MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 1 грудня 2022

235 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 1 грудня.

Екс-глава ЦРУ Петреус розповів, чим закінчиться війна в Україні

На думку колишнього директора ЦРУ Девіда Петреуса, переможця у війні не буде.

Екс-шеф американської розвідки впевнений, що вона закінчиться переговорами. Він також підтвердив думку багатьох інших західних політиків, що нині ні Путін, ні Зеленський до діалогу не готові, поідомляє BILD, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

Петреус також висловив припущення про те, що "Путін зрозуміє, що він неправий, але на це знадобиться час". На його думку, ціна війни в Україні для Росії стане непомірно високою, як це вже було в Афганістані.

Петреус прогнозує, що Україна отримає свій "план Маршалла" та надійні гарантії безпеки.

Поки що США, НАТО та західні союзники "мають зробити все можливе", щоб допомогти Україні "звільнити свою країну", а також захистити її "від російських ракет та іранських безпілотників", сказав екс-директор ЦРУ.

Арестович анонсував приємні сюрпризи на фронті до нового року 

Радник Офісу президента України Олексій Арестович анонсував низку приємних сюрпризів на фронті, на які варто очікувати ближче до нового року.

Про це радник ОП сказав у розмові з російською журналісткою Юлією Латиніною, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

"На нас всіх чекає низка приємних сюрпризів ближче до нового року. Якби й знав, не сказав би (чи йдеться про контрнаступ на Мелітополь або ж Крим – ред.). А так же ж я навіть і не знаю (підморгнув – ред.). Тому не скажу", – розповів Арестович.

На це Латиніна зауважила, що в окупованому Армянську (Крим) загарбники вже оголошували повітряну тривогу з роботою ППО.

"Якщо ходи очевидні, це не означає, що представник Офісу повинен про них говорити під час війни і воєнних дій. Це можна обговорювати з іншими експертами, на яких не лежить печатка офіційності. На мені, на жаль чи на щастя, лежить, тому я не можу говорити деякі абсолютно очевидні речі", – сказав на це журналістці радник ОП.

Нагадаємо, за оцінками експерта Олександра Мусієнка, для ЗСУ дуже важливо провести до січня низку успішних контрнаступів на півдні чи на сході, щоб деокупувати якомога більше територій та стабілізувати лінію фронту. А найкраща стабілізаційна лінія на зиму на фронті – по окупованому Криму, а також просунутися далі на Мелітополь.

"Це означатиме перехід в інший стан війни": Фейгін оцінив, чи наважиться РФ на застосування хімічної або ядерної зброї

Російський правозахисник Марк Фейгін вважає, що поки що немає передумов для застосування РФ ядерної чи хімічної зброї у війні проти України. Цей сценарій може загрожувати самій Росії, крім того, зараз Кремль робить ставку на удари по критичній інфраструктурі.

Таку думку він озвучив в ексклюзивному інтерв'ю OBOZREVATEL, інформує UAINFO.org.

"Тому що це означатиме перехід у зовсім інший стан війни, відносин зі світом і так далі. І без того Росію різні країни на різних рівнях визнають країною-терористом", – пояснив він.

Юрист назвав варіант застосування хімзброї "припиненням усього". "Якщо буде встановлено застосування хімічної зброї у східноєвропейській країні, це вже відсилка до Гітлера", – сказав Фейгін.

Він нагадав, що навіть після оточення Берліна диктатор Третього Німецького Рейху не дав команду використовувати хімзброю, хоча вона могла б "накрити" величезну кількість живої сили противника.

"Чому? Тому що з усіх боків його задушили б газами. У всіх були арсенали хімічної зброї. Тоді полетіли б авіаційні бомби, начинені хімічними речовинами. Тоді війна закінчилася б протягом години. Це був би кінець війні й кінець населенню. Миттєвий", – вважає Фейгін.

Такий же розвиток подій міг статися й у випадку ядерної бомби. "Ти її застосовуєш, але застосувавши її проти тебе, тебе просто знищують. Тебе більше немає", – сказав російський опозиціонер.

Правозахисник звернув увагу на те, що застосування хімічної зброї, як і ядерної, не можна допустити, її "ні в кого не має бути".

"У Сирії застосування хімічної зброї було закамуфльоване під виглядом застосування самим Асадом. Росія ніколи не брала на себе відповідальність за це, за винятком фосфорних бомб і касетних боєприпасів", – зазначив Фейгін.

Крим чи Курили: що дорожче для Росії?

Навесні цього року Путін планував вторгнення не в Україну, а в Японію

Питання, здавалося б, не має сенсу. Але, на мою думку, те саме можна було сказати ще рік тому, розмірковуючи над перспективами російського вторгнення. І нарешті, що ми чули від влади наприкінці 2021-го? Про шашлики та повне взаєморозуміння з Москвою? Тому не слід так легковажно ставитися до безневинних припущень. Краще подумати, що може стати імпульсом для того, щоб вони раптом перетворилися на проблему, пише у своєму блозі журналіст, головний редактор сайту "Еспресо.Захід" Ігор Гулик, інформує UAINFO.org.

Останніми днями на Заході раптом заговорили, що повернення окупованого Росією Криму коштуватиме Україні велику кров. Наприклад, The Economist зазначає, що "Військові операції в Криму, як правило, закінчуються тисячами загиблих: тільки за останнє століття сотні тисяч впали, насамперед у громадянській війні в Росії та Другій світовій війні, не кажучи вже про величезні жертви під час Кримської війни 1850-х років… Військові експерти, які добре знають рельєф півострова, зазначають, що топографія півострова має змусити Україну задуматися”.

Чому саме зараз Захід перейнявся ціною повернення Криму? Чи не тому, що Москва посилено просуває свій "миротворчий наратив"? Просуває не лише квазі-дипломатичними шляхами, а й Калібрами та Іскандерами українською громадянською інфраструктурою.

Російський опозиціонер про ймовірність бунту в Кремлі проти Путіна: "Павук став слабким і токсичним" 

Колишній депутат Держдуми РФ, російський опозиціонер Ілля Пономарьов вважає, що російські "вежі Кремля" починають задумуватися над тим, що їм робити зі "слабким і токсичним" Путіним. Поки вони не можуть наважитися на державний переворот, оскільки побоюються майбутнього.

Про це він сказав в етері телеканалу "Freeдом", пише ТСН, інформує UAINFO.org.

"Є багато веж Кремля, і в цьому полягає секрет витривалості путінської влади. І всі учасники цих процесів розуміють, що якщо немає Путіна, то все може просто розсипатися. Бо тоді не буде цього павука в центрі, який контролює всю павутину та балансує різні центри впливу. Але павук стає все більше токсичним і слабким. Оскільки є військові поразки, то, звісно, спокуса у якихось елементів цієї конструкції вийти з гри дуже висока. Вони поки цього не роблять, бо немає гарантів тилу. Вони розуміють, що це - стрибок у невідомість. Вони не знають, чи їх захистить Захід, якщо вони чинитимуть спротив. І якщо буде альтернатива, то процес прискориться. Але вони вже виставляють фішки", - сказав Пономарьов.

Лаври Пригожина не дають спокою ФСБ: навіщо підривають "авторитет" новоявленого "спасителя Росії" 

Пра-пра-внуки Дзержинського запустили дублікат прігожинського "Вагнера", а самому Прігожину публічно надзюрили в душу. Що відбувається?

ФСБ намагається доказати, що один з найближчих друзів Путіна, говорячи тюремним жаргоном, "півень", пише у своєму блозі Орест Сохар, інформує UAINFO.org.

По пабліках розлетілося відео якогось Саши Курари, який у деталях розповідає, як Прігожин надавав інтимні послуги на зоні оральним та іншими доступними шляхами. Резюме отієї порнографічної сповіді просте: служити під началом опущеного "півня" ще гірше, ніж самому бути "півнем".

Вербальне порно розійшлося практично по багатьох пабліках, підриваючи "авторитет" новоявленого "спасителя Росії". І це далеко не перший coming out представників "злодійської інтелігенції", котрі натякають: працювати на отого екземпляра - геть чисте западло. Зважаючи, що більшість кримінальних авторитетів РФ сидить під "фейсами", не важко здогадатися, хто "ллє бруд" на "месію". 

ГУР України твердить, що ФСБ призначила такого собі Армена Горлівського “смотрящим" за в’язницями по всій території РФ і тимчасово окупованих територіях. Він створює конкурента "Вагнера". Колишній соратник Януковича, сьогодні є власником холдингової компанії "Ташир", субпідрядника російського "Газпрому". Це красива обгортка, бо насправді Армен – кримінальний авторитет, який віджимає власність бізнесменів на окупованих територіях і сидить під дахом ФСБ. Мої джерела вважають, що задача у Горлівського не з простих, тому що багато авторитетів уже вписалося за Прігожина.

Бахмут став пасткою для окупантів: в ISW пояснили сенс кровопролитної битви 

Кровопролитні бої за Бахмут продовжуються, ЗСУ дають рашистам відсіч, але ті відчайдушно намагаються досягти успіху. Однак окупанти не розуміють, що вони знову попалися в пастку.

В Інституті вивчення війни (ISW) пояснили сенс таких тривалих і жорстоких боїв за Бахмут. На думку аналітиків, рашисти не роблять висновки зі своїх минулих помилок, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Російські зусилля навколо Бахмута показують, що російські сили в корені не витягли уроків з попередніх кампаній з великою кількістю жертв, зосереджених на цілях обмеженого оперативного або стратегічного значення. З кінця травня російські війська постійно витрачають бойові сили на невеликі населені пункти навколо Бахмута, за наступні шість місяців вони домоглися приросту всього лише близько декількох кілометрів за раз", - вказали експерти.

У ISW також розповіли, що спроби окупантів здійснити наступ на Бахмут призвели лише до того, що жива сила і техніка армії РФ продовжує виснажуватися. Крім цього, війська рашистів нерідко виявляються затиснутими в невеликих населених пунктах.

"Ця схема операцій дуже нагадує попередні спроби росіян взяти Сєвєродонецьк і Лисичанськ на початку війни. За оцінками ISW, протягом червня та липня цього року, українські сили фактично дозволили російським військам зосередити зусилля на Сєвєродонецьку та Лисичанську, двох містах поблизу кордону з Луганською областю, що мають обмежене оперативне та стратегічне значення, щоб отримати вигоду з триваючої деградації російської живої сили і техніки протягом місяців наполегливих боїв", - вважають аналітики.

Французький багет став світовою спадщиною: ЮНЕСКО внесла його у свій список

ЮНЕСКО внесла французький багет у список світової спадщини.

Агентство ООН присвоїло статус нематеріальної культурної спадщини традиціям виготовлення багета та способу життя, який їх оточує, йдеться у повідомленні організації в Twitter, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

За даними Національної федерації французьких пекарень, щороку у Франції випікається понад шість мільярдів багетів. Хоч основні інгредієнти завжди однакові, кожна пекарня має власний спосіб приготування, тому французи проводять загальнонаціональні конкурси на найкращий багет.

Зазначимо, що сьогодні багет у Франції продається приблизно за 1 євро за штуку.

Меган Маркл отримувала в Британії погрози - офіцер Скотленд-Ярду

Герцогиня Сассекська отримувала "огидні і цілком реальні" погрози, коли виконувала обов'язки члена королівської сім'ї.

Про це заявив помічник комісара лондонської поліції Ніл Басу, що йде у відставку, в інтерв'ю британському телеканалу Channel 4, передає Бі-бі-сі, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Басу - офіцер і колишній керівник контртерористичного підрозділу Скотленд-Ярду; на своїй колишній посаді він також відповідав за охорону членів королівської родини.

"Якби ви бачили, що було в цих погрозах, вся ця риторика, якби ви отримували їх і не знали того, що знаю я, ви б відчували себе в небезпеці весь час", - заявив Басу.

За його словами, винні в поширенні цих погроз були притягнуті до відповідальності.

У минулому році принц Гаррі говорив, що не відчував себе в безпеці під час відвідування Великобританії. Він через суд намагався домогтися перегляду рішення британського міністерства внутрішніх справ, яке відмовило йому в поліцейській охороні під час перебування в країні.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини