MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 3 листопада 2022

213 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 3 листопада.

Вперше в історії: парламент ухвалив держбюджет-2023 у рекордні терміни

Верховна Рада ухвалила закон про державний бюджет України на 2023 рік. Документ в цілому підтримали 295 депутатів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на проект закону №8000, інформує UAINFO.org.

Народний депутат Ярослав Железняк оприлюднив дані щодо голосування за фракціями та групами:

"Слуга народу" - 211 депутатів

"Європейська солідарність" - 0

"Батьківщина" - 0

"Платформа за життя та мир"- 18

"За майбутнє" - 15

"Голос" - 10

"Довіра" - 16

"Відновлення України" - 15

Позафракційні - 10.

Головні цифри

Доходи держбюджету передбачені у сумі 1 трлн 329,3 млрд гривень, у тому числі загального фонду 1 трлн 173,1 млрд гривень, спеціального фонду 156,1 млрд гривень. Видатки становитимуть 2 трлн 580,7 млрд гривень, у тому числі загального фонду 2 трлн 296,5 млрд гривень, спеціального фонду 284,2 млрд гривень. Граничний обсяг дефіциту складає 1 трлн 296,5 млрд гривень.

Рабіновича позбавили депутатського мандату

Верховна Рада України припинила повноваження двох народних депутатів.

"Парламент достроково припинив повноваження народних депутатів  Васильковського І.І. та Рабіновича В.З., яких 18 липня 2022 року  Указом Президента №502/2022 було позбавлено громадянства України", – повідомив народний депутат Ярослав Железняк в Telegram, інформує UAINFO.org.

За його словами, за відповідні постанови проголосували 292 та 304 нардепів відповідно.

"Таким чином у Раді зараз залишилося 417 нардепів", – підсумував Железняк.

"Брудну бомбу" не виявили. МАГАТЕ заявило про відсутність доказів розробки в Україні 

Інспектори Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) завершили перевірку трьох об'єктів в Україні та не виявили жодної незаявленої ядерної діяльності.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на МАГАТЕ, інформує UAINFO.org.

Зазначимо, що Росія висунула Україні звинувачення щодо нібито виготовлення "брудної бомби". Після письмових заяв України МАГАТЕ перевірило діяльності трьох локаціях - Інституту ядерних досліджень у Києві, Східного гірничо-збагачувальному комбінату в Жовтих Кодах і ВО "Південний машинобудівний завод" у Дніпрі.

"На підставі оцінки наявних на сьогоднішній день результатів та інформації, наданої Україною, Агентство не виявило жодних ознак незаявленої ядерної діяльності та матеріалів у місцях розташування", - сказано у повідомленні.

Інспектори також відібрали зразки навколишнього середовища для аналізу в лабораторіях гарантій МАГАТЕ та його мережі аналітичних лабораторій. Так, відбір проб навколишнього середовища є загальновживаним заходом гарантій із надчутливими аналітичними методами, які можуть надати інформацію про минулу та поточну діяльність, пов’язану з поводженням з ядерними матеріалами.

У Німеччині спростували слова Ердогана про позицію Шольца щодо Росії, – DW

Позиція канцлера Німеччини Олафа Шольца щодо Росії залишається незмінною. Він вважає, що РФ необхідно вивести війська з України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на DW, інформує UAINFO.org.

За даними видання, у німецькому уряді наголосили, що слова президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана про зміну позиції Шольца щодо Росії не відповідають правді. 

"Канцлер Німеччини, як і раніше, вважає, що Путін повинен вивести війська з України і розпочати мирні переговори", - наводять у виданні позицію уряду ФРН. 

Нагадаємо, раніше Ердоган заявляв, що "Шольц місяць тому мав зовсім іншу позицію щодо президента РФ Володимира Путіна і змінив свою позицію щодо Росії".

Ходжес пояснив, чому Росія не буде використовувати ядерну зброю проти України 

Росія не буде застосовувати тактичну ядерну зброю у війні проти України оскільки у неї нема військ, які могли б це правильно зробити.

Таку думку висловив колишній головнокомандувач армією США в Європі Бен Ходжес, повідомляє The New York Times.

Він зазначив, що радянська армія мала спеціальні військові частини, які знали, як використовувати тактичну ядерну зброю на полі бою та добиватись результату, Росія не має навчених військ, які могли б скористатися таким ударом.

"Їхня ядерна зброя найбільш корисна для них, коли вони її не використовують, використання будь-якої ядерної зброї не дасть жодних переваг на полі бою", - сказав він.

На думку Ходжеса Кремль буде далі нагнітати ядерну риторику, щоб змусити українське керівництво піти на мирні перемовини на умовах Кремля, зокрема Москва хоче, щоб Київ поступився захопленими територіями.

Путін закликає створити конкурентну військову промисловість: ISW пояснили чому це відірване від реалій 

Заклики російського президента-диктатора Володимира Путіна щодо створення конкурентоспроможної військової промисловість далекі від реальності.

Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW), інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

Зазначається, що очільник Кремля напередодні 2 листопада під час засідання координаційної ради збройних сил наголив на важливості "забезпечити активну конкуренцію між російськими виробниками військової зброї". Втім, ці заклики відірвані від реалій. Адже це десонує із нещодавніми повідомленнями про те, що Росія закупила системи озброєнь в Ірану та Північної Кореї для підтримки війни в Україні.

Аналітики наголошують, що Москва вела переговори про постачання зброї з Іраном і Північною Кореєю, бо значно виснажилася у розпочатій в Україніі війні. Йдеться про проблеми із запасами боєприпасів, що виникли у результаті авіаційних, ракетних і артилерійських ударів. Втім, РФ може легко поповнити їх.

"Залежність Росії від ізольованих та жорстко санкціонованих держав щодо критичних систем озброєнь не відповідає вимозі Путіна, щоб російська військова промисловість стала висококонкурентною та задовольняла потреби російських збройних сил у будь-який короткий період часу", - йдеться у повідомленні ISW.

Вплив ідеолога "руского міра" Дугіна на Путіна зріс, – "Медуза" 

Вплив ідеолога "руского міра" Олександра Дугіна на президента РФ Володимира Путіна зріс після смерті його дочки Дарії Дугіної. Наразі момент публіцист фашистського штибу допомагає сформулювати російську ідеологію.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Медузу".

Повідомляється, що протягом останніх місяців внутрішньополітичний блок адміністрації президента Росії став регулярно запрошувати на "бесіди" до Кремля ультраконсервативних філософів та істориків. Йдеться, зокрема, про Олександра Дугіна, Олександра Проханова і Вардана Багдасаряна.

За словами джерел видання, з ними ведуть приватні бесіди та зустрічі саме з ідеологічних питань - у чому мета Росії, чого вона хоче. 

Також повідомляється, що Кремль почав "консультуватися" також із засновником каналу "Царгород", "православним олігархом" Костянтином Малофеєвим.

Співрозмовники "Медузи" повідомляють, що вищезгадані особи мають допомогти Кремлю "намацати якісь контури нової ідеології". З ними також зустрічаються і голова політичного блоку Кремля Сергій Кирієнко, і його найближчі соратники як голова департаменту із забезпечення справ Держради Олександр Харичев та голова департаменту громадських проектів Сергій Новіков.

Зазначається, що після таких зустрічей складаються конкретні тези, які потім у своїх промовах можуть використати російський диктатор Володимир Путін та Кирієнко. 

Єфросініна – Соловйову, який принизив її чоловіка: Поки ти, гнида, пишеш наклепи, він опановує таку зброю, що вам скоро кінець 

Українська телеведуча Маша Єфросініна відповіла кремлівському пропагандисту Володимиру Соловйову, який спробував принизити та оббрехати її чоловіка. Зірка зробила кілька правок для його гнівного допису та наголосила, що Тимур Хромаєв саме зараз опановує зброю, яка допоможе знищити окупантів.

Звернення до путініста з'явилося в її Instagram. А Соловйов опублікував свої слова в Telegram-каналі, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

У маячні пропагандиста йдеться про те, що "дочка магаданських військовослужбовців" Єфросініна закликала вбивати росіян, хоч сама нібито вийшла заміж за "українського чиновника, що втік у лютому за кордон". 

Аліна Шаманська гнівно звернулася до Asti, яка родом із Черкас: "Ти, с*ка, сиділа під бомбами і поїхала до Росії" 

Дружина українського актора та режисера Руслана Ханумака, українська блогерка Аліна Шаманська поділилася, хто з артистів її найбільше розчарував під час повномасштабної війни.

Шаманська ніколи не приховувала, що захоплюється Ані Лорак. Втім, все захоплення як рукою зняло, коли співачка-зрадниця показала своє ставлення до вторгнення РФ до України, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

"Я її любила багато років. Вона для мене чомусь була взірцем. Вона мене дуже розчарувала і вбила всю любов до неї. Я тепер не слухаю, не люблю і не дивлюся за нею. Мені шкода", - сказала Шаманська у програмі "Слава+".

Також Аліна емоційно розкритикувала співачку Анну Asti, яка раніше співала у дуеті Artik & Asti і яка родом із Черкас:

"Оця Asti кончена. Це просто треш. Це перша співачка, яка під час війни випустила кліп із Кіркоровим. Вона з Черкас. Я зараз розповім секрет. Вона перші дні війни провела (в Україні - прим. ред) під бомбами зі своїм чоловіком-росіянином і зі своєю родиною. Вони сиділи в підвалі. Це достовірна інформація. І ти, с*ка, сиділа під бомбами під час війни і приїжджаєш до Росії і випускаєш кліп з Кіркоровим. Мені здається, це найбільший щур", - сказала Шаманська.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини