018 року, проте раніше їх не фіксували у Білорусі.

"Росія іноді запускала ці ракети під час війни в Україні, але їх запаси, ймовірно, дуже обмежені", - йдеться у повідомленні Міноборони.

Крім того, у британській розвідці пояснили, що розміщення "Кинджалів" у Білорусі дає РФ невелику додаткову перевагу з погляду поразки додаткових цілей на території України.

Каспаров: Сі Цзіньпін пропонує Байдену угоду – ми здаємо Путіна, ви здаєте Тайвань

Перемога України у війні проти Росії кардинально змінить форму останньої. Путінський режим приречений і не переживе поразки. Далі багато залежатиме від Заходу, який досі не сформулював для себе бачення нового світоустрою після краху путінського режиму. Саме тому США поки що зволікають із постачанням озброєнь Україні і ведуть внутрішню дискусію щодо того, що робити з Росією, яка розвалюється.

Про це в інтерв'ю програмі "Орестократія" розповів російський опозиціонер і 13-й чемпіон світу із шахів Гаррі Каспаров, інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel.

На його думку, вже до весни ситуація в Росії буде критичною – починаючи від розвалу системи управління, закінчуючи економічними проблемами. А до кінця весни ЗСУ можуть закінчити цю війну перемогою. Для Росії в такому разі дві розвилки – стати колонією Китаю або скинути деякі регіони і будь-яким способом стати частиною Європи.

Британський прем'єр розуміє, що сьогодні лідером вільного світу є не Байден, а Зеленський

– Давайте відповімо пану Маску, який бурхливо відреагував на ваш коментар на одному з американських телеканалів. Зокрема ви зауважили: чому люди, котрі сидять у комфортних особняках у "Силіконовій долині", розповідають Україні, як вести справи? У тій ситуації Маск повівся неадекватно і відповів вам практично лайкою. Що б ви йому сьогодні сказали?

– Сьогодні він уже став власником Twitter, в його руках одна з найпопулярніших соціальних мереж, одна з найефективніших з погляду контролю за інформаційними потоками у вільному світі, і тому, звісно, потрібно подивитися, як він поводитиметься. Мені цікаво, наскільки його домисли про свободу слова будуть застосовні до тієї політики, яку він проводитиме в Twitter.

44 млрд доларів, сплачені за цю соцмережу, – це величезні гроші, навіть для Маска. Серед його партнерів є саудити та катарці, які мають давні зв'язки в Росії. Тому одне з моїх запитань, які я ставив Ілону Маску через той же Twitter ще до його купівлі, стосувалося саме того, чи є в цьому 44-мільярдному пакеті якісь російські гроші. І поки що відповіді на це запитання я не отримав.

Проговорився: на переговорах з Туреччиною Лавров натякнув, що хоче РФ в обмін на "зернову угоду"

Росія, ймовірно, зірвала "зернову ініціативу", щоб додати в угоду пункт про експорт російських добрив.

Про це стало відомо за підсумками розмови очільника МЗС країни-агресорки Сергія Лаврова та міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу.

Лавров вкотре згадав брехливі звинувачення на адресу України щодо нібито "використання гуманітарного коридору та українських портів, визначених на користь вивезення сільськогосподарської продукції, для ведення бойових дій проти РФ".

"Сторони також погодилися з необхідністю вживання ООН та західними країнами додаткових заходів щодо реалізації пакетної угоди щодо російських добрив та сільгосппродукції", – йдеться в повідомленні. 

За цією офіційною і малозрозумілою для простих громадян заявою може бути прихований зміст. Як відомо, РФ обмежила експорт азотних і складних комплексних добрив. Хоча високий представник ЄС Жозеп Боррель запевнив: Євросоюз не запроваджував жодних санкцій на поставки на зовнішні ринки добрив російського виробництва.

"Кухар Путіна" Пригожин несподівано назвав Зеленського "симпатичним хлопцем, хоч і президентом ворожої країни"

"Кухар Путіна" та засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин несподівано зробив комплімент президенту України Володимиру Зеленському. Він назвав українського лідера "симпатичним хлопцем" та відзначив його впевненість у собі.

Так Пригожин відповів на запитання російського журналіста про те, хто небезпечніший для РФ сьогодні – Зеленський чи російський публіцист Олександр Невзоров. Його відповідь була опублікована в Telegram-каналі "Кепка Пригожина", інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel.

"Ви порівнюєте Зеленського і Невзорова. Зеленський хоч і є президентом країни ворожої зараз Російській Федерації, але все ж таки він – твердий, впевнений у собі, прагматичний, симпатичний хлопець", – написав засновник ПВК "Вагнера".

Висловився Пригожин і щодо Невзорова, назвавши того "балакуном". Журналіст у його очах програє Зеленському.

"А про Олександра Глібовича я цього сказати не можу. Він гарно говорить, у нього хороші мовні звороти, хоча останнім часом все це трішки пахне некрофілією і, чесно кажучи, він чарівний, але базіка", – написав Пригожин.

Арестович пояснив, чому Путін оголосив про завершення мобілізації в РФ

Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив про завершення мобілізації в країні.

Про це він заявив в ході прес-конференції в Сочі, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Я з юристами поговорю, чи потрібно указом завершувати мобілізацію, але вона завершена, крапка поставлена", - заявив він. 

Радник Офісу президента Олексій Арестович вважає, що таким чином російський диктатор намагається зняти суспільну напругу.

"Мабуть опитування і рейтинги показують масове невдоволення. Крім того, втрати пішли. Тому, щоб публіка "проковтнула" і перехрестилися сім'ї тих, кого не мобілізували. А якщо мобілізація триватиме, то напруга зростатиме і серед тих, кого не встигли призвати", - сказав Арестович у розмові з російським правозахисником Марком Фейгіним на YouTube.

Нагадаємо,  Путін оголосив про мобілізацію російських військовослужбовців, які перебувають у запасі, 21 вересня. У російському Міноборони говорили, що збираються мобілізувати близько 300 тисяч осіб.

Кадиров заявив про продовження мобілізації у Чечні 

Голова Чечні Рамзан Кадиров заявив, що у його республіці продовжуватиметься мобілізація.

Про це він заявив під час зустрічі з бійцями спецпідрозділу СОБР «Ахмат», повідомляє Радіо Свобода, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

Він зазначив, що вже скоро чеченці почнуть отримувати повістки.

«Зараз почнуться повістки чоловікам, і якщо він вже буде числитися в якомусь полку чи батальйоні, то йому не доведеться йти в армію, він буде серед своїх – чеченців», – заявив Кадиров.

Екс-зять Алли Пугачової відкрито підтримав вбивства українців

Російський співак Володимир Пресняков дав сольний концерт у Москві, під час якого заявив, що всі отримані кошти від продажу квитків перерахує російським окупантам.

Про це повідомляє Комсомольська правда, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Зазначається, що під час концерту Пресняков заявив, що кілька разів переносив його через коронавірус, але зараз готовий виступити перед своїми шанувальниками.

"Привіт, друзі! Нарешті ми зустрілися. Спасибі кожному з вас, що знайшли час і прийшли. Я вітаю кожного з вас. Хочу сказати, що весь гонорар сьогоднішнього концерту ми віддамо хлопцям, які перебувають на передовій – і це, завдяки вам. А тепер давайте поспіваємо і поживемо!" - заявив артист. 

Таким чином Володимир підтримав вбивства українців і війну в Україні в цілому. А ось його син від Крістіни Орбакайте - Микита Пресняков - втік в Америку через мобілізацію в Росії. Ймовірно, його спадкоємець не хоче їхати на війну.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини