MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 9 листопада 2022

352 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 9 листопада.

"Провал Кремля". Росія втратила половину своїх танків в Україні, – Пентагон

Росія, ймовірно, втратила половину своїх основних бойових танків у війні проти України та використала більшу частину своєї високоточної зброї. Що стало великим стратегічним провалом Кремля.

Про це заявив заступник міністра оборони США з питань політики Колін Каль, повідомляє РБК-Україна, посилаючись на CNN, інформує UAINFO.org.

"Путін зазнав невдачі... Росія вийде з цієї війни слабшою, ніж вона була", - заявив Каль журналістам.

Він підкреслив, що РФ зазнала десятків тисяч втрат з початку війни в лютому, що "на порядки" більше, ніж Радянський Союз в Афганістані. 

"Вони, ймовірно, втратили половину своїх основних бойових танків у всій російській армії... Понад 80% їх сухопутних військ загрузли в Україні. Вони витратили більшість своїх високоточних боєприпасів, а санкції та експортний контроль дуже ускладнять їм відновлення своєї армії до того, як це було до війни", - розповів Каль.

СБУ знешкодила ворожу ДРГ, яка готувала вбивства командирів Сил спеціальних операцій ЗСУ

Контррозвідка Служби безпеки нейтралізувала диверсійно-розвідувальну групу фсб в результаті багатоетапної спецоперації у Києві та Сумській області, інформує UAINFO.org.

Встановлено, що вони розвідували пункти дислокації та переміщення українських військ на території столиці та в прикордонних районах північного сходу нашої держави.

Одним із головних завдань ворожих диверсантів був збір персональних даних та місць перебування командирів бойових підрозділів Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Отриману інформацію агресор планував використати для підготовки до фізичної ліквідації українських захисників та знищення їх озброєння і військової техніки.

За даними слідства, група була сформована кадровим співробітником фсб для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України. 

До її складу увійшов мешканець прикордонного району Сумщини, який був завербований російською спецслужбою після початку повномасштабного вторгнення.

Саме він був на прямому зв’язку зі своїм «куратором» і координував з ним плани та алгоритми дій щодо виконання ворожих завдань. Для комунікації вони використовували закриті канали електронного зв’язку з дотриманням заходів конспірації.

За вказівкою фсб агент залучив до підривної діяльності ще одного місцевого жителя. У поле зору окупантів він потрапив через свої прокремлівські погляди і провокаційні висловлювання серед оточуючих.

У Кремлі анонсували поїздку Путіна на окупований Донбас

Президент РФ Володимир Путін може поїхати на окупований Донбас. Конкретних термінів поки не називають.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву прес-секретаря російського диктатора Дмитра Пєскова, якого цитує ТАСС, інформує UAINFO.org.

"Путін згодом відвідає Донбас, але поки що конкретних планів на таку поїздку немає", - каже Пєсков. 

Зазначимо, сьогодні в російських ЗМІ ширилася інформація про те, що Пєсков нібито відвідав окупований Луганськ та сьогодні вночі повернувся до РФ. Повідомлялося, що речник Путіна нібито "проводив навчання для пресслужб та ЗМІ".

Путін потрапить у "точку токсичності", якщо не поїде на G20, – Клімкін

Неучасть глави країни-терориста Росії Володимира Путіна у саміті "Великої двадцятки" (G20) може мати для нього катастрофічні наслідки. Він може опинитися у "точці токсичності", що загрожуватиме його владі.

Таку думку в ексклюзивному інтерв’ю OBOZREVATEL висловив міністр закордонних справ України в 2014-2019 роках Павло Клімкін. "Чи є він геополітичним гравцем, якщо він не їде на саміт "Двадцятки"? Скоріш за все, вже не є. Це означає подальше перезавантаження", – зауважив дипломат, інформує UAINFO.org.

Він пояснив, що черговий саміт G20 буде вкрай важливим, зокрема через те, що на ньому Китай може остаточно визначитися зі своєю позицією щодо Росії.

"Велика двадцятка" стане кульмінацією і визначить китайську позицію – якою мірою китайці будуть грати в спільну гру, а якою – із Заходом загалом і США зокрема, оскільки зараз видається, що китайці хочуть грати в окрему гру з європейцями і в окрему гру з американцями", – спрогнозував Клімкін.

Фейгін пояснив, чому Путін зараз "бігає" за Зеленським 

Російське військово-політичне керівництво навмисно створює метушню навколо себе, щоб отримувати з неї політичні бали.

Довіряти Москві не можна, адже вона перевіряє на міцність противників, заявив в ефірі каналу FreeДОМ російський правозахисник Марк Фейгін, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

За його словами, зараз Росія активно просуває наратив про готовність до переговорів з Україною. Навколо цього вже здійнявся інформаційний галас. Згодом цю ситуацію Кремль використає, аби просувати новий наратив, мовляв "бачите, ми пропонували, а вони відмовилися". 

"Пам'ятаєте, напередодні війни, скільки разів Зеленський просив на вищому рівні зустрітися з Путіним? Щотижня. Він говорив, закликав... Що відповідав Путін? А тепер він за ним бігає, а Зеленський відмовляється. Час для зустрічі на верхах вже упущене. Тоді потрібно було, а зараз потрібно по-іншому. Зараз потрібно робити якісь переконливі дії, бо війна все змінює", - заявив Фейгін.

Шантажують заради фінансування від ЄС. Угорщина заблокувала план ЄС щодо пакету допомоги Україні на 18 млрд євро

Угорщина заявила міністрам фінансів ЄС на зустрічі в Брюсселі, що не підтримає необхідні зміни для підготовки пакета допомоги Україні в розмірі 18 млрд євро на наступний рік.

Про це повідомляє Bloombergінформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

 Європейська комісія запропонує в середу, 9 листопада, надати Києву пільгові кредити на більш стабільній основі, але ця ініціатива потребує використання додаткового простору, наявного в бюджеті ЄС.

Міністр фінансів Угорщини Міхай Варга заявив колегам, що не підтримає це, хоча для ухвалення необхідна одностайна підтримка 27 урядів.

До цього міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що його країна не підтримає план довгострокової фінансової підтримки України.

Раніше Угорщина підтримала рішення ЄС спільно залучити кошти для фінансування відновлення блоку після пандемії Covid-19, але вона ще не отримала свою частку цих коштів.

Виконавчий орган ЄС планує обговорити статус фондів відновлення на засіданні 22 листопада, оскільки Угорщина стикається з кінцевим терміном для виконання вимог ЄС щодо верховенства права до кінця року. Офіційні особи працюють над оцінкою прогресу Угорщини щодо 17 законодавчих актів, які уряд прем'єр-міністра Віктора Орбана пообіцяв прийняти для зменшення хабарництва.

Коли не все добре з географією: російське турагентство послало людей замість Мадрида в Мардін

У Росії проблеми не тільки з "другою армією у світі", а й з географією. Так, туристична агенція відправила туристів не в Іспанію, а у Туреччину. 

Така помилка виникла через те, що менеджери переплутали міста. Схоже, вони подумали що іспанський Мадрид це те саме, що турецький Мардін, пише 24 канал, інформує UAINFO.org

Як відреагували росіяни

Цікаво, що туристи зовсім не засмутилися. Вони були тільки "здивовані". Ну ще б – 2 країни за ціною однієї. Щоправда, невідомо за чиї гроші росіяни летіли з Туреччини в Іспанію.

Додамо, що у Мадрид російські туристи вилетіли наступного дня.

Частина продуктів із супермаркетів небезпечна для здоров'я через відключення світла

В Україні через відключення світла частина продукції із супермаркетів є небезпечною для здоров'я. Холодильники розморожуються, а електроенергії в магазинах може не бути протягом 4 та більше годин, унаслідок чого товари швидко псуються. Передусім ідеться про охолоджені м'ясні продукти й молочку.

Про те, які продукти псуються найбільше, як перевірити, чи якісний товар, і як не "піти в мінус" магазинам, – читайте в матеріалі OBOZREVATEL, інформує UAINFO.org.

Що псується найшвидше

  • охолоджене м'ясо;
  • напівфабрикати;
  • варені ковбасні вироби (сосиски, сардельки);
  • варена ковбаса;
  • ваговий кисломолочний сир;
  • рибні продукти.

Термін вживання таких продуктів – 48-72 години. Про це розповіла OBOZREVATEL Лариса Баль-Прилипко, доктор технічних наук, професор, академік АН вищої освіти України, декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК. 

"Найбільш основне, що псується, – це охолоджене м'ясо, напівфабрикати, варені ковбасні вироби, варена ковбаса, яка була не запакована, наприклад, під вакуумом. Термін вживання таких продуктів – максимум 72 години. І коли відключається світло, звичайно, ці вироби дуже страждають, можна й так сказати", – розповіла фахівчиня.

Друг Чарльза ІІІ розповів, який алкогольний напій п'є король щовечора 

Як відомо, нині покійна королева Великої Британії Єлизавета ІІ практично до своїх останніх днів любила випивати джин і кріплене вино. Пристрасть до гарного алкоголю передалася і її синові Чарльзу ІІІ, який посів престол у вересні цього року після смерті матері.

Як передає Еxpress, у документальному фільмі Channel 4 "Справжні Віндзори: Відвертий спадкоємець" друг короля Чарльза ІІІ розкрив, що суверен щовечора перед вечерею дозволяє себе випивати келих мартіні. Це улюблений алкогольний напій монарха, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.  

Ба більше, у закордонні поїздки Його Величність завжди бере власну склянку, з якої п'є улюблене спиртне.

Що стосується його дружини, королеви-консорту Камілли, то вона віддає перевагу вину. Її батько займався винним бізнесом, тому Камілла змалку перебувала в оточенні, де "пили вино і воду, як французи".

На додаток до всього, дружина монарха є президентом Асоціації виноградників Великої Британії.

Філіп Кіркоров прямо на концерті відшмагав глядача по обличчю

Російський співак Філіп Кіркоров зараз перебуває у великому турі по різних країнах. Жоден його концерт не обходиться без якихось інцидентів, пише УНІАН,  інформує UAINFO.org.

Наприклад, на концерті в Ташкенті він з матами звернувся до співачки Наргіз, вказавши на її зовнішність. В Узбекистані він і зовсім осоромився тим, що під час виконання пісні збився з музичного настрою після того, як глядачі не підспівали йому під час приспіву. 

На концерті в Алмати він і зовсім з'явився перед публікою в капронових лосинах поверх чорних трусів, що викликало хвилю негативу у людей. Тепер же в мережі з'явилося відео, де Кіркоров спустився зі сцени в зал і вдарив глядача по обличчю букетом троянд. Така поведінка артиста шокувала публіку - про що вони і написали в мережі.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини