MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 16 листопада 2022

248 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 16 листопада.

Директор ЦРУ під час ракетних ударів у вівторок був у Києві та зустрівся із Зеленським – ЗМІ

Директор ЦРУ Вільям Бернс зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським у Києві у вівторок, підтвердивши підтримку США в той же день, коли російські ракети атакували столицю та інші регіони.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише The Washington Post із посиланням на анонімного американського чиновника,  інформує UAINFO.org.

У Києві Бернс "зміцнив зобов'язання США надавати підтримку Україні в її боротьбі з російською агресією", повідомив чиновник. Директор ЦРУ перебував у безпеці всередині посольства США під час ракетних ударів, зазначив посадовець. 

Бернс також зустрівся зі своїми українськими колегами з розвідки і обговорив попередження США, яке він зробив у понеділок голові Служби зовнішньої розвідки Росії "не використовувати ядерну зброю" у війні проти України.

Пшеводувський інцидент. Постернак назвав два принципові моменти, які кристалізуються абсолютно 

Зараз вся увага зосереджена на Пшеводувський інцидент – удар російськими ракетами по території Республіки Польщі. Два принципові моменти, які кристалізуються абсолютно.

Таку думку на власній сторінці у Facebook висловив політтехнолог олег Постернак, інформує UAINFO.org. 

Перший. Ця війна йде в сфері символічного та інформаційного простору та є першою в світі континентальною війною в умовах масового інтернету. Всі дії в цій війні мають бути пріоритетно підпорядковані егрегору інформаційного протиборства та сприйняттю масовою свідомістю.

Путін з вересня качає тему геополітичної боротьби із колективним Заходом. І виступ в Георгіївському залі Кремля під час анексії південних територій України, і виступ на Валдаї, і акценти на пропагандистських ресурсах зроблені на протистоянні із Заходом. Мета - зміна акцентів із поразки у війні з "недодержавою" Україною на велику віртуальну війну із Заходом, де переможців начебто апріорі не може бути. Звідси різні медійні вкиди про необхідність переговорів у форматі РФ і Заходу. 

Другий. Я неодноразово писав: Путін будь-що бажає виглядати в очах своєї біомаси непередбачуваним деміургом, який "все робить як треба", вміє одіозними непрогнозованими кроками навіювати страх, є носієм ексклюзивного політичного знання, яке недоступне для курячих мізків деполітизованого і пригнобленого росіянства.

Росія навмисно завдала ракетного удару по Польщі, аби спровокувати НАТО, – військовий експерт

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що інцидент у Польщі був черговою спланованою атакою Росії з метою "розхитати" НАТО.

Про це він розповів 16 листопада у інтерв'ю Ukrlife.TV, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

"Я думаю, що удар був навмисний з боку Російської Федерації. До того ж це був найпотужніший за кількістю ракет масований удар по Україні. Водночас ввімкнути "дурня" і сказати, мовляв, "ну дві ракети заблукали випадково" — це цілком можливо для РФ", — вважає Жданов.

За словами експерта, Путін вирішив "розхитати" НАТО. Оскільки більшість російських провокацій щодо Альянсу залишаються без відповіді, російський диктатор, ймовірно, вирішив підняти ставки.

"Він постійно провокує НАТО на якусь жорстку відповідь Росії. Це чергова провокація. Він вирішив підняти ставки. Він зрозумів, що нічого не працює: перетинання повітряного простору російськими безпілотниками і авіацією тощо. Погрози не працюють. Щодо ядерної зброї йому виставили чітко червоні прапорці. Маневру він не має ніякого. Тепер, мовляв, потрібно отакого випадкового маленького "ударчику" завдати по країні НАТО", — вважає Жданов.

Андрій Сенченко: Формула миру та арифметика війни, інший погляд

Воююча Україна стала центром тяжіння для багатьох світових лідерів і топ-політиків. Одні їдуть щиро допомогти, інші – продемонструвати своїм виборцям небачену сміливість і відданість призабутим вже ідеалам, треті – на "підтяжку політичного обличчя" та рейтингу, що просів. Є й такі, що намагаються «посередничати», знімаючи політичні (і не лише) дивіденди на нашій біді. У будь-якому разі, навіть у найнадійніших партнерів на першому місці свої, а не наші інтереси. Але незалежно від цього, загальна увага відкриває небачені раніше можливості для просування українських інтересів.

Про це на власній сторінці у Facebook пише  ексзаступник голови Радміну АР Крим, голова Всеукраїнського громадського руху "Сила права" Андрій Сенченко, інформує UAINFO.org.

Колективний Захід постійно декларує принципові для нас позиції – «нічого про Україну без України» та «Україна сама визначить формулу миру». Але це не заважає частині політиків за інерцією намагатися вирішувати нашу долю, підштовхуючи до переговорів із міжнародним злочинцем, терористом і вбивцею путіним.

Протистояти появі нових "мінських домовленостей", заморожуванню питання повного звільнення всіх окупованих ворогом територій, а відтак і самого конфлікту, можна лише консолідованою позицією української влади та українського народу.

Але при цьому важливими є не лише праведні емоції, від яких рано чи пізно втомлюються. Отримати зброю, необхідну для повного звільнення наших територій, домогтися конфіскації та передачі Україні російських активів або адекватного фінансування повоєнного відновлення країни можна лише поєднуючи власні цілі та прагматичні інтереси західних партнерів.

Соловйов закликав повернути смертну кару в Росії 

Топпропагандист Кремля та потенційний підсудний майбутнього Нюрнберзького процесу Володимир Соловйов закликав повернути в Росії смертну кару. Таким чином він хоче змусити військових "другої армії світу" не тікати з поля бою.

Про це Соловйов заявив в одному з ефірів ток-шоу. За словами пропагандиста, смертна кара вкрай необхідна для перемоги Росії в цій війні, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Соловйов визнав профнепридатність російської армії, яка не здатна продемонструвати будь-який прогрес на фронті. Розуміючи, що незабаром на окупантів чекає капітуляція, він вдався до звичної маніпуляції та черговий раз заявив, що РФ воює з НАТО, а тому потрібно повертати смертну кару в російське законодавство.

На переконання Соловйова цей захід допоможе Росії перемогти у війні.

"Досить себе обманювати: якщо ми ведемо війну з НАТО, треба скасовувати мораторій на смертну кару. Диверсантам, терористам, зрадникам, до речі, так само як і цим "500-м", які тікають, як їх там називають?! Дезертири. По-моєму, у всіх арміях світу дезертирів жорстко приводили до тями. Я вважаю, смертна кара повинна повернутися до російського законодавства. Вона просто необхідна. А у нас вибору немає. Ми зобов’язані перемагати, тому скажіть, що треба для перемоги?!" – заявив Соловйов.

Трамп подав заявку на участь у президентських виборах 2024 року 

Дональд Трамп оголосив про рішення знову поборотися за пост президента США, документи для його балотування на наступних виборах уже подано.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters, інформує UAINFO.org.

Помічники Трампа подали документи для участі у президентських виборах 2024 року.

Так, Бредлі Крейт, який раніше працював у політичних організаціях Трампа, подав документи до Федеральної виборчої комісії США про створення комітету під назвою "Дональд Дж. Трамп на пост президента 2024 року".

Очікувана заява Трампа пізно ввечері у вівторок послідувала за результатом проміжних виборів до Конгресу, що розчаровує для нього, в яких багато представників Республіканської партії звинувачують його самого.

Політичні оглядачі припускають, що такий ранній старт цілком може бути спрямований на те, щоб "відбити потенційних претендентів на висування партії у 2024 році, включаючи зірку губернатора Флориди 4-річного Рона ДеСантіса, і колишнього віце-президента Трампа, 63-річного Майка Пенса", йдеться у публікації.

З'явилася реакція Байдена на рішення Трампа брати участь у виборах у 2024 році

Лідер США Джо Байден відреагував на намір Дональда Трампа брати участь у наступних президентських виборах у 2024 році.

У своєму Twitter Байден опублікував короткий відеоролик, в якому пригадав "досягнення" свого попередника.

Серед перерахованих "досягнень" Трампа – орієнтування економіки на багатих, рекордне безробіття, атака на систему охорони здоров'я, загравання з екстремістами, атака на права жінок і так далі.

Пропагандистка Симоньян заступилася за ПВК "Вагнер" і "виправдала" показову страту найманця 

Одіозна пропагандистка федеральних каналів Маргарита Симоньян публічно виступила з підтримкою ПВК "Вагнер", які скоїли жорстоку страту одного зі своїх бойовиків Євгена Нужина нібито за зраду батьківщини. За словами популяризаторки військових дій та перспективи ядерного удару, такі методи публічної розправи виправдані, адже "вагнерівці" буквально "стоять горою" за мирних росіян.

Симоньян записала ролик зі зверненням, опублікований російськими каналами. Вона заявила, що засуджувати розправу над зрадником за допомогою кувалди мають право лише ті, хто вже побував на війні, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Для того, щоб судити, розмірковувати, люто засуджувати та біснуватись з приводу того, що відбувається на війні, – треба провести час на війні. Людина, яка не була на війні, судити про війну не може", – переконана пропагандистка.

Симоньян виступила на підтримку засновника ПВК Євгена Пригожина, який цинічно прокоментував сюжет холоднокровної страти на камеру словами "Собаці – собача смерть". Вкотре вона нагадала, що Росія завдячує багатьом бойовикам "Вагнера" та, зокрема, самому Пригожину.

"Я хочу сказати, що якби не ПВК "Вагнер", було б набагато більше смертей. Було б набагато більше мобілізованих. Було б набагато більше жінок, які плачуть, дітей, і це були б ви тими дружинами. Це були б ваші діти, які плачуть. Це були б ваші сини, які йдуть на фронт і там гинуть. Ось так було б — якби не вони", – резюмувала редакторка відомого російського фейкомета RT.

Елітна квартира Наришкіна у Будапешті оформлена на соратника Орбана

Журналісти з'ясували, що син директора Служби зовнішньої розвідки Російської Федерації Сергій Наришкін – Андрій – має двокімнатну квартиру на елітній вулиці Bécsi у столиці Будапешта Угорщини. Однак по праву вона належить соратнику відомого своїм лояльним ставленням до країни-агресора Росії угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана Анталу Рогану.

Це вдалося дізнатися OSINT-розслідувачам Molfar, які почали займатися даною справою ще у березні поточного року. Спочатку в біографії Наришкіна було знайдено інформацію про угорське громадянство, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Зокрема, близькі родичі Наришкіна мають вид на постійне проживання в Угорщині. В нього самого немає. А ось діти політика Андрій та Вероніка подавали заявку на отримання паспорта Угорщини у 2013 році.

Андрій Наришкін має будапештську прописку за адресою: 1052 Budapest, 5 Bécsi Street, 3rd floor, door 1 (Bécsi utca 5, 3. emelet 1. Ajtó). Двокімнатна квартира оцінюється приблизно в 365 тис. євро.

Скільки триватиме відновлення енергетики після вчорашніх ударів: відповідь ОП 

Відновлення деяких об'єктів енергетики після вчорашніх ракетних ударів Росії може тривати до двох тижнів. Все залежить від ступеня руйнувань.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка в ефірі телемарафону, інформує UAINFO.org.

"Щодо термінів це залежить від різних об'єктів. Різні об'єкти з різним ступенем руйнувань, десь 2-3 дні, десь тиждень, десь два. Все залежить від того, про який об'єкт ми кажемо", - зазначив Тимошенко.

За його словами, ситуацію в Україні вдалося стабілізувати. Проте в усіх областях діють погодинні, а в деяких аварійні відключення світла.

Тимошенко додав, що без електроенергії досі знаходяться від 2 до 4 млн споживачів, залежно від години.

"Спочатку я була шокована": вчителька після важкого поранення очей зустрілась з автором фото, яке зробило її відомою на весь світ

Фото закривавленого обличчя вчительки хореографії з Чугуєва Олени Курило було зроблено у перший день російського вторгнення в Україну, 24 лютого 2022 року. На Харківщині знаходився аеродром, який, швидше за все, став мішенню для російських військових. Натомість, випущена росіянами ракета влучила у будинок, де мешкала 52-річна вчителька.

Жінка отримала поранення осколками скла. Перенесла кілька операцій, у тому числі на очах, у Польщі. Через дев'ять місяців війни відбулася перша її зустріч із автором світлини, повідомляє rmf24.pl. Це Вольфганг Шван з турецького інформаційного агентства "Анадолу", інформує UAINFO.org з посиланням на Факти.

"Я тільки встигла подумати: Боже, я не готова помирати", — згадує сьогодні Олена.

За її словами, Шван зустрів її перед будівлею, коли їй наклали пов'язку на обличчя. Фотографія стала однією з перших воєнних фотографій, опублікованих у світі, і змінила життя Олени.

"Мені потрібна була операція, але лікарня в Україні не змогла мені допомогти, — згадує вона. — Завдяки британським журналістам я потрапила до Польщі, де мене тричі прооперували. Зараз мене чекає ще одна операція в Лондоні. Є 50-відсоткова ймовірність того, що зір відновиться".

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини