MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 23 листопада 2022

286 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 23 листопада.

Окупанти вдарили ракетами по пологовому відділенню лікарні на Запоріжжі: загинуло немовля

Війська держави-терориста Росії вночі 23 листопада обстріляли місто Вільнянськ на Запоріжжі. Ворожі ракети влучили в пологове відділення місцевої лікарні та вбили новонароджену дитину, також постраждало двоє лікарів.

Про трагедію повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух. Він опублікував фото наслідків воєнного злочину окупантів, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Вночі російські потвори обстріляли величезними ракетами маленьке пологове відділення Вільнянської лікарні. Горе переповняє наші серця – вбито немовля, яке щойно з’явилося на білий світ", – розповів чиновник.

На опублікованих ним фото видно величезну вирву та руїни, що залишилися від будівлі після ракетного удару. Там лежить лиш груда цегли, дощок і шиферу, що колись були пологовим відділенням медустанови. А в її уцілілій частині вибиті вікна.

Голова ОВА зазначив, що на місці удару ракет, які запустили російські воєнні злочинці, працюють рятувальники.

"Смерть раши*там!" – написав Старух.

Заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко уточнив, що по пологовому відділенню лікарні у Вільнянську окупанти вдарили ракетами С-300 – загинув хлопчик, який народився два дні тому. Його мама залишилася жива.

Крім цього, ще дві людини постраждало. Це лікарі, один з яких перебуває у важкому стані.

"На місці працюють ДСНС. Роботи з розбору завалів тривають", – додав Тимошенко.

Британія вперше передала Україні три вертольоти Sea King – Воллес 

Велика Британія передала Україні три гвинтокрили Sea King та 10 000 артилерійських снарядів. 

Як повідомив міністр оборони Британії Бен Воллес під час виступу в Осло, перший із трьох гвинтокрилів Sea King вже прибув до України, передає ВВС, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Українські екіпажі впродовж останніх шести тижнів навчалися у Британії польотів та обслуговування цих пошуково-рятувальних вертольотів. 

Воллес додав, що Україна також отримає 10 000 артилерійських снарядів для захисту нещодавно звільнених територій.

Очільник міноборони Британії наголосив, що підтримка Британією України залишиться непохитною.

В ISW зробили тривожний прогноз щодо потенційного масованого обстрілу РФ 

Російські окупаційні війська найближчим часом, швидше за все, зможуть масштабно атакувати критично важливу інфраструктуру України. 

Про це попередили аналітики Інституту вивчення війни (ISW), пише ТСН, інформує UAINFO.org.

Вони нагадали, що 22 листопада міністр оборони України Олексій Резніков оприлюднив дані про те, що російські військові мають лише 119 ракет "Іскандер", що становить 13% від початкового арсеналу станом на лютий 2022 року.

Опублікована статистика дає можливість зробити висновок, що російські війська значно виснажили інші ключові системи високоточної зброї й суттєво вичерпали запаси таких ракет, як "Онікс", С-300, Х-101, Х-35 і Х-47М2 "Кинжал".

Втім, попри це, в ISW допускають, що армія РФ зможе найближчим часом знову атакувати українську критичну інфраструктуру.

Російські пропагандисти заговорили про "проблемний" Казахстан: там теж може початися те, що в Україні. ВІДЕО

Російські пропагандисти почали говорити про вигадані "проблеми" в Казахстані. Рупори Кремля видали ще один абсурдний фейк про те, що в цій сусідній країні можуть активізуватися нацисти.

Про це пропагандисти розмірковували в ефірі програми Володимира Соловйова. Вони натякали, що РФ потребує захисту від Казахстану, з яким у Росії "дуже довгий кордон". Тези були аналогічними до тих, які їх "експерти" озвучували щодо України, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org

"Давайте звернемо увагу на те, що наступна проблема, це Казахстан. Тому що там теж можуть розпочатися ті ж нацистські процеси, що і в Україні. І росіян там багато. І ядерне паливо для всього нашого "Росатому" теж там. Ось у чому справа", – поскаржилися пропагандисти.

Чехія готує свою армію на випадок війни між РФ та НАТО

У Генштабі країни зазначили, що Чехія опиниться під загрозою з перших хвилин такого конфлікту

Чехія збирається провести екстрену модернізацію своєї армії. У країні занепокоєні можливою ескалацією війни в Україні, яка може перерости у конфлікт між РФ та НАТО.

Голова Генштабу Чехії Карел Ржека вважає, що у такому випадку армія його країни стане активним учасником війни з перших хвилин, повідомляє Idnes, інформує UAINFO.org.

"Ми повинні готуватися насамперед до найскладнішого і найнебезпечнішого сценарію, а саме до широкомасштабної війни проти передового супротивника. Війна в Україні – це великий тривожний дзвінок для всього суспільства. Потенціал ескалації війни в Україні продовжує зростати. Не можна виключати навіть найсерйозніших сценарій", – попередив голова Генштабу Чехії. 

Він закликав уряд до найбільшого в історії чеської армії переозброєння.

Путіну вигідно затягнути війну проти України, але зима додасть проблем його військам, – британський військовий експерт

Заслужений професор воєнних досліджень Королівського коледжу Лондона Лоуренс Фрідман заявив, що російському диктатору Володимиру Путіну вигідно затягнути війну проти України. Експерт упевнений, що саме зараз не на користь Кремля завершення протистояння.

Втім протягом наступних місяців Збройні сили України зміцнюватимуть свої позиції, тоді як Росія, як і раніше, не визнаватиме своєї поразки. Про це Лоуренс Фрідман заявив у коментарі Sky News, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

За його словами, якщо теоретично Путін готовий завершити війну шляхом переговорів, він має фактично піти з України та визнати, що повномасштабне вторгнення було дурним та марним. Крім того, Фрідман додав, що за цим буде розплата Кремля за все, що зробила РФ в Україні. 

Експерт зазначає, що Путіну легше затягувати війну, навіть якщо він не досягає великих успіхів на полі бою і навіть якщо йому доводиться поступатися територією.

"Щоразу, коли він йде на поступки, наприклад, в угодах із зерном або в обміні полоненими, на нього нападають прихильники жорсткої лінії. Тож я боюся, що це те, що ми можемо отримати в певному сенсі – Україна зміцнить свої позиції і поверне собі більше території без того, щоб Росія фактично визнала свою втрату", – пояснив експерт.

"Не можуть жити без хамона та туалетного паперу": російський академік із Бурятії звинуватив українців у любові до розкоші

Російський академік, колишній член Ради Федерації РФ Арнольд Тулохонов звинуватив українців у тому, що вони нібито не можуть жити без туалетного паперу, хамона та камамбера. Також він нарік, що росіяни не можуть часто "їздити за кордон".

Про це йдеться у відкритому листі Тулохонова до українського вченого, академіка НАН України Леоніда Руденка. Його активно розповсюдили російські пропагандистські ресурси, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

За словами академіка з Бурятії, між РФ та Україною "братство" зникло після розвалу СРСР. Також він продемонстрував, що згоден із тезами, які озвучує кремлівська пропаганда про війну проти України. 

"Тепер про санкції. Ми, сибіряки, звикли жити без особливого достатку. Це у ваших магазинах раніше висіла ковбаса 10 сортів. Не так часто ми їздили і за кордоном. Мій учитель академік В.А. Коптюг у важкі 90-ті роки казав, що росіяни за потреби можуть купити мішок картоплі і цукру, заготовити дрова, самі відремонтувати будь-який прилад і жити далі. Зовсім інші потреби у наших противників, які не можуть жити без туалетного паперу, хамону, камамберу. Тепер ваша черга жити при свічках і палити вогнища", – написав росіянин. 

Кличко знову почав говорити про можливу евакуацію киян

На тлі повномасштабного російського вторгнення жителям Києва варто приготуватися до "найгіршого сценарію".

Про це, як повідомляє DW заявив мер столиці України Віталій Кличко, зазначивши, що на Київ можуть очікувати повсюдні відключення електроенергії при низьких температурах, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Як зазначив мер, на Київ може очікувати "найгірша зима з часів Другої світової війни".  

"Якщо справа піде за найгіршим сценарієм, можливо, "доведеться евакуювати частину міста", хоча влада не хоче, щоб до цього дійшло", - зазначив Кличко, звинувативши Володимира Путіна в спробі змусити киян бігти, застосовуючи для цього удари по цивільній інфраструктурі.

СБУ знайшла мільйони готівки та "сумнівних" росіян у церквах МП 

Служба безпеки України завершила контррозвідувальні (безпекові) заходи, які проводила на територіях Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври у Києві, Корецького Свято-Троїцького монастиря та у приміщеннях Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ на Рівненщині, інформує UAINFO.org.

У взаємодії зі співробітниками Нацполіції та Нацгвардії було ретельно перевірено понад 350 церковних споруд і 850 осіб.

Понад 50 осіб пройшли поглиблені контррозвідувальні опитування, у тому числі з використанням поліграфа. Серед них були не лише громадяни України, а й іноземці, зокрема громадяни рф, що перебували на території об’єктів. 

Деякі з них при перевірці документів надали паспорти та військові квитки СРСР, взагалі не мали оригіналів документів, а лише їх копії, або ж мали паспорти громадян України з ознаками підробки чи пошкодження. Наразі щодо них здійснюється поглиблена перевірка.

У хід пішли стільці: у Югрі мобілізовані влаштували масову бійку з місцевими жителями. ВІДЕО

У Югрі Кемеровської області РФ спалахнула масова бійка між мобілізованими, які прибули туди, і місцевими жителями.

Як повідомляється, інцидент стався 19 листопада в одному з кафе, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

Словесна суперечка між майбутнім "гарматним м’ясом" і містянами швидко переросла у бійку, під час якої її учасники навіть почали кидатися один в одного стільцями та столами.

Унаслідок колотнечі одного з побитих військових госпіталізували.

Причини конфлікту не відомі, проте це вже не перший подібний випадок у Югрі.

Колишню наречену Володимира Кличка знову помітили в компанії ексбойфренда, який її бив

Популярну голлівудську актрису Гайден Панеттьєрі, яка є колишньою нареченою українського боксера Володимира Кличка та матір'ю їхньої спільної дитини, помітили в компанії ексбойфренда Брайана Хікерсона. У 2021 році він 45 днів провів за ґратами через побиття знаменитості.

Папараці побачили пару в аеропорту Лос-Анджелеса. Про це повідомляє Page Six, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Зірка фільмів "Крик" та "Добийся успіху" разом із Хікерсоном кудись летіла одним рейсом, перед яким вони зайшли перекусити на фуд-корт аеропорту.

Netflix після гучного скандалу виправив допис, в якому Ярослава Мудрого назвали "правителем північної Росії"

Відомий американський стримінговий сервіс Netflix виправив скандальний допис, в якому сценаристи серіалу "Вікінги: Вальхалла" назвали київського князя Ярослава Мудрого "правителем північної Росії". Однак вибачень за грубу історичну неточність шанувальники проєкту так і не дочекалися.

Натомість автори посту виправдалися, назвавши абсурдний опис персонажа "неточністю". Відповідне повідомлення з'явилося в Twitter серіалу "Вікінги", пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Попередні описи персонажів містили неточності. Нижче вони виправлені", – поставили до відома користувачів мережі.

Якщо раніше сценаристи серіалу стверджували, що "король Ярослав Мудрий, войовничий правитель північної Росії", то після шаленого розголосу в описі персонажа йдеться: "король Ярослав Мудрий, войовничий правитель Київської Русі". Чому князя назвали королем – досі незрозуміло.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини