MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 29 листопада 2022

316 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 29 листопада.

Україна має бути готова до нових ударів РФ по критичній інфраструктурі – Столтенберг 

Президент РФ Володимир Путін хоче використати зиму як зброю на війні. Тому Україна та її союзники мають бути готовими до нових спроб Росії зруйнувати українську критичну інфраструктуру.

Як повідомляє Укрінформ, таку заяву зробив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час пресконференції у Бухаресті. За його словами, Путін намагається зупинити надання базових послуг українцям, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Президент Путін намагається зруйнувати енергетичну й газову інфраструктури та зупинити надання базових послуг українцям. Чинячи так на початку зими, він демонструє, що хоче використати зиму як зброю проти України. Це жахливо, й ми повинні бути готовими до подальших атак", – наголосив Столтенберг.

За словами генсекретаря НАТО, саме через це країни Альянсу посилили підтримку України.

"Союзники надають сучасні системи протиповітряної оборони та інші системи, які можуть реагувати на загрози, які становлять різні типи дронів, керованих та балістичних ракет. Я очікую, що одним із меседжів зустрічі глав МЗС країн НАТО у Бухаресті буде потреба подальшого нарощування поставок як протиповітряних систем, так і запасних частин, навчання та боєприпасів до різноманітних систем протиповітряної оборони, оскільки нам треба допомогти Україні захиститися від такого жахливого типу війни", – додав Столтенберг.  

У Кремлі навесні обговорювали ядерний удар по Україні: Newsweek розповів, що зупинило Росію 

У Кремлі навесні обговорювали застосування ядерної зброї у війні проти України. Проте тоді вирішили, що таким чином Росія продемонструє свою слабкість, завдаючи ядерні удари по неядерній державі. 

Про це пише видання Newsweek, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

Журналісти посилаються на дані російського правозахисника, керівника Антикорупційного сайту Gulagu.net Володимира Осєчкіна та його інформатора з ФСБ під псевдо "Вітер змін".

За їхніми даними, навесні в Кремлі нібито всерйоз обговорювали застосування ядерної зброї у війні проти України. Участь у таких розмовах брали генерали РФ, Путіна там не було. Інформатор з ФСБ заявив, що нібито більшість вважали "дурістю застосування ядерної зброї". Також у РФ побоюються, що ядерні удари по Україні означатимуть для Росії вияв слабкості. Інформатор видання схиляється до того, що якщо Путін накаже вдарити по Україні ядерною зброєю, це можуть заблокувати інші військові генерали. Також у Росії вважали, що якщо ракету вдасться перехопити на їхній території - це може призвести до катастрофи. 

Директор Європейської програми Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS) Марк Бергманн вважає, що якщо Україна продовжить перемагати на полі битви та наблизиться до перспектив звільнення Криму, то ядерний шантаж Росії посилиться. 

Війна в Україні збільшує загрозу застосування хімічної зброї – профільна організація

Війна в Україні посилила реальну загрозу застосування зброї масового знищення, включаючи хімічну зброю.

Про це заявив генеральний директор Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) Фернандо Аріас, пише Еuronews, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

"Війна посилила існуючу напруженість настільки, що неможливо вже навіть припустити єдність міжнародного співтовариства щодо загальних глобальних проблем, пов'язаних з міжнародною безпекою та миром", – сказав Аріас.

Він нагадав Росії та (чомусь) Україні, що вони були серед 193 країн, які зобов’язалися "ніколи, ні за яких обставин не розробляти, виробляти, купувати, накопичувати, передавати або використовувати хімічну зброю".

За його словами, ОЗХЗ "продовжує уважно стежити за цією серйозною ситуацією і залишається в контакті з постійними представництвами РФ та України".

Аріас додав, що ОЗХЗ на прохання України провела тренінги з реагування на хімічні атаки та виявлення витоків хімікатів.

Піонтковський розкрив фундаментальну подію в бункері Путіна після відступу РФ з Херсона

Після того, як російські окупанти відступили з Херсона, відбулася фундаментальна подія - в бункері президента РФ Володимира Путіна не залишилося жодної людини, яка б вірила в можливість перемоги у війні з Україною.

Кожен мріє про те, щоб звільнитися від Путіна і пред'явити себе в якості розумного перемовника із Заходом, але забагато таких мрійників.

Про це УНІАН розповів політолог і публіцист Андрій Піонтковський, інформує UAINFO.org,

За його словами, Херсон "спрацював", і в Росії вже йде громадянська війна.

"Відбулася саме ось ця фундаментальна подія - в бункері не залишилося жодної людини, яка вірить в можливість російської перемоги і яка не розуміла б, що війна програна, і перемогу здобуде Україна...", - заявив експерт.

Арестович назвав терміни, коли Україна поверне Крим: "Це - дуже вразливий об'єкт" 

Радник Офісу президента Олексій Арестович вважає, що Україна вже через пів року може повернути Крим, який Росія незаконно анексувала 2014 року.

Про це він сказав 28 листопада в розмові з російським правозахисником Марком Фейгіним, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

"Ні марсіани, ні американці, ні американці з китайцями Крим не втримають, якщо все зробити правильно. Крим дуже вразливий об'єкт для утримання в обороні – вкрай вразливий та вкрай незручний. Там увесь цей Крим – це Кримський міст, який і так уже не дуже", - сказав Арестович.

Російські ЗМІ в очікуванні блекауту в Україні почали писати про "Середньовіччя" в містах і мародерів та вбивць на вулицях 

У Росії запустили черговий фейк про Україну, на цей раз темою для обговорень став блекаут після ударів РФ по енергетичній інфраструктурі нашої країни. Кремлівські пропагандисти збрехали про те, що Україна нібито "занурилися у Середньовіччя".

Про це йдеться у статті "Комсомольской правды". Її автор вигадав, що через відсутність світла на вулицях українських міст нібито вбивають і викрадають людей, а мародери "потрошать покинуті квартири, що раніше були під сигналізацією", повідомляє Обозреватель,інформує UAINFO.org.

"На темних вулицях грабують і вбивають перехожих, вже почали викрадати іноземців, щоб вимагати викуп. Поки влада міст готується до довгострокового відключення світла та тепла, жителі цікавляться: а чи будуть погроми?" – пише пропагандист. За його версією, "спалахи кримінальних подій" помічені у Львові, Одесі, Харкові та Києві.

"У Львові підскочила кількість квартирних пограбувань. Дійшло вже до того, що люди похилого віку бояться виходити зі своїх квартир. Вбивають за незначні суми, у пенсіонерів вимагають гроші озброєні наркомани, діти вбивають батьків через скромну пенсію. Колись заможні люди зникають, а всі думають, що вони поїхали до Європи. По всій Україні йде полювання на іноземців", – "розповів" росЗМІ "місцевий житель".

Росія для України зараз – 140-мільйонна ненависна маса. У ній неможливо, та й немає потреби вишукувати "хороших росіян", – російська журналістка

Засвоймо нарешті раз і назавжди, що Росія для України зараз – величезна чорна 140-мільйонна маса, ворожа, смертоносна, небезпечна, ненависна. У цій масі неможливо, та й зараз немає потреби вишукувати світлі цятки у вигляді "хороших росіян".

Про це на власній сторінці у Facebook пише росіійська журналістка Катерина Барабаш, інформує UAINFO.org.

На рівні особистих зв'язків – інша річ, у мене в самої багато друзів в Україні, для яких я – Катя Барабаш, давно знайома і навіть комусь симпатична (є й такі, їй-богу). Але для решти я – така сама молекула цієї чорної маси. 

Українці ржуть над нашою "опозицією", для них Навальний – "не-бутерброд" і "гризуни", і я навіть рота не відкрию, щоб із ними сперечатися. Те, що для нас прохідна фраза, напівпорожній звук – для українця ніж у серці й цвях у труну добрих відносин.

Учора побачила пост відомого письменника, де він запитує – як, мовляв, думаєте, чи будуть колись в України з Росією хороші відносини? Я навіть розгубилася. Це ж яку товстошкірість треба мати, щоб зараз, коли на Україну сиплються ракети, коли країна без світла і тепла з милості твоєї країни, будувати плани на наше світле спільне майбутнє? Причому це письменник справді співчуває Україні, щиро.

Інший діяч опозиції пропонує Європі подумати про "план Маршалла" для Росії в майбутньому. Немає слів. Безвихідна глухота...

Після звинувачень у пропаганді педофілії Balenciaga вибачилися за рекламну кампанію з дітьми та іграшками в БДСМ-одязі. ФОТО 

Модний дім Balenciaga вибачився за рекламну кампанію з дітьми та іграшками в БДСМ-одязі.

Напередодні бренд звинуватили у пропаганді педофілії через кадри нової рекламної кампанії із зображенням дітей, які тримають у руках плюшевих ведмедів в одязі БДСМ-стилістики, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

Модний будинок розкритикували в Мережі та звинуватили в сексуалізованій експлуатації дітей.

До звинувачень приєдналася і Кім Кардаш’ян, яка є давньою шанувальницею Balenciaga та подругою креативного директора Демни Гвасалія. Вона назвала кадри зі скандальної рекламної кампанії «тривожними».

"Останні кілька днів я мовчала не тому, що не відчувала огиди або не була шокована побаченим, а тому, що хотіла поговорити з командою, щоб зрозуміти, як це могло статися. Як мати чотирьох дітей, я була вражена цими тривожними кадрами. До дітей та їхньої безпеки слід ставитися з найбільшою повагою. Будь-яким спробам нормалізувати жорстоке поводження з дітьми не місце у нашому суспільстві — і крапка", — заявила Кардаш’ян.

Міла Куніс назвала борщ "російським супом" і досі не визначилася, українка вона чи росіянка

Голлівудська акторка Міла Куніс опинилася в центрі скандалу після того, як назвала борщ "російським супом" та переплутала українців з росіянами.

Скандальне висловлювання зірки відбулося під час її розповіді про своє харчування для Harper's BAZAAR. Куніс розповідала про те, як готувала їжу її мама, та почала перераховувати різні страви. Окрім борщу, "російськими", за словами Міли, виявилися вареники, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

Коли акторка зрозуміла, що помилилася, вона намагалася виправитися, але заявила, що зараз не знає, як себе називати – українкою чи росіянкою.

"Російська їжа - це завжди багато страв. Можна почати з пельменів чи вареників. Можна говорити про борщ - російський суп із буряком. Але якщо ви не любите буряк, не їжте його. Росіяни люблять копчену рибу, смажену рибу чи просто рибу. Росіяни, ой українці... Ми живемо в часі, коли я більше не знаю, як себе називати", – заявила Куніс.

Українські шанувальники акторки дуже обурилися в коментарях та порадили Мілі нарешті зайняти свою остаточну позицію.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини