MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 7 листопада 2022

272 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 7 листопада.

Салліван веде переговори з помічниками Путіна – WSJ

Радник президента США Джейк Салліван в останні місяці проводив конфіденційні бесіди з головними помічниками президента Росії Володимира Путіна.

Він намагався застерегти Москву від застосування ядерної або іншої зброї масового ураження, пише The Wall Street Journal з посиланням на джерела, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Салліван контактував з Юрієм Ушаковим, радником Путіна із зовнішньої політики. Пан Салліван також говорив зі своїм прямим колегою в російському уряді Миколою Патрушевим, додали офіційні особи", - пише видання.

Відзначається, що він спілкувався з російською стороною, щоб знизити ризик ескалації і тримати канали зв'язку відкритими, а не для обговорення врегулювання війни.

Російські військові кораблі, які 9 місяців чекали заходу в Чорне море через Босфор і Дарданелли, повертаються в РФ – BlackSeaNews

Російські військові кораблі, які 9 місяців чекали на захід у Чорне море через протоки Босфор і Дарданелли, щоб атакувати Україну, повертаються до РФ. Ракетні крейсери були зафіксовані в Сінгапурській протоці в неділю, 6 листопада.

Про це повідомляє BlackSeaNews. На трубах було нанесено пропагандитські символи Z та V, інформує UAINFO.org

Видання також наводить думку щодо цього керівника Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень та головного редактора порталу BlackSeaNews Андрія Клименка.

"Бачите букви Z і V на трубах? – це як у старому анекдоті: "Не знадобилося"... І все через Туреччину з її протоками. А чекали 9 місяців.... Втомилися, ремонтуватися було ніде, екіпажі здичавіли... Ракетний крейсер Тихоокеанського флоту РФ Varyag (011), великий протичовновий корабель Admiral Tributs (564) сьогодні 06.11.2022 у Сінгапурській протоці на шляху до місця базування Владивосток із Середземного моря берега)", – заявив Клименко.

Експерт розповів, чому росіянам не вигідно підривати Каховську ГЕС

В разі підриву окупантами Каховської гідроелектростанції постраждає в першу чергу Крим, а також позиції ворога.

Про це повідомив військовий експерт Сергій Грабський в ефірі інформаційного телемарафону, відповідаючи на запитання, чи можуть росіяни піти на руйнування Каховської ГЕС для того, щоб втримати Херсон, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"З точки зору здорового глузду, вони не мають цього робити. Адже в першу чергу від вибуху на Каховській ГЕС постраждає Крим, який залишиться без води. І постраждають ті підрозділи і лінії оборони, які противник будує саме на лівому березі (р. Дніпро - УНІАН). Але, розуміючи з ким ми маємо справу, остаточно не можна відкидати такої версії", - сказав він. 

Грабський схиляється більше до думки, що заяви про підрив ГЕС - це "страшилка", інформаційно-психологічна атака.

"Більше того, правий берег Дніпра є вищим і фактично не постраждає від цього підтриву", - додав він.

Мер одного з найбільших міст Латвії назвав Крим російським. Він також вважає, що за звірства у Бучі відповідальна не лише Росія

Андрейс Елксніньш, мер Даугавпілса – другого найбільшого міста Латвії, заявив, що Крим належить Росії. Він також не визнає РФ агресором і вважає, що у війні не буде переможців.

Про це повідомляє Delfiінформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

Мера Даугавпілса декілька разів перепитали, чи хотів би він перемоги України і поразки Росії, на що він кілька разів поспіль відповідав, що «у війні не буде переможців» і це людська трагедія.

Коли його запитали, хто є агресором у повномасштабній російсько-українській війні, він сказав, що вже давав відповіді на ці запитання. 

Згодом політику поставили запитання про Крим. Він відповів: «Крим є частиною Російської Федерації».

Коли журналістка нагадала, що міжнародна спільнота не визнає анексію, Елксніньш сказав, що це так, але «неможливо розділяти факти, що його включили до складу РФ, та що увесь світ продовжив після того співпрацювати з Росією».

Окрім того, у мера Даугавпілса запитали про те, хто є відповідальним за масові вбивства цивільних у Бучі. У відповідь він назвав не лише Росію, але й Україну та США.

"Я не дівчина, щоб мене любити": міністр спровокував сексистський скандал 

Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, який є кандидатом на посаду президента Національного олімпійського комітету України, заявив, що він "не дівчина, щоб його любили".

Про це він сказав в інтерв’ю спортивному виданню "Трибуна", коментуючи відношення деяких президентів олімпійських федерацій, які незадоволені його роботою у міністерському крісліінформує UAINFO.org з посиланням на Факти

«Я не дівчина, щоб мене любити. І те, що якісь президенти федерацій мною незадоволені, це нормально. Але більшість мене підтримує і бачить, що міністр робить на своєму місці. І до війни — під час ковіду скільки було зроблено. Такого не було зроблено за останні 30 років, скільки зробив Гутцайт на посаді міністра за останні два роки», — заявив Гутцайт сам про себе у третій особі. 

Таке порівняння з дівчиною обурило користувачів соцмереж.

«Він не зміг цього зробити не вдавшись до сексистського порівняння, проявивши в черговий раз приклад зверхнього ставлення до дівчат та жінок», — заявили в ГО «Жіноча Ліга». Однак, сам Гутцайт свою сексистську фразу ніяк не прокоментував.

Арестович оцінив можливість повторного наступу росіян з боку Білорусі 

Радник Офісу президента Олексій Арестович вважає, що зараз немає безпосередньої небезпеки наземних дій з боку Білорусі.

Про це він написав у Facebook, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

За словами Арестовича, білоруська армія не готова і не бажає брати участь в агресії, а російське керівництво бажає, але не готове.

"Близько десяти тисяч російських військовослужбовців зараз в Білорусі - і це не єдине угруповання, а солянка з різних підрозділів з різними завданнями, частина взагалі вирішує проблеми тилового та інфраструктурного забезпечення", — йдеться в повідомленні. 

Арестович зазначає, що для того, щоб небезпека стала значущою, кількість наземних військ ЗС РФ в Білорусі має дійти до 20−25 тисяч військ щонайменше, що будуть зведені в ударне угруповання. 

Портников пояснив, які загрози несе заява Медведєва про нову мету війни Росії проти України

Колишній президент Росії та заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв заявив, що головна мета війни, яку Росія веде в Україні – це перемога над Сатаною. На перший погляд, ця заява чиновника може виглядати просто набором пропагандистських кліше чи свідченням непростого душевного стану. Але хочу нагадати, що Медведєв не проголошує промови від власного імені та не пише постів у соціальних мережах.

"Творчість" Медведєва – від статей про Україну до коротких текстів у "ВКонтакті" – результат продуманої тактики кремлівських пресслужб та тієї самої "сигнальної" політики, яка має демонструвати найближчі наміри російського керівництва. Навіть філологічний аналіз виступу Медведєва демонструє, що над ним працювали фахівці, яким наказали перетворити тему війни в Україні на конфлікт між Добром та Злом. Росія, зрозуміло, на боці Добра. І бореться із Дияволом.

Про це у своєму блозі пише журналіст Віталій Портников, інформує UAINFO.org.

Українська акторка Катерина Тишкевич поділилася, як у неї починалися стосунки із чоловіком, актором Валентином Томусяком.

Пара вже разом сім років, утім їхній роман починався неоднозначно. Вони познайомилися під час знімань одного серіалу, і вже тоді Валентин кинув оком на Катерину, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

"Нас затвердили на проєкт на ролі чоловіка та дружини. І знайомство у нас відбулося за декілька днів до початку знімань. Ми сиділи поруч, і Валік каже, що одразу оцінив мою зовнішність", - пригадала Катерина в інтерв'ю Аліні Доротюк.

Стосунки пари почали поступово розвиватися на знімальному майданчику. Перший їхній поцілунок відбувся саме там. Утім, їхній роман не переростав у щось серйозне. За декілька місяців після знімань проєкту Валентин кинув Катерину.

"У нас була домовленість, що ми разом до кінця проєкту. Зараз це вже до кінця проєкту життя. Але ми обидва не були готові до переходу якогось. І по інерції ми прозустрічалися ще місяць-два. А потім Валік вирішив закінчити наші стосунки. Бо він каже: "Ми ж домовлялися до кінця проєкту". Короче, він мене кинув", - зізналась Катерина.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини