MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 16 грудня 2022

233 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 20 грудня.

Зеленський закликав владу Грузії відпустити Саакашвілі на лікування за кордон

Президент України Володимир Зеленський закликав грузинську владу проявити милосердя до експрезидента Грузії Михайла Саакашвілі та перевести його в клініку України, будь-якої європейської країни чи Америки.

Про це йдеться у зверненні Зеленського, пише Українська правда, інформує UAINFO.org.

"Хочу звернутися зараз до всіх наших друзів і просто сумлінних людей у Грузії.

Певно, всі могли бачити, у якому стані зараз Михайло Саакашвілі, у якому стані його здоров'я. Тому я звертаюся до народу Грузії, до влади Грузії – треба проявити милосердя, особливо у передріздвяний час. Те, що зараз відбувається з Михайлом, це знущання. Це не личить Грузії. Це треба припинити.

Будь ласка, ухваліть рішення, яке може врятувати його життя. Переведіть Михайла Саакашвілі до однієї з клінік України, іншої європейської країни, Америки. Саме час зробити цей добрий крок", - закликав Зеленський.

Блінкен під час візиту до Китаю говоритиме про путінську війну – Держдеп

Під час поїздки держсекретаря США Етоні Блінкена до Китаю, яка має відбутися на початку наступного року, сторони обговорюватимуть війну рф проти України. 

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив під час брифінгу в понеділок речник Держдепартаменту США Нед Прайс, інформує UAINFO.org.

«Коли держсекретар вирушить до Пекіна, що, як ми очікуємо, відбудеться в якийсь момент на початку наступного року, війна росії проти України буде на порядку денному», - сказав він.

За його словами, Китай, хоч і заявляє про нейтралітет у цьому конфлікті, але підтримує тісні зв’язки з росією. Він нагадав, що США застерегли Пекін від надання росії військової допомоги аби від сприяння в ухилянні від санкцій.

«Ми дуже уважно стежимо за діяльністю Пекіна в цій конкретній сфері», - зазначив Прайс.

США також сподіваються, що КНР використає свій вплив на росію, щоб допомогти покласти край «цій жорстокій війні».

Чому Україна досі не отримала допомоги від США за ленд-лізом: пояснення від МЗС

Американська програма широкомасштабного постачання військової допомоги ленд-ліз передбачає відшкодування з боку України, у зв'язку з чим США наразі роблять усе можливе, аби допомагати нашій країні на безоплатній основі.

Про це в коментарі для РБК-Україна розповів речник МЗС України Олег Ніколенко, інформує UAINFO.org.

В чому суть ленд-лізу?

Програма полягає в можливості передачі США наявних у неї оборонних виробів Україні в оренду чи надання на умовах лізингу.

Плюсами інструменту є:

  • швидкісне ухвалення рішень адміністрацією США за спрощеною процедурою;
  • уникнення бюрократії;
  • уникнення голосувань щодо кожного пакету допомоги в Конгресі США;

Також ленд-ліз має й один важливий мінус - поставки напряму залежать від фінансових можливостей України.

"Наші американські партнери усвідомлюють, що українці сьогодні платять найвищу ціну, боронячи не лише свою свободу, але й безпеку всієї Європи. Недостатність допомоги Україні чи її неефективність матиме фатальні наслідки для всього вільного демократичного світу", - зауважив Ніколенко.

США тримають рівень секретності, – експерт сказав, чи можуть ППО Patriot вже захищати Україну

Останніми тижнями активізувалися розмови про те, що США можуть передати Україні ЗРК Patriot. Було б дуже добре, якби ці системи "по-тихенькому" передали, і вони б таємно собі працювали, як це було з деяким озброєнням. Про це 24 каналу розповів військовий експерт, головний редактор Defence Express Олег Катков, інформує UAINFO.org.

За його словами, у Пентагоні намагається зберігати певний рівень секретності щодо передачі деяких видів озброєння.

Розумію, що передача озброєння Україні є вкрай важливим інформаційним елементом. Але діло в тому, що Пентагон навряд чи так публічно про все оголосить. Там намагаються тримати рівень секретності, коли йдеться про комплекс, одна батарея якого коштує на експорт 1 мільярд доларів,
– зазначив Катков.

У такий спосіб Україні передали протирадіолокаційні ракети AGM-88 HARM. Про це стало відомо тільки тоді, коли окупанти знайшли уламки цього озброєння.

Як наголосив Катков, все впирається у вартість комплексу – 1 мільярд доларів за батарею. Тільки в американській термінології "батарея" більше дорівнює поняттю "зенітний ракетний комплекс". Це – радар, командний пункт, 8 пускових та інша техніка, необхідна для виконання вогневих завдань.

Путін закликав силовиків до ще більшого насильства на окупованих територіях

Російський президент Володимир Путін подякував своїм силовикам за "захист держави і суспільства" від "зовнішніх і внутрішніх загроз".

У своєму відеозверненні Путін також подякував спецслужбам за роботу у "боротьбі з тероризмом", пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Сьогодні динамічно змінюється ситуація в світі, поява нових загроз і ризиків пред'являють підвищені вимоги до всієї системи органів. Це означає, що ви повинні посилити роботу по ключових лініях. Максимально використовувати для цього свій технічний, кадровий потенціал", - сказав він.

Глава Кремля "особливо відзначив" силовиків, які працюють на "нових територіях Росії". Путін визнав, що в окупованих районах російським спецслужбам "зараз важко", "обстановка вкрай складна", але, продовжує він, на силовиків "сподіваються люди, котрі там живуть".

"Ваш обов'язок - зробити все необхідне для "максимального забезпечення безпеки", - підкреслив кремлівський диктатор.

Путін пообіцяв своїм спецслужбам "нову техніку" і "досвідчені кадри".

"У***ки, мерзотники та й***ні фашисти". Зірка збірної Росії з футболу поділилася думкою про Путіна та Лукашенка

Зірка жіночої збірної Росії з футболу Надія Карпова різко висловилася про президента своєї країни Володимира Путіна та білоруського диктатора Олександра Лукашенка, пише НВ, інформує UAINFO.org.

Думкою про глав двох держав 27-річна нападниця поділилася у сторіс Instagram.

Надія опублікувала цитату Лукашенка, в якій той назвав себе з Путіним спів агресорами, найшкідливішими та найтоксичнішими людьми на планеті.

Від себе Карпова написала: «Ви — у***ки», ви — мерзотники, ви — ті, хто влаштував геноцид, ви — ті, кого треба судити.

Ви - не просто «токсичні», ви - й***ні фашисти, яким давно немає місця в сучасному світі, і, я сподіваюся, ви отримаєте за заслугами, тому що добро завжди перемагає зло».

Нарешті: Google допоможе розшифрувати почерк лікарів

Нарешті: Google допоможе розшифрувати почерк лікарів

У Google Lens з’явиться нова корисна функція, яка допоможе розпізнати назви ліків у рецепті користувача.

Багато медиків мають нерозбірливий почерк. Каліграфічні таланти майбутніх лікарів безповоротно губляться під час навчання у вишах, де доводиться писати багато та швидко. У результаті, на момент початку прийому пацієнтів лікарі пишуть так, що останні їх не розуміють, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

Іноді знаменитий лікарський почерк можуть розібрати фармацевти, але так буває далеко не завжди. Компанія Google вирішила допомогти людству зрозуміти, що призначають медики та додала нову функцію до програми Google Lens.

Тепер щасливі пацієнти зможуть сфотографувати рецепт від лікаря, завантажити його у програму, а далі вона розбере незрозумілий почерк, виділивши назви медичних препаратів.

У новій пісні Kalush і Skofka помітили образу українок: "Такий зашквар"

Нещодавно українські музиканти Kalush і Skofka випустили спільний трек під назвою "Батьківщина". У тексті є такі слова: "Воля - це дівчина, шо любить дім, тільки руським би не дала".

Шанувальників творчості артистів збентежили ці рядки - вони впевнені, що Kalush і Skofka образили українських жінок, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Що про це пишуть користувачі мережі: "Олег Псюк зіпсував хорошу пісню своїм текстом про дівку, яка б росіянам не дала", "Якийсь текст д***льний. "Воля - це дівчина, шо любить дім, тільки руським би не дала" - що це за х*йня?", "Який зашквар".

На гнівні коментарі відповів сам Skofka на своїй сторінці в Instagram. У коментарях під постом він порекомендував поглянути на ці рядки не так прямолінійно. І додав, що у нього є дружина, яку він любить, цінує і поважає. Тому не посмів би так грубо висловитися про українських жінок.

Травесті-діва Монро розповіла про новий роман Володимира Остапчука

Вже не перший місяць преса і шанувальники подейкують про те, що телеведучий Володимир Остапчук розлучився зі своєю другою дружиною, нотаріусом Крістіною Горняк. Самі партнери це ніяк не коментують, але ось в їхнє життя лізуть всі, розкриваючи різні подробиці, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Наприклад, зараз травесті-діва Монро в своєму Telegram-каналі розповіла, що у Володимира вже є нова кохана:

"А у телеведучого Остапчука нова краля. Начебто та, яка допомагає відновлювати акаунти в Instagram. Вона і йому допомагала повернути аккаунт". 

Також в TikTok з'явився ролик, в якому зіставили публікації в stories Остапчука і журналістки Катерини Полтавської. З'ясувалося, що вони разом публікують фотографії з одних і тих же локацій. Катя навіть нещодавно розповіла своїм шанувальникам, що більше не самотня. Однак щодо романтичних стосунків з Остапчуком нічого не говорила.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини