MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 21 грудня 2022

163 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 21 грудня.

Поки немає підтверджень поставок балістичних ракет з Ірану в РФ – Білий дім

На поточний момент немає підтверджень, що Іран передав Російській Федерації балістичні ракети власного виробництва. Однак у США продовжують уважно стежити за ситуацією, інформує UAINFO.org. навколо потенційних поставок, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Про це розповів координатор Ради національної безпеки при Білому домі Джон Кірбі під час телефонного прес-брифінгу. Він заявив: "Ми знаємо, що відбуваються дискусії щодо потенційної передачі балістичних ракет. Ми не бачили, щоб це підтвердилося, станом на даний момент, але стежимо за цим дуже уважно"

Американські винищувачі F-15 і F-16: експерт назвав умову для перелому у війні

Хід розв'язаної Росією війни проти України переламає авіація, впевнений військовий експерт Петро Черник.

"ЗСУ потрібні далекобійні ракети (ATACMS), і, звичайно, по-справжньому хід і логіку цієї війни переламає Авіація. І я не те що сподіваюся, я впевнений на 100%, що ці 100 мільйонів доларів, які виділив Конгрес США на підготовку наших пілотів, в обов'язковому порядку будуть реалізовані. Питання тільки - на яких апаратах. Я прихильник F-16, F-15 і F-35", - заявив він, передає 24 канал, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Черник додав, що говорити про те, коли це станеться, складно:

"Тому що союзники дивляться на цю війну і в першу чергу американці через власну призму. І ми це не скасуємо. Але є позитивна новина, що 44 мільярди доларів в бюджет США закладені. Нагадаю, що ленд-ліз анонсований, чекає свого часу, це запасний ресурс".

Портников: Україна – лише фрагмент плану Путіна

Ідея Володимира Путіна (це стара імперська ідея, вона не щойно вигадана) полягає в тому, що українства не існує як такого, що це землі історичної Росії, яка перемогла у Другій світовій війні, й завдяки цій перемозі та загибелі десятків мільйонів людей вийшла на ті кордони, які їй належать. І саме ці землі відібрані в неї через інтриги Заходу. А також відібрана сфера впливу в Центральній Європі.

Таку думку висловив Віталій Портникова у рамках публічної дискусії з Олександром Бойченком, яка пройшла у Чернівцях в рамках проєкту Re: Open Ukraine, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

І це, по суті, ревізія Ялтинських угод керівників СРСР, США та Великобританії. Проста ідея будь-якого російського патріота — повернутися до цих Ялтинських угод. І якщо до 24 лютого ще була ілюзія, що населення цієї так званої історичної Росії на цих землях України співчуває цьому планові, то тепер ані в Путіна, ані в когось із його соратників такої ідеї немає. І тим гірше для цього населення, тому що абсолютно очевидно, що на землях історичної Росії мають жити ті, що вважають себе росіянами. А той, хто вважає себе українцем, фактично сприяє плану відбирання в Росії її «історичних земель», і має бути або знищений, або вигнаний, або заляканий. Краще, звичайно, знищений і вигнаний.

Тобто фактично повторюється історія 1920-х років — відновлення земель російської імперії під комуністичним прапором. Оскільки це була більшовицька ідеологія й росіяни були налякані розвалом імперії, вони були готові йти на ефемерне оформлення так званих суверенних держав, які насправді керувалися з Москви.

Новий російський режим абсолютно не збирається повторювати цієї помилки, бо він уже побачив, що навіть ефемерні держави в момент кризи російської державності готові до незалежності.

У Росії чоловік порізав себе ножем, бо дуже хотів на війну. ФОТО

22-річний росіянин Данило Р. з Оренбурга так сильно хотів вбивати українців, що ледь не вбив себе. Росіянин засмутився, що його не відправили на війну, тому він встромив собі ножа в живіт.

Як повідомляє Телеграм-канал "Осторожно, Новости", інцидент стався на вокзалі у Ростові-на-Дону. "Доброволець" ударив порізав себе, щоб довести, що може воювати в Україні. Перед цим його визнали непридатним та відправили додому, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

За даними каналу, росіянин отримав спрямування від місцевого козацтва, записався добровольцем, отримав спрямування та 5 грудня поїхав на полігон під Новочеркаськом. Але вже за два дні Данилу пояснили, що для реальних бойових дій хлопець не підходить, а потім наполегливо попросили написати добровільну відмову від проходження навчання та служби.

Росіянин підписав усі папери, зібрав речі та поїхав на вокзал Ростова-на-Дону, але змиритися з відмовою не зміг. Купивши квитки, чоловік вийшов з будівлі вокзалу, дістав ніж і вдарив себе у живіт. Таким дивним способом він хотів довести собі, що не боїться болю та готовий до участі у війні. Недоокупанта вже прооперували. Його життю нічого не загрожує.

У віці 87 років померла старша дочка Пабло Пікассо

На 88 році життя зупинилося серце старшої дочки легендарного іспанського художника Пабло Пікассо. Майя Руїс-Пікассо померла в оточенні сім'ї.

Про це повідомили журналісти El Pais. Підтвердив трагічну новину й міністр культури і спорту Іспанії Мікель Ісета, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Майя була другою дитиною художника після сина Пауло. Вона з'явилася в результаті бурхливого роману з Марі-Терезою Вальтер, яка стала натурщицею та коханкою Пікассо, коли той був у шлюбі з російською балериною Ольгою Хохловою.

Батько обожнював Майю і часто просив її позувати для своїх картин. Так, з-під пензлика художника вийшли: "Майя з лялькою", "Майя в одязі моряка", "Майя на човні", "Майя в червоному фартуху" тощо.

Скандал з нацвідбором на "Євробачення": KRUTЬ вимагає дискваліфікувати гурт TVORCHI

Національний відбір на "Євробачення-2023", переможцем якого став гурт TVORCHI, цьогоріч не минув без скандалу. Фіналістка відбору співачка KRUTЬ вимагає переглянути перемогу та дискваліфікувати TVORCHI через порушення правил конкурсу.

Артистка звернулася із заявою до організаторів нацвідбору — національного мовника «Суспільне». Співачка поскаржилася, що TVORCHI використовували під час виступу «плюсову» фонограму. Ще одна причина — переможний трек гурту «Heart Of Steel» був випущений дистрибуційним лейблом «Believe», який нібито працює в росії, інформує UAINFO.org з посиланням на Факти.

«Суспільне» відреагувало на скаргу. Музичний продюсер відбору Дмитро Шуров не побачив порушень і не знаходить підстав для перегляду переможця.

«Музичний продюсер Нацвідбору Дмитро Шуров зазначив, що під час прослуховування ефірного запису виступу у фіналі TVORCHI чути додаткову обробку у зазначених секундах, яка може бути даблом. Водночас він не вважає, що така невідповідність запису вимогам правил є суттєвою для оцінки виступу і обрання переможцями TVORCHI. Організаційний комітет врахував, що низку дрібних порушень під час нацвідбору допустили одразу кілька фіналістів, проте жодне з них не стало достатньою підставою для дискваліфікації когось з учасників», — йдеться в повідомленні в Інстаграм «Суспільного».

У мережі "рознесли" італійський фільм про одностатеве кохання українця і росіянина

Як розповів продюсер Розаріо Горгон, фільм "Без кордонів" - це історія кохання між російським солдатом, який дезертирує з армії, як тільки дізнається, що його відправлять в Україну, і українського хлопчика в контексті нинішньої російсько-української війни, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Кохання двох хлопців, пригнічених гнітом влади, регресом політики до чистого насильства над беззбройними громадянами, чіпає нас, тому що ранить наші обійми, наші прихильності, найдорожче, що у нас є", - йдеться в описі до фільму.

Однак користувачі мережі не оцінили таку задумку, про що і написали в коментарях під короткометражним фільмом.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини